e ja vidjela jednu s prizemljakoryanshea prvotno napisa
![]()
ta ne bi plaćala lift
e ja vidjela jednu s prizemljakoryanshea prvotno napisa
![]()
ta ne bi plaćala lift
a sad konstruktivno što bi se možda moglo napraiti
mala beba 21, ako se ne slažeš s načinom plaćanja zajedničkih režija i troškova vaše zgrade sastavi novi prijedlog, pribavi potpise suvlasnika koji se s tim prijedlogom slažu (moraš imati potpise preko 50% suvlasnika) i predaj na slijedećem sastanku stanara
ajd da i ja nesto jos pitam. da li vi dobijete kroz neki period koliko je novca skupljeno i koliko je na sta potroseno? mi svakih 6. mjeseci dobijemo taj "izvadak". i super mi je od kad sve placamo preko uplatnice, jer me nerviralo ono placanje u tocno odredjeno vrijeme.
a ako zivite u velikoj zgradi mislim da u pricuvu idu veci troskovi, a da domar vodi racuna o rasvijeti, razbijenim salterima, koda nas iako je mali ulaz cesto se pokvari brava, pa neko treba i to napraviti i zamjeniti. kod nas sve to radi predstavnik stanara. a sad blagajnica. iskreno nikad mi nije bilo drago skupjlati tudju lovu i s njom raditi nesto. tako da iako ti mislias da je dobro placena ja to ne bi radila. moja frenidca je bila blagajnica dok je studirala i na taj nacin priskrbila sebi dodatni izvor prihoda. kaze da je to najgori posao koji je radila, jer joj susjedi ne bi htijeli otvorti vrata, a doma su. da su je tretirali kao uljueza. a zasto? jer je placala racune za sve, a ne svoje. iskreno njeno iskustvo mi je bilo fakat strasno.
a sad taj kotlovnicar mozda bi se mogao spojiti zajedno s domarom.
ali evo Imga ti je dala prijedlog. ako to to sve smeta. uhvati se posla i organiziraj sve to kako ti mislis da je postenije i bolje.
Ali ona ga ni ne koristi...zar ne?Imga prvotno napisa
![]()
Mislim da ako imate primjedbe da se trebaju uputiti u pismenom obliku nakon pokušavanja rješvanja usmeno, tj. na sastanku stanara.
Mi smo u Zg živjeli u jednom od 5 nebodera. MOja najbolja prijateljica je živjela u 5., a ja u 3. Naš ulaz je bio PREDIVAN! Uredan, novi sandučići, nove pločice, nova vrata lifta, zaključavanje ulaza, novi portafoni itd.
I sve to za ISTE pare, a njen ulaz je bio isti, tj. nije se mijenjao otkako se sagradila zgrada. I normalno je da se pita GDJE SU TE PARE? Šta se radi s njima, tj. da ulaz do može, a moj ne može...
Što se tiče kotlovničara... pa i kompjuter radi "sam", zar ne? Pa mora postojati neko održavanje ili nešto...
I iskreno, te stavke nisu baš tako velike, ali ako te muče, žali se i ispitaj šta i kako....
a ovo s liftom...u staroj zgradi smo pet puta popravljali lift zbog jedne te istih stanara - koji su nakon uzastopnih molbi, upozorenja i sastanaka nastavili koristiti lift suprotno propisima (malo komplicirano za objasniti - nije mogao kamionom pred haustor nego je ulazio kroz garažu i s liftom utovarivao i istovarivao brašno za pekarnu).
I ja ga 5.put nisam platila...niti većina stanara, naročito s nižih katova...mislim, apsolutno podržavam podmirivanje zajedničkih troškova, ali ne zarađujem ja novce da plaćam tuđe bedastoće.
(sav novac iz pričuve je potrošen na ranije popravke pa smo kasnije plaćali dodatno).
chris blue prvotno napisa
Ovo bih skoro i potpisala.
Cijeli život živim u zgradi i kod nas se vješa lista dužnika. Sad živim ispod mame i tate u svom stanu i znaš šta ja bih vas dužnike dala i u novine.
Zbog takvih se ove godine raspravlja hoćemo li uopće više naručivati naftu.
Je li ti možda palo na pamet da zavrneš svoj radiator jer na grijanje nemaš pravo kad ga ne plaćaš ili si naftu koju su ti susjedi platiše kreditirali trošila. Ono što si trošila moraš platiti. Sva sreća pa se po novom zakonu od sada ovrhom sjeda na plaće, pa će našim dužnicima konačno u roku od 2 mj. počet sjedat na plaće.
I zašto se sama ne ponudiš biti blagajnica ili provedeš dan-dva sa kotlovničarom pa da vidiš što to oni rade pa si daju za pravo naplatiti. I samo da ti javim da predstavnici stanara vrlo često dužnički novac za neke stavke vade iz vlastitog đepa.
Sram te je biti na toj listi, plati pa nećeš biti.
I sad ću i ja dobiti da sam isfrustrirana koza, ali da jako sam isfrustrirana kad shvatim da je kućepazitelj skinuo žarulju u podrumu jer su neki pametni pa ne plaćaju. Ili kad nam prijete zavrnut vodu jer neki ne plaćaju. Ili kad prijave 2 stanara u stanu jer su djeca odselila, a nisu.
To me toliko frustrira da ne mogu opisati.
Nikad zbog straha ni ne pomišljam da nešto ne platim.
Ne kažem da je ispravno sve šta se plaća, ali dok se ne izboriš za pravdu plaćaj.
Probala pa ovako.mala_beba_21 prvotno napisa
Dok je to svaki mj. radio jedan stan kad bi došao red na mene. Ovako
1. odeš u elektru i vodovod svojim autom po račune.
2. ganjaš onoga od prošlog mj. da ti da spisak osoba po stanovima koji su prijavili za taj mj.
3. sjedneš 4-5 sati mozgati (44 stana) djeli množi da za svaku stavku dobiješ cifru, sve upiši u tablicu.
4. kreni u nemoguću misiju po zgradi, zvoni na vrata, čekaj da plate.
prvi dan 3-4 stana sat vremena, drugi da još par. Ljudi rade pa ne nađeš svih doma. Treći dan još 2 sata jer ne platiše neće otvoriti, a čujem da su kući.
5. na kraju iscrpljena nakon 6-7 dana aktivnosti po zgradi zbrajam i manjak dajem iz svog đepa jer službenu uplatnicu ne mogu smanjivati i prepisivati, a iznos moram platiti u cijelosti. Na žalost umjesto da kupim djetetu nešto ja taj mj. poklanjam susjedima oko 800 kn (uvijek se radi o istima).
I sad vi ovdje vidite jel bi vi to radili za ništa i koliko ta blegajnica zasluži. Ni 1000 kn mj. nebi mi bilo dovoljno za taj krvavi posao.
Kako je to netko lijepo zamislio 2 sata u svojoj toploj sobici, da je tako ljudi bi se otimali, a u stvarnosti tu obavezu nitko ne želi, pitam se zašto.
nenaa bravo!
ja sam isto za stup srama, jednom su nam isključili struju u zgradi upravo zbog takvih dužnika, trebalo bi njih natjerati da nose kolica na šesti kat pa bi vidjeli bi li plaćali, da ne govorim o jednoj gospođi koja je invalid, kako bi ona trebala do svog stana?
i što je netko gore rekao, ti dužnici i njihovo evidentno imovinsko stanje... (nije da me zanima, ali da je socijalni slučaj ne bih ništa rekla, ali kad se bmw vozi onda brate mili može i te režije platiti) kad mene je bio slučaj da je najveći dužnik bila jedna poznata tv voditeljica koja ima sve sponzorsko pa je valjda jadna mislila da joj i režije sponzori plaćaju. I baš mi je bilo ono zlobno drago kad sam joj vidjela ime na vrhu liste dužnika. 8)
meni se lista dužnika čini neučinkovitim sredstvom - jer ako nekoga nije sramota neplaćati, onda ih većinom nije ni sramota da to drugi vide.
a slušaj...Maslačkica prvotno napisa
po toj logici ni ja ne bi trebala plaćati za svjetlo na stubištu jer sam se samo jednom u životu njime spustila
i to po danu![]()
niti bi teta u prizemlju trebala sudjelovati u popravku krova
dok docuri do nje, ona će već biti na Mirogoju
a kako to razračunati kad je jedno brojilo za zajednički potrošenu struju: za lift, kotlovnicu, stubišta, interfone, svjetlo na ulazu u zgradu?
Ja živim u zgradi (mamutica, pa kad bi se tako skupljala lova mislim da bi bilo dugova) i mi ne plaćamo ništa osim pričuve koja je 170.00 kn i to naravno preko uplatnice gradsko stanbenog, naravno imamo upravitelja i čistačicu kao i grijanje hodnika i zajedničku struju.
Koliko ja znam sve to se plaća preko gradsko stanbene uplatnice tako da bi bilo najbolje njih nazvati pa vidjeti što se po tom pitanju može poduzeti.