Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Stakleni stolic, kud s njim?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Stakleni stolic, kud s njim?

Moj problem je sljedeci; imam ovalni, stakleni stolic koji je prije klinca stajao, naravno, izmedu trosjeda i TV-a. Kad je dosao klinac tj. kad je postao mobila, stolic smo uklonili sastrane, stajao je izmedu desne strane trosjeda i balkonskih vrata. Nije se moglo uz njega prolaziti ali sam mogla odlozit kavu a da malac ne moze do nje. A opet je imao svoj prostor za igru na tepihu na mjestu gdje je prije bio stolic
    E sad, danas sam napravila malu rekonstrukciju tj. stolic sam vratila nazada ispred trosjeda, trosjed sam pomaknula ulijevo prema vratima i tako malcu osigurala novi prostor za igru.
    Medutim, strah me! Strah me da ne padne dok trci ili dok se penje na trosjed pa opali glavom u njega. Strah me da ga ne razbije kad se zainati pa udara kockicama po njemu, strah me da ce uzimat sve sa stola sta smije i sta ne smije, iako, zasad, dosta postuje moje-tvoje pravila.
    Al nemam kud s tim stolicem, jer kad mi dode neko na kavu i sjedne na trosjed nekud mora stavit taj sok ili kavu.
    A i opcenito ne znam kud bi sa stolicem ako ga se odlucim privremeno rijesit.
    Eh, ja uvijek moram objasnjavat nadaleko i nasiroko...

Znam da ima vas jos koji ste kupovali namjestaj koji nije baby friendy, koji niste razmisljali unaprijed....pa pomozite! Kako ste vi rijesili problem?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ocito sam samo ja nemajka.... :/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi nemamo stolić

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi smo imali stolić stakleni, ali kad je G porastao, ne znam točno koliko je imao, smo ga poklonili kumu koji je tada uređivao stan, a novi nismo niti kupovali tako da smo potpuno bez stolića

I dobro mi je poznata situacija kad dođe netko, ali polako smo ih priviknuli da sjednu za stol ( veliki ) pošto mi je on u dnevnom jer nemam blagovaonu posebno, a G je ovako i onako navikao po kutnoj navažati i razvažati aute tako da je tamo donekle i nemoguće sjediti.

U početku mi je bilo čudno bez stolića, ali sad imam osječaj da bi mi samo smetao.
    A jednog dana...ko zna

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Imamo drveni stol za kod garniture i stakleni stol za trpezariju.
    Mali drveni stol smo morali maknuti čim je protrčao (pomakli ga skroz do zida tako da je bila čistina od tv-a do kauča) a i veliki stakleni smo stavili sa strane više. Dugo nismo imali komfor ; gosti bi svoju cugu držali u krilu,na podu...
    Ali je dijete imalo zaista dovoljno prostora za kretnje i igru da ne zapinje nigdje.
    A oba stola smo u normalu vratili tek sa njegovih 3 i pol...i sad napokon uživam kako je namješteno.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi nemamo stolić zbog djece. Kavu stavim na kuhinjski stol ili u kuhinju na element pa se ljudi sami posluže. Takve stvari tipa di ću koga poslužiti mene ne diraju, nemam stol i gotovo.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi imamo drveni stolić, ali sam ga maknul sa strane, uz kauč, da imaju više mjesta za igru. Ili da ako padnu s kauča ne puknu glavom direkt u stol.
    Kavu stavim na veliki stol koji je u produžetku boravka. Tamo pijemo kavu kad nam netko dođe.
    Ja šalicu držim u ruci nosim za sobom kamo god krenem.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemamo stolic u dnevnom preko devet godina

tko ista pije (i toplo i hladno) pije u blagovaoni. ni da imam neznamkakav child-friendly stolic u dnevnom - nema sanse da bi se neka casa/salica mogla drzat na njemu ako su djeca istovremeno u prostoriji :/

prilagodili smo kucu djeci jer je to i njihova kuca - imaju pravo na koliko toliko bezbrizno odrastanje u njoj. kako rastu, tako je i opet prilagodjavamo njima - kad ova najmanja bude imala preko tri godine - mislim da cemo razmisliti o drasticnijim promjenama namjestaja, razmjestaja i ostalog unutarnjeg uredjenja

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja se stakla u blizini djece ježim i izbjegavam totalno (vjerojatno i dijelom zbog jednog osobnog iskustva kao 12godišnjakinje).

tako da kod nas stakleni stolić nikako ne bi dolazio u obzir.
    imamo 'nasljeđeni' drveni stolić koji je većinu vremena stajao pomaknut uza zid i služio je za slaganje igračaka ispod njega i na njega i penjanje djece na njega .

mojoj mami nikako nije bio jasan taj razmještaj pa je tako sad kad smo kupovali namještaj za novu kuću odmah skužila da nismo kupili stolić . nismo i nećemo. definitivno je smetalo u prostoru.

kada nam neko dolazi u goste najčešeće su to ljudi sa djecom i onda, prilikom jurnjave, nikom ne fali stolić na sredini sobe .

piće smještamo na rubne dijelove sobe (stol od kompa, peć, prozorska daska, komodica će biti po novom) ili na blagavonski stol.
    za malobrojne posjetitelje bez djece me ne tangira ako ne znaju odmah kamo bi sa kavom.
    mi smo se u potpunosti navikli. kad bi frknuli neki stolić na pravo mjesto najvjerojatnije bi i meni smetao

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    prilagodili smo kucu djeci jer je to i njihova kuca - imaju pravo na koliko toliko bezbrizno odrastanje u njoj. kako rastu, tako je i opet prilagodjavamo njima
    ovo je meni isto jako bitno i samo bi dodala da sam odavno prihvatila da to prilagođavanje kuće djeci znači i prilagođavanje kuće svojim živcima.

ukoliko ne prilagodimo kuću djeci, u kolko tolkoj mjeri, riskiramo i živčanoću sa naše strane.
    jako često si u stand by poziciji ne bi li skakali ukoliko je dijete blizu: staklenog stolića , vitrina, staklenih vrata, utičnica, ladica, 'čudnih' stolica i polica, raznoraznih stepenica i neprilagođenih ograda, lampi, oštrih predmeta, vrućih predmeta....

ili se nađeš u situaciji da stalno opominješ, nemoj ovo, nemoj ono.

prilagođavanjem je ipak lakši dan 8)

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Dok je naš B. bio mali, imali smo stakleni stolić, mislim imamo ga i sad, i to taj isti... i nije bilo nikakvih problema niti sa stolićem, niti sa B. Jedino do njegovih 1,5 god. nismo na stolić stavljali pepeljare, tabletiće, ukrase... ali za Uskrs, 2 mj. prije njegovog 2. rođendana imali smo pun stolić zekana, piceka, jajčeka... Nije nikad lupao po njemu, penjao se, ili nešto takvoga...

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

stoji u podrumu već 2 god. I što dalje sve mi manje fali.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

meni stakleni stolić nije primjeren dječjoj blizini ne samo iz razloga hoće li dijete raditi nešto što ne smije pa eventualno napraviti ozljedu / štetu.

meni je problem sa staklom što bi dijete u potpunosti moglo raditi ono što smije i onda se nešto dogodi i dođe do svinjarije.

negdje su šanse za to veće negdje manje. kako ja imam jednu majmunicu i jednu vjevericu (samo je malo plašljivija od majmunice) kod nas bi te šanse bile veće.
    i onda opet, kad dođu još i druga djeca pa kad nastane gužva na terenu....

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

najbolje u podrum
    premda je zapravo velik dio namještaja neprijateljski raspoložen prema djeci... a ponekad su djeca takva perma namještaju (ulazimo u tu fazu ), zapravo bi bilo najbolje imati kartonski namještaj

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj pomikaki, ja bi sad bila u problemu da imam kartonski namjestaj

ami je u posljednje vrijeme nadarena za cuclanje i grickanje svega papirnatog - od kuverti, kataloga, knjizica i kutija... vec vidim kako bi nam se takav namjestaj u kratkom roku - istopio

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi isto nemamo stolić jer smo znali da ćemo ga kad tad morati maknuti.
    Imamo police iza kutne garniture, uzduž cijele garniture i šalice čaše i sve ostalo što se nađe u boravku stavljamo na to.
    Ja bih na tvom mjestu stolić razmontirala i maknula.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Ja bih na tvom mjestu stolić razmontirala i maknula.
    Pa mislim da cu i morat, iako MM nece bit sretan, toliko sam ga pilila bas za taj stolic a i kostao je dosta...al eto, onda jos malac nije ni bio u planu a ni mi nismo mislili sta ce bit kad jednog dana budemo imali djece i eto nam sad...

Meni osobno nije zao trajno maknut stolic ali MM-u je uzasno bitno misljenje ljudi koji nam dodu tj. mrzi inkomodirat nekog. Kad sam maknula stolic sastrane nije bio sretan tako da se bojim sta ce rec kad ga maknem skroz. Al maknut cu ga, jer mislim da nije vrijedan toga da stalno strepim da se nesto ne dogodi.

Imamo veliki stol, isto je u dnevnom tj. nemam posebno blagavaonu, pa cu ljude smjestat za taj stol.
    Jedino je problem sto, kad sjedimo za velikim stolom, malac bude uzasno radoznao i bas bi htio ovo i ono sa stola i penjat se po stolcima i ljudima. A stvari sa malog stolica ni ne primjecuje, vjerovatno mu nisu zanimljive jer moze do njih.

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ni mi nemamo stolić, prostor ispred kutne garniture služi za igranje!
    Dnevni boravak je ujedno i blagovaonica, pa kome se pije ili jede, sjedi za stolom.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Naš stakleni stolić je ograđen trosjedom i dvosjedom i brijem da će tako ostati još poduže vrijeme.
    Iskreno mislim da ti je najbolje ostaviti stanje koje želiš promijeniti, dakle stolić između trosjeda i balkonskih vrata, uza zid.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da imam stakleni stol (a nemam)- definitivno bih ga se riješila.
    Mi imamo keramički stolić i on je sklonjen kroz sa strane uz zid, tako da I. ima više mjesta za igranje. Na njega odlažemo pelene i ine potrepštine A kada nam netko dođe, sjedimo u kuhinji za velikim stolom. Ako baš hoćemo sjediti u dnevnom, onda izvučem taj mali stolić i dok je nešta na stolu zabavljam svoju curu da to ne bi dirala. Čim se pojede stavljeno i popije, sklanja se sa stola i onda joj široko polje (stol )

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad se P bila tek rodila bili smo podstanari i sama gazdarica je rekla da ga maknemo kad se gdjica krene osamostaljivati (ja tada o tome nisam ni razmisljala), i tako je stolic otisao u podrum i tamo ostao do naseg iseljenja ( OT ne prinudnog, negu ugodnog)

znaci, u podrum/na tavan, kod susjeda, pod krevet...gdje god, samo ne kod djeteta

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nas je stakleni ali ima drveni okvir. ne znam, nikad me nije bilo strah. samo im ne dam da se zavlace ispod njega da nebi slucajno glavom ili necim drugim digli to staklo

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni se danas upalila ogromna lampica iznad glave. Imam jedna "kolica" ne znam kak da to drukcije nazovem, izgleda ko ona kolica za posluzivanje hrane, samo sto su drvene 2 bijele police i crvene metalne rucke. I niza su od klasicnih kolica za posluzivanje.
    To mi inace stoji u kuhinji ispod police s linijom i na tome mi stoje razni mali kucanski aparati koje ne koristim cesto pa su u kutijama. E, sad ja planiram to iskoristit u dnevnoj da se na to odlaze kava kad netko dode a stolic cu stavit na mjesto tih kolica. Kaj mislite? jel to ok? Jel bi vama bilo cudno da dodete kod nekog pa vam kavu posluzi na kolicima?

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

koksy, zvuči kao super praktična ideja. pusti ti to, šta je kome čudno, nije čudno nego inovativno bogat'!

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma meni niš nije čudno od kad imam dijete 8)
    Samo daj

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Jeeeeeeej! Podrska! :D
    Hvala cure!
    Mislim si, pa ta kolica mogu micat kud hocu posto su na kotacice, i dok nemam goste, zapeljam ih u neki kut a malac ima puuuno mjesta za igru.
    Moram to sutra provest u djelo, prije nego muz dode s terena, tak da nema puno objasnjavanja zasto ovo i ono, nego da i sam vidi kako je moja ideja ustvari prakticna
    A stolic ce ipak ostat bar u nekoj funkciji tako da nije uzalud bacen novac

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

koksy, simpatično rješenje.
    probaj pa ćeš vidjet kako će vam pasat

(ja već vidim svoje dvije kako se voze na tim kolicima . ne bi im to uzimala kao problem dok god se poštuju ograničenja brzine)

sad mi je tek došlo do mozga da ti dječarac ima oko 1,5 godine. hoću reći da ćete najvjerojatnije mjenjat raspored još x puta i prilagođavat ga sebi i djetetu. to je ok. praksa čini čuda.
    i nemoj se zamarat sa time što je kome čudno. ljudima koji imaju djecu ili su sa njima u kontaktu neće biti čudno. oni koji ne gledaju na svijet iz te perspektive i najobičnije dječje stvari bit će im čudne

kolica su zgodna ideja i pretpostavljam kako će se dogoditi da ćete ih, kako dječarac raste, spontano pomicat u stranu. i vi i gosti

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja sam bas razmisljala o tome da bi trebala mozda negdje kupiti nove kotacice za kolica, one s kocnicom... Jer i moje dijete zna biti vrlo...mastovito...

Sve u svemu, razmjestaj je napravljen, izgleda ok, malo cudno, al ok, prakticno u svakom slucaju.
    Mislim da je to i zadnji razmjestaj jer, iako imam veliki prostor, jednostavno je tako organiziran da je sav namjestaj moze biti samo na jednom mjestu, mogu samo sve zarotirat za 180 stupnjeva al nema smisla.

Sad jos treba cekat vecer pa da vidim sta ce "gazda" rec kad dode s posla

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ja imam gomilu stolnjaka (dobila od bake, mame i sveki), a stolnjake ne volim i nikad ih nisam koristila - dok mi nije palo na pamet zastititi stakleni stol zbog djece

hrpa stolnjaka na njega, slojevito: mekse je ako se djeca udare, zgodno ako se sto prolije (ne ode po tepihu)

jedino sto bezveze izgleda, cak i kad je cisto

ali ja volim staviti sve na njega, redovito pijem kavu i jedem kolace u dn. boravku, cure tamo jedu pahuljice, uvijek je na njemu koja casa vode ili mlijeka, kokice i sl. (naravno, i gomila svakakvih mrvica)

ustvari, vrlo rijetko je cist

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moj T. je prošli tjedan izjavio da bi htio stol od spužve
    Ovaj drveni je pretvrd za njegovu glavu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •