Citiraj ana.m prvotno napisa
Ja uopće ne vidim koja je razlika između vrtića kod časnih i državnog vrtića???? Mislim na ove mame koje pišu svoja pozitivna iskustva.
Osim što državni vrtić radi po meni puno duže i ne zatvara se ljeti što je ooogromna prednost. A i jeftiniji je.
Čemu onda ti vjerski vrtići?
Mi smo na kratkom boravku, a preko ljeta ga ima tko čuvati. Vrtić(općenito) nam sada treba zbog socijalizacije a uskoro da baka ne dobije tri djeteta odjednom na čuvanje(naša dva i još jedno unuče), a u međuvremenu da mama(ja)ima malo vremena za neke svoje stvari. Vjerski vrtić mi je drag jer je meni bitna vjera, jer mi je lijepo da mi dijete zna i doživi štošta o Božiću i ostalim vjerskim temama. Istina je da bi mu i mi mogli puno toga priuštiti(npr. molitva prije jela) al mi nije viška nego mi je lijepo da i to nauči u vrtiću.
A što se tiče jeftinoće, pa ne znam, cjelodnevni boravak je 700 a poludnevni 600 kn-tu je negdje cijena i privatnih vrtića :/ ako se ne varam. Naš vrtić je lijep i nije zapušten, na ukupno 50 djece ima 4 tete i kuharica...mislim da su mu to sve plusevi. I da, najbliži nam je od svih vrtića.
A kako sam vjernik, meni je vjerski vrtić baš po mojoj želji