Stranica 7 od 20 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 957

Tema: BLIZANCI - trudnice s blizancima u 2009. gdje ste?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Stelitta ubijaš me u pojam
    Stvarno si turbo-super-mama-bliza-trudnica! Kod tebe sve po špagici
    Svaka čast! Voljela bih i ja da sam takva, ali eto ne ide pa moram kukati. U stvari mene najviše izluđuje ova ovisnost o drugima. Čekati da ti donesu ovo ili ono, da moraš pitati jel bi ti bilo teško... Sve mi to strašno teško pada jer do sada nikada nisam bila u situaciji da moram čekati druge da nešto naprave za mene, uvijek sam ja bila ta koja je činila stvari za druge... Koma... Eto vidiš, opet kukam

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Albra, kužim te ali ono 100%-tno!
    Takvu bol ispod rebara nemam, ali vjerojatno jer su moji još uvijek na zadak, glavice su im gore, a s njima manje mrdaju. Zato u mjehur i sve ostalo tamo dolje dobijem svaku večer pravu porciju udaraca. A budući tata sav sretan, da će mu sinovi biti nogometaši !
    Ja sam isto uvijek bila hiper-turbo pokretna i okretna, stalno u speedu, nikad doma, a sad?! :? Fali mi kretanje i da sve sama radim nevjerojatno. Fali mi kuhanje, pripremanje kolača, izlasci u grad u šetnju, kino, kave, posao... sve. MM je divan, sve napravi, čisti, pere, kuha, jedino ne pegla... A ja se izmorim dok operem i osušim kosu, gdje sam ona stara ja!!!
    Osjećam se kao veliki nasukani kit na suhom
    Ali znam da sve to ima svoju svrhu. Bojim se i po stanu prošetati. Meni je to prva trudnoća, pa sam jako poslušna. Što dktor kaže, to radim.
    Jesu tebi prestali grčevi? Meni jesu (kuc-kuc) ali leđa još tu i tamo malo bole. Kontrola za tjedan dana, nadam se da se ne otvaram više.
    Ja se Stellita isto budim svaki dan oko 5. Ne mogu više spavati. Ali ja čitam, peglanje čeka mamu kad mi opet dođe Tebi svaka čast

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Zaboravila sam napomenuti da bez obzira na to da moram ležati, da me muči žgaravica, nedostatak daha... meni je lijepo. Lijepo mi je imati ih u trbuhu i baš uživam kad ih osjetim. Taj osjećaj će mi užasno faliti! Kako se približava kraj, meni drago da ću ih konačno upoznati, ali i žao jer mi je baš lijepo biti trudna.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Tonka i ja sam pomislila na to kako će mi biti kad uskoro izađu van. Nema lupanja, štrecanja, naguravanja, zatezanja.
    Znam da ću biti zaokupljena s drugim stvarima, ali onak sam si razmišljala.
    Ne mogu se sjetiti kako je to bilo u prvoj trudnoći. Tada sam bila zaokupljena drugim stvarima ( stan, faks...) a sada stvarno mogu uživati u trudnoći, mjeriti bušu koliko mi je narasla, gdje sam dobila novu flekicu itd. Ma kako god okreneš uz sve "tegobe" slažem se s tobom , lijepo je biti trudna.
    Grčeve više ne osjećam u tolikoj mjeri, možda jednom dnevno, ali nešto skroz slabašno. Više me uči ta bol ispod rebara i to što mi je trbuh težak.
    Počela me loviti panika u bolnici jer su isti dan u sobi do moje primili trudnicu u 38. tt koja je upola manja nego ja u 31. tt. Malo smo se čudno gledale, obje smo bile u čudu jer ja fakat imam dvostruko veći trbuh nego ona. Znam da je to sve relativno i da nismo iste građe i da je njoj to prva trudnoća, ali ipak tolika razlika, a ona je u prednosti dva mjeseca.
    Uf, uvijek nešto, neka pitanja i nedoumice....

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

A jel bila bliza-trudnica?
    Ja sam isto veća od trudnica s jednim djetetom u terminu! Ali to je i normalno.
    Iako komentari ljudi koji mi dođu u posjet je - pa ti i nisi tako ogromna za dvoje djece!!! Za dvoje nisam, ali sam ogromna. A kakva ću tek biti :?
    Ja danas imam osjećaj da će mi koža popucati. Već sam se dva puta mazala po trbuhu, ali je osjećaj isti. Jesi ti dobila već strije? Ja mislim da će meni moje izbiti svaki čas.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Cure, ja sam zadnja 2 dana koma... inače nisam meteoropata, ali od kad sam trudna svaka promjena vremena ubija me, glava me jučer bolila cijeli dan, zaspala sam tek negdje oko 4 ujutro od totalne iscrpljenosti... naravno uz glavobolju i mučnina...

Jutros glava ne boli, ali mučnina cijeli dan, šta god pojedem povratim...

Totalno sam koma...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Nina, nemam ti što drugo reći nego poslati veliki !

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo mi se vratili iz kupovine za odlazak na more...jedva čekam skočiti u more :D
    pljas ja i moja dva dečka....Moby dick u akciji....

maya1982 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Xen@, da i meni se čini da imamo zajedničku prijateljicu!

Pa meni je dosta tih predavanja bilo korisno.Bilo je i onih koja nisu pretjerano zanimljiva, jer sam prošla tu fazu trudnoće, ali dosta govore o tipovima poroda, porođajnim dobima, kada se kome obratiti, dojenju.Npr ako se desi to i to ili ako na bebi vidiš to i to, onda je to zato i zato i nemoj se iznendaiti. Tak da ću ja mislim sad lakše to podnjeti jer znam zašto ću nekaj dobiti ili neću, šta mogu tražiti, šta mogu očekivati u pojedinom trenutku.
    A za trudnički ambulantu nemam pojma, ali mislim da ću ja negdje oko 30 tt. Čula sam da je doktor Zlopaša super.
    Meni su kao blizanačkoj trudnici,IVF-ovki rekli sa par strana,pa čak i na VV-u da u Petrovoj takve znaju zaprimiti ranije pa da tamo leže od kojeg 34 tt.E sad ne znam jel to pravilo za sve bliza trudnice...znam samo da mi je dr.L na VV-u rekao da ću od 30 tt morati potpuno usporiti tempo, u prevodu strogo mirovati.

Btw ja sam na moru i koma je...hladno, puše luđački i pada kiđa bez prestanka.Ne skidam se iz trenirke i ne izlazim iz kuće...super!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

maya bit će bolje na moru...ja se ipak radujem.... :D

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Tonka, to je i bila bliza-trudnica s isto dva dečka koji su obojica okrenuti glavicama i čekaju prirodan porod. :shock:
    Meni je koža isto tako prenategnuta, mackam se stalno, do sada imam par strija sve u najdoljnjem dijelu trbuha, ali ono što me najviše muči je kako će mi pupak izgledati nakon ove trudnoće. To mi je ipak najosjetljiviji dio trbuha i imam osjećaj da sam tu najviše popucala.

Nina drži se, zato se ovo i zove drugo stanje

Stelitta pripremi toplu robicu za djecu. Evo nas jučer i danas u dugim trenirkama i čarapama. Kažu do srijede ovakvo vrijeme. Danas je opet padala kiša. Iako me ne bi čudilo da kad ti dođeš na more grane sunce, upeče 30 stupnjeva i naglo ugrije more

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Blago vama, na moru! Ja se nadam da će biti bolje vrijeme i da ćete moći uživati u kupanju. Malo plivanja bi spasilo moju kralješnicu...
    A ne znam albra, očito je i veličina trbuha individualna, veća, manja...ali će se za koji mjesec to povući i bit ćemo kao prije. Jel da ?! Ja nisam ipak popucala, iako koliko me natezalo, mislila sam sad ili nikad. Danas je već puno bolje. Noćas sam opet imala budna dva sata. Glava me rasturala. Inače nemam baš neke glavobolje, očito je promjena vremena odigrala svoje. Čitala sam dok me san pred jutro nije oborio. A malci su imali tulum za to vrijeme (luda subotnja noć ), ali zato danas cio dan spavaju!
    Nina, jel bolje danas?
    Mayo, meni je dr. L. isto to rekao još na samom početku. Da očekujem da ću pred kraj morati strogo mirovati (što se obistinilo), da ću na kratko morati u bolnicu po dexametazone (što se također dogodilo), da ću od cca. 32. tt teže disati (također točno). Još da mi se obistini da ću roditi NE prije 36 tt... izdržat ću najmanje do tada ako ne i duže!...nadam se...

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Tonka, ja sam isto mislila da nisam popucala i bila sva ponosna, ali onda sam uzela ogledalo u ruke i pod određenim kutom svjetlosti točno se vide strije inače nisu uopće vidljive. Vide se na svjetlu kao da se koža posebno sjaji na tim mjestima. Ma baš me briga, nemam namjeru snimati editorijale u kupaćim kostimima i nositi revije Victoria's seecreta A sigurna sam da ću se vratiti na prijašnju kilažu i liniju dovesti u oku ugodno stanje.
    Ne želim te razočarati, super je ako nisi popucala, samo se i dalje mackaj.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Cure kad čitam vas koje ste u malo pooddmakloj trudnoći (a i one koje niste) i ograničene ste u kretanju, imam potrebu da hodam okolo dok još mogu.
    Mi smo danas 14 tjedana,prekjučer se vozili 4,5 sata i bilo mi je relativno ok, samo što sam ja na svako poskakivanje auta reagirala hvatanjem za trbuh. :/ Mada sam imala odobrenje doktorice da idem na put,opet naravno strah postoji.

Maya
    , a i ostale curke jel u Petrovoj ili bilo kojoj drugoj bolnici šalju blizanačke trudnice po difoltu na carski, il to zavisi o nekim faktorima?Iskreno o porodu još ne razmišljam tak da ni ne znam šta bi uopće bilo bolje.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Normalno je Xena, da se bojiš. Opustit ćeš se s vremenom. A moj savjet ti je da uživaš u trudnoći, radiš što god te volja, naravno umjereno, koliko ti tijelu paše. Slijedi ti tako lijepo razdoblje... samo uživaj!
    Koliko sam ja uspjela za svog boravka u bolnici pohvatati, nisu sve bliza trudnice po defaultu određene za carski. Čak su češći prirodni porodi od carskog. Ima raznih indikacija za carski, ono za koje ja znam je položaj beba.

maya1982 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Xen@ , dobro ti Tonka kaže.
    Ne ide se po defaultu na carski.Sve ovisi o položaju beba (ona koja je dolje moa biti na glavu, a za drugu nije bitno) i ako se eventualno nešto iskomplicira pred kraj.Ovoso o otkucajima srca beba, o kisiku, o eventualnoj zamotanoj pupčanoj vrpci oko glave, viskom tlaku, i hrpi drugih stvari koje se mogu izdogađati pred sam kraj...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

drage bliza-trudnice evo ja se javljam da krecemo na put...nazalost nismo planirali zbog vremena jos za tjedan dana ali kada su roditelji stari i brzo obole stvari se promijene...pa eto zalosno javljam da mi je mama u bolnici i da moramo danas krenuti na put .....čuvajte bebice i odmarajte se
    pusa

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Sretno, stellita!
    Čuvaj se, njeguj mamu, mazi bebe i dvije starije srećice. Sretan put!
    puno ~~~~~~~~~~~~ za mamu da brzo ozdravi.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Sretan put Stelitta!
    Čuvajte se i ja šaljem puno~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za mamu da što prije ozdravi!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Cure, evo ja danas bila na kontroli i uzv, na žalost jednoj bebici ne kuca srce, druga je hvala Bogu u redu. Veličina ove žive bebice je 27,2 mm za 9+6 tjedana, a ovaj jadničak je ostao na veličini 17,5 mm što bi bilo za 8+3 tjedna. Znači ima nekih cca 10ak dana da ne kuca srce. Taman sam tada ja imala i onaj smećkasti iscjedak koji može biti povezan, a i ne mora...
    Rekli su mi da se nikakvi zahvati sad ne rade, to se sad pušta tako kako je i kako se taj odumrli plod mora sam resorbirati - što god to značilo??? Ne kužim... Cure, zna li netko slična iskustva od drugih žena da me malo posavjetuje i pojasni šta će se sad dešavati s tom mojom jadnom bebicom i dali to može štetno utjecati na ovog drugog malog borca...
    Za 2 tjedna opet imam uzv i kontrolu i blago rečeno zlo mi je kad se sjetim da moram ići tamo... Uf!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Nina, jako mi je žao!
    Ako te išta tješi, koliko sam čula i čitala po internetu, ovakav scenarij, tj. rano odumiranje jednog ploda u blizanačkoj trudnoći je dosta često. Iskustva vezano za to nemam. Mogu ti samo poslati puno ~~~~~~~~~~~da se držiš. Nemoj da te to pokoleba. Bori se skupa sa tim svojim malim borcem. Sigurna sam da će biti sve u redu nadalje.
    Čuvaj se i drži!

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pozdrav svima!
    Evo i mene prvi put na ovom pdf-u. U 17. sam tjednu, nosim blizance začete in vitro i dugo sam se oklijevala prijaviti upravo zbog ovakvih priča kao što je Ninina. Tek sad polako postajem svjesna što me čeka (ili se bar nadam da postajem - možda ću se za par mjeseci ili godina smijati ovoj rečenici ). Kako god bilo, veselim se druženju. Trebat će mi puno savjeta iskusnih višestrukih mama!

Nina Z, to što se tebi dogodilo zapravo je čest slučaj u prvom tromjesečju, bez obzira na koji su način blizanci začeti (čak 50% blizanačkih trudnoća završi kao jednoplodna). Žao mi je što si izgubila jednu bebu, ali moraš biti jaka i hrabra za drugu. Čitala sam o fenomenu nestajućeg blizanca i što ranije jedan plod odumre, to je situacija manje opasna za drugi. Ne boj se, većina takvih trudnoća završi sretno.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Pandora Aure Monroe, dobrodošla nam!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nina to šta se tvojoj bebici desililo je nešto normalno na što me i moja ginekologica upozorila, da se do 12 tjedna može desiti da jedan blizanac"nestane" i da ga posteljica reapsorbira. Vjerujem da će sa drugom bebicom bit sve ok.

Nove cure dobro došle!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

malo sam vas luknula-prekrasno mi je čitati vaše boljke i sjećati se kako je meni bilo
    (žao mi je Nine no nadam se da će s drugom bebom biti sve u redu).

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

draga nina i dorica nam je imala istu situaciju.....IVF i jedan je plod odumro. Resorbirat se hoće i bolje ako se trebalo dogoditi da se dogodilo sada nego kasnije jer bi posljedice po ostatni plod bile veće. Znam da dorica ima dobra iskustva poslije pa se nadam da će i kod tebe tako biti.
    Mi na moru...sunčano i lijepo. Mama je puno bolje i hvala na vibrama..... [/b]

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Dobrodošla Pandora!!!
    Cure, hvala vam na podršci; malo sam i kopala po netu pa sam saznala šta se dešava sa odumrlim plodom i očito da ne bi trebao smetati ovom drugom živom.
    Uistinu se jako brinem i stvarno se nadam da će nam Bog pomoći s ovim mališanom, jer sam veća jako jako umorna od svih ovih neizvjesnosti i iznenađenja.
    Vama i vašim mališanima želim svu sreću i sve najbolje!!! Oni koji su na moru nek uživaju i nek se okupaju i za nas koji nemremo nikam!
    Pusa... a ja ću se lagano prešaltati na neki drugi pdf... ali vjerovatno tek nakon kontrole koju imam za 2 tjedna... sad ću se malo odmoriti od svega!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Nina žao mi je tvoje bebice, drži se i bit će sve u redu.
    Ja nekako mislim da sve u životu ima svoj viši smisao i razlog, pa tako i ovo. Bude mi lakše kad tako mislim. Šaljem ti ~~~~~~~~~~~~~ za tvog malog borca. Nadam se da nas nećeš skroz napustiti, bar ponekad navrati.

Pandora dobro došla!!!! :D I mi smo ne tako davno bile nove na forumu i nadale se savjetima drugih trudnica. Meni su ove drage cure svojim savjetima i podrškom jako puno pomogle i drago mi je da ih imam pa makar u ovom virtualno-stvarnom svijetu

Stelitta znala sam ja da će čim ti dođeš na more granuti sunce. Trebala si prije doći
    Drago mi je da ti je mami bolje.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Lijepe vijesti stellita, uživaj na moru!
    Drago mi je da vam je na jugu konačno zasjalo sunce, uživajte tko koliko može. I kod nas na kontinentu je lijepo, sunce je, a nije jako vruće, nego taman za ugodu.
    Nina, navrati nam kad-tad, javi se! Čuvaj se i ne gubi nadu i pomazi svoju malu bebu-borca!

Uživajte cure u ovom lijepom danu.

maya1982 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Nina, žao mi je....vjerujem da si jako tužna...i ja bi bila, beskrajno...
    PAM, dobrodošla!

Ja sam evo i dalje na more, vrijeme se popravilo.Ali ja još uvijek ne izlazim iz kuće, bavim se magistarskim da to privedem kraju na vrijeme. A kak ne smijem na sunce od 11-17h, onda san nekako osuđena na kuću.
    Ja konačno osjetim obje bebe i svaki dan uživam jer sad nekako manje strahujem dal su dobro kad ih svaki dan osjetim!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo drage mi smo otišli još južnije i jugu donijeli sunca 8)
    svima lijepi popzdravi a kako čitamo u zgu poplave od silne kiše....ccccc
    nastojim ne forsirati ali jučer smo jako puno šetali pa sam se jako umorila..danas neću biti tako smiona
    nina ma sve će biti ok s trudnoćom....ovaj plod će se razgraditi a druga beba će punom parom naprijed...ali dođi ti nama još malo na pdf da te pratimo....pusa svima :D [/b]

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pozdrav svima!
    Evo i mene kod vas mi smo još friški tek nam je 5tj+2 i na uzv su nam rekli da imamo blizančeke :D :D :D :D .

-----------------------
    ja 83.endo.pcos
    2007.op.endo.lpsc
    mm 82.sve ok
    1. IVF stim vv - trudna

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Dobrodošla ana!
    Ti si nam sada najmlađa po trudnoći. Pitaj sve što te zanima, ima nas tu dosta s pozamašnim trudničkim statusom! :D

Ja sam sama sebi već prerasla i pojam kita nasukanog na suho , stvarno sam velika! Prijatelji koji me vide tjedno jedanput su komentirali da sam zadnja dva tjedna baš očigledno narasla u trbuhu.
    Dobila sam i prve strije (da albra, snašlo je to i mene), malo me zbunilo jer su ljubičaste boje kao žile, pa sam ih gledala dva dana i razmišljala jesu li ili nisu. Sad sam ziher da je to to. Ali dobro, male su za sada i imam ih i iz puberteta na bokovima , pa sam se na njih navikla. Shvatila sam to kao tetovažice koje sam dobila od svojih sinčića 8) .
    Sutra sam na pregledu. Malo me frka...ali će valjda biti sve u redu.
    Veliki od nas troje!

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Tonka 30 hvala na dobrodošlici.Imam pitanjce m mi je prenio prehladu i dosta kašljem pa se brinemda ne bi naštetilo našim mrvicama .
    Pusa svima od nas troje.
    Curke zanima me kada počnu srčeka kucati sada smo 5+3.

---------------------------
    ja 83 endo.pcos
    2007.op.endo.lpsc
    mm 82.sve ok
    1. IVF stim. vv - trudna

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Srčeka... mislim da sam ja bila na pregledu negdje u 7 ili 8. tj. kada smo vidjeli prvi put pulsiranje.
    Što se prehlade tiče, moje laičko razmišljanje je da ne može bebama naškoditi, ali je najbolje da se posavjetuješ sa svojim doktorom, ne bih te htjela krivo savjetovati. Nemoj uzimati nikakve lijekove prije nego njega pitaš. Ja sam prešla preko jedne prehlade i visoke temperture ali sam bila u 4. mj. trudnoće i pila samo čaj i snižavala temperaturu prirodno s oblozima.
    Mi obavili pregled. Ponovno sam otvorena 2 cm, ali se ne uzrujavam jer sam tako bila i prije 3 tjedna, pa se to "smanjilo" na 1 cm...nekako imam osjećaj da je to stvar osobne procjene doktora. Ostalo je sve ok, doktor mi je rekao da smo prebrodili "krizno" razdoblje, čak se našalio da ću ja još prenijeti trudnoću . Za dva tjedna opet pregled i onda me hospitaliziraju do poroda. Standardno za Vinogradsku. Tako drage moje još ću vam dva tjedna tipkati, a onda me nema jedno vrijeme.
    Nadam se da ste sve dobro!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ana dobro došla :D !
    Ja sam isto tako nekako kao i Tonka sa 7-8 tj. prvi put išla na pregled i tada sam vidjela pulsiranje x2. Polako, nemoj biti nestrpljiva, čeka te uzbudljivo i prekrasno putovanje. Doduše s bezbroj pitanja i nedoumica, ali mi ćemo ti rado reći naša iskustva. Uostalom ja sam skoro za svaki novi "problemčić" našla odgovor na ovom forumu.
    Što se prehlade tiče, ne brini, ja sam isto na samom početku trudnoće negdje s 9 tj bila jako prehlađena s temperaturom preko 39, ali sam smjela piti samo Lupocet ( svaka 4 sata, 500 mg), nikako andole i sl. proizvode koji sadrže acetil-salicilnu kiselinu, pila puno, puno čaja i jela med. Ali svakako se posavjetuj sa svojim lječnikom, on će ti najbolje reći.

Tonka, super da je nalaz ok. To za otvaranje i mene brine. Meni je pregled u četvrtak i baš sam nervozna. Jesu se dečki okrenuli ili su još na zadak? Kolko se sjećam obojica su bila s nogicama prema dolje. Jesi li možda razgovarala s dr. o načinu poroda?
    To sa strijama ti je meni iz dana u dan sve gore bez obzira na mackanje, ali jednostavno sam se prestala uzrujavati. Bit će to vječni podsjetnik na ovu moju prekrasnu trudnoću.
    Moji dečki su na zadnjem UZV bili jedan na zadak , a drugi poprečno i ja se sad pitam ima li promjena.
    Užasavam se pomisli da me hospitaliziraju sa 36 tj i da onda tamo čekam trudove. Stvarno mi je i ovo kratko iskustvo u ovdašnjoj bolnici bilo koma i ja bih najradije da ja od doma uskočim u rađaonu

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Kod nas su pregledi u trudničkoj malo kao na traci. Pregled, otkucaji srca, dobiješ papire i to je to. Nema ultrazvuka pa ne znam kako su moja mala gospoda sada smještena. Doktor napisao da se osjeti glavica prvog dvojka, tako je meni bilo i prije tri tjedna, pa se sljedeći dan na ultrazvuku ispostavilo da je u pitanju bila guza prvog dvojka. PO lupanju po mjehuru i donjem dijelu tijela, ja mislim da je barem jedan još na zadak. A navodno (to mi je rekla prošli put sestra u rodilištu) na prirodni porod se ide ako su oboje na glavu. Ja iskreno priželjkujem prirodni porod, a sad ako i bude carski... pripremljena sam.
    Eto mene će na ulazu u 36 tt hospitalizirati. Bolnica je i meni ostavila dosta ružne tragove u sjećanju, ali mislim da će sada biti drugačije. Doktor me je umirio da je ajmoreć najrizičnije razdoblje prošlo u njihovom razdoblju. Čim znam da će oni biti dobro, ja sam jača. Ja sam maštala da ću ja trudove dobiti doma i buditi mm koji će biti u panici - scena iz filmova, ali očito neću. Ma preživjet ću sve!
    Meni jedino nije jasno kako se ja i dalje otvaram?!!! Pa doslovce sam poluinvalid. Ne sjedim, prehodam u stanu samo do wc i tuša... pa kako :?
    Još k tomu nemam ni bolova ni grčeva (kuc-kuc). Ne mogu se oteti dojmu da je to stvar osobne procjene, a kako je mene pregledavalo više doktora, da sam ja ovako već tri tjedna. Samo da tako ostane još najmanje dva-četiri tjedna i ja zadovoljna.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Doktor me je umirio da je ajmoreć najrizičnije razdoblje prošlo u njihovom razdoblju.
    htjedoh reći u njihovom razvoju.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja vas samo pažljivo čtam....
    albra mislim da ćeš morati maknuti ticker.....kad administrator zamijeti (mislim možeš ga imati ali samo kao link u potpisu bez direktnog prikaza). Lijepo da imamo još pristiglih trudnica s blizancima. Mi smo još na moru i lijepo je.
    pusa svima

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Curke hvala vam na odgovorima,napokon je prehlada malo popustila pa sam se uspjela diči iz kreveta da malo odgovaram na postove.
    Tonka 30 želim ti svu sreću u Vinogradskoj te da sve bude super.Kakva su tvoja iskustva s vinogradskom i ja tam spadam ali se premišljam oko poroda i vođenja trudnoče tamo.
    albra hvala na ohrabrenju i dobrodošlici evo u petak idem na drugi uzv i možda nam se posreći sa srčekima proči će 6 tj a negdje sam čitala da polovicom 5 tjedna počinju kucati srčeka.
    stellita uživaj na moru i za nas koji smo daleko od mora.
    Svima šeljem puno

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ana, ja sam svoju trudnoću vodila na VV sve do 28. tjedna, a od tada idem u Vinogradsku u trudničku ambulantu. Hm, što se iskustva tiče...Doktori i sestre su stvarno dobri (osim jednog koji mi se malo zamjerio u bolnici), ali moj dojam je da imaju puno više pacijenata nego bi trebali imati, pa si kao na traci, ne stignu ti se posvetiti, za sve, pitanja, pojašnjenje dijagnoze ih trebaš vući za rukav. Specijalizanti su po tom pitanju bolji, sve objasne, ali oni ne donose odluke. Prostor u bolnici bi mogao biti bolji, ali sam ja naviknuta na sve, pa me to dok sam ležala u bolnici nije toliko smetalo. Najgora stvar su definitivno neke pacijentice. Ima nas svakakvih, nisam ni ja savršena, ali sam upoznala neke s kojima je stvarno teško, pa onda ne čudi što sestre i doktori ponekad izgube živce.
    Mislim da ti svaka bolnica ima svoje pluseve i minuse. O svakoj ćeš čuti i dobre i loše priče. Iz tog razloga ja nisam htjela kombinirati i ostala sam tu, gdje i pripadam. Ja i nisam neki ljubitelj bolnica, pa moje komentare gledaj u tom svjetlu. Sve u svemu, ok je, ali da bi moglo biti bolje... naravno da bi.
    Trbuh mi je noćas bio jako napet, ne na trenutke nego dulji period. Malo sam se prepala, ali valjda nije ništa- Albra, Stellita, jel vi pijete šumeći magnezij? Ja pijem dnevno jednu tabletu, pa sad razmišljam da povećam dozu na dvije dnevno. Mg navodno opušta mišiće. Samo smijem li to?

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Tonka 30 hvala na informaciji ja sm inače vinogradsko djete koje je sve prošlo u najranijem djetinjstvu tj od rođenja kao nedonošče rođena u 33 tj.,ali što se tiče ginekologije nisam bila zadovoljna od nekih propusta u lječenju do ponašanja doktora idr. na kraju sam morala otiči privatniku da bi otkrili da moram na operaciju i tako ostala bez više od pola desnog jajnika.Tako da imam u planu i u dogovoru s doktorom koji me je operirao u Zaboku da bi tamo vodila trudnoču i porod jer su stvarno svi za pet bar meni.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Evo, Stelitta, hvala na upozorenju, ja makla ticker, za svaki slučaj. A tako sam bila ponosna na sebe što sam ga uspjela napraviti. Nema veze.

Tonka, ja pijem šumeći Mg 300, jednu dnevno, navodno je to dovoljna doza. A da pitaš dr-a? Koliko sam ja čula smije ga se piti do 36 tt, a onda treba prestati.

zisu avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo i nas, danas s redovnog pregleda. Super napredujemo cak smo i naprednije za tjedan dana, cure su odlicne. Mama je uredno zatvorena ali je jedna posteljica dosta nisko prema uscu tako da se moramo malo pripaziti i nadati se da ce se do iduceg pregleda dignuti zajedno s maternicom.
    Nazalost ovo ljeto nista od kupanja u moru kaze doc rađe ne, tako da cu ga ove godine samo gledati ili mozda samo navecer u setnji umociti nogice....
    U ponedjeljak smo na anomaly scanu, jedva cekamo.

ana sta se tice srceka mi smo nasa vidjeli kad smo bili tocno 6 tj. to je bila prva kontrola 10 dana od pozitivne bete. Drzim fige da nam i ti javis lijepe vijesti s pregleda.

stellita uzivaj i za nas na moru
    cure svima

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Hej Zisu, super za nalaze :D :D :D
    Bit će to sve ok. Samo neka cure ljepo napreduju.

Tonka, kako je danas, jel' još uvijek imaš grčeve?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Lijepe vijesti zisu :D ! Lijepo te čitati... Znači curice napredne, svaka čast. Joj kako će ti biti na anomaly-ju super kad ih vidiš onako bebasto prvi put! Meni je to bio najbolji pregled!
    Ne brini za uživanje uz more, bit će još prilika. Zamisli samo iduće ljeto kada sa svojim curicama budeš uživala u moru...mene ta maštanja drže. Ja nisam bila ni prošlo ljeto zbog posla, a ove zbog ljepših razloga.
    Albra, pitat ću doktora na idućoj kontroli. Mene sad zbunjuje uopće kome, kojem doktoru se javiti. Doktorica kod koje sam išla u trudničku ambulantu je na godišnjem, sad su zamjene, pa sam u nedoumici. Ali ako "zaškripi" zvat ću tamo i trežiti dežurnog doktora. Ti ideš sutra? Držim fige

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Taman smo se poklopile u postanju!
    Danas sve ok. Jučer mislim da su bile kontrakcije u pitanju malo jače nego inače. Trajalo kratko i popustilo uz veliko olakšanje.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ajde super da je prošlo i da nije ništa strašno.
    Nema ti druge nego javiti se u trudničku, ako eventualno nešto i bude. Tu kod nas to tako ne funkcionira. Koliko sam skužila ja ću do kraja biti kod svog dr-a naravno ako bude sve ok. On ima i ctg i 3D uzv tako da će me on kontrolirati do kraja. Sutra ću vidjeti kakva je situacija. Nisam nikad do sada bila ovako nervozna. Samo Boga molim da se nisam više otvarala i da me ne pošalje opet u bolnicu. Ja se doslovno zadnja dva tjedna priljepila za krevet iako znam da to nema baš prevelikog utjecaja, ali eto bar da savjest bude čista.
    Javim se sutra poslje pregleda.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Znam kako ti je! Ja sam pred zadnji pregled, cijeli vikend bila nervozna, nisam noć prije spavala, iz istog straha. Nervoza kao pred teški ispit na faksu...
    Bit će sve ok
    Ja sam se po njihovom nastavila otvarati pa me nije strpao u bolnicu, neće ni tebe!
    I ja sam u krevetu stalno. Kad mi je rekao da bi se trebala još više odmarati, došlo mi je da ga pitam kako :? . Od ovoga više stvarno ne mogu...
    ~~~~~~~~~~~~~~~ za pregled

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Hej cure,

evo ja se vratila s pregleda. Sve je ok. Situacija je nepromjenjena, nisam se još otvarala, bebe lijepo napreduju i ja ne moram u bolnicu :D :D :D .
    Malo je zabrinjavajuće to što sam otečena, ali to je sve pod kontrolom.
    Ako sve bude ok kao što je sada, za tri tjedna moram ponovno na kontrolu. Za sada su dečki okrenuti jedan guzom, a drugi poprečno. Okrenuti su jedan prema drugome kao jin i jang
    Dr kaže da su sada već dosta narasli i nije baš puno vjerojatno da će se okrenuti oba glavicom za prirodan porod, tako da ako ovako ostane i ne bude nekih komplikacija ići ću na dogovoreni carski s 38 tt.
    Nešto previše ovih ako :/
    Ja sam sad puno mirnija kad znam da me neće slati u bolnicu da tamo čekamo porod. Rađe sam doma pa kad dođe vrijeme....
    Tonka hvala ti na podršci to mi puno znači. Ti još tjedan dana pa onda bolnica? Jesi li se pripremila psihički?

Stranica 7 od 20 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •