Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: poklon za novorođenče

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno poklon za novorođenče

hm, malo pretražila i nis našla niš slično.....
    evo čekam da se i ja priključim ovoj dobnoj skupini za cca 2 mj.

Zanima me jese li voljeli da vas se pita unaprijed što trebate ( za dijete) kada su vam dolazili gosti gledati dijete. Je li možda bolje staviti novac pod jastuk ili sam doći do neke ideje. Prijedlozi, sugestije? Čekaju me 2 posjeta, a voljela bih pogoditi što je više moguće.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kako tko....meni je išlo na živce kupovanje robice br. 74 još nerođenom djetetu. Najbolji poklon mi je bila čestitka sa lijepim željama, igračkicom i 300kn bon u TL

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Volila sam da me pitaju pa bi ja rekla šta mi treba, a to definitivno nije bila roba. Ako mi ne bi trebalo ništa onda bi si naručila paket pelena.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam se odavno prestala zamarati oko toga. Poklanjam uvijek isto - paket pelena i novac (ili samo novac za platnene bebe )

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Ja sam se odavno prestala zamarati oko toga. Poklanjam uvijek isto - paket pelena i novac (ili samo novac za platnene bebe )
    krivi smajlić

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja se vodim mislju da cu novac ionako potrosit, pa je onda bolje ljude pitat sto im treba i donit (nije vazno ,poklon ili kuverta) nego ih bacit u vitar!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja uvijek pitam i cijenila sam kada su mene pitali kada se moja bebačica rodila. Ako se ljudi ne izjasne onda iskombiniram nešto-ne volim poklanjati novac jer mi je to nekako bez duše, osobnosti i truda, ali ako netko izrazi takvu želju poštujem.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo ja sam opet friška mama i do sad smo dobili za curicu od rodbine nešto zlatnine (lančić, narukvica) i novac, bila mi jedna kolegica i poklonila samo novac i nešto sitnica za mene (jako lijepo ali sam od nje očekivala umjesto novaca barem jednu zvečkicu za bebu), sutra mi dolazi kuma i sama je odabrala kupiti stolac za hranjenje maleckoj jer to nemamo (super ideja).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sada sam za drugo dijete dobila masu robice br. 74. i hoću poludjeti, jer uopće ne znam kada će to iznositi. Uglavnom sve za sada čeka u ormaru i zauzima mi mjesto, a onda kad dijete preraste taj broj svu ću nenošeru robicu samo preslagivati i čekati da netko rodi da mu mogu pokloniti.
    Meni je najdraže što sam dobila paket pelena i higijenske potrepštine za bebu (vl. maramice, krema, šampon i sl.) i naravno novac.
    Sve ostalo mi samo smeta u stanu.
    Naravno, osim ako mi nešto baš treba tipa ruksak za dječaka (naručila da mi kupe prijateljice), ručnik za kupanje bebe (uvijek treba jedan viška).
    Brat mi je kupio vrtić u kom spava kad smo na moru (stavim debelu spužvu na dno) i hranilicu su kupili roditelji

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bas sam neki dan razmisljala dok sam dogovarala fotkanje za moje klince, kak je super ideja za poklon jedan photosesion.

jel mi zao sto nemam te profi fotkice od klinaca dok su bili stari nekoliko dana ili koji mjesec.

zamislite da ste dobile na poklon da vam dodje doma jedna profi teta/stricek i poslika djetesce, te slike su bolje od bilo kojeg drugog poklona.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Najbolje novac "pod glavu", naravno u koverti.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sve samo ne plisane zivotinje! Malac ih ima....uff! Nebrojeno puno! Ne igra se s njima, ja ne znam kud vise da ih stavim...najgori pokloni!

Obicno dajem kuvertu s cestitkom i novcem ili pitam ako treba sta od robice ili mozda pelene.

Rozamunda avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam vecinom za svoju curu dobila novce i neku robicu ili igracku. Bliza rodbina me pitala i kupili su ono sta mi je falilo.
    Kad ja idem u priglede kod rodbine i blizih prijatelja piam sta treba i to kupim a kod daljnje rodbine donesem kuvertu i neku robicu i hig.potrepstine ili pelene.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Nika prvotno napisa
    bas sam neki dan razmisljala dok sam dogovarala fotkanje za moje klince, kak je super ideja za poklon jedan photosesion.
    to smo anchie i ja poklonile momze :D

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Sve samo ne plisane zivotinje! Malac ih ima....uff! Nebrojeno puno! Ne igra se s njima, ja ne znam kud vise da ih stavim...najgori pokloni!
    Veeeeeeeeeeliki potpis na ovo, plišanci samo skupljaju prašinu, a malenima potpuno i apsolutno nezanimljivi.
    A ova ideja sa photosesionom mi je predivna, Ah, zašto meni to nitko nije poklonio? Poklonit ću si sama.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam kupila ovo: dvijema mamama baby gym, jednoj sam kupila rabljenu hranilicu - nahvalila je do nebesa, jer joj super poslužila i jako dobro se održala.
    U stvari kupujem što i nema baš veze sa tek rođenim djetetom, nego što će im poslužiti.

I kao prilog dodam nešto isprintano sa Rode...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zaboravila sam reći da bi dala i novce, ali kako ih nemam... onda ništa!

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja ne volim kad netko dođe i niš ne donese bebi.
    Spakira litru jeftinog vina ili žestice, kavu, nekakve bombone. Koma. Imam pun ormar alkoholnih pića, a mi ništa od toga ne pijemo.

Barem zvečkicu kupiti. Nešto novaca uvijek dobro dođe, može se staviti bebi na štednju ili kupiti nešto što je potrebno.

I nije mi fora kad kupe slatke male robice u veličini 62-68, a dođu kad mi je dijete 4-5 mjeseci staro.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

meni je super bilo što ako ljudi znaju što i koju veličinu kupiti bebi
    uglavnom mlađi (ne nužno roditelji) znaju, dobili smo jako lijepe robice veličine 62-74 i sve ćemo nositi

inače mi je ok da me pitaju što da mi kupe ali većinu stvari imamo (ili je preskupo) tako da je moj odgovor ili robica ili neka didaktička igračka (još im ja kažem - po mogućnosti od ks kids-a)

eh, da, i "tražila" sam (ali još nisam dobila) - slikovnice i knjige s bajkama - i to mi je lijep poklon
    a ima i jako lijepih stvari po internet shopovima

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ako je bliska rodbina, pa poklanjamo veče poklone. Onda je išlo npr.
    Za bebu:
    - odjeća komplet - veličina za cca 3 mj.
    - odjeća komplet - veličina za cca 1. godinu
    - neka igračka (koja nije plišana)
    - ručnik za kupanje
    - posteljina
    - paket vlažnih maramica i paket pelena (ako znam koje koriste)
    - novci: cca 100 eura

Za mamu:
    - voće
    - cvijeće (ako ga baš voli, i želi u kući pored bebe)

Za tatu i "ostale":
    - tacna kolača (to mi je važno, tako da se roditelji ne uzrujavaju čime će nas nuditi. Stave tacnu pred "goste" izvade sok i to je to).
    - skuplje vino
    - kava
    - koji sok ili keksi

Naravno, ako ima još djece u obitelji, starijima obavezno:
    - neku igračku
    - nešto za obuci

A neki prosječni poklon mi izgleda:
    - igračka
    - robica (veča i manja)
    - ručnik za bebu ili posteljina
    - voće, vino, kava

Naravno ako dobijem konkretni odgovor što žele za poklon to i kupim.

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Evo ja sad rodici kupujem poklon. Dogovorile smo se da joj poklonim nosiljku i još didaktičku igračkicu i mislim da je to sasvim ok.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nas je rodbina uglavnom pitala što nam treba, ali kako smo početne krpice i opremu posudili od nećakinje, onda smo im rekli da se ne opterećuju i uzmu što god žele, tako da smo dobili dosta bonova za DM, što mi je super radi pelena i sl.stvarčica.

Dobila je već i nešto preslatkog nakita od najbliskijih, baby gym.

Općenito smo dobili gomilu robice broj 62 i 68 koju smo uglavnom svu uspjeli zamijeniti za veće brojeve, unatoč sniženju i lošem izboru, i to za godinu ipo do dvije jer nema šanse da bi te brojeve iznosila.

Iako smo sad na 68, još uvijek nam znaju donijeti 62, valjda ljudi ne kontaju.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

E da, i mi smo dobili didaktičke slikovnice od Tiny Lova koju M.obožaje, ali i neke druge slikovnice koje već polako listamo.
    I dosta malih medića.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nama je definitivno NAJ poklon bio velika kosara puna domacih proizvoda (franck, sms....) i unutra poklon bon od Prenatala 300 kn.

kako je tada u Prenatalu bilo snizenje 50% kupii smo hrpu robice!

a moram priznati da ne kuzim zasto ljudi nose bebama velicinu 74.Mi dobili tonu robice 74 :/

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zato što je to najisplativiji broj: može se početi nositi sa 6 mjeseci i nositi, nositi, nositi...

ako ti kupe manji, beba to začas preraste

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja volim pokloniti neku sitnicu, tipa čarapice/šlapice, kapica i dati roditeljima novce, nekome je neugodno reći da im je novac ipak potrebniji od stvari.

Fotkanje je super ideja, mogla bih ju iskorisititi .

Meni osobno nije bilo bitno što će netko donijeti, najdraži poklon koji smo dobili je plišana slikovnica koju nam je poklonila jedna draga RODA kada se rodio P.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi smo odmah odlučili preduhitriti situaciju u kojoj dobiješ milijun zvečki. Napravili smo malo istraživanje - što nam zbilja treba, od robice do opreme, koliko komada, koja veličina, gdje se može kupiti, kolika je okvirna cijena... Onda smo to lijepo ubacili u excelovu tablicu, stavili na google.docs i poslali link svima onima za koje smo znali da će nam nešto uzeti (dakle, svi). Bile su priložene i upute u kojima ih molimo da kad se odluče za nešto, da nam jave kako bismo to mogli označiti sa "rezervirano". Works like magic! Imamo sve što nam treba, ekipa hepi jer se nisu mučili što/gdje/koja veličina.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mrvna,odlično ste se dosjetili...Mi trenutno imamo svega i svačega,nakupilo se za manje od dva mjeseca...od prevelike robice,plišanih igračaka ( od kojih me hvata jeza ), pun bife kojekakvih pića...A još ih ni pola nije došlo, a čeka nas za par tjedana i krštenje.Ako mi netko pokloni zlatnu narukvicu,što je kod nas običaj,uh!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Najdraža varijanta za pokloniti(ali i za primiti kao poklon):

oprema za bebicu-naravno u dogovoru sa roditeljima
    košara sa raznim potrepštinama tipa beby kozmetika,zvečkica,parteki,oblekica(vel.74-80 mi je najdraža)
    tacna sa voćem
    za mamu cvijeće
    za tatu neka bolja žestica
    za stariju braću igračka ili oblekica
    da i ono glavno-kuverta sa čestitkom i novčičima

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj No@n@ prvotno napisa
    Najdraža varijanta za pokloniti(ali i za primiti kao poklon):
    ...
    za mamu cvijeće
    ...
    Mislim da ću novopečenim mamama počet poklanjat poklon bonove kod kozmetičara/frizera.... Nije se jednostavno organizirati iako, ruku na srce, nije ni toliko komplicirano. A kad već imaš poklon bon... samo trebaš otići..

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa
    Mi smo odmah odlučili preduhitriti situaciju u kojoj dobiješ milijun zvečki. Napravili smo malo istraživanje - što nam zbilja treba, od robice do opreme, koliko komada, koja veličina, gdje se može kupiti, kolika je okvirna cijena... Onda smo to lijepo ubacili u excelovu tablicu, stavili na google.docs i poslali link svima onima za koje smo znali da će nam nešto uzeti (dakle, svi). Bile su priložene i upute u kojima ih molimo da kad se odluče za nešto, da nam jave kako bismo to mogli označiti sa "rezervirano". Works like magic! Imamo sve što nam treba, ekipa hepi jer se nisu mučili što/gdje/koja veličina.
    Jako dobra ideja, ali što kad ti u goste dolaze ljudi koji njeguju običaje koji nalažu da mami u poklon nose sve potrebno za napraviti kolače :shock:
    Pa lijepo kupe 5 kg brašna, jaja, prašak za pecivo, pudinge i konzervirano voće i još hrpu "jestivih" iznenađenja u košari.... aime i kuku.... i opet me to čeka.... Tata dobio litre i litre onih jeftinih žestica što ih pijanci piju pred dućanom..... aaaaaaaaaaaa........ J dobio hrpu robice iz kineskog dućana koja je mirisala po nekakvim kemikalijama.... aaaaaaaaaaa
    Ah ta rodbina iz Zagorja..... bolje da umre selo, nego običaji... aaaaaaaaaaa
    Svaki put kad odu, mi napunimo kontejner.... svi su znali da ja nisam dobro i da mi ne pada na pamet praviti kolače, da J nije dobro, da muž nije pijanac, ali običaj je doći s prepunim košarama i kupiti pola dućana, a nitko si ne može priuštiti kvalitetu pa.....
    Nakon hrpetina gluposti koje sam dobila, mogu reći samo ovo: kad kupujete poklon, recimo robica, kupite neki komplet, a ne košulju broj 80, majicu br 62 cipele broj 18 i kapu za dvogodišnjaka jer sam dobivala hrpu takve nesparene odjeće s kojom stvarno nisam znala što ću.... glupo mi obući na dijete foramaskirnu majicu 62 i neke svijetloplave gegice, a opet da uzmem sve to nespareno pa da hodam po gradu i da tražim drugi dio kompleta
    Mi uopće nismo ništa dobili 74, a to je stvarno najzahvalniji broj, ali....
    I dobili smo 6 jakni i 3 skafandera..... nitko, ali baš nitko me nije pitao da li sam već to kupila (ipak je to malo veći poklon, kad kupujem nešto skuplje, uvijek pitam)... pa se sad modiramo na veliko

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni osobno se jako svidio običaj nošenja košare sa hranom-makar mi to prije nikada ne bi palo na pamet niti sam uopće znala za to. Dobili smo zalihe riže, brašna, soli, šećera, maslinovog ulja, sokova, kave za dva -tri mjeseca sigurno i to mi je bilo baš simpa.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Zrina prvotno napisa
    Meni osobno se jako svidio običaj nošenja košare sa hranom-makar mi to prije nikada ne bi palo na pamet niti sam uopće znala za to. Dobili smo zalihe riže, brašna, soli, šećera, maslinovog ulja, sokova, kave za dva -tri mjeseca sigurno i to mi je bilo baš simpa.
    Ne bih ni ja imala ništa protiv maslinovog ulja....
    Ovi su donijeli brašno u najlonskoj vrećici da izgleda kao domaće mljeveno jer je takav običaj i hrpu pudinga i konzerviranog voća od tko zna gdje.... meni to nije ok hrana za rodilje....
    Košara svježeg voća je uvijek dobrodošla kod nas.....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da je najbolje direktno pitati (iako je tu uvijek pitanje koliko novaca oni misle da ćeš ti potrošiti).

Meni su od dražih i korisnijih poklona bili toplomjer za uho i aspirator za nos. Ručnik za bebe mi je isto ok. Neka zvečkica baš za bebu obavezno.

Za mamu svakako neku finu skupu kremu za ruke (sjetite se samo koliko puta perete ruke s malom bebom!)

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Možda moje iskustvo pomogne! Neki prijatelji i rođaci imaju potrebu svakom posjetom nešto darovati. Tako da imam puni ormarić različitih proizvođača krema za djecu, koje ne mislim isprobavati na Jakobu. U špajzi imam tucet raznih staklenki nadohrane kojima istiće rok trajanja (pretpostavljam), a o plišanim igračkama da ne govorim....E da, dobila sam i par duda i bočica za cicanje.... Eto, da mi je bila prije današnja pamet, ja bih rekla svima šta da NE POKLANJAJU! Bodić i kakvu obleku ipak smo koristili za razliku od ostalog

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja pitam, ako ne dobijem odgovor, ide klasika - sitnica (igračkica, komada robice) i novac.
    Teško je ljudima udovoljiti, netko voli novac, netko stvar po narudžbi, netko igračke, netko robu, netko zlato, netko kombinaciju svega...
    Prestala sam se opterećivati, radim onako kako bi ja zaželjela za sebe, tj. svoje dijete. Ako nisam 100% sigurna da će im se sviđati, ne kupujem jer smo i mi dobijali masu (neupotrebljivih) bedastoća. Žali bože truda i novaca ako fulaš!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni su osobno najgori pokloni kozmetika za bebu ili za mamu. Prvo za bebu nismo koristili nikakvu kozmetiku, a ja koristim točno određene proizvode.
    Meni je isto dosta nezahvalno nekog pitati da li treba npr. hranilicu, ili AS, ili nešto tako od večih poklona, a ne pitati koji točno model.
    Tako smo mi npr. dobili hranilicu, koja nije bila funkcionalna onako kako sam ja zamislila. Naravno, hranilica ima od 300-3000 kn. Zato, uvijek pitajte koji model.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako je bliza rodbina ili frendovi, odnosno netko na koga cete potrositi veci iznos novca, meni je najidealniji poklon dobar fotoaparat, videokamera, ili barem poklon-bon za photosession. Uspomene zive zauvijek.

(naravno, znate s kakvom foto/video tehnikom vam rodbina/prijatelji raspolazu, pa prema tome mozete znati da li bi im takav poklon odgovarao ili ne).

Iza toga mi idu poklon-bonovi - u ducanima s djecjom opremom, igrackama, ili npr. u dm-u, gdje ionako vecina roditelja kupuje higijenske potrepstine za djecu - pa roditelji sami mogu izabrati ono sto im odgovara.

Tek onda mi nekako dolazi na listu sitnica + cestitka + novac unutra.

Cesto kad poklanjam, ne mogu odoljeti ni nekom slatkom komadu odjece... i da, tu lezi 'prokletstvo' broja 74 - jer je to nekako najsigurnija velicina za kupnju.

Ako novorodjence ima bracu/sestre, obvezno nesto njima! (najbolje neka edukativna igracka i sl.).

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Sva L-ina svakodnevna kozmetika (par pelena, blazinice, krema za guzu, gazice, fiziološka, pumpica, škarice i još par sitnica) stoji u mom putnom kozmetičkom koferčiću. Kad negdje putujemo, sve je već tu i ne moram misliti što sam zaboravila. Ideja: Miffy kovčežić! http://216.122.175.95/web/index.asp?str=929523

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo, ja sam nekim svojim frendicama "zadala" poklone: jedna kupuje šeširić sa UV zaštitom i zaštitnu kremicu, druga štapni mikser (kašice će uskoro na dnevni red!), treća tanjurić, šalicu, žličice, plastificirane slinčeke, slijedeća tatami strunjače.....

Bliska rodbina mi je uglavnom dala novčiće 8) jer sam svima, na pitanje što mi treba, rekla da imam sve potrebno ali da djetetu otvaram stmbenu štednju (tata brije o kupnji dionica ).

Ipak, moram priznati da mi je najdraže bilo "naslijedit" one svakodnevne potrepštine i odjeću od mojih dragih cura s kavice!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

iva_uca, bebica je preslatka. posto spominjes zastitnu kremicu, htjela sam samo napomenuti da se bebe do 6 mjeseci ne mazu nikakvim kremicama za sunce, niti se uopste izlazu suncu, po preporukama dermatologa.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Poli prvotno napisa
    iva_uca, bebica je preslatka. posto spominjes zastitnu kremicu, htjela sam samo napomenuti da se bebe do 6 mjeseci ne mazu nikakvim kremicama za sunce, niti se uopste izlazu suncu, po preporukama dermatologa.
    Ma znam za kremicu i neizlaganje suncu, ali upravo po preporuci dermatologa se pripremam za kraj kolovoza

Ispričavam se moderatorici što smo OT.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni su baš svi pokoni dragi, od plišanaca koje N nije ni pogledala, pa do stvari koje smo 100% iskoristili. Za dobijene novce smo kupili kolica i drugu AS, jer nam prva nije odgovarala. Ja sam glupavo naručila viper ubeđena da će mi trebati, nije u njemu bila ni par sati sve skupa (ali je otišao dalje pa su ga druga deca fino koristila). Jastuk za dojenje mi je bio fenomenalan. Dva različita sam dobila, oba maksimalno koristila, jedan sad obilazi rodbinu i prijatelje koji imaju bebice (neuništiv je), a na drugom još uvek spavam
    Ja rodbini i najbližim prijateljima uvek kupujem po dogovoru, ako kažu da im je bolje koverta, može i tako.
    A malo daljoj rodbini i prijateljima volim da kupim neku krpicu (posteljinu, frotir, pokrivač) i igračku.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Obožavam kupovati robicu za male bebe, pa zato je to moj najčešći odabir poklona. Imam par trgovina koje mi imaju naj robicu za klince, pa tamo nešto lijepo iskompletiram.
    Uz to uglavnom ide neka igračkica ili slikovnica, a ako beba ima brata/sestru, obavezno nešto i za njih.
    Mami i tati isto neku sitnicu (bolju čokoladu i buteljku vina, cvijet ili neku sitnicu iz parfumerije...)
    Jedino sa frendicama iz društva imam deal da si kupujemo grupne poklone po želji, tako su one meni kada sam rodila kupile Foppapedretti drvenu hranilicu koju sam si ja željela za bebu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •