Stranica 14 od 20 PrviPrvi ... 41213141516 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 957

Tema: BLIZANCI - trudnice s blizancima u 2009. gdje ste?

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Tibi draga samo polako i hrabro,odmorite se psihički i fizički a onda u nove pobjede po svoje to ti svi želimo od i kako si rekla da nam se vratiš na ovaj forum ubrzo sa lijepim vjestima

nas troje vam šaljemo puno i ~~~~~~~~~~~~~~~~~za dalje.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Tibi

zisu avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Tibi u soku sam i iako znam da nema tih rijeci koje bi ublazile bol saljem ti jedan virtualni i zelim da ubrzo opet budes ovdje s nama s najljepsim vijestima

maya1982 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Tibi,ne mogu si zamisliti koliko ti je teško i kolika je to tuga...iskreno mi je žao..

Ja sam i dalje u Petrovoj....čekamo neki znak...dobar ili loš, da bi se stvar pokrenula.
    Bebe su jučer bile 2900 i 2950 na UZV-u.
    Otečena sam luđački, tako da sam uglavnom vezana za krevet....
    Držite mi se....

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

draga Maya, drzi se. Uskoro ces nas obradovati sa prekrasnim vjestima o tvom najljepsem susretu sa bebicama. Zelim ti brzi porod i da ih sto prije zagrlis u narucju.
    Drage cure, puno vam hvala na podrsci. To mi jako puno znaci....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

tibi
    [b]maya prekrasne kilaže..sretno draga!!

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Tibi jako, jako mi je žao. Mogu ti samo poželjeti da se što prije oporaviš.

Maya1982, izdrži još malo!

Xen@, mi za izlazak iz rodilišta imamo br. 50 (i još po nekoliko bodyja i gornje odjeće istog broja), a sve ostalo do sad kupljeno je 56 i 60.

Jučer smo krenuli na tečaj za trudnice. Dobro je to što je interdisciplinaran pa imamo priliku postavljati pitanja medicinskom osoblju različitih profila. Vodili su nas i u obilazak rađaone i to također smatram korisnim - bit će mi lakše obaviti tako važnu stvar kao što je porod u prostoru koji mi sad više nije sasvim nepoznat.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Vjerujem da će nam se Maya javiti kad dođe doma, al njena frendica mi je šapnula da je jučer rodila na carski curicu i dečkića. ISKRENO IM ČESTITAM, nek se mamica brzo oporavi i mazi sa svojim srećicama :D :D :D :D

ja sam danas bila na pregledu u bolnici i cerviks mi je skraćen na 1/2 članka, smekšan, tijesno za prst prohodan do ovoja i glavice 1. blizanca tak mi je napisao na povijest bolesti, tak da ću sad ležat, napravit briseve da nije možda kakva bakterija. I reko mi je ako se nastavim otvarat da će me zadržat idući tjedan u bolnici jel ima koja šta pametno reć za ovo :/

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da, da Maya 1982 rodila je Piu 2500g,47cm i Tina 3320g,50cm carskim rezom :D :D :D .... detalje čekamo od Maye

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Maya1982 :D :D čestitke i ovdje!!!

Cure, ja sam danas dosta nisko ispod pupka osjetila štucanje bebe koja je do sad bila okrenuta na zadak pa se sad pitam može li to značiti da se okrenula? Please, recite mi nešto pametno. Tako bih voljela da se okrenula i da ne moramo na carski!

dupla duplica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Maya, iskrene čestitke!!! :D :D

Aurora
    , ne znam, ali ne brini se, ma bit će okej kako god, samo nek ti se srećice lijepo rode. joj, sjetila si me na štucanje moje Luce, ona je često u trbuhu štuckala....i kasnije, kad se rodila, mnogo više nego Luka.

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Bok bliza-trudnice i bliza-mame!

Nakon što je Maya1982 postala bliza-mama, tko je slijedeći na redu? Čini mi se da su zisu i taya, onda PAM, pa Xen@.....
    Ajme kako vrijeme leti! Jedva čekam da prodje Nova godina i da počne i moje odbrojavanje. Pusa svima

P.S. Bila prošli tjedan kod doktora, sve je ok, bebice, urin, tlak (kilaža 8+). Medjutim, ispitivao me da li imam dijabetes u obitelji (nemamo ni u užoj ni u široj obitelji). Blizići su navodno tjedan- tjedan i pol napredniji pa se valjda boji da ne dobijem taj gestacijski dijabetes. Još me nije poslao na Ogtt testiranje (sad sam 22+), vjerojatno će sliljedeći put. A ne znam, čini mi se da je i Maya1982 pisala da su njeni blizići napredniji pa je sve prošlo ok. A vidjet ćemo, što bude bit će...

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

maya1982 čestitam :D :D

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

jučer smo bili na 3d,4d ultrazvuku i pregledu
    s dečkičima je sve u redu imaju oko 20cm svaki

ana-mora u bolnicu na šivanje
    otvorena je prst i po
    tak ide u četvrtak u bolnicu
    u petak na šivanje i mirovanje do 7dana u bolnici

pozdrav svima

piše m

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

puno nam pozdravi anu- i reci joj da mislimo na nju.
    Želim joj da sve prođe ok i da se brzo vrati doma.
    Šaljem joj puno pozitivnih vibracija ~~~~

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Draga ana-, nek sve dobro prodje i da se što prije vratiš doma! Pozdrav tebi i tvojim dečkima

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

rijecanka77, i ja sam u toj fazi bila tu negdje s kg i veličinom beba, a ogtt mi je bio uredan, tako da ne brini.

~~~~~~~~~~~~~~~~~ za anu- i njezine dečke.

I mi ćemo uskoro u bolnicu. Htjeli su me zadržati već danas, ali jedva nekako sam se uspjela dogovoriti za odgodu još kojih 10-ak dana. Bebe lijepo napreduju, već su 2100 i 2200 :D :D, a ja se osjećam dobro (kad ležim, kao da i nisam trudna - tek kad se poželim pomaknuti ili ustati postanem svjesna ogromnog trbuha koji me ipak čini tromijom i nespretnijom nego prije). Eh da, i jedna beba je još uvijek na zadak , ali vidim da je moj dr sasvim 8) po tom pitanju - kaže da još ima vremena. Nadajmo se da ima.

dupla duplica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

držite se svi!

zisu avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ana ~~~~~~~~~~ da sve prode u najboljem redu i za sto skoriji povratak kuci
    Na odrojavanju sam vidjela da je taya u bolnici i da ocekuje porod drugi tjedan pa cu joj zazeljet najljepsi susret sa svojim bebama.
    PAM bravo za bebe samo nek one lijepo napreduju, a ti jos malo uzivaj doma.

Mi se evo spremamo u petak put Zg i Petrove gdje cemo cekati porod. Iskreno meni je uzasno vec tesko trbuh je ogromannn i tesko mi se namjestit, a sve teze se i krecem jer mi noge jako naticu. Zgaravica ubija pa nit spavam. Uobicajeni trudnicki problemi koje cu ubrzo zaboravit cim primim svoje bebe.
    Zadnje dane mi je jako veliki pritisak skroz nisko dolje i imam osjecaj kao da ce ispast, ali znam da ne ide to tako lako. Bas me zanima dal sam se sta otvorila. Javim se kad budem vise znala i o samom porodu jer mi nitko nista jos nije rekao. A u petak je UTZ pa cemo vidjeti koliko cu cure napredovale.

svima i da sto duze izgurate 3u1

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

draga Zisu od srca ti želim da sve prođe u najboljem redu i da uskoro grliš i ljubiš svoje bebice u naručju isto želim i tayi
    ana- da sve bude ok ~~~~~~~
    svim curkama šaljem veliki kiss

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

zisu sretno draga!!!
    svima drugima sretno odbrojavanje....

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ajme cure većina vas se sprema u bolnice eto vam malo vibrica da bude sve ok~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    mi smo u petak bili na pregledu, i u tjedan dana nalaz se nije pogoršao, ne trebam u bolnicu još al sam doma na strogom mirovanju kojeg se više manje pridržavam kako se ne bi još više otvorila. Za dva tjedna idem na pregled i nadam se da će do onda bit sve ok da mogu doma polako pripremit šta mi treba.

Iskusne cure da pripremim švedske pelene :? jel bolje one na vezanje il "modernije" :/

uh ja još uopće nisam svjesna šta me čekaaaaaaaaaa :shock: :/ :? a imam sve manje vremena

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ma pripremi sve xena ....dobro će ti doći ako ne za povijanje onda za podrigivanje

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Malo sretnih vijesti, kopiram s drugog pdf-a .

Citiraj amyx prvotno napisa
    Curke eto da vam javim da je taya rodila dva prekrasna dečkića, Jakov i Damjan. Do zadnjeg trenutka nije znala jesu cure ili dečki. Koji karakter :shock:
    Uglavnom ona i bebe su dobro i preslatki su. Kad saznam detalje javim

taya
    čestitam tebi i suprugu a bebama
    :D :D :D :D

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Čestitke Taya :D :D :D :D :D :D :D

di ste sve nestale :/

ja sam se jutros tj. već noćas probudila sa nateklim šakama, ni sad mi nisu kako spada, noge su mi ok, bar misli. Jel trebam brinut :?

zisu avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo i ovdje cestitke tayi na njenim deckima

Xen@ nismo nestale, evo nassss
    Ja sam pocela onako bas pravo naticat tek zadnjih tjedan dana, ali noge i to grozno. Trenutno ne mogu nista obut osim japanki a inace imam tanke nozice. Pitala doktore kazu da je to normalno :/
    Mi smo u Petrovoj cekamo, zasad je sve ok procjena je da su bebe 2700 i 2900 i obje su okrenute na glavicu kazu skolski pa cemo probat s vaginalnim porodom. Namjeravaju mi inducirat porod ako se nista ne desi do kraja drugog tjedna.
    Cijelu trudnocu sam se morala pazit, mirovat sve u nekom strahu a sad 36 tj a ja zatvorena, kazu zacementirana.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja imam problem s cipelama. A što je najbolje, gležnjevi mi uopće ne izgledaju natečeno. :/

zisu, blago tebi! I ja bih vaginalni, ali pitam se ima li još nade da se ovo moje dijete okrene u položaj glavicom. Bojim se da im je sve manje mjesta i već sam sanjala carski rez. Vjerojatno zato što sam jučer gledala neke filmove na YouTubeu koji ga detaljno prikazuju. Ali barem nisam osjećala nikakvu bol i nikako mi nije bilo jasno kako je to moguće.
    Btw., zisu, zašto te žele inducirati? Pitam jer se bojim da će i mene htjeti poroditi što prije, a ja bih radije čekala i približila se terminu koliko god bude moguće (naravno, ako s bebama i sa mnom bude i dalje sve ok).

zisu avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

PAM krajem dr tjedna cu bit na kraju 37 tj i s tim ponedjeljkom punim 38tj sta je za blizance i vise nego odlicno, jer malo tko koliko vidim ovdje u bolnici je doguralo do ovuda. Kako sam na heparinu trebamo planirati porod jer u suprotnom mi ne smiju dati epiduralnu ako nije prosao odredeni vremenski period.
    Evo danas kad sam radila CTG kako nije bilo uredaja na odjelu radila sam ga u rađaoni i svih sat vremena koliko sam bila tamo neka zena se derala iz petnih zila tako da sam se sva isprepadala. Ali opet se mislim svi boksevi su bili puni i jedino se ona cula od svih pa znam da boli ali valjda cu izdrzat.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

eto vas :D :D

zisu ti si super dogurala, a i cure su ti velike i spremne za porod, ne znam ja mislim da je ok da smo pod kraj trudnoće u bolnici i da čekamo porod. Meni je za sad bilo sve ok, nadam se da ću do 11.11 izdržat doma na mirovanju i da će mi doktor na pregledu reć kolke su bebice i kak su se okrenule, na prošlom ultrazvuku dečki su bili na glavu. Kako je u Petrovoj?

Pam
    ja ni sama ne znam šta bi il vaginalno il na carski (ko da ću ja birati) nisam se još usudila pogledat na you tubeu na šta carski liči :/ al vaginalno sam u detalje vidjela neki dan na tv-u i nije bilo baš tako strašno

jel koja od vas koristila normabel? meni je napisao da ga uzmem po potrebi, ako me maternica počne stezati! ima ko kakva iskustva?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Xen@, meni je na početku trudnoće prepisan Normabel po potrebi, ali ga nisam uzimala. On opušta mišiće, ali je i antidepresiv koji može izazvati ovisnost :/ a u zadnjem tromjesečju ga ne preporučuju jer se bebe mogu roditi hipotonične, tako da sam zaključila da meni to ne treba. Zato svaki dan pijem Donat Mg i tako rješavam više stvari odjednom: nemam ni kontrakcije ni grčeve (magnezij je također dobar za opuštanje mišića), probava mi funkcionira sasvim pristojno za jednu trudnicu, a pomaže i protiv žgaravice.

zisu, ne daj da te uznemire rodilje koje viču. Ja mislim da se po tome ne može zaključiti koliko nekoga stvarno boli. To više govori o tome kako žena doživljava bol, nego koliko je ta bol jaka.

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zisu, ti i tvoje bebice ste stvarno izdržale odličan broj tjedana u komadu , a što kaže PAM za ovu ženu koja je vikala je istina,sve mi doživljavamo bol i nosimo se s njom na svoj način.

Ja sam se ovih dana počela brinuti oko veličine trbuha,ušla sam u 16 tjedan, a mnoge žene(doduše s jednom bebom) mi govore da su imale toliki trbuh u 5,6-om mjesecu. Isto tako dobila sam tri kg i govore mi da je i to dosta, a ja stvarno ne jedem više nego inače.
    Pošto sam prilično niska stalno si razmišljam kako će to sve ići i do kada ćemo izdržati u komadu.
    Jesu li i vama buše brže rasle?

zisu avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo danas su se malo slegli dojmovi i strahovi od jucer, ma kad smo do tuda dogurali jos cemo i ovo proc.

andrejaaa pa normalno je da imas veci trbuh od trudnica s jednoplodnom trudnocom, skicni malo moj albumcic imam slikicu iz 16 tj i poprilican trbuscic. Meni su ti ovdje u bolnici ranije kad sam bila u 27 tj svi govorili a vi jos malo, vi ste pred porod i svaki put se svi iscuduju, a meni je to postalo cak i simpaticnojer bi se zbunili kad bi im rekla tjedne.
    Vec sam od 12-13 tj nosila trudnicke hlace. A i za kile ne brini mislim da sam tako nesto i ja dobila, a evo sad sam sve skupa na +15 iako otkad naticem ce bit sigurno jos par kg gore.

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zisu,hvala na odgovoru...rado bih škicnula,ali nemam password,a traži me.
    Pa ako ti nije teško da mi ga daš na pp,baš me zanima,samo da se usporedim

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

andrejaaa, i ja mislim da je normalno i očekivano da više beba znači i veći trbuh, a kilogrami ne dolaze samo od prekalorične hrane. Ne treba zaboraviti da se i količina krvi gotovo udvostruči, a tu su i posteljice i plodova voda.

maya1982 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo mene na kratko...bebe me dosta iscrpljuju jer ih muče grčevi pa puno plaču....srce me boli kad ih slušam, a ne mogu ih smiriti..

Što se tiče Normabela, ja ih tokom trudnoće nisam uzimala iako su mi bili propisani.Ali otkako sam završila u bolnici, dobivala sam 3 Normabela dnevno i tako 2 tjedna.Da toliko šteti, ne bi mi ih davali??!!

A šta se tiče magnezija, ja sam na dosta mjesta čitala i čula da je magnezij dobro prestati piti mjesec dana prije poroda da bi se tijelo pripremilo (maternica) za porod. Jer magnezij opušta mišiće i smiruje bh kontrakcije i grčeve mišića. A bh kontrakcije bi pred kraj trebalo imati da se maternica pripremi.
    Joj ja sam od silnog pritiska imala probavu bolju nego ikad.Nisam stigla završiti obrok, već bi trčala na wc.
    A dan prije poroda me uhvatio takav proljev (valjda se organizam počeo čistiti pred porod), da me nisu ni klistirali.

A kaj se tiče kila, ne brinite...ja sam dobila oko 25-28 kg.Nisam ziher jer se nisam vagala zadnjih 2 tjedna (22 kg imala po primitku u bolnicu) od kad sam natekla za 400%!Strašno! Vidjela me Zisu i može svjedočiti da sam bila najotečenija osoba u bolnici.
    Tako da procjena mene i doktora je 25-28 kg u plusu.Znate koliko mi je ostalo kad sam došla doma (9 dana nakon poroda)? +3 kg!
    A kaj je najgore, dobila sam 10 kg već u prvih 5 mjeseci.

Xen@,Zisu, sutra vas zvrcnem da čujem kak se držite....

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Evo cure da vam se javimo mi stigli iz bolnice lijepo su nas sašili a sada strogo mirovanje ušli po njihovom u 25 tj,kontrolu imamo za tjedan dana pa čemo znati prave mjere i težinu pokupili urinarnu bakteriju pa nam produžili boravak sada je sve ok i nalazi uredni.

Hvala svima na pozitivnim vibricama a Taya tebiu i tvom m iskrene čestitke povodom rođenja vaših

svima pusa od nas troje sada odo u krevet jer nesmijemo puno sjediti za kompijuterom

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

draga ana- tako mi je drago da ste ok. Čuvaj se i miruj.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ANA čuvaj se i bebice i bit će sve ok!

ja sam doma, čekam pregled idući tjedan, nema baš ništa novo samo imam feeling da kako se god namjestim da stišćem bebice :/ po noći mi i dalje šake otiču, al kroz dan se sve normalizira. Ovih dana imam namjeru pripremit sve za bebe i sebe za bolnicu pa nek stvari čekaju.

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ana drago mi je da su nalazi dobri, neka i dalje ide sve dobro!
    Xen@ ~~~~~~~~~~~~~~~~ za tvoj pregled
    Maya,sigurno znaš,ali svejedno da kažem da je mojim dvjema prijateljicama tj njihovim bebama jako puno pomogla ogrlica od jantara protiv grčeva. One su bile skeptične i to su kupile eto da kažu da su sve probale i grčevi su ubrzo prestali...pa eto nije na odmet probati

Mi smo jučer saznali da nosim curicu i dečka i presretni smo, ma bili bi sretni da je bilo koja kombinacija samo neka su bebice dobro.
    Cure jel vas dr kod svakog pregleda pregledavao i vaginalno da opipa cerviks?

zisu avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ana ~~~~~~~~~ da sve do kraja sad bude dobro, bez stresova, samo miruj i cuvaj se
    andrejaaa i tvojim bebama
    A ovo sta pitas za preglede meni je prvi vaginalni pregled bio s negdje 20 tt do tada samo UTZ. Kako sam od tada svaka 3-4 tjedna hospitalizirana tako mi je svaki put raden i vaginalni pregled.

maya1982 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja sam kod svakog pregleda pregledavana i vaginalno. Od početka do kraja trudnoće...
    Andrejaaa super kombinacija! :D Kao moja....

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Cure,

čitam vas s vremena na vrijeme, ne stignem često kao prije !
    Sretna sam zbog vas i vaših bebica. Čuvajte se i mazite bušu, Mayo tvojim malenima!

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Bok cure!

Prije svega taya čestitke tebi i sve najbolje tvojim dečkima :D :D
    PAM Malo si me smirila, a i dr. K mi je neki dan rekao da to nije ništa uznemirujuće što su blizići malo veći. Držim fige da se bebice okrenu na glavicu i da imaš što lakši vaginalni porod!
    andrejaa Super za dečka i curu - isto kao i ja Normalno je da imaš veći trbuh od ostalih trudnica kad nosiš dvije bebice. Mene su već nedavno po dućanima ispitivali kad mi je termin jer im se činilo po trbuhu da sam već spremna za porod.
    zisu Kakvo je stanje kod tebe? Ja sam mislila da si već rodila...
    ana- Super da je sad sve ok...miruj i pazi na svoje dečke!
    Xen@ Znači i ti još malo? Nek sve prodje najbolje za tebe i tvoje bebice!
    maya Pročitala sam da su ti izvadili matične stanice...Jeste ih nosili na Rebro ili van? Jel daju kakav popust za bliziće, kao u Grazu npr.?

Ja bila neki dan posljednji put u Zg kod dr. K. na kontrolnom anomaly scan-u. Sve je ok, kod dečkića su ti otvori na bubrezima na granici normale tako da ne očekujemo neke veće probleme.
    Jučer sam odradila i redovni pregled u bolnici, sve je ok, ulazim u 25. tj. sutra, u plusu 9 kg, tlak prilično nizak...Jedino mi je užasan onaj vaginalni pregled (prstom ) - sve zvijezde sam vidjela. Zatvorena sam, ali su bebice okenute glavom dolje, dosta nisko pa me pritišću. Tako da i ja mirujem, čak sam i trudnički tečaj otkazala. Strah me i ove svinjske gripe koja se širi pa mislim da je bolje da izbjegavam šira masovna okupljanja, pogotovo bolnice. Tako mi je i dr. savjetovao.
    Inače, ubija me žgaravica i vraćanje hrane u jednjak...apsolutno ništa ne pomaže! Zadnji obrok mi je u 6-7 sati navečer i nakon toga ne smijem ništa okusiti. Čak i običnu vodu podrigujem Spavam uspravno pod kutem od 90 stupnjeva s dva jastuka i tek pred jutro uspijem malo na bok...ah te trudničke muke!

Pozz svima

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

curke
    uspjela sam malo doći do kompa da vas pozdravimo nas troje mirujemo a mm radi sve ostalo hvala svima koji mislite na nas.
    riječanka77 ja isto imam nesnosne žgaravice i ništa ne po maže,a što se dobivenih kila mi smo na +5 sve je otišlo u bušu.

pusa svima od nas troje moramo u krpe

maya1982 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

rijecanka77, mi smo spremili matične stanice pupkovine za osobne potrebe.
    Znači, procedura je sljedeća: Odeš na Rebro, uzmeš ugovore i doneseš lovu (15.000 kn/osobi). Pročitaš ugovor, potpišeš, daš lovu i dobiš primjerak potpisanog ugovora i set za spremanje.
    Kod blizanca, drugi blizanac ima 50% popusta.
    Kod blizanaca je malo problem vaditi te matične stanice zbog manjih posteljica (iako moj sin ima kilažu ko 50% beba koje su bile same u trbuhu) i zato npr. uopće kod blizanaca ne uzimaju te stanice za donaciju, već samo ako se želi za osobne potrebe.
    A na Rebru se dogovoriš da ukoliko ti ne uspiju izvaditi kojoj bebi da se vrate novci.
    Npr.u mom slučaju, njemu (3.340 g) nisu uspjeli izvaditi dovoljnu količinu, a njoj (2540 g) su uspjeli izvaditi ali isto malu količinu (za dijete do nekih 30 kg).
    Tako da je kod blizanaca to malo otežano...

I u bolnici u kojoj vadiš, moraš platiti 1.000 kn po bebi na izlasku iz bolnice.

Što se tiče žgaravice, ja sam imala luđačku žgaravicu, ali tek kad sam došla u bolnicu. I kljukala sam se Rennie-ima koji su mi pomagali. pa jel vi pijete šta?? Meni su u Petrovoj savjetovali (doktori) da pijem lijekove, da se ne mučim. Da mogu Rennie, Gastal, Rupurut ili hm??(kak se ono zove???)Ne bitno, još jedan koji se u iste svrhe koristi.
    Tako da se nemojte mučiti, vidite da i doktori to savjetuju, da je bitno kvalitetno spavati, pa je bolje popiti to da se žena ne muči s žgaravicom.

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

maya1982 Hvala ti na ovim korisnim informacijama. Mi bi svakako sačuvali isključivo za osobne potrebe i veseli me info da je za drugog blizanca 50% cijene. Znači, i oni vraćaju novac ako se što izjalovi? Malo ću se više informirati telefonom ovih dana...lakše je kad si u Zg-u i možeš doći osobno pitati. Preko telefona nikad ne znaš s kim pričaš i da li će ti reći prave informacije.

Ja sam se patila do neki dan i onda u pol noći "poludjela" i išla uzeti Gastal. Nisam više mogla izdržati. Sad ga koristim par dana, navečer prije spavanja. Jučer sam popila dva, ali mi baš nisu nešto pomogli. Stvarno sam već očajna i nervozna jer mi se očajnički spava, a ne mogu.
    Jel taj Rennie ista stvar ili drugačije?

maya1982 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Rennie se uzima kao bombon, onako pepermint bombon. I meni je bio fin za žvakanje.
    Kako sam samo njega uzimala ne mogu ga usporediti s ostalima i zaključiti koji je bolji. Pred sam kraj kad mi je bilo najgore znala bi i 2 po noći uzeti, ali zato kaj sam probdjela pol noći od neudobnih kreveta.
    Probaj...

zisu avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Cure evo da se javim sutra imam zakazan susret s svojim curama.
    Sad smo 38 tj. i idemo na planirani carski.
    Nadam se da cemo kad dodemo kuci uhvatiti vremena da vam ukratko javimo kako je sve proslo. Do tada ostanite sto duze 3u1.

rijecanka77 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

zisu Sretno sutra i nek sve prodje u najboljem redu! :D To će ti biti najljepši životni susret, sa svojim curicama... Predivno! Tebi želim što brži i bezbolniji oporavak.

Obavezno nam javi kad dodješ doma kako je sve prošlo, makar ukratko, da nas ostale bliza-trudnice malo ohrabriš. Ne mogu vjerovati da si ušla u 38. tjedan!? Svaka čast! Nadam se da ću i ja što duže uspjeti... :/ Zasad je kod mene sve ok, ali bebice su s glavicama dolje, vrlo nisko i pritišću me pa se bojim da što ne krene krivo...

Pozdrav tebi i malim riječankama u buši

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zisu sretno!!!!!~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve prođe u najboljem redu!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •