Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Plijesan - koliko je opasan?

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Plijesan - koliko je opasan?

Mi smo se preselili u kuću ovdje ali još nije špric i premaz bačen na vanski zid. Tako da zbog toga, moj novi ormar u bračnoj sobi i dječiji ormar uvijek ima plijesana sa one strane što gleda zid... a bebina ljulja je odma do ta 2 ormara. Ja sam čula da plijesan uopće nije zdrav, ali ne znam šta da napravim jer vanske zidove će se tek riješiti na proljeće. Imam iste probleme sa kuhinjom (plijesan je svugdje ispod).. baš me živcara to jer sve je novo!!! Kad bi znala da će ovako bit, čekala bi još pola godine i onda tek uselila jer ovako će mi se sav namještaj uništit.

Kako se vi riješite plijesana?

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam plijesan riješila bref antibakterialom, hrpu toga sam isprobala i ovo mi je jedino djelotvorno bilo.
    Da naravno treba spriječit i nastajanje plijesni.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pitaj u nekoj kemoboji ili boje i lakovi...šta već
    a čini mi se da sam sličnu temu i vidjela negdje tu

i nama se ove zime proširila od silne vlage, ali mi ju imamo samo na jednom manjem dijelu. nadam se čim zatopli da će biti manje tih problema

inače, mi smo kupili taj neki sprej u kemoboji od kojega sve otpadne i ne moraš ništa strugati. naravno i pokoka beštije. jedino što se to može onda kada otkloniš uzrok i kada se posuši

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Naš je recept slijedeći - treba redovito provjetravati prostorije, grijati prostor a i postavili smo one posude sa soli koja upija vlagu iz zraka.
    Problema više nema, tj. držimo ga pod kontrolom!
    Ima i ona neka (puno) skuplja varijanta sa nekim aparatom koji rješava taj problem ali nama je i ovo dovoljno!
    I da, plijesan JE opasna za zdravlje, slušala na njemačkoj televiziji prije nekog vremena je bio zgodan prilog ali neću detaljnije jer se ne bi dovoljno detaljno mogla sjetiti!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa
    a i postavili smo one posude sa soli koja upija vlagu iz zraka.!
    kakva sol?

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

E sad ubi me koji je proizvođač, ali javim čim se sjetim!
    Uglavnom postoje za kupiti posude sa rešetkastim poklopcem na koji staviš vrećicu sa tom soli. Kako sol upija vlagu iz zraka, tako se dolje u posudi nakuplja voda.
    Uglavnom, ima za kupiti, i ta posuda i ta sol u Metrou.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ima za kupiti u svakoj većoj trgovini.
    zove se skupljač vlage, postoje razni proizvođači (pada mi na pamet henkel ali ima i drugih...). cijena oko 70-80kn svako dodatno punjenje 40-50kn. traje oko 2 tjedna

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    ima za kupiti u svakoj većoj trgovini.
    zove se skupljač vlage, postoje razni proizvođači (pada mi na pamet henkel ali ima i drugih...). cijena oko 70-80kn svako dodatno punjenje 40-50kn. traje oko 2 tjedna
    Hvala na nadopuni!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Re: Plijesan - koliko je opasan?

Citiraj riba26 prvotno napisa
    Mi smo se preselili u kuću ovdje ali još nije špric i premaz bačen na vanski zid. Tako da zbog toga, moj novi ormar u bračnoj sobi i dječiji ormar uvijek ima plijesana sa one strane što gleda zid... a bebina ljulja je odma do ta 2 ormara. Ja sam čula da plijesan uopće nije zdrav, ali ne znam šta da napravim jer vanske zidove će se tek riješiti na proljeće. Imam iste probleme sa kuhinjom (plijesan je svugdje ispod).. baš me živcara to jer sve je novo!!! Kad bi znala da će ovako bit, čekala bi još pola godine i onda tek uselila jer ovako će mi se sav namještaj uništit.

Kako se vi riješite plijesana?

Ukoliko na vanjskom zidu nema termoizolacije, plijesan će se uvijek stvarati, svake godine u zimu (jer se unutra grije, a vani je hladno), ljeti će biti bolje.
    Ako imate mogućnosti postavite vanjsku toplotnu izolaciju i onda ne morate razmišljati ni o kakvom sredstvu. Čim postoji "sredstvo" koje može ukloniti/oprati sa zidova plijesan, pitanje je kako utječe na okolinu koja diše taj zrak i koja pipka te zidove.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

super!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Citiraj sne prvotno napisa
    Ako imate mogućnosti postavite vanjsku toplotnu izolaciju i onda ne morate razmišljati ni o kakvom sredstvu.
    Nije baš tako, mi smo u super izoliranoj novogradnji i vlaga nema kud nego na prozore i betonske čoškove.
    Kod nas pali prozračivanje i samo prozračivanje. I obavezno kuhanje s napom.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Datum pristupanja
    Mar 2008

Citiraj Cubana prvotno napisa
    Citiraj sne prvotno napisa
    Ako imate mogućnosti postavite vanjsku toplotnu izolaciju i onda ne morate razmišljati ni o kakvom sredstvu.
    Nije baš tako, mi smo u super izoliranoj novogradnji i vlaga nema kud nego na prozore i betonske čoškove.
    Kod nas pali prozračivanje i samo prozračivanje. I obavezno kuhanje s napom.

Bojim se da je baš tako, to mi je struka, a pored ostalog bavim se i proračunima toplotne zaštite.
    Super izolirana novogradnja je obično puna hladnih mostova (neizoliranih betonskih elemenata koji su u direktnoj vezi sa konstrukcijom objekta).
    Nažalost, naknadno ih izolirati ne možete, jedan je razlog finansiranje, drugi - ne možeš mijenjati vanjski izgled objekta .....
    Onda je sve po principu - snađi se.
    Da, prozračivanje pomaže, jer dolazi do izjednačavanja (ili smanjenja razlike) između unutarnje i vanjske teperature.
    Ne kažem da i drugi načini i trikovi ne pomažu. Naravno da da, ali NAJBOLJE je dobro izolirati zidove.
    Ukoliko iz ab zida koji jeste izoliran izlazi betonska terasa koja najčešće nije izolirana, eto hladnog mosta, odnosno, plijesni u tom kutu pri stropu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •