Bravo Kapric, :D :D :D !
Koja dobra kilaža bebica! A kako se ti osjećaš? Kako podnosiš visoku trudnoću?
Bravo Kapric, :D :D :D !
Koja dobra kilaža bebica! A kako se ti osjećaš? Kako podnosiš visoku trudnoću?
mi obavili dogovor za profilksu...učinit ćemo prvu dozu u 30tj a drugu oko 32 tjedna. Čak neću morati ni ostajati u bolnici nego ću samo sprašiti dexiće i gotovo. Upozorena da se malo usporim ali ništa pretjerano. Dečki su dobri i lijepo napreduju pa nema potrebe zuriti u plafon. Uglavnom molim se za što dulje njihovo kupanje u buši. I za zdravlje ovo dvoje kikića kaj stalno ljube tu bušu s bracekima.
pozdrav svim bliza-trudnicama!
Ha, ja sam super, ali to je samo procjena težine, to će me mučiti dok ih ne primim u ruke...
Pusa svima, držite se!
Odlicno! Bas mi je drago!stellita prvotno napisa
Ni meni nije bilo skros jasno cemu hospitalizacija zbog dexica ako je inace sve ok. No meni su rekli da je takvo pravilo i da moraju vidjeti da ne bi bila kkava reakcija na dex.
Dozivis stres, sto je veca steta nego korist.
Meni je nakon te prve hospitalizacije bilo talko lose da je to bilo strasno, prvi (i jedini put) sam imala jake bolove u trbuhu... hitnu smo zvali. Na kraju niej bilo nista, i dogurali smo normalno do kraja, ali...moglo je to i drugacije zavrsiti.
Da li od stresa...koma grubog vag. pregleda... Ne znam.
Cuvaj bemblije!
ma nema stresa pooh...ionako mislim da ću sam doći primiti deksiće i.v. i odmah doma. Doza "čuva" 14 dana pa ću u 32-33 po još jednu dozu i to je to. Algoritam kažem nije uopće loš jer radije da ja dobijem deksiće nego oni RDS. (neću komentirati štetne učinke deksića jer ih jako dobro znam) :-)
a bebe neka uživaju u maminoj banji.....mada je sve u 16 tijesno već :-)
Ma nisam mislila na tebe, nego generalno.
Bolje da se izbjedne hospitalizacija ako nije nuzna, pogotovo u trudnoci.
Jer ja koliko kod sam se kao pripremila, znala da moram zbog bebaca... i bila cool (jer sam do tad imala super iskutva s bolnicama, bila s 10 god 2 tjedna, pa opet godinu dana prije nego sam ostala trudna i super mi je bilo).
Ali...gledati hrpu zena sa svakakvim trudnocama, pobacajima...ma svasta, zbilja nije ugodno. Prvi put sam upala bas u neku koma sobu. Drugi put je bilo ok.
ma istina....meni je to isto koma pogotoo kada počnu priče "meni je ovak...." i onda o ničemu drugome ne znaju govoriti nego samo o tom stanju. Zato se i radujem nehospitalizaciji. :-)
opet ću imati ispravak same sebe.....
27+5 ..... gemini 1 : 1000 gr i 35cm
gemini 2: 1100 gr i 36.5cm
Super, stellita!
Lijepa kilažica :D :D ... samo tako i dalje.
Nadam se da u i moji već tu negdje...vidjet ćemo u petak. Imam osjećaj da je jako tijesno u trbuhu, ja sam sada već stvarno velika, a počela sam osjetiti njihove dijelove tijela na dodir, pa se nadam da su deeeeeeebeli!![]()
Cure, evo ja bila u Poliklinici Vili!
Išla sam s ciljem 4D-a i na kraju dr.Ujević predložila anomaly scan!
S bebama je sve super! Imaju oko 200 g, ja u plusu 10 kg :shock: Strašno....iako znam da su prvih 4 kg od hormona, ali opet je to 10 kg.
Uglavnom stižu nam curka i dečko!![]()
Ja predosječala 2 dečka, ali evo osjećaj me prevario!
Baš sam sretna! :D
Maya, prekrasno! :D :D
Eto, ispunila ti se želja i doznala si spol bembija već na prvom ultrazvuku!
Čestitam, pomazi curku i dečkića!![]()
super za dobar nalaz!!
mi moramo gurati dalje cure.... :-)
Hvala!![]()
Bila sam jučer u sklopu trudničkog tečaja u rađaoni u Petrovoj.
Nisam puno vidjela jer su nas vodili po praznim prostorijama, ali dovoljno mi je bilo da sam vidjela jednu koja nije bila prazna u kojoj je žena vrištala i lagano sam problijedila.Plakala sam se od straha kaj me čeka na putu doma![]()
maya ne brini....ako bude vaginalni porod u rađaoni u Petrovoj je dobra ekipa i sestre su zaista bile divne...to što se neka žena tamo vrištala...a gle svatko drugačije podnosi bol. Kada sam ja rađala u skoro svim boksevima su vikale i vrištale a ja sam unatoč presnažnim trudovima to prodisala i sfokusirala se. Nemoj mati straha....uz tebe može biti muž pa će ti zasigurno biti lakše (bar je meni bilo).
Bok, buduće bliza-mame!
Kako ste?
Mi smo bili jučer na ultrazvuku, prvi put u bolnici. Iako sam bila naručena, čekala sam dva sata, a kako sam izgubila kondiciju od ležanja, bolilo me sve dok sam sjedila, hodala do tamo...ma baš sam se namučila. Ali bitno je to da su bebe dobro, vitalne su. Jedna ima 1330 g, druga 1290 g. Dužinu mi nisu napisali na nalaz, samo BP, AC i FL. Dok je doktorica mjerila nogicu desnoj bebici, dosta me je stisla, čak me je i zabolilo, na što je moje dijete odgovorilo snažnim udarcem, pa smo se malo i nasmijali! Sve u svemu oni su u redu, jedino što su obojica na zadak
, pa ako se ništa ne promijeni, carski nam je suđen. :/ a ja bih prirodan porod...
U ponedjeljak idem na redoviti pregled. Držite fige da me spraše u bolnicu do kraja!
Bok Tonka!
Drago mi je da je sve ok. Bebice su super :D
Ali nije mi baš jasna tvoja zadnja rečenica, ti želiš ići u bolnicu već sada :? ? Pa imaš još dosta vremena.
Možda sam nešto krivo shvatila. Ja uopće ne mislim još na to, a termini su nam tu negdje. Pitam samo da ne bi krivo držla fige![]()
Ja sam išla sad u četvrtak na trudnički tečaj u našu bolnicu. To nisu vježbe za porod nego baš predavanja o trudnoći, porodu, njezi novorođenčadi...
Rekoše mi tamo da je vrlo mala vjerojatnost da će se bebice okrenuti ( beba A - zadak, beba B- poprečno) te 99% da će to biti carski rez.
Ja u utorak idem na redoviti pregled i UZV pa ćemo vidjeti najnovije stanje. Ne znam kad će me poslati na pregled u bolničku ambulantu. Sudeći po iskustvima bliza-mama s foruma moglo bi i to biti vrlo brzo.
samo cure da uzdržimo što dulje..nedavno sretoh jednu mamu trojki...zena izdrzala do 38tj! :shock: wow
ajde možemo i onda izgurati naše srećice tada.... :D
pusa svim bliza-trudnicama
ja u petak idem u boljnicu po kortače...![]()
Ups, sad vidjeh da mi se omakla greška. Ispravak netočnog navoda:
Držite fige da me NE spraše još u bolnicu! Naime doktorica je prije dva tjedna rekla da za sada ne, ali ćemo vidjeti. Pa mi to vidjet ćemo ne zvuči onako kako ja priželjkujem. Ma puj puj bolnica... Ja ih osobno ne volim. Bila sam dva puta i svaki put mi je to bilo traumatično iskustvo. Pa ako ne treba, ja ne bih dok mi vodenjak ne pukne!
Moja rodica me neki dan nazvala s pričom o tamo nekoj koju zna da je rodila dvije curice u 40. tt, bila na nogama do doslovce rodilišta, curice 3500g i 3200g!!! :shock: E tako bih nešto i ja htjela!
Iako se ne bih pretjerano bunila ni da rodim u 38 tt...
Dakle može se...
držite se i čuvajte!
moji dečki su ti s punih 38 bili 3160, 3180, sasvim dovoljno!
sretno vam svima...
To mi je Tonka već "normalnije" razmišljanje. Vidila sam ja da nešto ne štima, ali rekoh nikad ne znaš.
Ma bit će sve ok i izdržat ćemo mi sve, a poslje ćemo se smijati kako smo panične bile.
Samo se ti drži!
Pozdrav svim sadašnjim i budućim bliza-mamama![]()
Meni su nešto spominjali na VV-u da kad se približi 30 tt da ću morati potpuno usporiti tempo, tj doslovno leći u krevet, a da oko 33-34 tjedna otići u bolnicu i tamo ležati.Iako mi je trudnoća najnormalnija za sada bez nekih problema.
Jel te neko pravilo kod bliza-trudnica kao preventiva da porod dočekaju u bolnici ili kaj?
Mislim nebi baš ležala možda bespotrebno tjednima u bolnici ako ne moram..
Ja nažalost moram u bolnicu...
Upravo sam se vratila s pregleda. Nalaz je sve gori, otvrena sam 2 cm, čak se ovojak jedne bebe da napipati. Bolove nemam, zato me je to sve i iznenadilo. Idem sutra primiti terapiju za sazrijevanje pluća. Doktorica je rekla da će me zadržati nekoliko dana, nadam se da će to stvarno tako i biti.
Javim vam se kada iziđem, nadam se što prije.
Držite se i čuvajte i mazite bušice!
Tonka drži se!
Sve će biti OK! Samo pozitivno razmišljanje.
Držim fige da sve dobro prođe i šaljem dobre vibre ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Javi se kad budeš mogla.
tebi i tvojim bebanima!
Tonka, sretno u bolnici, da što prije dođeš doma.
Samo hrabro i bez nervoze...
Mislit ćemo na tebe..
![]()
tonka baš mi je žao......ja u petak idem na naručeno davanje kortača i nadam se da nalaz bude isti kao i prije pa da mogu doma.
A sama sebi već sam kao slon.....
Cure i mene su danas uputili u bolnicu.
Još sam se više otvorila i dr kaže da moram u bolnicu na kompletnu obradu. Kaže da je bolje da sam pod nadzorom u bolnici nego da trčim od doma.
Nadam se da ćemo ja i moji bebani izdržati još malo.
Vi se cure držite i čuvajte svoje bebane pa se čujemo nekom drugom prilikom![]()
tonka je dobro...danas će primiti kortače i ima lagane trudove na CTG-u ...ona ih kaže ne osjeća doduše. Ako sve bude ok ići će doma za par dana...joj albra zar i ti sine Brute????
ajme meni...kaj mene u etak čeka?
petak...![]()
Pozdrav svim budućim mamama blizanaca... ja sam nakon IVF-a i vraćena 2 embrija završila u Petrovoj zbog jake hiperstimulacije... tamo su mi rađene bete koje su redom svaka 4 dana bile slijedeće: 13 DPT 250, nakon 4 dana 1190 i opet nakon 4 dana 4050... bila sam sigurna da se radi o jednoj bebici... međutim na 1. uzv koji je rađen s 5 i pol tjedana vide se jasno 2 GV-e... nedavno sam puštena iz bolnice a kontrola i novi uzv biti će tek 24.6. tj. gotovo mjesec dana nakon 1. uzv - to mi se čini nekako predugo čekanje, šta vi mislite?
Osim toga dok sam bila u bolnici, dakle negdje u 6. i 7. tjednu imala sam mučnine čak po cijele dane, a sad od kad sam došla doma gotovo ništa, osjećam se skroz ok, čak su mi prestali i grčevi u maternici koji su mi se isto znali javljati svakih nekoliko dana... tako da recimo da simtoma osim bolnih grudi gotovo da i nemam... kako koji dan me zna uloviti i jaka deprisija i konstantno plakanje tokom cijelog dana... kakva su vaša iskustva sa simptomima?
Malo se bojim svega zbog jako loših priča iz bolnice i onda sam jako opterećena i pratim tijelo više no ikad i nekako bi mi bilo draže da povraćam po cijele dane i znam da je to to, nego ovako da se osjećam super... a taj uzv nikako doći... pomozite... pusa svima!
tonka nam je bolje nema trudova na CTG-u i danas će primiti još 2 doze kortača pa se nadamo da će onda domeka!! :D
nina dobrodošla nam!!
nije ti kasno drugi UZV 24.6. samo polako.....a gle hormoni te šibaju pa je draga bliza-trudnice sve moguće...i depresija i euforija i mučnine (nadajmo se da će do 16tj one nestati). Uživaj koliko mozes i opusti se. Dva predivna bića u tebi rastu i trebaju svoju mamicu sretnu!!!![]()
Evo da se i mi malo javimo, čitamo vas ali kako nije bilo nikakvih novosti nismo nista pisali. Vidimo da se ovdje zahuktalo i da su neki i u bolnici.
Cure drzite se i nadam se da cete sto prije doma.
Mi smo bili jucer na UTZ, bebice lijepo napreduju, zivahne su i saznali smo da ocekujemo 2 cure. Sta da vam kazem presretni smo.
Jedino me je doktorica malo prepala da mi je trbuh ogroman jer kaze da takav bude u 27 tt a mi tek u 16 (valjda je to ipak normalno kod bliza-trudnica) Mislila je da nije naglo doslo do porasta plodne vode, ali sve je savrseno samo moramo malo usporit i vise odmarat, kaze sto vise lezati. I sad nas tri uzivamo i odmaramo, mucnine polako prestaju, ali zgaravica ubija.
svima
bravo zisu :D
ja danas pospremam kuću tako da kad sutra odem u bolnicu moji ne moraju nista...ah nadam se da cu samo dobiti kortače i šlus doma!
Bok cure!
Ja sam doma! Vratili su me jer nakon pregleda je dr rekla da nije ništa tako alarmantno da bih preko praznika i vikenda ostala u bolnici, ali u ponedjeljak moram doći da mi naprave sve potrebne pretrage.
Malo sam opuštenija kad su mi rekli da nije ništa tako strašno, ali se i pomalo bojim da su me se riješili po kratkom postupku. Moj gin. je poludio, jer kaže da je to glup razlog za ne priimiti trudnicu u visokoj blizanačkoj trudnoći. A ja sam sretna da sam doma.
Dobro došla Nina ! Ništa ne brini, opusti se i uživaj. Ja uopće nisam imala mučnine na početku trudnoće tako da ti s te strane i nemam neki savjet, a što se plakanja tiče, ja i dan danas odvalim na neku tužnu scenu na filmu ili nedaj bože nekom dokumentarcui ne mogu se zaustaviti, to su potoci
.
Moj ti je savjet da loša iskustva i ne slušaš previše jer svaka od nas ima svoju priču. U trudnoći treba uživati, a ne se previše optetećivati lošim iskustvima.
Zisu bravo za super nalaze,tebi i tvojim curama ( jednojajčane ili...?).
Za žgaravicu probaj bademe, mene su spasili i mentol bomboni isto.
Drago mi je da je Tonka ok. Brzo će ona doma.
Stellita nadam se da si i ti ok i da ćemo se brzo opet svi naći ovdje.
Pusa svima!
Evo me cure doma, joj samo da znate kako je sladak okus ponovne slobode!
Hvala što brinete!
Stellita hvala i tebi na smsovima, držala si me "na životu"!![]()
Uglavnom, priča oko moja protekla tri dana je malo čudna (barem meni), bitno da je gotovo. U utorak sam se javila u bolnicu po dogovoru, na primanje dexametazona. To sam jutro imala lagane bolove, neke kao menzes grčeve, ali lagane. Kod zaprimanja na odjel, ctg je bolove registrirao, ali su okarakterizirani kao kontrakcije (malo bolnije) i da će me nadzirati. Taj sam dan još dva puta po pola sata osjećala to i sljedeće jutro opet. Rekla sam to i na viziti i upućena sam na ponovni ctg i pregled. Na sreću nalazi su uredni bili, čak sam otvorena 1 prst, a ne 2 cm kako mi je na pregledu dva dana ranije ustanovljeno. Zaključak priče oko bolova je bio da su to kontrakcije iliti kako je jedna sestra rekla: "razmažena sam i trudna". Moje obješnjenje: bolje da sam puhala na hladno, nego izazvala još veće probleme.Injekcije sam primala svakih 12 sati, a kako se bolovi nisu više javljali, očekivala sam otpust u četvrtak. To se nije dogodilo, nažalost nitko mi nije objasnio zašto i tu sam ja pala u depresiju i bila izvan sebe. Bolnica kao takva je jadna. Sestre se jako trude i odlične su, ali je očito da ih je malo na toliki broj pacijentica. Doktori su stručni, ali ih doslovce moraš vući za rukav i dosađivati kako bi ti neke stvari objasnili (čast iznimkama, jer ih ima). Najviše su me psihički ubijale priče i slučajevi drugih pacijentica. Doznala sam stvari za koje nisam imala pojma da se mogu dogoditi! Sve me to psihički dotuklo i zato slavim danas :D , kao da sam se oslobodila iz zatočeništva. Ako ikada više kukam da mi je teško doma ležati, da je koma, da me sve boli itd. molit ću vas lijepo da me "interaktivno" preko interneta klepnete po glavi 8)
Strogo moram mirovati i nadalje, ali gdje je to od one muke u bolnici...
Cure moje, falile ste mi...
Albra a kakav je tvoj nalaz? Hoćeš primiti i ti terapiju za sazrijevanje pluća bebica? Drži se... drago mi je da si doma.
Stellita, nadam se da si i ti do navečer doma :D
Nina, dobrodošla i uživaj u blizanačkoj trudnoći. Opusti se, to ti je osnovno. Misli na malene, smij se puno i uživaj!
Zisu, odmaraj i mazi princeze u buši!
Sorry na podužem postu, ali sam imala potrebu "isprazniti dušu" nakon nekoliko dana...
vama i bebicama!
Tonka, u potpunosti te razumijem... 24 dana sam provela u bolnici i izmjenila 15ak cimerica, svaka sa svojom pričom i još nekim pričama od drugih ljudi... uglavnom sve loše i ružne priče... nekim cimericama desile su se žalosne priče kojima sam na žalost i ja svjedočila... uglavnom moje prvo saznanje da sam trudna primila sam mrtvo hladna (uvijek sam mislila da ću vrištati od sreće nakon toliko godina truda) i kad sam izašla iz bolnice bila sam tako tužna, jadna i zabrinuta... zadnjih par dana sam malo nadošla sebi, ali na žalost od svih tih ružnih priča i tužnih sudbina ne možeš više pobjeći... trudim se biti pozitivna, opuštena i nezabrinuta i to je sve što mogu...
Vidim da ste ipak na vikendu doma, pa cu vam svima zazeljeti ugodan vikend kod kuce, mazite svoje bebe i uzivajte kako Tonka kaze na "slobodi".
Nakon vasih prica počinjem više cijenit ovo mirovanje kod kuće.
albra pitas dal su jednojajcane, e sad kako je bio IVF i vracena su 2 embrija ja mislim da su dvojajcane, ali me moja doc zadnji put zbunila i rekla da postoji mogucnost i da su jednojaj. kao moglo se podijelit jer su mi posteljice spojene, ali su i 2 posteljice i sad nemam pojma :? iako nije ni vazno bitno da su one zive i zdrave i da izguramo sto duze 3 u 1.
Nadam se da nam je i stelitta pustena kuci.
svima
![]()
zisu i ja sam doma odmah jucer otisla!!!! :D
kao po dogovoru sa svojim dr. (fala dragom Bogu covjek je skroz na mjestu a i moji nalazi su bili cist fine ). Dobila sam prvu dozu a danas se vracam po jos jednu pikicu i to je to. Moji bucani su dosta se zbucali u ova dva tjedna , svaki po pola kilice tako d :D sam sretna i zbog toga.
super kaj smo sve domeka na kraju...neka tako treba! :D
a što se priča tiče....ja to ni ne registriram....sestre su bile super i nad :D m se da ce ova danas isto imati lijepu njeznu ruku kao ona jucer.
svima bliza-trudnicama i onima koje nas potajice čitaju....
![]()
(uključujem i moju dobru cimericu samo na jedan dan u tu skupinu...drze se zenice!)
:D :D :D :D :D :D :D
Super cure da ste doma i da je sve OK!
Tonka super si prošla bila si "samo" tri dana, ja bi bila sretna da samo toliko moram biti. Ne znam hoće li i meni dati dex. jer je moj doktor rekao da nema potrebe, ali se pokazalo da njegovo mišljenje i mišljenje doktora u bolnici nije baš isto. Iskreno malo se brinem jer i jučer i danas osjećam lagane grčeve. Kao što si rekla, kao pred menzes. Nije to ništa strašno i nje da ih nisam i prije osjećala, ali mi se čini da su malo češći nego inače. Nadam se samo da ću do ponedjeljka izdržati pa nek onda gledaju u čemu je stvar.![]()
Stelitta drago mi je da si i ti doma i da je sve ok! Bebice su stvarno super narasle. Koliko su sad teški cca? Meni su rekli da je jedan 1200g a drugi 1300g - to je bilo u srijedu, nekako mi se čini da je to premalo.
Zisu nije uopće važno jesu li jednojajčane ili dvojajčane, ja to pitam iz čiste znatiželje. Bit će sve ok samo pozitivno razmišljanje!
Pozdrav i pusasvima!
albra jedan je 1650gr a drugi 1560gr. Zapravo jako dobro su se napunili..![]()
a što se tiče davanja dexa...pa sad tjedan dana si iza nas ali ako već imas neke lagane kontrakcije pa bilo bi pametno dati ti ih...razgovaraj još doktorom , pokušaj saznati kakav je njegov stav i plan vezan za tu RDS profilaksu pa ćeš vidjeti.....
Stellita, bebači su super!
Vidjet ću u ponedjeljak što kažu na dexe, a i sad me ta kilažica malo zabrinula. Znam da je to sve procjena i da nije točno, ali da fulaju za 400 gr mi je malo čudno. A i što ti kažeš tjedan dana sam iza vas ( mislim Tonke i tebe) pa jedno +drugo može biti takav rezultat. Prekosutra ću valjda biti pametnija![]()
albra nemoj se toliko opterecivati kilazom...sve su to jako male varijacije na temu. Mojima ocigledno pase mamina busa jer ja nisam dobila nego 9kg do sada i oni su to lijepo sebi dosta uzeli. Glavno da su bebe zdrave i da sto dulje izdrze u nama prije izlaska. Sve drugo je relativno.
Pusa svima od nas troje!!!![]()
Nemoj se albra oko kilažice uzrujavati. To je ionako samo okvirna procjena. Evo moji su prije osam dana procijenjeni na 1330 g i 1290 g, a ovaj tjedan u utorak jedan na 1500 g a drugi na 1350 g. S tim da me drugi put gledala specijalizantica i bila dosta neodlučna. Na ekranu joj se pojavio interval i samo je rekla, ajmo to onda zaokružiti na ovoliko. Sve je to okvirno i otprilike... Za grčeve koje imaš meni je doktorica rekla da popijem Mg 300 svaki dan i po potrebi Normabel 2 mg. To su očito i tebi te neke kontrakcije.
Sa mnom u bolnici je bilo još dosta bliza trudnica i sve su negdje do 30. tt bile super, savršeno i onda su se krenule otvarati. Neke više, neke manje. Bitno je da se to na vrijeme skuži i spriječi. U ponedjeljak ćeš biti pametnija! Ako treba, dobit ćeš terapiju da se spriječi otvaranje, a možda nalazi pokažu da je sve u redu i puste te doma. Drži se, misli pozitivno!![]()
Ups, stellita, ja dobila 11 kg! Malo sam te prešišala. Imala sam i +12 kg, ali me bolnica malo omršavila...
čuvajte se![/b]
ma tonka istopit će se kilogrami čim dečki stignu...pa dojenje pa presvlačenje pa trčkaranje....bit ćemo za čas kao kate moss![]()
ja sada idem malo vani sa svojima pa onda po još jednu pikicu......pusa![]()
Ma naravno! Moje kile su nešto što me najmanje uzrujava. Samo neka su oni meni zdravi i što deblji i okrugliji!
Ti si stvarno super-bliza-trudnica. Odlično se držiš :D . Čuvaj se. Ti ćeš nas na mirovanju, obavještavati o događajima u vanjskom svijetu![]()
Hvala cure na utješnim riječima. Nadam se da će sve biti ok.
A da ja malo vas utješim, vaša kilažica u odnosu na moju je stvarno manekenska. Ja sam +20kg :shock: :shock: :shock:
Nekako ja pazim što jedem, ali da si baš uskraćujem hranu i ne baš. Računam da ću to sve izgubiti kad s bebačima krenem u šetnje jer živimo u zgradi na 4. katu bez lifta. Dakle htjela ne htjela kile će dole.![]()
ja ti albra jedem 6 obroka. Imam 3 glavna i još 3 međuobroka - na 2100 kcal sam. Do sada nisam osim u grudima i trbuhu nista vise dobila. Tijelo kao da dobro zna a znam da zna da dolaze dva malca ne samo jedan. Ovakve grudi nisam imala u prve dvije trudnoće tako da se nadam da ću i ovaj put uspjeti dojiti svoje bebe kao i prve dvije. Bar godinu dana kao što su i bucane dobile od svoje mame.![]()
A da će biti naporno oh to je istina...ali kako bude dolazilo nosit ćemo se s tim....samo neka su zdravi i pametni.
![]()
Rano je jako jutro dok ovo pišem ali jednostavno ne mogu spavati...mislim da ću si skuhatii malo meditirati nad novinama....
Imajte lijepu i mirnu nedjelju curke!![]()
Cure, drago mi je da ste sve doma i da je sve OK!
Joj kad čujem vaše kilaže, smrznem se nad svojom.Ja sam pak na + 10 i doktor me stavio na djetu + ogtt.Sutra idem vaditi krv.
Stellita, hoćeš mi molim te ukratko napisati šta ti pojedeš u tih 6 obroka i oko koliko sati?Da vidim jel se ja to stvarno tako loše hranim ili je nešto drugo posrijedi...
Tonka nebi bilo loše kad bi mi i ti malo napisala kaj papaš..
Možda je riječ o tome kaj sam ja stvarno veliki gurman i volim papati, doduše svega 2 puta dnevno ali konkretnije i obilnije..![]()
Puno hvala unaprijed!
Pa ja nikako da te bebe osjetim..ustvari mislim da i osjetim ali to je tako nešto slabo da se pitam jesam li išta osjetila i to stvarno tu i tamo..
Jedva čekam da me bebe počnu udarati onako za pravo da ih stvarno i osjetim..
I jel istina da blizanci ne udaraju tako intezivno kao jedna beba jer kao nemaju dovoljno prostora??
I još jedno pitanje da ne otvaram novi post, jesti išle vi na komisiju za bolovanje??
Mene to čeka sutra i uopće ne znam kaj mogu očekivati??
Maya, osjetit ćeš bebe uskoro, ne brini! Možda ih već i osjetiš samo ne znaš da su to one. Mene su moji u početku više kao škakljali, nježno lupkali. Kasnije je to postalo intenzivnije i jače. Jel lupaju slabije od jedne bebe ne znam... Mene u principu " boli" jedino kad mi naciljaju mjehur ili donji dio tijela. Obadvojica su zatkom, pa se zna dogoditi da lupkaju obojica dolje - e to je malo neugodno, ali se onda, dogovaramo, objasnim da mamu to malo boli pa se znaju primiriti![]()
Ajoj, tebe stavio na dijetu... ali koliko ja znam te trudničke dijete su čist ok...pričat ćeš nam.
Ja se od početka vodim s tim da ne jedem za troje nego za sebe, ali se trudim što kvalitetnije popapati. I inače jedem zdravo i to sam sada nastavila. Ne mogu jesti puno, jer imam osjećaj onda da želudac stišće bebe i da ću puknut. Slatko mi se uopće ne jede u trudnoći i to me je spasilo! Inače, dok nisam trudna ja sam "borac protiv kila". Puno sportiram, ali zato mogu i pojesti!!! U trudnoći baš i ne... a zašto, nemam pojma. Sad mirujem, i na kuhinji sam od mm, pa ću se sigurno zbucati u narednom periodu, ali mi je stvarno sada sve ravno, samo da su oni meni zdravi.
Jedi što više voća, pridržavaj se uputa doktora i sve će to biti dobro. Nakon poroda ćeš ionako biti sva u pokretu i brzinski istopiti sva što sad skupiš!