Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: trece tromjesecje

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno trece tromjesecje

Drage curke,
    sad sam u 28 tjednu, i prije 2 dana sam bila na kontroli.
    Beba je ok, i trudnoca, ali mi j emalo cudno da mi je beba vec sad teska 1400 gr :shock: Da to nije malo previse???
    Inace sam dobila 9 kg i doktor me dobrano iznapadao, obzirom da sam u zadnjih 5 tj. dobila 4 kg.

Sad sam na dijeti, ne jedem slatko, sokove i jako malo veceram.Ono sto sam vas htjela pitati jeste to da mi u zadnja 2 dana osjecam blage kao predmenstrualne bolove(daleko manjeg intenziteta) i to me brine jer ne znam je li to ok za ovaj gestacijski period?
    Da li je neka od vas imala ove probleme?

ovi bolovi se jave povremeno, i ne svaki dan...
    Da li je moguce da me beba pritisce, ili se maternica rasteze?

Confused sam totalno :/

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mislim da je to sve Ok.
    Moj L je u tom tjednu bio procjenjen na oko 1500g pa je nakraju ispalo da se rodio samo sa 3300, a ne 4200 kako su najavljivali. A ja sam dobila i više kg pa se nisam uzrujavala.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sve su to čari trećeg tromjesečja

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam u prvih 7.5 mj. dobila 8 kg, a u zadnjih 1.5 mj. još 5 kg. Doktori su bili ludi. A moja vjenčana kuma u prva 3 mj. 11 kg. a do kraja još 4 kg. To ti ništa ne znači ako je u granicama i dobitak ne utječe pretjerano na veličinu bebe. Meni su rekli da će biti preko 4.5 kg beba pa je bila 3670 gr.
    To ti je doktor rekao da ideš na dijetu? Jer ako si to sama odlučila prestani odmah. Sve ćeš skinuti poslje, a beba će rasti koliko bude htjela, a bez razloga joj uskraćuješ potrebne tvari za razvoj.
    A ako ti je to doktor odredio onda zna i zašto, ali nekako mi se čini da si to ti odlučila.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I da, i ja sam imala bolove, ali su mi rekli da je to normalno. odmori i samo se i papaj voće i šetaj malo više i ne slušaj doktora jako. Mene je gospon doktor u 7 mj. uhvatio za škembu pred mužem i reko, a šta je ovo, to je gospođo špek a ne trud. trbuh. Ima sreću da sam teški veseljak pa sam mu rekla da je za zimske dane i nek se ne sekira. Muž me je 10 dana poslje štipao na isto mjesto i govorio "to je gospođo špek".

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam u 29.tjednu i već dosad sam dobila 13-14 kg (kako koja vaga mi pokaže...).Ovo mi je druga trudnoća, ne uzrzjavam se previše zbog kilaže, sve će to spasti, samo polako...
    A imam i nekakva čudna boluckanja i probadanja po samom dnu stomaka, ne tako strašna. Na zadnjoj kontroli(prije 2 tjedna) s bebom je sve bilo o.k. pa se ne uzrujavam pretjerano

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Draga Nenaa,

nisam ja odlucila za dijetu, ali mi je dr rekao da moram pripaziti na ovaj prirast tjelesne mase, nije rekao zasto :/
    Ma ja sam samo slatko izbacila a ostalo idem po starom
    Problem je sto ja kad krenem na posao ponesem pune kese i ne idem kuci dok sve ne pojedem
    nisu to neke kaloricne stvari (tjesim se)ali kad ih je puno, onda se itekako nakupi(2-3 vocna jogurta, keksi, puding, kifle, isl....

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Re: trece tromjesecje

Citiraj leona sarajevo prvotno napisa
    Drage curke,
    sad sam u 28 tjednu, i prije 2 dana sam bila na kontroli.
    Beba je ok, i trudnoca, ali mi j emalo cudno da mi je beba vec sad teska 1400 gr :shock: Da to nije malo previse???
    Inace sam dobila 9 kg i doktor me dobrano iznapadao, obzirom da sam u zadnjih 5 tj. dobila 4 kg.
    ok je bebina težina, moj je sa 25tj imao između 890-1040gr po uzv, a idem idući tj na kontrolu i očukujem sličnu kilažu bebe tvojoj (tad ću biti 29+5)

što se tiče tvojih kg, nije problem u tih 9, već u 4 u 5 tj, doktori na to obraćaju pozornost zbog gastacijskog dijebetesa

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

gestacijski dij. je ne pazim što pišem

ja sam se išla upravo vagati i evo na 29+1 sam na +8-9kg, vidjeti ću što će mi moja dr reći, ali sumnjam da će išta jer sam ja spadala u kategoriju pothranjenih na početku (58kg na 176cm)

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Bok, znate li od kojeg tjedna trudnoće počinju pregledi svaka 3 tjedna? U kojem se tjednu opet radi kompletna krvna slika, urinokultura, obzirom da sam Rh- kad se to ponovo kontrolira??

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

rh- trudnice se kontroliraju u 6. i u 8. mjesecu trudnoce.

urin bi ti trebali pregledati (s onim trakicama) na svakom pregledu, krvna slika mislim da se radi samo na pocetku trudnoce (barem je tako bilo kod mene), a cesci pregledi, da se sjetim... mozda oko 37. tjedna, ali nisam sigurna. iako smatram da, ako je trudnoca uredna, nisu potrebni tako cesto.

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

To ti ovisi i od doktora i o rodilištu gdje spadaš. Ja sam recimo imala do 36. tjedna svaka 4 tjedna, a od 37. svaki tjedan jer sam onda počela ići na Sv. Duh i tamo me dr. naručuje svakih tjedan dana.

Urinokulturu sam radila samo na početku trudnoće jer mi je u normalnom urinu (uz KS) ustanovljen malo povišen broj bakterija, ali je bilo sterilno. Na prvom pregledu u rodilištu dr. je rekao da sam mu malo blijeda pa da ponovim krvnu sliku i urin (sedimentacija, ne urinokultura) za svaki slučaj - bilo je sve ok.

Antitijela jer sam Rh- sam kontrolirala skroz na početku trudnoće, pa krajem 6. mjeseca trudnoće i u 8. mjesecu negdje sredinom.

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Sto se Rh- tice,ja sam u 29.tjednu dobila injekciju imunoglobulina a nakon poroda cu dobiti jos jednu..

Kod mene su vec nastupile dvotjedne kontrole jer je moja trudnoca rizicna od pocetka a imama i visak plodne vode pa zato moramo biti oprezniji..Moj decko je vec u 29.tjednu imao 1600g. A ja sam do sada dobila +14kg.
    Nadam se da cemo izgurato do 38.tjedna kad je planiran CR i da cemo sretno ugledati nase zlato zivog i zdravog!

SRETNO svima skupa!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Bebomanka, zašto si dobila injekciju već u 29tj., dal ti je nalaz krvi (test senzibil.) upućivao da ima anti tijela ili?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Od kad sam ušla u 31tj. imam takav pritisak dolje, da bi mogla svakih 15 min. ići piškiti .Imate li i vi takve problemčiće?

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ANA132 prvotno napisa
    Od kad sam ušla u 31tj. imam takav pritisak dolje, da bi mogla svakih 15 min. ići piškiti .Imate li i vi takve problemčiće?
    imam ja... još je beba okrenuta nožicama dolje i ti udarci su jako neugodni i bolni, nekad znam i jauknuti

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jojjj.ja piskim svakih 10 minuta, najradije bi ostala sjediti na wcu jer mi se tesko stalno dizati i spustati.

To su male cari trudnoce.Moramo izdrzati.

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Bebomanka, zašto si dobila injekciju već u 29tj., dal ti je nalaz krvi (test senzibil.) upućivao da ima anti tijela ili?
    Ne,oni meni taj test nisu niti radili a ta injekcija je bila planirana od samog pocetka T.U trudnickoj knjizici vec unaprijed pise da se u slucaju Rh- izmedju 28-30 tjedna T prima imunoglobulin..Ne kuzim zakaj se to ne radi tu i u Hr.isto...... :/

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

A kak je to onda u Hr? Kad se radi taj test senzibilizacije?? U kojem tjednu?? I samo u slucaju a je majka Rh-??

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Bas sam sad jos citala na austrijskim-njemackim stranicama zasto oni tu injekciju daju vec u 29.tjednu..Daju ju preventivno..ne moze skoditi a tek nakon poroda se jos provjerava Rh bebe i samo u slucaju da je beba pozitivna,majka mora dobiti jos jednu injekciju...Tako je u slicaju prve trudnoce....

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja sam prvi put kontrolirala na početku trudnoće (ne sjećam se u kojem tjednu), druga kontrola mi je bila u 24tj +2-3 dana i treća bi trebala biti drugi tjedan kada ulazim u 32.tj.
    Nisam znala da se ta injekcija ako se dobije u toku trudnoće,da se treba primiti i nakon poroda,ako je beba Rh+. (mislila sam da "traje" do drugog ako Bog da poroda).
    Koliko je znam u HR se ta injekcija daje u trudnoći Rh- mamama ako se radi amino., ili neki drugi zahvat kojim je moguće da dođe do kontakta majčine i bebine krvi.

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da ne otvaram novu temu utrpat ću svoje pitanje ovdje. Ja sam tek ušla u 3. tromjesećje (28.tj) i u zadnja dva dana su me počela užasno boliti leđa nisko dolje. Znam ja da je sve to normalno i ne uzrujavam se ali mi se postalo teško kretati. Jedva se čučnem i ustanem. Zanima da li si mogu kako pomoći? Ima li neka masaža za trudnice koja bi mi mogla pomoći? Dali netko zna za dobrog masera u Zg? Ili nešto drugo? Hvala vam unaprijed

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

dundo samo što više hodaj i kreći se. Ništa te neće držati više u kondiciji nego šetnja i kretanje. Ovo ja iz svog iskustva.
    Ja sam se doduše preforsiravala svaki dan, meni je pomagalo, ali to ne bi savjetovala nikome

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislim ne bi savjetovala da ne bi nekom krenulo po zlu, ja sam sebe znala kontrolirati...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Na pregledu mi je doktorica rekla da je beba jako nisko spuštena, Jer to razlog da se treba strogo primiriti ili (rekla je da sam zatvorena, omekšana)?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Na pregledu mi je doktorica rekla da je beba jako nisko spuštena, Jer to razlog da se treba strogo primiriti ili (rekla je da sam zatvorena, omekšana)?
    Ne trebaš se strogo primiriti, samo malo usporiti.
    Dalje ćeš vidjeti kakav bude nalaz na sljiedećem pregledu.
    Netko se otvori, ne miruje i ne otvara se dalje. Netko se počme otvarati, miruje i sveisto se otvara dalje.
    Sve je individualno. U svakom slučaju ako ti ginekolog nije izričito rekao da miruješ, onda znači da nije baš potreba za mirovanjem.
    Sretno ti

kik@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

..kod mene je isto tako,maleni se okrenuo i spustio pa glavicom pritisce dolje,cerviks mekan i zatvorena sam ali mi je dr rekao da lezim i mirujem jer s obzirom da bebina glava pritisce dole da bi se mogla lako i brzo otvoriti..
    ..ne mirujem strogo ali ne radim nista tesko,malo lezim malo setam itd...

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa pepita u principu mi je najgore kada ležim tako da vjerujem da bi mi hodanje pomoglo ali eto kiša je nemilosrdna pa me ne pušta van na neke duže relacije. Ništa sutra kažu nema kiše pa ću malo đirati po gradu
    Laura je i koji dugi prstići

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

obzirom u kojem si tjednu, samo malo miruj više, dakle nema podizanja i naprezanja, ni dugih šetnji, nemoj se umarati- slušaj svoje tijelo
    moj je jaaako nisko od 20tj i glavom stalno dole, tako se smjestio i to je to, a cerviks mi se skratio, ali je zatvoren što smo utvrdili sa 30tj, pa ponovo 32 i prije desetak dana s 35 je potpuno isto stanje, a ponašam se ovako kako sam ti i napisala

jedino ja nikad nisam osjećala pritisak na rodnicu što inače žene koje nisko nose kažu da osjećaju.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj dundo prvotno napisa
    Pa pepita u principu mi je najgore kada ležim tako da vjerujem da bi mi hodanje pomoglo ali eto kiša je nemilosrdna pa me ne pušta van na neke duže relacije. Ništa sutra kažu nema kiše pa ću malo đirati po gradu
    Laura je i koji dugi prstići

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Tatsha prvotno napisa
    obzirom u kojem si tjednu, samo malo miruj više, dakle nema podizanja i naprezanja, ni dugih šetnji, nemoj se umarati- slušaj svoje tijelo
    moj je jaaako nisko od 20tj i glavom stalno dole, tako se smjestio i to je to, a cerviks mi se skratio, ali je zatvoren što smo utvrdili sa 30tj, pa ponovo 32 i prije desetak dana s 35 je potpuno isto stanje, a ponašam se ovako kako sam ti i napisala

jedino ja nikad nisam osjećala pritisak na rodnicu što inače žene koje nisko nose kažu da osjećaju.

Kao prvo da se zahvalim svim trudnicama koje su komentirale na moje postavljeno pitanje. Tatsha, znači imala si česće preglede u 30 pa 32 tj, meni je rečeno kontrola za 3 tjedna (tada ću biti 36tj+3 dana), misliš da bi trebala možda malo prije na kontrolu?

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

iskreno- vidi kako se osjećaš- psihički- ako misliš da možeš bez kontrole dotad, nemoj ići- prćkanje ti ne treba, ja sam ga dopustila jer mi je dr briseve uzimala da ne bi se otvorila zbog bakterija, tak da mislim da je na tebi da odlučiš, pošto tvoja dr očito ne misli da je to nešto uzbuđujuće kod tebe

ps. ja sam dobila magnezij za piti, iako kontrakcije nemam, kao za svaki slučaj

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I ja pijem šumeći magnezij od 300mg, svaki dan.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

draga..ja sam u 27+5 pa je bebica teška već 1500 a dosada sam dobila 10 kg
    ništa to mene ne zabrinjava,ja samo uživam
    još kad se sad sitim blagdana..kolaća...francuske..mmmmmm

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mojoj prijateljici je u 28 tj. beba bila 1800,gin. je sumnjala da ima dijabetes, al ipak nije bio, a u 32 tj. 1900, tako da...

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Aaaaaa...kolike su vaše bebe! :shock: Moj sin na zadnjem pregledu, sa 27 tt, teži 990 g. Mjere sve odgovaraju i sve OK!

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Na mom zadnjem pregledu, sa 25 tjedana beba je imala cca 750 grama... i meni se ove gore čine ogromne!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi smo sa 28 tj bili 1350 grama, a ja sam dobila 8 kg...

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam išla roditi sa 18 kg više

Superman dobro je to

Meni je UZV fulao u 500 g.
    Laura se po UZV-u trebala roditi s 3.500 g, a rodila se sa 3.000 g i to dva dana prije termina.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •