Stranica 12 od 20 PrviPrvi ... 21011121314 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 957

Tema: BLIZANCI - trudnice s blizancima u 2009. gdje ste?

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj ana- prvotno napisa
    imam zatvor od utrogestana.
    Ana, zar ti još uvijek uzimaš utrogestan. Znam da si i ti bila na IVF-u na VV-u pa zato pitam. Meni je Luči rekao da kad napunimo 13 tjedana prekidamo sa utrićima.

maya1982 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Tonka, i ja imam nisko željezo, ispod granice...
    Ha, ajde de, ako je nakon 5 dana već lakše....
    Ma mislim mene mnogi ne kuže kad kažem da želim vaginalni, kao ono u stilu zakaj??, pa ja bi carski htjela odmah.Nije mi jasan takav stav??!! Čak me i mama ne shvaća i forsira carski što me dodatno iritira.
    Moji su klinci na zadnjem UZV-u u 28 tt bili oboje na glavu. U 33 tt imam novi UZV i onda ćemo vidjeti ja se nadam konačnom položaju. Iako su meni bebe cijelu trudnoću buole jedna na glavu, druga na zadak, ali evo curka se odlučila okrenuti.
    S obzirom da je za sad sve OK samnom, ne otvaram se, cerviks uredne duljine, nema krvarenja, brzo rastuće bebe, tlak uredan, nekak se nadam da je vaginalni izvediv... :/

maya1982 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ana, da ja sam isto prvih 13 tt uzimala Utrogestan i to je bilo to...
    Iako znam da neke žene kod rizičnij trudnoća to uzimaju duže ili čak dapače stalno..
    Vidiš, vidiš, ja moram na VV po karton....

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Znam curke i meni je Luči rekao do 13 tjedna,ali moj dr.koji mi vodi trudnoču mi ih je produžio radi sigurnosti do 16 tj a onda če vidjeti dali ču ih do kraja koristiti ili ne.

Curke di ste vadile onaj kombinirani test ja ga mopam vaditi idući tjedan?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Znam curke i meni je Luči rekao do 13 tjedna,ali moj dr.koji mi vodi trudnoču mi ih je produžio radi sigurnosti do 16 tj a onda če vidjeti dali ču ih do kraja koristiti ili ne.

sve u Vinogradskoj (prvo na uzv, onda u lab)

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj taya prvotno napisa

sve u Vinogradskoj (prvo na uzv, onda u lab)
    draga aj mi reci jel se treba naručiti ili samo odem predat uputnicu na ginekologiju za uzv pa onda vađenje krvi

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ana, kombinirani test ti se radi između 10-tog i 13-tog tjedna. Tu imaš link na vinogradsku http://www.endolabor.kbsm.hr/o_analizama.htm#RANIPROBIR
    Samo pazi, ti testovi za blizance nisu baš pouzdani, a i sve ovisi o tebi što si odlučila napraviti ako testovi budu loši...

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Tibi prvotno napisa

Ana, kombinirani test ti se radi između 10-tog i 13-tog tjedna. Tu imaš link na vinogradsku http://www.endolabor.kbsm.hr/o_analizama.htm#RANIPROBIR
    Samo pazi, ti testovi za blizance nisu baš pouzdani, a i sve ovisi o tebi što si odlučila napraviti ako testovi budu loši...
    Evo baš sam pročitala ovaj link i našla da se biokemijski probir radi u 1.tromjesečju( 10-14 tj) i u 2.tromjesečju (14-18 tj).
    Ultrazvučni probir mi je rađen u 12tj i NT 2,0 i NT 1,6 i rečeno da je sve uredu.
    A u ponedjelak idem u Vingradsku napraviti sve zajedno za svaki slučaj.

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj zisu prvotno napisa
    Citiraj rijecanka77 prvotno napisa
    Nego, zisu zašto moraš svaka tri tjedna na hospitalizaciju? Nisam valjda u toku i ne znam što znače ti dimeri?
    Nikako da ti odgovorim malo sam odmarala od neta
    Sad kad sam u 3.tromj. imamo cesce preglede tj hospitalizacije radi predostroznosti posto su mi dimeri u 19 tj bili poviseni vise od 10 puta od normale. Oni utjecu na koagulaciju tj zgrusavanje, jer meni u trudnoci dolazi do jaceg zgrusavanja te od pocetka trudnoce koristim terapiju u obliku injekcija (niskomolekularni heparin) kojim razrjedujem krv radi bolje prokrvljenosti posteljice te kako ne bi doslo do ugrusaka na vezi mama-beba. Kako sam prije ovoga izgubila 2 trudnoce sada nista ne prepustamo slucaju. Meni ti ovo i nije tako lose ne cekam nista i u 2 dana obavim sve, prvo cim dodem krv, UTZ, pregled, urinokulturu i drugi dan doma. Jedino ako me sad ne pocnu duze zadrzavat, a nadam se nece :/

Samo nek bebice lijepo napreduju i nek budu aktivne...

Mislim da i ja danas krecem u kupovinu jastuka postalo mi tesko namjestit se u krevetu.
    A, sad razumijem. Bitno da si pod kontrolom i da sve ide dobro. Pa i nije loše ići gore svaka tri tjedna, obaviš sve preglede i onda si mirna. Jedino ne znam kako podnosiš put. Ja auto nekako izbjegavam otkako sam trudna, ne znam zašto. Inače obožavam voziti, ali nisam mogla od početka trudnoće zbog jajnika i svega ostalog.

SAmo nek su bebice dobro!

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj maya1982 prvotno napisa
    rijecanka 77, ja ti taj jastuk obgrlim kako bi se reklo. Jedan dio, gornji dio tog "mjeseca" stavim pod glavu i rukama ga obgrlim, srednji dio uz trbuh, više mi ne ide ispod trbuha, i onaj dio nakon trbuha ga gurnem među noge koliko ide.Stražnji tj doljnji dio strši negdje iza.
    Malo sam glupo objasnila, ali kad ne znam kak bi bolje...
    Ma dobro si objasnila, mogla bi i ja kupiti pa probati. Ionako će mi kasnije trebati. Meni je trenutno krevet pun jastučića sa trosjeda koje tijekom noći gurkam kod trbuha, ispod noga...posvuda su.

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Tibi prvotno napisa

Evo baš sam pročitala ovaj link i našla da se biokemijski probir radi u 1.tromjesečju( 10-14 tj) i u 2.tromjesečju (14-18 tj).
    Ultrazvučni probir mi je rađen u 12tj i NT 2,0 i NT 1,6 i rečeno da je sve uredu.
    Ja sam slala serum na analizu i podatke sa Uzv-a u Vinogradsku u 12. tjednu. Oni ti to preferiraju napraviti najkasnije do kraja 12.tj ili početka 13 tj. Tako mi je laborantica objasnila. U 12. tjednu su rezultati najtočniji, ali kako kažu cure, za blizance to ionako nije dovoljno pouzdano. Meni je sve niskorizično, pa nekako mirno spavam, iako nikad ne znaš. Ti si puno mlađa, a ako je i nuhalni nabor bio ok, mislim da nema rizika.

Što se tiče Utrogestana, ja sam ga isto uzimala do kraja 12.tj. (2x2) i onda dva-tri dana postepeno smanjivala dozu. Sve je prošlo uredno. ŠTo se tiče zatvora, ja od početka trudnoće imam stolicu redovitu ali jako tvrdu i bolnu. Moj savjet je svaku večer jogurt sa nasjeckanim suhim šljivama i lanom za bolju probavu, te puno vode tijekom dana. Dobar je i kuhani kompot sa raznim voćem da omekša stolicu. Čim otvorim oči ujutro, letim na wc.

Što se tiče one tvoje boli i probadanja, mene ti to muči već 2 tjedna. Dr. je rekao da maternica pritišće sve organe i moje povećane jajnike (a i crijeva) tako da je to sve normalno. Na net-u sam pročitala da se u 17.tj. (kod nas i ranije zbog blizića) počinju širiti ligamenti te se priprema potpora za rastuću maternicu. Ja sam isto mislila da su jajnici, a možda ih pritišće maternica pa i oni bole. Bol se najviše osjeća pred kraj dana, a tako je baš i meni. Navečer me probode da sve jaučem od boli. Ipak, upozori svoje doktore na to, ali mislim da ćeš dobiti isto objašnjenje.

Pozz

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

U svakom slučaju sretno, vjerujem da će sve biti ok

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

da se i ja cure malo javim, ne mogu shvatiti kak mi vrijeme brzo leti. Najveća mi je briga što nisam dobila puno kila cca 6 do sada 24 tj. Imam pregled za dva tjedna pa ću vidjeti kak dečki napreduju. Inače se skroz dobro osjećam, mada mislim da mi je pala kondicija i malo se češće umaram inače sve ok. Nekako izbjegavam razmišljati šta me sve čeka i mješaju se euforija i radost zbog dvije bebice, a opet sam malo zabrinuta kak će to sve izgledati.
    Kak se vi osjećate po tom pitanju?

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Curke hvala vam na potpori de mi ginekologica nije rekla da mogu i kasnije to obaviti uz uputnicu več bi bilo obavljeno ali štaje tu je .
    Sve če biti ok.

Pozdrav od nas

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Xen@ prvotno napisa
    da se i ja cure malo javim, ne mogu shvatiti kak mi vrijeme brzo leti. Najveća mi je briga što nisam dobila puno kila cca 6 do sada 24 tj. Imam pregled za dva tjedna pa ću vidjeti kak dečki napreduju. Inače se skroz dobro osjećam, mada mislim da mi je pala kondicija i malo se češće umaram inače sve ok. Nekako izbjegavam razmišljati šta me sve čeka i mješaju se euforija i radost zbog dvije bebice, a opet sam malo zabrinuta kak će to sve izgledati.
    Kak se vi osjećate po tom pitanju?
    Samo 6 kg? Blago ti se, ja sam u plusu 4 kg, u 17.tjednu sam. Ali ne vidim da sam se udebljala drugdje osim u trbuhu. S obzirom da sam već skoro 4.mj. slabo pokretna, dobro još nisam i više kila nabila. Sad kad su vrućine popustile i jajnici mi to konačno dozvoljavaju, počinjem svaki dan izlaziti u šetnju. Inače, adio moja kondicija! Ma, već sad pušem kad hodam, a još nisam ni na pola.

Što se tiče bebica, normalno je da u iščekivanju počinješ osjećati i strah... Iskreno, ja jedva čekam da ih ugledam jer mi ova trudnoća do sada i nije bila baš blaženo stanje. Oko mene su svi u nekoj brizi, pa to prenose i na mene. Zato jedva čekam porod i da ih ugledam zdrave, mada sam svjesna da životne brige tek onda počinju...ma to će bit slatke brige

zisu avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

evo i mene da se pridruzim poklonicama banana jastuka :D kupljen prije 3 dana i stvarno olaksava da se namjestim u krevetu. Jedino sta se za svaki okret moram prvo sjest na krevetu i onda se prebacim na drugi bok. Ali to su sve cari trudnoce.
    Mayo tocno kako si opisala tako ga i ja stavim i super je :D

Blago vama svima s kilazom a ja sad 28+4 i vec 11 kg u plusu, a kazu da se tek sad krene dobivat. Noge i ruke i dalje iste :? nigdje dobila osim u trbuhu pa mi bas i nije najjasnije gdje se to smjestilo. Vise sam bila podbuhla u stimulacijama nego sada. Tad bi uvijek dobila oko 2-3 kg valjda od vode bar tako dr objasnjavaju i po 2 mjeseca bi mi trebalo da se ispusem. Tako sam i u ovoj zadnjoj krenula sa 65 kg (skupila u 4 stimulacije 7 kg) i u trudnickoj mi se vodi da mi je pocetna tezina s 8 tj. 68 kg sta bi bilo dosad 8 kg ali ja sebi racunam 11 kg od pocetka.

Sto se tice straha on je normalan u nekoj odredenoj mjeri ali isto tako ne valja pretjerivati. Mene su moji doma isto ubijali s tim pretjeranim strahom pa hoce li sve biti dobro, pa nemoj ovo, nemoj ono pa to je rizicna trudnoca pa s druge strane ima ljudi koji te pitaju dal si spremna na dvije bebe pa kako ces stici. Samo im lijepo odgovorim da ja ne znam kako je to s jednom bebom i da je meni normalno imati dvije i sve cemo mi stici samo nek mi njih dovedemo svojoj kuci.
    Jednostavno izbjegavam ljude koji rade bespotrebnu paniku ili ih usutkam.

Matovila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Drage moje, prijavljujem se sa svoje dvije bebice u busi koje sam usojela sacuvati unatoc svim krizama koje smo prosli.

Nakon pozitivne bete i potvrdjenog cuda da su se obje mrvice primile, pomislila sam da je mukama kraj. No u 11 tj navecer sam pocela naglo osjecati bolove u trbuhu. Hitno otisli do Petrove gdje su nam rekli da je s trudnocom sve ok, ali nas uputili na Rebro zbog sumnje na upalu slijepog crijeva. Zavrsila na hitnoj operaciji, a kad su me otvorili ispalo je da je sa slijepim crijevom sve ok, nego da se dogodila torzija desnog jajnika. Uglavnom, odstranjen mi je jajnik, jajovod i slijepo crijevo. Nedavno se vratila kuci iz bolnice i sada mirujem.

Inace, sto se probira tice, ja sam ga radila neki dan (sad sam u 13 tj), takodjer u Vinogradskoj, ali sam platila 317 kn jer sam sve do sada radila privatno pa sam i ovu pretragu. UZV obavila dan ranije. Nalaz ok.

Cmokich svima.... rado vas citam!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

matovila draga puno sreće!
    Bog zna da si zaslužila svoje dvije srećice nakon svega što si prošla....
    lijepo mi vas je vidjeti sve nove bliza-trudnice...
    veliki pozz od nas 4!!!!

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Matovila dobro nam došla u klub!

Baš mi je žao za svu muku koju si proživjela Da se što prije oporaviš i da bebice dobro napreduju!
    Ja sam isto bila upozorena na moguću torziju jajnika budući da sam bila lagano hiperstimulirana. Puna 3 mj. sam hodala ko robot i pazila na svaki pokret, nisam mogla hodati koliko su me jajnici zatezali. Bila sam užasno nesretna. Srećom, dobro sam prošla kad vidim što se tebi dogodilo.
    Gledaj naprijed, gledaj pozitivno i bori se za svoje dvije srećice

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Matovila, dobro došla i neka ostatak trudnoće prođe bez ikakvih problema. Hvala Bogu da su bebice dobro, nakon sve muke što si prošla . I ja sam imala HS, jajnici se povećali 3 puta, sa 7 povećih cista, ali što rijecanka77 kaže, dobro sam i prošla... Još se nisu vratili u normalu, ali se pomalo smanjuju.
    Drži se, mazi trbuščić i sve će biti ok.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Matovila, dobrodošla! Razmišljaj pozitivno, nakon svega što si proživjela, samo ti se dobre stvari mogu događati!
    Ja sam isto jedna od fanova banana jastuka 8) . Super mi je bio za spavanje u trudnoći, sada služi za tandem dojenje, a MM mi ga ponekad preotme i zavaljen u njega gleda tv .
    Zisu, ja sam isto bila a i jesam zasuta upitima, pa kako ćeš s njima dvojicom, pa joj to je užas i sl. takve ljude samo izbjegavati! Problem je kad su ti u obitelji kao kod mene, pa ti poljuljaju samopouzdanje...
    cure!

maya1982 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Jesam ja rekla da je banana jastuk mrak!
    Istina da sad od kad sam ušla u 30 tt mi je sve teže i on mi puno ne pomaže jer mi je trbuh sve veći, ali svejedno si s njim pomognem da lakše zaspim.Ali od 3 do 7 mjeseca trudnoće dušu dao!

Ja sam isto kombinirani probir radila u Vinogradskoj, gore na katu, kod rađaone. A krv sam vadila u Breyeru. Razlog, košta jednako kao i u Vinogradskoj a rezultati su gotovi isti dan, dok su u bolnici gotovi za tjedan dana! I to se krv mora raditi isti dan, ili dan kasnije da bi nalaz bio ispravan.Krv se vadi na temelju UZV-nalaza, tako da to imajte na umu, znači kod vađenja krvi morate im dati i nalaz UZV iz Vinogradske.

Kaj se tiče kila, tu bi se ja dala raspisati....
    Ja sam za vrijeme stimulacije dobila koje 4 kg (koje ubrajam u svoju računicu dobivenih kila). Sad sam 31+2 i negdje sam na +18 kg! Već sam s 5 mjeseci trudnoće bila na +10 kg. Užas...I onda 2 mjeseca zatišje, ništa kila nisam dobivala i sad opet bum! Zadnjih 10 dana imam apetit za slona! Užas, stalno sam gladna....
    Krenula sam s nekih 62, a sad sam prešla 80! To me baš čini tužnom....
    Iako vidim da su mi noge pune celulita i otečene, tako da se nekako tješim da ima i dosta vode u meni....ali ruke i lice mi izgledaju kao i prije, ništa nije naoteklo.
    A svi kažu kako sam samo u trbuhu dobila, što nije moguće jer imam 18 kg više!

maya1982 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Matovila, dobro nam došla! :D
    Žao mi je što si morala to sve proći i stvarno svaka čast na hrabrosti!
    Nadam se da će trudnoća uredno napredovati i da će od sad sve biti u najboljem redu!
    Samo se ti odmaraj i mazi svoje mrvice!

maya1982 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

A opet ja...samo da kažem da sam ja jedna od blizanki (prirodno napravljenih) i da je moja mama radila do 8 mjeseca trrudnoće i kako mi je cijelu trudnoću kvocala (do sad, konačno je prestala) da kaj danas rade bauk s tim blčizancima, da je ona najnormalnije radila.Nije bilo nikakvih mirovanja i čuvanja trudnoća doma. Da kaj sam stalno doma, da idem hodati, da vježbam mišiće, da ću se umlitaviti. Da zakaj ne radim, da bi mi dobro došlo malo rada i kretanja među ljudima....
    E strašno....tako da se moja priča razlikuje od vaših... 8)

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Cure, ne brinite se za kile!
    Kod nas bliza-trudnica to je ionako drugačije nego u single trudnoći. Ja sam dobila 14-15 kg, ne znam točno, jer sam 10 zadnjih dana provela u bolnici. 10 kg je odmah otiško u porodu, dodatne 2 tijekom boravka u bolnici poslije carskog (hrana i nije nešto kao što vidite), a doma sam se vratila sa plus 3 što je bilo u trbuhu. Sad imam samo veliki trbuh još, puno kože i nešto špekeca 8) u trbuhu, ali kakav je tempo, topi se i to. Dakle za kile ne brigajte! samo da su vam malci što zdraviji i deblji.

Matovila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala curke na dobrodoslici

Sto se tice kg ja sam u 13 tj i iako sam tijekom stimulacije dobila dobrih 6 kg posljednjih, nakon operacije i boravka u bolnici sve se istopilo. Sad krecem s nulom i nadam se da kile nece nadoc brzo

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Evo curke da vam se malo javim počeli smo se ritati tj osječati danas nam je 16+5 a u utorak smo naručeni na dabl test i odmah bi trebali saznati kaj očekujemo ,a mm jedva čeka da ih vidi.

Pusa svima od nas 3u1.

Eva Maria avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

bok curke!! evoda vam se i ja pridružim!!!
    jakkko sam friška trudnica i nedavno saznala da su blizanci!!!
    šok i veeelika sreća :D :D
    nisu još srčeka kucala, kao nešto se slabo čulo al su još jaako mali, tak da za 2 tj opet idem, tj, sljedeći ponedjeljak pa iščekujem.
    molila bi jedan savjet, jer kad mi je dr rekla da su blizančeki ko da mi je mozak bio zakočen i više ništa nisam čula (eh, to sam ja 8) )
    ovak, sad ja promatram sliku i uspoređujem sa ostalima na forumu.
    kolko vidim kad su blizanci, onda su 2 gestacijske vrećice (to je onaj veliki crni krug koji okružuje bebu) eh, kod mene je jedna GV i 2 žumanjčane, tj dva mala kružića su na slici. uf jesam zakomplicirala jeste i vi imale takvu situaciju u ranoj trudnoći ili su odma bile 2 GV-e, ili je tak uslikala na uzv-u da se ne skuži. joj, muči me to. stavila bi sliku al neznam složit link.
    uglavnom, doktorica nije ništ spomenula da nešto nije u redu.
    joj ne znam.. strah me, i sve mi je teže zbog toga a znam da se ne smijem nervirati al eto. čak me tolko i ne muči po danu već me po noči tlače noćne more eh, da, pijem duphastone 2puta na dan

nadam se da vas nisam zamorila svojom pričom, tražim samo koju riječ utjehe.. i savjet!!

puno vam hvala i pusa velika svima!!!
    i ugodno nedjeljno popodne

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Eva Maria dobro nam došla!
    Ovo što si nas pitala da imaš jednu GV i dvije žumančane vrečice znači samo jedno da imaš jednojajčane blizančeke.Sretno na idučem uzv i da nam se javiš s novim vijestima,i ja sam imala nočne more ali sve se smirilo kad smo vidjeli da su uredu kakve to tablete piješ i za kaj.

Samo mirno i bez nerviranja i sve će biti u redu,ja čekam dvojajčane blizance.
    Mazi bušu i šaljemo vam puno od nas 3U1!!!!!!!!!

P.S.ako te kaj zanima samo pitaj svi čemo ti odgovoriti

Eva Maria avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ana,hvala puno
    baš sam se smirila jer me stvarno zabrinula ta GV-a. jooj, hvala ti puno na odgovoru!! stalno buljim u sličicu i nemogu vjerovat koja sreća

moram bit pozitivna pa će i bebama biti lakše. samo kad me svi straše, rizična trudnoća, pa postoji da jedna beba ode i sl , mislim svjesna sam ja da je sve u Božjim rukama al ljudi baš znaju bit nepromišljeni i k tome još rodbina preko dana mi time napune glavu i ne opterećujem se. ali po noći je grozno. budim se sva mokra i u grču da sam prokrvarila, jurim ko luda na wc i slično. i samo me po noći to muči tak jako i znam da to bebama škodi. neznam kako si pomoć. probat ću pit toplo mlijeko ili kamilicu prije spavanja da se opustim.
    imate li kakav savjet u vezi toga? možda kakvo eterično ulje ili kupka ili nešt.. joj...

duphaston pijem od prvog uzv-a od prije tri tjedna kad se još bebe nisu vidjele, to je hormon progesteron. to mi je gin dala, dvije na dan pijem

pusa svima i hvala na dobrodošlici, još ću ja vas puno nagnjaviti

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Eva Maria imaš pp

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

riječanka77 jesi li bila na uzv i ste otkrili kaj nosiš .

Svim mamama,mrvicama i budučim mamama od nas 3u1

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo curke da vam se malo javim počeli smo se ritati tj osječati danas nam je 16+5 a u utorak smo naručeni na dabl test i odmah bi trebali saznati kaj očekujemo ,a mm jedva čeka da ih vidi.

Pusa svima od nas 3u1.
    Draga Ana, ma super :D . Joj i ja jedva čekam da ih osjetim, a i voljela bih saznati što nosim. Ja sam sad 15+2.
    Pusa tebi i svim blizo-trudnicama i mamicama

maya1982 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ana, joj super da napokon bebice osjetiš! Osjetiš već obje ili samo jednu? Ja sam prvu osjetil u negdje 16 tj, a drugu u 19 tj. To je tak lijep osjećaj jer znaš da su živi! I svakim danom postaju sve življi...

ana, tibi, ja sam saznala spol s 17 tjedana. Za dečka nije bilo sumnje, odmah se sve vidlo ( ), a za curku se morala doktorica malo potruditi.

Eva maria, držim fige za srčeka objim bebicama! Da, ako je riječ o jednoj GV, onda je riječ o jednojajčanim blizancima u jednoj posteljici. Držimo fige!!!! :D

Ja idem sutra na pregled i UZV, i najvjerojatnije prvi ctg, pa ćemo vidjeti kako stvari stoje...

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Tibi još malo pa češ ih osjetiti,to će tako brzo proč da ćemo ih uskoro imati u naručju

maya1982 nisam sigurna koju osjetim,ali mi se čini onu koja je bila jako aktivna na zadnjem uzv .
    Javi nam kak je prošlo na pregledu i ctg-u.

Evo danas nam je 17 tj i nadamo se da ćemo sutra saznati što čekamo i što če nam se uskoro pridružiti a mi ih željno očekivati,naime tata je naj nestrpljivijida ih vidi i napokon osjeti njihovo lupkanje .

i od nas 3u1

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

riječanka77 jesi li bila na uzv i ste otkrili kaj nosiš .
    Ne znam još, idem u srijedu na uzv, bit će punih 18.tj. pa se nadam da će se nešto vidjeti. Ako ne sad, onda u 20.tj. idem kod dr. K. na anomaly scan, pa ćemo valjda razriještiti taj misterij... Joj, jedva čekam :D

Što se tiče micanja beba, ja sam mjehuriće osjetila već u 12/13 tj., ali samo jednu bebu (ova aktivnija). Kasnije se javila i druga bebica.

Pozdrav svima pa se javim u srijedu

maya1982 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo ja sam danas obavila pregled!
    UZV mi je prebačen za idući utorak. Ctg nije rađen jer je sve super pa nema potrebe.
    Uglavnom, ja i dalje zatvorena, cerviks 1 članak, trbuh 37 cm, tlak 110/60, nema proteina u urinu, kila +19 ( ), kucanje srca uredno.
    Sad sam malo mirnija iako jedva čekam UZV jer ga nisam radila već 5 tjedana. Čudi me da ga tako rijetko rade u Petrovoj :?
    I naručena sam za 3 tjedna, onda ću već biti u 36 tjednu. Nadam se da bum u komadu došla na pregled!

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Bravo maya1982 :D Ajme, ti si već pri kraju, još malo i upoznavanje s bebačima! Nek sve ostane super do kraja!

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

maya1982 super da je sve ok.

Mi obavili i saznali da čekamo dečkiće,tj jedan se odma pokazao tati( raširio nogice ) a za drugoga je rekao dr da je 85% dečko lijepo napreduju i nema nikakvih naznaka na downov sindrom ili nešto drugo.

Pusa svima od nas 3u1

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mi obavili i saznali da čekamo dečkiće,tj jedan se odma pokazao tati( raširio nogice ) a za drugoga je rekao dr da je 85% dečko lijepo napreduju i nema nikakvih naznaka na downov sindrom ili nešto drugo.

Pusa svima od nas 3u1
    Bravo, super. Najvažnije je da su ok i lijepo napreduju

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ana- najvažnije je da je sve ok

Eva Maria avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Pusa svima od nas 3u1
    suuper!!!! :D :D :D samo neka su zdravi i da je mama dobro

maya1982 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ana, super da je sve OK!
    Znači dolaze dečki, joj super! Ja sam si želila dva dečka, a ono ispali curka i dečko!

Joj baš sam uzbuđena kad ovak slušam šta koja od vas nosi!

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Curke hvala vam,meni nije toliko bilo bitno kaj nosim glavno da je sve u redu i da su živi i zdravi,ali tati se ispunila želja dr.je odgovorio da zna kaj je radio a ja i dr mu odgovaramo da su Luči i biologica zaslužni jer su ih oni spajali i vračali .
    Najbolje je bilo kad ih je vidio da se ritaju i jedan drugog gurkaju ja reko sad znaš kak je meni kad im počne šouuuuuuuuuuu .

Pusa svima od nas 3u1
    riječanka77 javi se kak je prošao uzv i pregled................

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Bok curke! Vidim da ste mi sve dobro i da bebači dobro napreduju :D

Mi jučer obavili redovni pregled, punih 18.tj, bebači su nam dobro ali se jučer nisu htjeli niti mrdnuti (a tata došao na pregled da ih vidi kako skaču). Jedino dr. kaže da su veličinom za 19 tj...mene je to malo kopkalo da li to znači nešto loše, ali kaže dr. da je to sve u granicama normale. Nadam se. :/ Tlak i ostalo sve ok....U plusu ravno 6 kg.

Jedino nam je još spol nepoznanica, dr. misli da bi jedan mogao biti dečko, a za ovo drugo nema pojma. Možda saznamo onda nešto konkretno na anomaly scanu za 2 tjedna. Ako ne, onda idemo u kupovinu žutog, bež, bijelog i zelenog

Nego, vi iskusnije trudnice i mame, kada ste vi počeli kupovati stvari za vaše bliziće? Jel prerano početi pomalo kupovati nakon 20 tj. jer ionako znamo da nam bebači stižu ranije?

Pusa svima

maya1982 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

rijecanka 77, ma glavno da je sve OK s bebama! :D
    Čudi me da se spol još ne vidi, ali dobro, ako su bili mirno onda je to valjda zato. Čuj moje bebe su od početka naprednije..dapače čak 3 tjedna na zadnjem UZV-u. Mislim da to nije ništa loše, nego samo pozitivno.Neka me netko ispravi ako se varam?
    Ja sam robicu kupila u 28 tj. Prematalicu dobila evo prošli tjedan (u 32 tj), kinderbete imam već kojih 2 tjedna, kolica čekam tek idući tjedan, a kozmetiku kupila pred 2 tjedna.
    I smatram da nisam ništa predugo čekala. ne znam, ja nisam htjela prerano, da ne zacopram kak se veli!
    Ja bi na tvom mjestu čekala da saznam barem spol!

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

riječanka77 glavno da je sve u redu i ja sam rekla ako ne uspijemo saznati kaj čekamo kupovat čemo neutralne boje i ovako i onako glavno da su živi i zdravi.

Pusa svima od nas 3u1

Što se tiče kupovine mi čemo krenuti u 12 mjesecu tad će nam biti oko 7 mjeseci.

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hvala cure na potpori. Trenutno me još uvijek muče bolovi i probadanja u ligamentima maternice koja se širi, najgore mi je po noći i ujutro dok mi tijelo miruje. Znala sam popiti jedan Lekadol kad bi bolovi bili baš jaki. Jeste vi imali takva iskustva? Kaže dr. da mi je maternica trenutno kao da sam u 24 tj. jednoplodne trudnoće.

Nego, ja sam nekako nervozna zadnjih par dana, kao da me neka panika uhvatila kako ću ja to s blizancima. Ne znam, imam kao neku laganu mučninu u želucu i mekšu stolicu (prvi put u trudnoći) tako da mislim da je sve to posljedica neke nervoze (a možda i uoči puta u ZG da vidimo dal je sve ok). Onda stalno mislim o toj kupovini što sve treba kupiti...A i čitam knjige i iskustva drugih trudnica, pa kad vidim što sve ima, bit će da me to uznemiri.

Pozz svima

maya1982 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

rijecanka 77, mene je prva 3-4 mjeseca bolilo pri dnu trbuha, baš jako nekad, ali nekako se to smirilo kad mi je trbuh počeo rast.Onaj pravi trudnički. Čuj maternica se rasteže, kod nas puno više nego kod jednoplodne trudnoće, zatim ti jojš uvijek otečeni jajnici koji smanjuju prostor.
    Ja nisam pila lijekove, trpila sam, ali mi je doktor L. sa VV-a uredno propisivao Normabele. Tako da bi ti oni mogli pomoći jer opuštaju mišiće.

Spol ćeš saznati brzo, vjerojatno već na drugom pregledu.Tako da neka te to ne brine..

Nemoj strahovati da nećeš sve stići kupiti jer budeš stigla.Ako te hvata panika, ja ti mogu poslati kaj sam ja sve kupila, tako da smiriš.
    Sad si polako gledaj kolica koja bi vas zadovoljila jer se ona naručuju unaprijed i čekaju po mjesec dana. Ako ne znaš koja bi, i to ćemo ti sugerirati pa da odabereš.
    A sve drugo stigneš kupiti doslovno u tjedan dana.

I ja sam radila malo paniku, ali sam si rekla da ću čekati 30 tjedan za ove značajnije kupovine.I vidim da nisam pogriješila.Dapače sad mi sve lagano skuplja prašinu, ali bolje i tako nego da se ja nerviram.

Biti će nam teško..jako teško, teško je s jednom bebom, ali ako su mogle druge mame, ma moći ćemo i mi...pogotovo mi koje smo putem IVF-a došle do beba jer znamo kaj smo sve morale proći za njih..tako da bez panike, samo uživaj u njima i veseli se danu kad ćeš ih upoznati.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

cure bit će naporno ali kako ih je lijepo gledati kako rastu...
    evo moji dečki samo cikaju i u 6 tj dobili su 2300gr...dakle može se..bit ćete kronično neispavane ali...proći će i to...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •