Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: Ne želi spavati bez mene - pomoć

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Ne želi spavati bez mene - pomoć

Pretraživala sam o ovoj temi ali nisam uspjela naći ništa slično, ali ako već postoji tema unaprijed se ispričavam.

Naime, moja djevojčica ima 2 tjedna i jedino zaspe meni na cici, a kad je pokušam premjestiti u krevetić (ili bilo gdje drugdje) odmah se probudi i neutješno plače. Moj dan se svodi na cjelodnevno sjedenje s njom u krilu, ležanje kraj nje... jer ako se probudi onda je nikako ne mogu smiriti (nikakvo nunanje, duda i sl. ne pali) nego ponovno na cicu i tako u krug...

Inače fino jede, spava minimalno 2 sata

Znam da je još uvijek vrlo mala i da joj se sad potrebno puno nježnosti i pažnje, ali ovo nema smisla... totalno sam iscrpljena

Ima li tko slično iskustvo ili nekakav savjet?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Prilično uobičajena pojava, ako te može utješiti. I prolazna, također.
    Na tvom mjestu bih spavala pored nje dok ona spava.
    To sam i ja često radila, i mogu reći da barem nenaspavana nisam bila.

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Suzzy razumijem te! Kod nas je i nakon tri mjeseca još uvijek tako i već mi je poprilično teško jer curka ima 8 kg. Dalo bi se nabrojati na prste jedne ruke koliko puta je preko dana odspavala na krevetu više od 10 min. Ja sam još uvijek podvojenih misli - da li pružati njoj očiglednu ugodu spavanja na rukama na uštrb svoje kralježnice i barem malo slobodnog vremena ili ju pokušati navikavati na njoj nevoljko spavanje na krevetu.

Samo kao dodatak - ne voli se ni voziti kolicima, nositi u marami, slingu, voziti u as nego samo nositi na rukama i to okrenuta prema van.

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Suzzy razumijem te! Kod nas je i nakon tri mjeseca još uvijek tako i već mi je poprilično teško jer curka ima 8 kg. Dalo bi se nabrojati na prste jedne ruke koliko puta je preko dana odspavala na krevetu više od 10 min. Ja sam još uvijek podvojenih misli - da li pružati njoj očiglednu ugodu spavanja na rukama na uštrb svoje kralježnice i barem malo slobodnog vremena ili ju pokušati navikavati na njoj nevoljko spavanje na krevetu.

Samo kao dodatak - ne voli se ni voziti kolicima, nositi u marami, slingu, voziti u as nego samo nositi na rukama i to okrenuta prema van.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ponekad se pitam kako netko moze postaviti ovakva pitanja :shock:

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Ponekad se pitam kako netko moze postaviti ovakva pitanja :shock:
    Wow

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ispricavam se, al bebica ima 2 tjedna - 2 tjedna - zasto je cudno to da nece spavati sama na kreveticu?
    Sorry, Suzzy!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

A ja se ponekad, samo ponekad, pitam kako netko može biti tako okrutan. Mislim na tebe draga Mony

Suzzy, bebica 2 tjedna...prisjećam se tog doba, i znam da ti je sada jaaakoo teško. Naravno da je i moj J. imao takvu fazu, i dosta je dugo spavao isključivo na rukama, mojim ili mm. Podložila bi ruke i leđa jastucima, i tješila se da on bar spava, za razliku od nekih malih vražića koji, mada tako mali, uopće ili vrlo malo spavaju.

Nisam ništa posebno činila, i jednog je dana počeo spavati u krevetiću. A ja počela kuhati i brisati već odavno nakupljenu prašinu .

Stvarno će proći, pitanje je samo vremena

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Baš me veseli što je ova tema otvorena jer mi spavamo stalno skupa od Larinog rođenja. Eto i sad cendra a tata ju drži da ja nešto napišem il bar malo odahnem na netu, popričam sa vama, izmjenim iskustva a ona non-stop ma-ma-ma-ma-ma-ma. Svaku večer nju kupamo oko 19-20 sati pa se ja tuširam da sam gotova tako da sa njom moram leći u 22 sata pa ako ne zaspi igramo se pa opet liježemo i zaspi nekad oko 22:30 a nekad i do 23 sata pa do ujutro između 08 i 09 uz naravno noćna dojenja
    Meni je to spavanje po danu i po noći uz Laru postalo uobičajeno, uz svako dojenje ona zaspi pa ja ostanem uz nju spavati jedino ako imam posla, sterati pelene, veš ili obrisati prašinu, pristaviti ručak, tiho se iskradem sa kreveta pa to potiho i napravim. Al ona osjeti da mene nema pored pa kraće spava do sat vremena, inače kad ja spavam po danu kraj nje zna maznuti i po 2 sata al ja ne ostajem toliko pored nje jer imam i posla i jednostavno ne mogu. I svejedno sam umorna i iscrpljena jer je sad u toj najgoroj fazi kad se prevrće po kutnoj a još ne hoda a hoće se stalno nosati. Tako da draga mamice samo strpljenja i to će proći, sve je to prolazno. Ja sam kad je Lara imala od 3 do njenog 4-tog mjeseca spavala je ko anđel cijelu noć ja bila super odmorna i već sam se poveselila da će i dalje tako spavati po cijelu noć a kad ono ona opet sve preokrenula. Sad sam sigurna da se sve kod bebaća stalno mijenja sad će skoro 10 mjeseci i svaki je dan drugačija kao i njeno spavanje al ja sam uvijek pored nje u krevetu. Samo strpljivo

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo jedne koja je dojila i uspavljivala do nekih 1,5 mjesec, 2 mjeseca. Sad se tako samo uspavljuje za generalno nočno spavanje, a preko dana se uljuljkuje na mojim rukama (ponekad zaspe tokom podoja na jasuku za dojenje). A kako smo prestali? Nemam pojma, od jednom je počeo da se uspavljuje dok sam ga ljuljuškala.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nama je bilo normalno 2 god. da ako ju ja uspavljujem (kasnije- idem s njom spavati) da doji.
    u vecini slucaja zaspala je dojeci. ako slucajno ne bi, kad bi posilala svoje, sklupsala bi se kraj mene i uvalila si palac u usta.
    za koji dan ce tri i zaspe u nasem (mom ili tatinom) zagrljaju.

dok se nije presella u svoj krevet i sobu, spavala je s nama. znaci- nema onog, uspavam te na rukama, pa te spustim- zespala bi u krevetu iz kojeg bi se ja kasnije ustala. i to je to.

i dan danas mi je normalno da zaspe sa nama.
    kao sto mi je normalno da u vrticu zaspe sama.

tvoje dijete s razlogom trazi tvoju blizinu jer, tako malo, jos uvijek je uplaseno novim okruzenjem. vas dvoje ste dijelili jedno tijelo 9mj.
    u tvome zagrljaju ono prepoznaje svoju staru okolinu jer njusi tvoju kozu, osjeti tvoju toplinu, tvoj dah, otkucaj srca...sve ono sto ju vraca u toplo zastceno mjesto koje je imala u tvome trbuhu

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Suzzy, kad je bila tako mala nisam je selila u njen krevetić. Ogradila bi je jastucima na krevetu i lagano u bijeg.
    Ne znam točno s koliko sam je počela prebacivati u krevetić - možda s 3 mjeseca ili više.
    I sada ponekad zaspe pa je prebacujem. Uvijek joj lagano šapnem "sada će te mama prebaciti u krevetić" i ponekad se polu-probudi ali svejedno pristane na prebacivanje.
    Mislim da je shvatila da se ništa strašno neće dogoditi ako je i prebacim.
    Prebacivanje nam uspije u 99% slučajeva (ako je zdrava). A u onaj 1% i mi se vraćamo na sisu i ispočetka. To valjda tako ide.

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I kod nas je bilo tako. Najbolje spavanje u krilu uz miris sike.
    Spavao je mirno i dugo osim u krilu i u kolicima u šetnji, što znači da se u to vrijeme ja nisam naspavala.
    Prilagodi se kako njoj odgovara, spavajte zajedno, nabavi maramu, priveži je uz sebe, nek ona spava a ti ćeš ipak stići ponešto obaviti. I drš se. Sve će to proći.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moj maleni ima 5 meseci i uopste ne spava sam. Danju ga nosimo, ugl ja ali cesto i tata, a nocu spava sa mnom u krevetu. Takav je od kad se rodio, jednostavno treba blizinu. Lakse bi mi bilo da je drugacije, ali on je potpuno jasan u tome sta mu je potrebno, da ni ne razmisljam o alternativama.
    S obzirom da imam i starije dete, koje se jos uvek uspavljuje sisajuci ali spava sa tatom u drugoj sobi, znam da je svasta moguce.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Suzzy, beba je devet mjeseci bila u tebi, devet mjeseci osluškivala tvoje srce, tvoje disanje, upijala tvoje mirise.
    Ti si jedino što poznaje i od čega je otrgnuta.
    Dopusti joj da se privikne na vanjski svijet, olakšaj joj to razdvajanje tako što ćeš slušati njezine potrebe i, barem u početku, malo zanemariti svoje.

Vidjet ćeš, doći će vrijeme kada će bježati od tebe i nedostajat će ti to zajedničko ležanje i spavanje.

Eto, naša je tek prije nekoliko mjeseci otišla u svoju sobu.
    Ali, na sreću... došao je novi

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala vam svima na podršci i savjetima, nekako mi je lakše kad znam da nisam u tome sama i da se s vremenom ipak nešto promijeni. Također mi je žao što je ovo moje pitanje kod nekih naišlo na nerazumijevanje. Nije mi bila namjera zvučati sebično.

Cijelo vrijeme slušam glupave komentare da to što činim nije dobro, da će se dijete naviknuti na takav način spavanja, pa da sam ju razmazila (!?) i slično... odjednom ispada da svima djeca od prvog dana spavaju u krevetiću i svima je ovo što mi prolazimo čudno... i odjednom se zapitam što činim krivo? Zato sam postavila ovo pitanje.

Nije bit u krevetiću... ne pali niti iskradanje iz kreveta... po danu uglavnom zaspe na jastuku za dojenje i tako sjedim 2 sata jer znam što slijedi ako ju samo spustim na kauč kraj sebe... i tako cijeli dan

Znam da smo bile vezane 9 mjeseci, da treba moju blizinu i pažnju, i ništa joj ne uskraćujem, ne ostavljam ju da plače, spavamo skupa, dojim satima... ima svu moju ljubav

Probat ćemo sa slingom... nadam se da će to upaliti pa da se ipak ne pretvorim u dio namještaja

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Samo bih ti htjela reći da je meni žao što moje dijete nije takvo. Kao što većna zna, L. je jako bolesna i od rođenja je provela jako puno vremena u bolnici gdje je silom prilika upotrebljena cry-out metoda (ja nisam mogla 24h biti uz nju) i kad je doma, jednostavno voli sama zaspat u krevetiću. Stavim ju na bok, dam dudu, zagrli pelenicu i u roku keks, ona spava. A meni

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Suzzy, beba je devet mjeseci bila u tebi, devet mjeseci osluškivala tvoje srce, tvoje disanje, upijala tvoje mirise.
    Ti si jedino što poznaje i od čega je otrgnuta.
    Dopusti joj da se privikne na vanjski svijet, olakšaj joj to razdvajanje tako što ćeš slušati njezine potrebe i, barem u početku, malo zanemariti svoje.

Vidjet ćeš, doći će vrijeme kada će bježati od tebe i nedostajat će ti to zajedničko ležanje i spavanje.
    Potpis na ovo!
    Mi jos uvijek spavamo stisnuti jedno uz drugo i uzivam u svakom takvom trenutku!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Suzzy prvotno napisa
    Cijelo vrijeme slušam glupave komentare da to što činim nije dobro, da će se dijete naviknuti na takav način spavanja, pa da sam ju razmazila (!?)
    dijete se ne moze razmaziti mazenjem.

dapace!

samo ti gustaj sa svojojm bebicom i radi tako kako radis!

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

To se meni počelo dešavati ima jedno dva tjedna...Beba ne može zaspat ako ja nisam uz nju.Po danu zaspe kada idemo vani i to je super.Navecer skupa idemo u krevet,nema spavanja bez sise.I budi se noću X puta,više da bi držala sisu u ustima,nego šta je gladna.
    Do tada se ugalvnom uspavljivala na sisi pa bi je primistili u njen krevetić i tako do jutra.Sada spava po tri-četiri ure pa se pobudi pa sisa pa kao zaspe pa sisa i tako...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Cijelo vrijeme slušam glupave komentare da to što činim nije dobro, da će se dijete naviknuti na takav način spavanja, pa da sam ju razmazila (!?) i slično... odjednom ispada da svima djeca od prvog dana spavaju u krevetiću i svima je ovo što mi prolazimo čudno...
    Ja sam isto dobivala različite savjete.
    Bilo je onih koji su govorili "čim podojiš, odmah je spusti u krevetić, ne navikavaj na ruke" i onih drugih koji bi rekli "zaboravi te priče, kad plače uzmi na ruke" (a nisu bili s rodinog foruma).

Meni je na kraju postalo jako zanimljivo da kad dobijem savjet od nekog s već odraslom djecom pogledam kako su te metode djelovale na njihovu djecu. Reći ću samo da osoba koja je dala prvi savjet ima sina s ozbiljnim psihičkim poremećajem (i ipak samouvjereno dijeli savjete o odgoju djece), a osoba br. 2 ima privrženu djecu od kojih je najstariji sada uspješan student.
    Naravno, na djecu su utjecali i drugi faktori pa ne smatram da je moje istraživanje u potpunosti mjerodavno. Ali možda će ti biti zanimljivo i osjećat ćeš se manje nesigurna ako primjeniš sličnu taktiku.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala vam svima na podršci i savjetima, nekako mi je lakše kad znam da nisam u tome sama i da se s vremenom ipak nešto promijeni. Također mi je žao što je ovo moje pitanje kod nekih naišlo na nerazumijevanje. Nije mi bila namjera zvučati sebično.

Cijelo vrijeme slušam glupave komentare da to što činim nije dobro, da će se dijete naviknuti na takav način spavanja, pa da sam ju razmazila (!?) i slično... odjednom ispada da svima djeca od prvog dana spavaju u krevetiću i svima je ovo što mi prolazimo čudno... i odjednom se zapitam što činim krivo? Zato sam postavila ovo pitanje.

Nije bit u krevetiću... ne pali niti iskradanje iz kreveta... po danu uglavnom zaspe na jastuku za dojenje i tako sjedim 2 sata jer znam što slijedi ako ju samo spustim na kauč kraj sebe... i tako cijeli dan

Znam da smo bile vezane 9 mjeseci, da treba moju blizinu i pažnju, i ništa joj ne uskraćujem, ne ostavljam ju da plače, spavamo skupa, dojim satima... ima svu moju ljubav

Probat ćemo sa slingom... nadam se da će to upaliti pa da se ipak ne pretvorim u dio namještaja
    ja imam sve moguce nosiljke i mogu ti reci da su me spasile, i svaka od njih mi je posluzila , inace bi poludila. isto se nije htjela (jos uvijek bas i nece) skinuti s mene. zadovoljna jedino kad se krecem s njom, ili kad sisa. ok, sad posisa i gotovo, ali i dalje nece biti na mjestu, hoce da s njom hodam, a ja rikavam

dakle, za takve bebe--nosiljke!

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Suzzy, join the club

Mi nemamo problema s uspavljivanjem, jako rijetko se baš treba uspavljivati na cici ili nosanjem, problem je spavanje, pogotovo preko dana.
    Prvih mjesec dana je uredno spavao na krevetu ali onda se "predomislio" i najradije preko dana spava na meni ili MM i rijetki su petki kad odspava sat vremena sam u krevetu. Baš mi je u posjeti bila frendica i veli da njezina mala prvih par mjeseci isto nije spavala nikako nego na njima.... raširena pojava

Eto, u svemu nas je spasila marama, sad spava u marami preko dana, a ja za to vrijeme pospremim stan, jedem, kuham (i pečem muffine ), surfam

p.s. marama nas je spasila i kod grčeva, svaki put bi ih prespavao!

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Suzzy ,

kad pročitah naslov, očekivala sam nešto stariju bebicu, kad ono mrvica mala od 2tjedna. Pokušaj na to ne gledati kao na nešto "problematično" jer to je jedino razdoblje u životu koje se neće kao takvo više ponoviti i iskoristi ga: uživaj u bebici, u spavanju kraj nje , u maženju i tepanju jer s drugom bebicom nećeš stići. Još uvijek imaš pravo na taj mir i na to da te muž zajedno s bebicom pazi i mazi, stoga ga iskoristi. Ne slušaj komentare okoline, otpili ih. Ja im kažem da je moje dijete, ja sam ga dovela na svijet i ja ne želim da plače i pati kad ima mamu koja je može nositi i umiriti jer to neće trajati vječno, pa propuzat će za koji mjesec, vrijeme leti.

Evo, mi ćemo skoro uhvatit 4mjeseca i još uvijek je uglavnom takva situacija. Po danu smo se tek unazad možda 15 dana počele odljepljivati jedna od druge, ali uz muževu asistenciju i to da bi je stavili u kolica i nastavili nunati, no i dalje se probudi po 10puta, dok kad mi spava na rukama, spava kao top. Još nikad nije spavala u svom krevetiću, on nam služi za držanje pelena. Ispočetka mi je tako bilo lakše radi ponata, ali i radi toga što na svako njeno mrdanje nisam morala skakati, nego bih samo otvorila oči, pogledala što radi, umirila se i nastavila spavati. Tako je i sad. Ujedno i sama sam velika mazilica, pa mi odgovara da je uz mene

Ima vremena, naučit će sama spavati, a do tad, uživaj i izdrži.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moja prijateljica na sve te savjete tipa neka plače, neće joj biti ništa, evo i moja su živa i zdrava, odgovara: "Možda bi bilo pametnije. što znaš?!"

Ljudi gledaju samo fizičku komponentu, ne računajući emocionalnu, kao da ona ne postoji.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam upravo zato stalno dojila ležeći. Tako kad zaspe samo moram izvući ciku i zagraditi i pobjeći.
    Ili bi i ja zaspala s njom i odmorila malo.

Istina, mala se navikla ležeći dojiti i samo ako je jako gladna želi sjedeći ali briga me.

Dok je bila tako mala u maramu sam je stavljala više radi privikavanja jer bi zaspala odmah. Ali poslije kad ti moraš nešto obaviti a ona hoće da si sa njom marama/sling jako dobro dođu.

Te metode - pusti da isplače - možda i pale na starije koji namjerno gnjave, ali ovako mali bebači ne gnjave nego su tužni.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a koliko su stari ti koji nisu tužni nego namjerno gnjave?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa mogu reći da moja već sada ponekad pobjegne na tu stranu.
    Javit ću se sa točnim brojem godina i mjeseci.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja ti nemam pametnog savjeta...moj miš se nije htio nosit ni sisat. Samo je htio da ga ostavimo na miru.
    Ja sam za to da se bebe maze i paze, ali kao što sam pročitala negdje.... Mama se treba prvo pobrinuti za sebe (ipak je to 2 tjedna nakon poroda), da bi se mogla kvalitetno brinuti za bebu...
    Nadam se da imaš nekoga tko može uskočiti i nositi malenu...mamu, muža ili nekog bliskog...

Čestitam od srca na maloj princezi

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

suzzy, moj malac ima skoro 8 mj i još spava sa mnom.. meni je prvo tako lakše zbog dojenja, a sad već dolazi sam do mene da ga pomazim po noći..

tvoja beba je još mala i želi tvoju blizinu jer se osjeća sigurno kraj tvog srca pošto je tek stigla na ovaj svijet..

navikavanje na ruke je meni najveća glupost koju sam čula.
    ja sam svoje dijete uvijek uzimala i nosala kad je plakao, a sad se uopće ne želi nositi , voli da se pusti na miru dok se igra i sl...

a komentare nekih cura koje se čudom čude kako si se uopće usudila postaviti takvo pitanje ignoriraj..

normalno je osjećati se nesigurno u početku , a nekim curama je to odmah povod da ti pametuju umjesto pomognu ohrabrenjem i savjetom ..

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nekome tko je rodio prije dva tjedna zasigurno treba prvo ohrabrenje.
    Čestitam ti na bebici

Ja sam te sreće da moja spava sama, u svom krevetiću od rođenja. Nemam ništa pametnog reći iz iskustva, mogu ti samo poželjeti sretno majčinstvo

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislim sreće da spava cijelu noć

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

bok suzi,
    ja sam do nedavno (beba mi ima sad 5 i pol mjeseca) imala stalno nekih problema kod nocnih spavanja i nikako da se naspavam
    isti problem, zaspi na cici, iskradem se iz kreveta, a ona budna nakon pol sata... (u vrijeme kad je bila stara kao tvoja bebica)
    kako nisam najizdrzljivije svorenje, cesto bi je i tata uzeo oko 10 navecer i nosao, pa me pustio da odspavam par sati, nakon cega sam bila ko nova
    on nocna smjena, ja jutarnja i dnevna
    od nedavno beba vise ne spava sa mnom u krevetu, nego je nakon svakog podoja vracam u kinderbet
    naime, skuzila sam da su, kad je bila u krevetu sa mnom, neki podoji trajali i po nekoliko sati, a kad bi je vracala u kinerbet obje smo puno bolje i vise spavale
    sad ima samo jedno (do dva) budjenja u toku noci!

isprobala sam masu stvari za uspavljivanja, a bazirala sam se na knjizi jedne amerikanke (kako uspavati dijete bez plakanja)
    bit je bio da se bebica ili spusti u kinderbet ili ostavi spavati u krevetu, al da nije potpuno zaspala, tako da zna sto se dogadja
    u pocetku je bilo to dosta tesko izvesti, al ti moram reci da mi je sad dovoljno da je podojim i provedem oko sat vremena s njom u sobi uz mrak i mazenje (cika u bebinim ustima) i da je spustim u kinderbet, kazem "noc, noc, sad se spava" i tako ostavim
    malo gundja, ali je brzo s tim prestalne, kao da se tako sama uspava
    cak sam primjetila da da je samo razbudim i uzrokujem plac ako joj tad udjem u sobu
    ista stvar je i s nocnim budjenjima; bebicu podojim (oko 1 sat to traje) i spustim u kinderbet
    ponekad se ona pozeli igrati u 3 ujutro, ali je svejedno spustim, pustim da negoduje (glasici kao "prrrr", cika...) i ona se utisa za pet do deset minuta
    i da, bolje spava kad tata nije s nama u sobi, jer je ja stalno pokusavam utisati da tatu ne budi, npr. nosanjem, shshkanjem (tata radi), a nju to valjda onda i vise razbudi i rasplace
    ja se raspricala, ali sam bas pozeljela s nekim podijeliti svoje iskustvo
    zelim ti da sto bolje prezivis prve dane svoje bebice, i ako te to moze utjesiti, uzivaj u njima jer sve to tako brzo prodje...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moja curica ima godinu i mjesec dana. Jos ju uvijek dojim. Po noci se puno puta budi i svaki put se uspava jedino dojeći. Flasicu nema i nikakvo mlijeko osim mojeg ne pije. Ja sam pocela raditi prije tjedan dana i ni moj muz ni baka ju nisu uspjeli uspavati jer ona ne zna zaspati bez da sisanja. Tak da zaspi tek dok ja dodem s posla.
    Navecer nikud ne izlazim jer znam da bu se sigurno probudila i da ju MM nebu uspel uspavati.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hihi umrla sam od smijeha na ovu temu..potpisujem sto je rekla
    Inda_os, kao da citam svoju pricu..mi imamo 4,5 mj i evo moja curka upravo spava na meni a ja podbocena jastucima..navecer moram biti oko 8 u krevetu zajedno s njom kad nastupa skoro cjelonocno sisanje (a ja sam se na neku foru naucila spavati dok ona navlaci cicu , a kaj cu kad ne ide drukcije)..pobjeci ili izvuci se ne mogu jer bez mene i cice spava maksimalno 15 minuta :/ ali dobro, mislim da ce biti lakse kad ce smjeti spavati na trbuhu jer se manje trza i budi..ono sto cu ja probati je za mjesec dva je maknuti precku s kinderbeta, staviti ga skroz do kreveta i kad zaspi je pokusati staviti u njega i drzati je za rukicu ako bude nemirna..nemam nista protiv spavanja s bebom, volim se maziti s njom ali dok spavam sam potpuno ukocena pa se bas ne naspavam..a i voljela bi tu i tamo navecer pogledati filmic s muzem i zagrliti malo i njega

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj lore prvotno napisa
    mislim da ce biti lakse kad ce smjeti spavati na trbuhu jer se manje trza i budi..ono sto cu ja probati je za mjesec dva je maknuti precku s kinderbeta, staviti ga skroz do kreveta i kad zaspi je pokusati staviti u njega
    Been there, done that Mi smo do neki dan spavali tako da smo spojili kinder i naš krevet i to je bilo lakše nego ustajati se po noći. Onda sam ja odlučila (kad sam primjetila da se manje budi po noći) razdvojiti našu kompoziciju. I maca sad spava sama. Malo se je bunila u početku, no sad se sve ok. I počela je spavat na trbi te je tako puno, puno mirnija. Btw, mislim da se ne može sa svih kindera skinuti ta bočna stranica, mora biti onaj kinder što se poslije pretvara u krevetić, da ima onu stranicu koja ga drži. Ili??

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja ti imam ovalni, kojem se skida prednja strana i moze se prosititi po potrebi..skida se sredisnji dio (precka s prednje strane pa mislim da ce biti dobro..jos moram provjeriti samo u kojoj je razini podnica, nadam se da je tu negdje kao krevet)..jedno pitanje...kolko ti je stara beba? moja ima 4,5 mjeseca, oko 8,5 kg i cvrsta je..super dize glavicu unazad nekih mjesec dana..pedijatar nam je rekao da do 6. mjeseca cekamo sa stavljanjem na trbuh(valjda dok se sama ne pocne namjerno okretati, zasad je to napravila 2 puta ali sa koso postavljenog jastučića)..i jos me zanima sto si napravila kad je protestirala?)
    zamislite scenu da za 2,3 godine dobijemo jos jednu bebu, a ne mogu je odviknuti od naseg kreveta a da i nova beba nece u kindac (koju doduse ne znam kako cu dobiti s obzrom da idem na spavanje s malom u 8 )..ja nemam pojma kako bi to funkcioniralo

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moja curka je 8 mjeseci stara i nisam ju stavljala na trbu već se sama tako namjesti u snu (to je počela nedavno raditi i od tada bolje spava). Glavni razlog zašto inzistiram na spavanju u kindaču je upravo ovaj koji si ti navela - kad mi dođe druga bebe, morat će kad tad van iz kreveta. Mislim da ih je bolje naučiti na krevetić dok su manji. A i sad manje traži sisat po noći pa mi nije problem ustati se. A i ja se ne bi naspavala da je kraj mene od straha da ju ne zdropim. Protestirala je prvu noć, uspavam ju, stavim u krevet, počne plakat. Opet ju uzmem, uspavam, stavim ... I tako cca 45 min dok nije pravo zaspala. Sutra je bilo sve ok. Bitno je i da po danu spava u kindaču da se navikne na njega. Iako je stalno spavala u kindaču, samo smo bili spojeni, skužila je da smo se odvojili. Ma pametni su oni, nije ih lako prevariti

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: Ne želi spavati bez mene - pomoć

...i jedino zaspe meni na cici, a kad je pokušam premjestiti u krevetić (ili bilo gdje drugdje) odmah se probudi i neutješno plače. ...

Moja ima 10mj i još je takva!

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Re: Ne želi spavati bez mene - pomoć

Naime, moja djevojčica ima 2 tjedna i jedino zaspe meni na cici, a kad je pokušam premjestiti u krevetić (ili bilo gdje drugdje) odmah se probudi i neutješno plače. Moj dan se svodi na cjelodnevno sjedenje s njom u krilu, ležanje kraj nje...
    Ja sam tako provela prva tri mjeseca...
    Jaka si ti, ni sama ne znaš koliko možeš izdržat i fizički i psihičiki. Pametan savjet kako to promijenit nemam, ali proći će to. Možda ti se u ovom trenutku čini nemoguće, ali pokušaj uživat u tim zajedničkim trenucima, više nikad u životu nećete biti tako nerazdvojne

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

I MENI JE TAKO, TO JE NORMALNO... MOŽEŠ POKUŠAT SLJEDEĆE ... UZMI NEKU PLIŠANU IGRAČKU OBUCI U SVOJU PIĐAMU I POŠKROPI SA SVOJIM MLIJEKOM I STAVI KRAJ NJE KAD ZASPI, ONAKO BLIZU... KOD MENE TO NEKAD (NAPOMINJEM NEKAD ) ZNA UPALIT PA PRODUŽI SPAVATI... ILI JA ZNAM IZVADIT MADRAC IZ KREVETIĆA PODOJIT JU NA NJEMU I KAD ZASPI SA MADRACEM JU PRENJET U KREVETIĆ . TAKO PAR PUTA PA SE NAVIKNE JER KAD JE BOLESNA SPAVA SA NAMA PA NEĆE U KRVETIĆ ČIM SE NAGNEM DA JU SPUSTIM BUDI SE I PLAČE ISTO U ZNAM DIGNUT SA VELIKOG KREVETA OMOTAT DEKICOM I SA SVOM DEKICOM JU STAVIT U KREVETIĆ... MISLIM DA OSJETI ZRAK KAD JU SPUŠTAM PA SE BUDI , A KAD JU OMOTAM MISLI DA JE JOŠ NA MENI...

VRIJEDI POKUŠAT NEKAD PALI NEKAD NE... JEDNOSTAVNO MORAŠ PROĆ TU FAZU..

anchie76 obrisala smajlija koji nije nas

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hehe, ja cu umrijeti od smijeha koje metode sve necemo isprobati..
    dobro si se sjetila pidjame...hehe, ovo s madracem je i meni palo na pamet

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobro nam dosla Jusani

Htjela sam ti samo napomenuti da bacis oko na pravila ovog foruma - nije dozvoljeno linkanje tudjih smajlija.

Isto tako nije preporucljivo pisati velikim slovima jer se to u ovom virtualnom svijetu smatra VIKANJEM a i tesko je citati

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Sorry nisam stigla čitat pravila... Neću više!!!

Ispričavam se javn

a da to za slova, su me već upozorili na jednom drugom forumu... Hvala na upozorenju... Nisam imala pojma , ostane mi upaljen c look....oprostite!!!

a sad pročitajte moj tekst vičući...

pusa svima

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo samo da se nakratko javim... čak spava na kauču, u jastuku za dojenje i to već 2 sata! :D
    Moram priznati da sam postala pravi majstor u improvizaciji i kamufliranju, ponekad mi nešto i uspije... presmiješno je što sve radim, a vidim da nisam jedina

Ovo sa kindačem pored kreveta mi je neki dan palo na pamet ali ne znam kako ću izvoditi dojenje noću a da ne skuži da sam ju premjestila iz kreveta u krevetić (osim ako ne zaspem i ja s njom, što me ne bi iznenadilo, he he) ... svakako ću probati, nemam što izgubiti

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

moja je prvi put zaspala cak 3 sata u komadu kad sam je uspavala u gornjem dijelu svoje trenirke (imala je cca 2 mjeseca)

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

prva 4 mjeseca je mrzila i krevetić i kolica i ruke, stalno je palkala, zaspala bi samo nakratko na kauču. bila sam na rubu snaga. sa 4 je zavolila kolica i u njima je spavala. ali prvo duže dnevno spavanje bilo je sa cca 9 mjeseci, u krevetu. i od tada imamo jedno dugo popodnevno spavanje od cca 3 - 3,5 sati. po noći spava samnom. kako ide spavati nešto iz 22, i ja obično zaspim s njom. vikendom se iskradem kad zaspi.
    drži se znam da je naporno.

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I mi imamo problem.
    Ima 4,5 mjeseca i spava samo pored mene, s time da mu je moja cika nešto kao duda varalica, smirenje.

Zaspi, ja mu izvadim ciku i za 10 minuta on se budi i samo glavu gura i traći, ja mu opet dam ciku i on u roku par sekundi zaspi, a ja se sva pokočim pored njega.

Jedino kada ga uspijem staviti u kindač, je prvi san navečer, znači nakon što zaspi na ciki, ja ga brzinom svijetlosti prebacim u kindač i tu odspava jedno 2,5 sata, nakon toga svaki pokušaj probacivanja u kindač završava plačem.

Isto tako ga ne uspjevam preko dana staviti u kindač, već moram pored njega ležati, što mi je totalno blesavo, jer bi neke stvari htjela obaviti dok on spava, a ne mogu.

Help!!!!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Borka, tak ti je i kod mene bilo. Sad L ima 13 mjeseci i još je uvijek tak! Što je starija to joj teže pada kad skuži da nisam pokraj nje.

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ajme Jelcek, a ja sam se ponadala nekom utješnom iskustvu.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •