Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Bakterije MASA

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Bakterije MASA

Pitanje, što znači pod Bakterijama - MASA u nalazu za urin? Mali nema nikakvih zdravstvenih problema, ali već drugi puta mu je nalaz takav. Pedijatar mu je natagao pišu, bilo je dosta bijele nečisti. Da li je od toga nalaz takav?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

masa znači mnoštvo i može biti onečišćenje

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hvala

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ako ima bakterija masa preporučljivo je ponoviti nalaz,a ako opet bude isti onda napraviti urinokultiru.
    Jer masa bakterija sigurno nešto postoji bez obzira što djete nema nikakvih simptoma.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj andjeli prvotno napisa
    Ako ima bakterija masa preporučljivo je ponoviti nalaz,a ako opet bude isti onda napraviti urinokultiru.
    Jer masa bakterija sigurno nešto postoji bez obzira što djete nema nikakvih simptoma.

Ukoliko nisu povećani leukociti, i ukoliko su svi ostali nalazi u granicama normale (npr. Leuk.esteraza koja je pokazatelj upale mjehura) onda je NAJVJEROJATNIJE onečišćenje. Tako je nama objasnila doktorica.
    E sad, preispitati postupak uzimanja urina, moram priznati da ne znam da li je kod dečaka dovoljno samo oprati pišu ili je potrebno očistiti sasvim i te naslage.
    Nama se znalo desiti (imam curicu) da je nalaz odličan, a uzet je iz alkoholom prebrisane tute, nakon jutarnjeg buđenja, bez pranja.
    Jednom je urinokultura pokazala neku bakteriju i postojala je preporuka za antibiotik, a na sutrašenjem nalazu nije bilo ničega.
    Mene je malo strah urinokulture i antibiograma, jer ukoliko urin nije uzet u sasvim sterilnim uvjetima, uvijek nešto pokaže.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •