Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Kako su izvadili bebu Jazu iz maminog trbuha

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Kako su izvadili bebu Jazu iz maminog trbuha

Evo da i ja ispričam kako se moja bebica. Neke od vas znaju kako je moja beba komotno zakasnila punih 14 dana - a nismo pogriješili u računu sigurno. Vjerujte, pouzdano znamo kad je bila ovulacija, prvi pozitivni test bio je 13 dana nakon te ovulacije... uglavnom moja je bebica lijena i prenešena bebica.

Kada me je ginić pregledao u tjednu termina bio je malo začuđen stanjem stvari - posve zatvoreno ušće, posteljica ko grom..., a i skeptičan da će se beba uskoro roditi. Nama su naravno potonule sve lađe. Nakon par dana ponovno je bio skeptičan, ali nas i uputio da krenemo u Rijeku gdje smo se nadali porodu u vodi.

Uzeli smo lijepi apartman u Voloskom, šetali se, padali u krize, zatim izazivali porod prirodnim metodama, šetali se miljama, brijali o svemu i svačemu, tu i tamo se dobro zabavljali... i tako tjedan dana. Nakon što me dr. Sindik pregledao, zaključio je da od otvaranja ništa, ali i da me moraju hospitalizirati radi nadzora bebinoga stanja.

U sobi sam bila s dvije suludo zabavne i drage curke, u sličnoj poziciji kao ja, pa smo vrijeme provodile u brutalnoj zajebanciji, plesu, trčkaranju niz stepenice, u šetnjama... bio je to sigurno veličanstven prizor - nas dvije u desetom mjesecu trudnoće u hajci i u sexy pokretima zdjelice uz glazbu Toma Jonesa. LOL.

Treća se mučila u bolnim trudovima izazvanim gelom. Nakon valjda dva dana rodila je carskim... dr. Sindik joj je rekao da nije pripremljena za porod. MIslila sam - možda ona fakat nije... ali ja sam se spremila... Ali ispalo je da je moguće da gel izazove takav kuršlus. Ni mene ni nju nitko nije na to upozorio.

Svakodnevne vizite svodile su se već na pomalo komičan razgovor - uvijek isti - kako ste, jel vas nešto boli. A ja nikad bolje. I ništa me ne boli. Bebica je bila super, posteljica još uvijek u dobrom stanju, voda bistra...

Žene koje prenesu i leže na patologiji trudnoće zabavu i smisao života u bolničkoj rutini vide u svakodnevnim ctg-ovima i slušanju bebe trubicama. Ostalo vrijeme nastojiš negdje pobjeć - u restoran jer hrana je bila ko za Hallerove svinje (dr. Haller je upravitelj divne riječke bolnice i molim da ovo ne shvati osobno, samo zgodno zvuči), u kafić, po neki časopis, u hajku gradom ili tako nešto.

I tako s trbušinom do zuba čekaš i čekaš i čekaš svoju bebu, čekaš porod koji si toliko željela ostvariti - a ono ništa. U jednom trenu više nisam mogla zamisliti da će se bebica roditi.

A onda je isteklo puna dva tjedna prenošenosti i objasnili su mi da je vrijeme za indukciju gelom. Uvečer - klistir, brijanje i gladovanje do daljnjeg. Odurna iskustva, moram li reći? Ali klistir mi je bio bolji od brijanja staromodnom britvom.

Točno u ponoć mladi se ginić nekako čudio zašto su odlučili staviti mi gel na posve zatvoreno ušće. Proces je bio kratak i bolan. Kad se u to uključilo pečenje od gela, iritacija zbog dobrog starog raščepljivanja ušća ginićevim rukama i nekim glupim bolovima koji su odmah počeli u području oko jajnika i vagine - dobijete osjećaj ko da ste silovani.

I tako cijelu noć - bol, osjećaj poniženja zbog bolnog raščepljivanja cervixa - nitko ne priča o tom postupku, a ja se pitam je li to pokušaj indukcije poroda i da li bi se i taj postupak mogao odbiti. Jer jako je bolan, neugodan i ponižavajuć.

Zvala sam mm da dođe čim prije ujutro jer bilo mi je fakat gadno. Jaki i neprestalni bolovi šorali su me, ali bez ikakvog smisla i bez ikakvog efekta na otvaranje ili smekšavanje cerviksa. Na ctg-u se uopće nisu pokazivali jer su očito bili locirani u dnu zdjelice.

U podne, već gladnoj, iscrpljenoj i s debelim osjećajem silovanosti uvalili su mi drugi gel. Bolovi su se nastavili, bez ikakvog efekta na proces porođaja.

MM i ja smo razgovarali s mojom mamom - i seka i ja smo prenesene, danima inducirane, a zatim rođene uz pomoć svih mogućih nasilnih metoda guranja djeteta iz utrobe. Uz miljon šavova i prestravljenu majku. Nešto mi je govorilo da bi Jazo trebao još malo ostati u trbuhu, ali nisam imala hrabrosti to izreći. Sada znam da sam trebala.

Uglavnom, mm i ja smo se dogovorili da odbijamo ovu indukciju - jer osim groznih bolova koji su me već iscrpili, počela me mučiti i glad i ljutnja i svašta i znala sam da ako ovo potraje (a uz posve zatvoren cerviks imalo je izgleda da potraje) neću imati snage za porod i vjerovatno ću završiti isječena ko faširano meso - ili na carskom.

Odbili smo indukciju uz razumijevanje dr. Prodana, divnog doktora, ali i poprilično bahat nastup dr. Sindika. I ja sam dobila etiketu nespremnosti na porod, upozorenje da neka ne dišem kako dišem jer to sigurno tako ne boli, zatim vrlo nasilan pregled za vrijeme kojeg sam počela plakati. Od bola, nevjerice i poniženja. Uz par standardnih - a ako umrete ja ću biti kriv, dr. Sindik je pokušao olakšati mi odluku i potaknuti mirnoću koja će olakšati proces poroda, ja sam zalupila vrata i otišla u sobu, a mm je s njim ostao razgovarati. Naš prijatelj ginekolog rekao je da je uz moju anamnezu šansa za vaginalni porod vrlo mala i da smo dobro odlučili.

Ipak, mora se priznati - bez previše rasprave odluka je bila na nama. Sve prije tog incidenta i sve poslije čista je pjesma - riječko je rodilište na razini skupe privatne klinike, svaka čast. Sestra Silvana, sestre na svim odjelima, anesteziologinja, dr. Frančišković koji me operirao - sve za deset.

Uz suze jer mm neće dočekati našeg sina i prvi sustret s njime nećemo podijeliti otpravljena sam u operacionu salu, slušala sam rezanje svoga tkiva uz spinalnu anesteziju - UŽAS i pitala se jesam li možda ipak trebala uzeti totalnu anesteziju. Anesteziologinja je vidjela moj strah i užas i fino me zapričavala - hvala joj.

Ali kada su rekli - gledajte u reflektor i vidjet ćete kako izlazi beba znala sam da sam dobro odlučila. Nisam puno vidjela, ali krenule su suze, čula sam njegov glasić, a kada su mi ga donijeli nisam mogla vjerovati kako je divan i kako sam sretna. Šivanje je prošlo u trenu, a ja sam samo mislila o svom divnom sinčiću, s apgarom 10/10. Izgledao je zrelo, lijepo je gledao, bio čupave mokre kose, taman kao tata i nekako je bio ozbiljan.

Kad su mi ga donijeli u šok sobu, pričala sam mu besmislice i htjela sam ga dojiti, ali mi nisu dozvolili. NIsam se borila... ne znam, nekako sam vjerovala osoblju da će sve učiniti kako je najbolje za njega. Možda sam trebala. Taj osjećaj, njegov miris, njegov divni pogled nikada neću zaboraviti.

U šok sobi sam ko opsjednuta zurila u sat i brojala kad će proći 24 sata da konačno odem u apartman i tamo budem s mm i našim sinčićem. MM je došao na 10-min posjet i ispričao kako je vidio i poljubio našeg sina. Oboje smo pustili suzu. Carski je odvratan. Kmečala sam da mi daju injekciju voltarena i krepavala od napora kad je fizijatrica došla po mene da ustanem i prohodam malo.

U apartmanu nam je bilo super - kad su donijeli našeg malog Jazu. Spavao je i bio prekrasan. Kad je htio jesti rekao je ME, a zatim si probao ugurati prst u otvoreno oko. Od tog trena sve je bilo smiješno, ali ja si nisam mogla dopustiti smijeh zbog bola u rani. MM i ja smo izbjegavali pogled jer smo bili u nekoj euforiji i ja sam stalno bila na rubu da prasnem u smijeh - sve dok me nije sašila glavobolja, nuspojava spinalne. Užas je trajao par dana, a zatim sam ja počela plakati od užasa, ali i od ganutosti - NAŠ SIN, PLOD NAŠE LJUBAVI i to - i kao da sam isplakala sve kemikalije, neravnoteže tlakova i svega i probudila se svježa.

Malecki je bio pospan - budio se svaka četiri sata, ali je odmah cicao kao krokodilčić i za dva dana vratio i prebacio porođajnu težinu. MM je stalno bio s nama, ja sam ga dojila, mm podrigivao. Naša mala happy family je otišla doma nakon sedam dana, oduševljena bolnicom, sestrama, svim odjelima, ali najviše našim predivnim sinčićem i od onda se ja rapidno oporavljam, mali raste ko iz vode, osim bola u bradavicama nismo imali nikakvih problema, ma idila.

Sada, dva i pol mjeseca nakon svega malecki spava po 7-8 sati noću, fino papa, pretežno je veseo i igra se, ili spava, komunicira s nama, a ja vježbam, već sam trčala, stanem u svu odjeću od prije trudnoće, nemam nikakvih tragova trudnoće (osim malo slabijih gornjih trbušnjaka, rane od reza u području pubičnih dlačica i linee negre... e i još nešto - jednu usku haljinu ne mogu zakopčati jer su mi se očito rebra proširila i nisu došla nazad :hihihihi: )... e da - i šorala me postporođajna euforija. To je dobro. Skoro ko droga koju dobiješ nakon carskog u venu.

Čiča miča gotova je priča.

Velikim dijelom sretan ishod poroda i ugodno roditeljstvo mogu zahvaliti ovom forumu, aktivistima RODE koji su nas potaknuli da se obrazujemo o porodu i dojenju i predivnom osoblju riječke bolnice. I dr. Sindiku opraštamo - nije on loš, samo ima zericu mnogo mačo pristup kojem u rađaoni, mislim, ipak nije mjesto. Al mlad je - stigne naučit...

ps Obzirom na carski osjećam neki gubitak, neodređenu bol i osjećaj da nisam trudnoću dovela do kraja. ČUdno je to. Ali o tom potom... nadam se da ću drugi put roditi vaginalno...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ah, konačno!
    Odoh po kantu kokica, litru vode...
    Papirnate maramice? Trebat će?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ifi, lijepo si opisala svoje osjecaje!
    Podsjecaju me na moje...
    I trebala mi je papirnata.
    No, sve sto je bilo prije poroda, nadoknadjeno je vremenom poslije, a to vrijeme ce izbrisati sve stresno sto se dogodilo.
    Poljubi malog zivahnog Jazica

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Meni žao da sam tako oduljila... Kome se ne da čitat - evo summary --- odbila indukciju jer se nisam otvarala i rodila savršeno zdravu bebicu u riječkoj bolnici carskim rezom.

Sve najbolje o riječkoj bolnici, a carski nije neko pozitivno iskustvo sam po sebi.

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ifi,duhovita i rječuta kao i uvijek!Ma bitno je da je maleni sa vama i da na kraju imate lijepe uspomene!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala za pricu, ifi, super je Nije onako kako si zamisljala i kakvu smo ti mi svi zeljele ali ima isto tako sretan zavrsetak. Super si bila prije poroda i vidi se iz price da ti je tvoje znanje i sigurnost u sebe omogucilo da tvoj porod, pod tim uvjetima, prode sto manje traumaticno u sa pozitivnim duhom kroz cijeli period i kasnije.

Cestitam ti jos jednom

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Eto, da i mi konačno čujemo detalje! Pusa tebi i Jazi
    Samo bih dodala za obavijest pučanstvu da je mali Jazo stvarno prekrasna beba... hm, kao da je itko sumnjao u to...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno Re: Kako su izvadili bebu Jazu iz maminog trbuha

Super priča!
    Super za tebe i Jazu, drugi put će sigurno porod do kraja biti onakav kakav si želiš.

Ovo me je posebno dirnulo:

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    ps Obzirom na carski osjećam neki gubitak, neodređenu bol i osjećaj da nisam trudnoću dovela do kraja. ČUdno je to. Ali o tom potom... nadam se da ću drugi put roditi vaginalno...
    Ovaj čudni osjećaj nosim sa sobom već devet godina. Nadam se da ću ga drugim porodom izbiti više iz svoje glave.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ifi, napokon, i u tvom stilu....puno humora sa happy endom....i naravno, ne žali za ničim, bit će još prilika....

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Meni žao da sam tako oduljila...

Ma sta oduljila :shock:
    Procitala sam pricu u hipu

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Zaista se pročita u jednom dahu! Krasna priča!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lijepa priča! I čestitam na Jazi!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: Kako su izvadili bebu Jazu iz maminog trbuha

Citiraj Minnie prvotno napisa
    Ovo me je posebno dirnulo:

Ovaj čudni osjećaj nosim sa sobom već devet godina. Nadam se da ću ga drugim porodom izbiti više iz svoje glave.

Nista cudno. Ne dajte se uvjeriti da se prenemazete i glumite.

Ifi, meni je zao sto nije proslo jos ljepse nego u reklamama i knjigama, ali sta je tu je. Sad brzo po jos jedno. :mig:

Kako se Jazo zove? (ako si mislila drzati u tajnosti moras znati da je Puros vec odala ime najtajanstvenijeg malca foruma). :hehe:

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Super. Čini se da baš nikome ne uspije baš sve ideje pretočiti u stvarnost kada krene po bebu. Vjerojatno to ima veze s idejom da mala duša bira roditelje, a ne obratno.
    Čestitam!

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Odlična priča i baš mi je drago da je Jazo (ja još ne znam ime :namig tako dobra i zdrava bebica.

Citiraj Minnie prvotno napisa
    A ovo i ja nosim u srcu i sve mi ostaje nekako nedovršeno. Ali do godine ću nadam se i ja doći do cilja preko finish trake

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Je,trebale su mi papirnate.Kad čitam ove priče sa poroda uvijek se raspekmezim ajoš kad se napiše ovako lijepa priča,ja gotova...
    Takva sam poslije poroda,prije nisam bila tako ganutljiva.Valjda i to dođe sa trudnoćom i porodom.Ifigenija,ljubi i voli malog Jazu i reci njegovom tati da ljubi Jazinu mamu a mami da ljubi Jazinog tatu.Malo sam zakomplicirala ali nisam još prestala plakati..

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

cestitke cijeloj obitelji.
    i da se nadovezem na davora.
    mozda je to na neki nacin i priprema na ostali dio price.
    da zivot sa djetetom nije pretakanje svojih ideja u stvarnost, nego spajanje i nasih i djecjih ideja u stvaranju jedne nove i prelijepe stvarnosti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cestitam Ifi, divna prica.

Sad sam pomocu tvoje price ponovno prosla svoj porod. Ja sam isto rodila na carski rez ali ne osjecam zbog toga ni gubitak ni bol, vec srecu sto je moje dijete zivo i zdravo, sto sam ja ok.

Uz sve moje pripreme za prirodni porod, ipak sam zavrsila na carskom nakon 16 sati trudova, 2 dripa i bezbroj pregleda (bolnih, bezbolnih vise se niti ne sjecam jer me prala takva nevidjena bol) od strane 6 lijecnika koji su me pregledavali svakih pola sata. Moj dragi je cijelo vrijeme bio sa mnom i to mi je bilo spas.

Na kraju je primarius rekao vi cete morati na carski
    Carskie j trajao 10 min, pitali su me da li da mi puste rock ili pop i onda sam ugledala svog L. onako bio mi je kao iz slikovnice, rumen i neobicno crne kosice (ja i muz smo plavi). U sok sobi nisam mogla spavati jer mi se u zivotu nije dogodilo da mi suze liju od srece i tako cijelu noc..totalna euforija. 12 dana nakon poroda sam sama sjela u auto i isla nesto obavljati...

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Slikovito i vrlo zgodno opisano.
    I jako, jako slično mojoj priči - sve do trenutka kada ste vi imali mogućnost odabrati i odlučiti se za carski.

Ja nisam bila te sreće, prije 12 godina u puno lošijoj bolnici i puno lošijim uvjetima, napuštena i sama bila sam prepuštena na milost i nemilost odlukama drugih. Mrcvarenje mene i bebe i vakuum, oživljavanje i danas imam hendikepirano dijete s masom oštećenja.

I ja sam imala osjećaj da sam trebala čekati, i moja baka je prenijela strica i mog oca.

Zato ne tuguj zbog carskog, uživajte u svom krasnom sinčiću i da te utješim - dvije godine poslije mog groznog poroda donijela sam na svijet sina od 4 300g bez ijedne injekcije u prirodnim trudovima i sa svega tri šavića. Prvi trud u 1 sat ujutro a on se rodio u 5 h 20 min. Imaš razloga biti optimistična i u drugoj trudnoći odraditi ono što sada nisi uspjela.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Iskreno, htjela sam napisati ovu priču ali obzirom koliko je dugačka nisam se nadala - ozbiljno nisam - da će je itko pročitati.
    Iznenađena sam. Ugodno!

Toliko je lijepih misli i poticajnih na ovom topicu. Davore, mislim da je ovakav ishod itekakva lekcija za život i za fleksibilnost. Kada bih morala navesti dvije svoje osnovne mane - bile bi to nestrpljivost (prenijela 15 dana) i tvrdoglavost - u stilu da si ja zabušim u glavu kako će nešto bit - tako i nikako... Nisam sigurna da mi ovo nije predivna lekcija...

Slatko mi je puštanje suzica - moram priznati da i meni zapne knedla u grlu kad čitam vaše priče. Neke čitam po sto puta... i uvijek isto :crveni se:

Idem ljubiti tatu, dopustiti tati da ljubi mamu, da oboje ljube Jazu i Jazo njih oboje. I neću puno tugovati oko carskog, ali osjećaji su tu, pa nek budu tu, ima ovdje mjesta za sve njih - i one tužne, i one vesele, i one euforične, i one kontemplativne. Jazo mi je naučio da je život tu i sada, u svemu što me okružuje i da nema ništa "beyond"...

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ifi, lijepa priča...i stil pisanja mi paše, a i tvoja zeka peka...
    Dobro si to odradila i mislim da je bolje da nisi išla na drip, on bi te totalka dotukao. Odlučiti je teško u momentima kao što su bili tvoji i mislim da si odlučila ok...
    Svi si mi želimo idealne porode...
    Ako s bembačem nije više štimalo sasvim je bilo ok da te porode carskim.
    Zašto tvoj okidač za start poroda nije proradio sigurno je zanimljivo pitanje? Razlog negdje postoji, samo sad možemo samo špekulirati, što i nije loše?
    Drago mi je da dojiš i da vam sada sve štima.
    Zanima me da li si tu dali ricinusovo ulje ili nisu?

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ifi, super ti je prica...

Puno ljubi malog Jazu i zelim vam svu srecu i radost ovog svijeta

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Možda sam negdje propustila, ali daj nam odaj tajnu otkud i po kome Jazo?

Maggie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jako lijepa priča ! Bravo Ifi!

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i mene koja cmoljim
    i da si napisala preko nekoliko kartica ja bi sve s jednakim gustom citala.

P.S. Sanjice u Ifinom potpisu ti pise od kud Jazo vuce korijen, ali ime ne znamo

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Okej, znači priču s drugog poroda mogu razvalit na nekih pedesetak kartica LOL

Evo da ne budem tajanstvena - mali se zove Juraj. Htjeli smo neupotrebljivo ime koje će svi iskrivljavat u kojekakve nadimke.Ali ga već svi zovu Jazo. Prvo su se užasavali, pa zgražali, a sada je ostao Jazo / Jazica / Jazavčić.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam pustila suzicu

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Čestitam Ifi!!! Predivna priča!

I ja sam rodila u Rijeci (hehehe jer sam iz Rijeke) ali 2 tjedna prije indukcijom. Na svu sreću, meni je gel djelovao iste minute pa sam rodila nakon 8 sati trudova. Eto kako sve ovisi o ljudskom faktoru.....mene je Sindik tako ohrabrio nakon što mi je počupao vodenjak da sam dobila takav impuls snage i rodila gotovo odmah a već sam se bila predala od bolova i uskraćene epiduralne.......nakon svega moju priču sam nazvala POROD-PA TO JE STRAŠNO.
    Slažem se da sve to liči na silovanje, ali ja sam bila toliko euforična što ću roditi i vrlo nestrpljiva da sam pokušavala zanemariti sve gadarije koje se u tom procesu dogode. Klistir je vrlo neugodan i svodi ženu na rasplodnu kravu koju bez problema se može poniziti ali meni je značio sigurnost i opuštenost pri tiskanju....scena je kao u filmu Glup i gluplji hahahaha

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

HA! Jazo je baš guba radno ime. Moj malac je na isti način bio Klukas (na opće zgražanje neupućenih). Pazite da se ne "primi".

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Bravo Ifi. (BTW, vec sam mislila da je Bembo dobio ozbiljnu konkurenciju u Jazi, no odade se na kraju)
    Prica ti je sjajna, toliko, da ja opet pozelim proci kroz sve zgode i nezgode poroda, i to sto prije...
    Najsladji momenat na svijetu mi jeono kad je On "rekao ME"....:raznjez

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ifi- nema predugačke priče s poroda! Samo ti piši, mi sve čitamo!
    A sad se idem umiti i pribrati!
    Čestitke na porodu! :D

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme, ifi, tvoji postovi su pravo osvjezenje

drago mi ej da si s nama podijelila svoje iskustvo poroda i sve osjecaje vezane uz to....

puda mami,tati i jazi, maloj-velikoj obitelji

a davore, jel klukas iz price o djecaku koji je spasio more?

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lijepa priča Ifi.
    Ljubi Jazu!
    (Juraj mi je prepredobro ime.)

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ah, zrinka :smajlić teatralno koluta očima:
    Tuga, Buga, Kosjenac, Hrvat, Lobel, Muhlo, Klukas...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ah davore

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    ajme, ifi, tvoji postovi su pravo osvjezenje
    Hvala :crveni se:

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bravo ifi, super prica, drago mi je za euforiju, ljubac jureku

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ifigenija, ja sam svježa sa carskog. Takodjer sam bila na indukciji pa gel pa nasilno otvaranje cerviksa...Na kraju mi se sve takodjer završilo carskim i brdom čudnih osjećaja , koje si ti u svojoj priči dala naslutiti, te koji me još obmanjuju na trenutke tijekom dana.
    Zaljenje za "propustenim" vaginalinim porodom nastojim smjestiti u razumne okvire. No, kad pogledam svog sinčića bujica ljubavi poplavi traumatično iskustvo i prodje dan.
    Kiss tebi i sničiću

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •