Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Dojenje na zahtjev?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Dojenje na zahtjev?

Rodila sam sina prije 17 dana porodajna tezina 2950 iz rodilist smo izasli sa 2820.
    Od prvog dana uspjesno dojimo sto je i pokazalo vaganje 8 dana nakon izlaska iz rodilista imao je 3320 znaci pola kg u 8 dana
    Ponosna sam i sretna :D
    Raspored nemamo dojim ga na zahtjev.
    Problem je u njegovom ocitom prejedanju on sisa otprilike 20min. i za to vrijeme stalno guta mlijeko nakon toga obilato bljucne nakon toga slijedi stucanje nakon kojeg on pocme plakati i opet zeli sisati.
    Meni nije problem ali nakon tog sisanja opet slijedi bljuckanje stucanje ...
    Stalno se vrtimo u krug
    Patronazna mi savjetuje najgore 15 min. na dojci nakon toga duda

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

cestitam na bebi
    patronaznu nemoj poslusati, takvi savjeti mogu vise stetiti dojenju nego pomoci
    na portalu imas tekst o dojenju na zahtjev pa ti ga preporucujem

Dojenje na zahtjev

je li osjetis refleks otpustanja mlijeka?
    u kojim polozajima dojite?
    koliko imate podoja unutar 24 sata?
    koliko ima popisanih i pokakanih pelena unutar 24 sata?

samo prati ritam svoje bebe i zadovoljavaj njezine potrebe, i nastavi ju dojiti na zahtjev

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Čestitka na bebi! Kao što i sama kažeš, loše je to što patronažna savjetuje.
    Probaj ga nakon 5 minuta dojenja podići uspravno na rame, pričekati da podrigne pa onda nastaviti podoj.
    Moj B je isto tako puno dojio, pa puno bljuckao, pa bi ga grčići mučili, pa bi se onda tješio na dojci, pa tako u krug. I činilo mi se da toga ne bi bilo kad bi manje dojio, ali sam jednostavno zaključila da je veća vrijednost davati mu da doji koliko želi u odnosu na neugodu tih 'nuspojava'.
    S vremenom će bljuckati manje, a i neće mu to više stvarati neugodu.
    Držim fige da to čim prije prođe i da ne odustaneš od dojenja na zahtjev koje ima toliko prednosti (ja ih i danas nakon 17 mjeseci još otkrivam).

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno Re: Dojenje na zahtjev?

Mala mrvica, čestitam na sinčiću!
    I ja ću ti samo ponoviti da nastavite kako ste i počeli. Doći će to sve na svoje. Moja M. je prva tri mjeseca stalno sisala, nisam brojala podoje, znam samo da smo znali imati pauze od po 15 min i onda opet cika. I tako po cijele dane. A bljuckala je do negdje 6-7 mjeseci, puno i često i sjećam se da sam jedva čekala da to bljuckanje prestane jer je baš nezgodno (1000 presvlačenja dnevno, gdje god kreneš, ona bljucne po sebi, po nama, stalno smo svi smrduckali ). A danas - sve zaboravljeno. Ostale su samo prelijepe uspomene na dojenje u kojem još uvijek uživamo.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Re: Dojenje na zahtjev?

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    Ostale su samo prelijepe uspomene na dojenje u kojem još uvijek uživamo.

Čestitam na sinčiću i šaljem vam veliki

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ma nek dite jede koliko hoče i kad hoče. uopče se ne zamaraj sa time i nečeš pogriješiti. isto tako, neka bljuca, pa ako i treba povrača...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Čestitam na sinčiću!
    Svoju Luciju isto dojim na zahtjev. Budući da je gospodična velika izjelica i ne koristimo dudu - često se dogodi da se prejede, pa bljucne ili se ispovraća. Važno je da dijete dobiva na kilaži, to što bljucne ili povrati nema veze.
    Nama je isto patronažna savjetovala 15 minuta na cici maksimalno - glupost!!! Ako nemaš problema sa bradavicama nemoj djetetu ograničavati vrijeme na cici, kad mu bude dosta pustit će je sam.
    Savjetujem da se opskrbiš podbratcima

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mala mrvica i kod nas je točno tako. nekad uspije pomoći podrigivanje, nekad ne, ali ja ga i dalje dojim kad i koliko on to želi. i stalno smo svi prljavi od bljuckanja.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala na cestitkama i savjetima
    Ma ne pada mi napamet da poslusam patronaznu znam da je njen savjet korak blize katastrofi.
    Znam prednosti dojenja na zahtjev jer sam tako dojila i starijeg sina samo sto on nije toliko bljuckao redovito bi podrignuo za razliku od ovoga i nije toliko stucao i povracao.
    Nije mi problem dojiti ga koliko god on cesto zeli samo me brinulo bljuckanje i povremeno povracanje i ono najgore, stucanje.
    Odlicno osjetim refleks otpustanja mlijeka a i vidim jer dok na jednu dojim iz druge curi ko ludo.
    Mislim da je to i djelom problem jer se on naguta zraka dok se trudi progutati toliku kolicinu cesto se zagrcne.
    Bila sam isplanirala kako cu svaku dojku lagano izdojiti prije sisanja al sam odustala prvo er mi je bilo zao bacati kolostrum a sad zo sto neide jer je on prakticki stalno na dojci

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dobro si skuzila, prejaki refleks otpustanja mlijeka (slucaj kod tebe) moze dovesti do bljuckanja, povracanja
    kako mozes tome doskociti:
    - polozaj u kojem dojis (mozes lezati na ledjima a da beba bude na tebi ili u nekom polozaju koji vam vise odgovara, ali je bitno da je beba iznad dojke- zbog gravitacije)
    - takodjer, kao sto si napisala, mozes taj prvi jaki mlaz izdojiti na rucnik ili gazu i tek onda bebu staviti na dojku
    - i bebu stavljati cesce podrigivati
    inace, na portalu ima tekst o prejakom refleksu otpustanja mlijeka pa ti ga preporucujem
    i javi kako ide

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •