Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Kozice definitivno, šarlah i urtikarija upitno

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Kozice definitivno, šarlah i urtikarija upitno

Krenulo je od prekjučer temperatura, onda u subotu nije imao tempreaturu ali se ujutro žalio da ga boli buša i da će povračati , ali nije i poslije bio ok.
    Onda popodne opet temperatura i navečer kod skidanja u piđamu smo skužili kako ima sitne točkice i kao sitni sitni osip po koži.
    Onda je jutros imao temperaturu okok 38,5 ali se on ponaša i igra i skače kao da je zdrav i jede normalno.
    Onda smo skužili na par mjesta i po rukama plikov i malo kao natečeno.
    Odmah sam prepostavila da je od sirupa reakcija, pošto nije pio taj sirup još do sada.
    E onda smo odlučili otići na hitnu i kad je doktorica vidjela i ona je baš rekla da jadničak on.
    Rekla je da su definitivno kozice, da mu je malo upaljeno grlo (ali on se ne žali da ga boli), a za šarlah nije sto posto pošto je imao i crvene velike fleke koje upučuju na urtikariju iliti alergisku rekaciju.
    Tako da nam je dala uputnicu da sutra izvadimo krv i popodne kod svoje doktorice, pa će ona točno procjeniti.
    Što se tiče njega on je nevjerojatno dobro s obzirom na sve boleštine koje ima.To cjelo vrijeme kad smo bili na hitnoj on je trčao skako i glupirao se u biti bio u pokretu kao da nema tempraturu i da nije bolestan.A kad smo došli doma izmjerili temperaturu i imao je 39,1 i još je pojeo juhu i sad spava.
    Tako da što se tiče toga nekakao mi je lakše što je tak pokretan odnosno da nije onak sav jadan.
    Nemrem vjerovat kak ga je sve napalo, ali nije fala bogu to ništa strašno.
    Što je najgore sve se bojim da ću za dva tjedna i ja dobitit koze, već me sada sve svrbi, jer ih ja nisam preboljela. A nisam ni preboljela šarlah, to nemrem dobiti jel tako?
    Jel ima smisla ići na ono testiranju za antitjela za kozice?
    To sam planirala ovaj tjedan ali sad nemam pojima jel ima smisla...?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Domy, ne vjerujem da vam u hitnoj (gdje ste bili) nisu napravili bris grla ako sumnjaju u šarlah? :/

Pipni mu limfne čvorove na grlu. Kod šarlaha znaju biti jako natečeni. U svakom slučaju, nakon osipa javlja se malinasta boja jezika koja je karakteristična za šarlah. Ako je malac obolio od šarlaha dobit će anbibiotik.

Što se tiče šarlaha i moguće zaraze i ponovne zaraze...sve je moguće. Moj Lovro trenutno ima šarlah već 2 put. :/

O kozicama pročitaj više na onom topicu o vodenim kozicama.

Toplo se nadam da ih ti nećeš dobiti.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sad me brine to kaj sutra moramo ići na vađenje krvi i kod doktora a znam da nije dobro hopsati po vani.
    A kaj ću moramo otići kod doktora.
    Ne nisu nam radili nikakav bris, nisam ni znala da to opće rade na hitnoj, ali nam je dala uputnicu za vađenje krvi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj domy prvotno napisa
    Sad me brine to kaj sutra moramo ići na vađenje krvi i kod doktora a znam da nije dobro hopsati po vani.
    A kaj ću moramo otići kod doktora.
    Ne nisu nam radili nikakav bris, nisam ni znala da to opće rade na hitnoj, ali nam je dala uputnicu za vađenje krvi.
    kad ideš kod pedijatrice, najavi joj se telefonom, tako da vas odmah puste u sobu za izolaciju i kako ne bi eventualno zarazili druge klince.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da naravno tak sam i mislila.
    I danas na hitnoj smo bili u posebnom hodniku i tamo je došla i doktorica ga pregledati.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ipak su samo koze sa osipam nije šarlah.
    Kupanje u hipermanganu i u ponedjeljak na kontrolu.
    Sad me zanima koliko ne smije van?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Domy, imaš topic o vodenim kozicama, pogledaj što cure tamo pišu.

No, dijete ne bi trebalo biti među drugim ljudima dokle god je zarazno (dokle god izlaze nove kozice). Također, računaj na to da mu je imunitet jako narušen, pa vrlo lako može pokupiti nešto drugo.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

G kod šarlaha nije imala ni temperaturu, čak se nije ni žalila na grlo.
    samo je imala jako izražen osip. i bila je strašno dobre volje cijelo vrijeme. nije bilo problema ni sa spavanjem ni sa jelom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •