Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Nije mi djelovala anestezija

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Nije mi djelovala anestezija

Ovako,rodila sam evo prije dvije sedmice carskim rezom,planirani carski rez a zasto to je vec druga tema: Bili smo se dogovorili da cu dobiti spiralnu anesteziju,odnosno onu ogromnu injekciju u ledja jer sam tako rodila i prvo dijete isto carskim rezom. Medjutim,ja sam injekciju dobila i uzasno me boljelo,ali izdrzala sam,cijelo vrijeme sam govorila doktorici da me uzasno boli dok mi je davala injeciju ali nije mi vjerovala izgleda...
    Kad sam dosla na operaciski stol i poceli me pripremati oko mene je bilo njih dvadeset ja sam jedva uspjela dozvati doktora koji se vec spremao da pocne sa carskim i reci mu da ja osjetim sve...on me ustine par puta za stomak i pita koliko puta sam te ostinuo,kazem 4 puta,on samo prevrunu ocima i kaze mi o boze boze,moramo na totalnu anesteziju!!! U tom trenutku su mi stavili masku na lice i sledece cega se sjecam je uzasna bol i budjenje iz sna.Objasnili su mi da je sve ok proslo ali da ne znaju zasto mi nije djelovala spiralna anestezija :shock: kazu jednostavno desava se to...
    Mene sad uzasno boli glava,neku noc me bolila do ludila,boli me isad i stalno me boli...
    Isla sam kucnom doktoru i ispricala mu sve,prvo je bio iznenadjen pa mi je onda rekao da se to desava ponekad!Dali samo brani kolege ili se to stvarno tako desava? Ja to nikad nisam cula do sad!
    Jeli se to nekome desilo???
    Jeli to normalno???

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa, ja se sjecam da me je doktor nekoliko puta pitao: da li osjetite ovo, pa ovo i tako...Bas me cudi da te isto nisu pitali.

ja sam jedva uspjela dozvati doktora koji se vec spremao da pocne sa carskim i reci mu da ja osjetim sve...
    Inace, isto se dogodilo mojoj poznanici koja je rodila u privatnoj klinici u inozemstvu, isto kao i tebi: spinalna nije primila, pa su isli na opcu. Naravno, pitali su da li osjeti, sve je osjetila i isli su odmah na opcu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Žao mi je što si imala tako loše iskustvo.
    Radi se o spinalnoj,a ne spiralnoj anesteziji i ne radi se o ogromnoj igli već o dugačkoj,a ta igla kojom se to radi je debljine dlake kose i mislim da je to u invanzivnoj medicini najneinvazivnije ako tako mogu reći.
    Strašno mi je čudno da te je bolila sama procedura zato što je u većini slučajeva cijeli postupak bezbolan (osim ako anesteziolog nije uskratio malo lokalnog anestetika na samom mjestu uboda).
    Da li si osjetila toplinu ili žmarce u nogama?

To što ti nije uhvatio spinalni blok,nije raritet,događa se i onda se radi koverzija u opću anesteziju.Naime prostor u koji se injicira lokalni anestetik za spinalnu anesteziju udaljen je 2 do 4 mm od nekih drugih prostora gdje može "zalutati" anestetik i kao posljedica nastaje nuspjeli spinal.To je jednostavno situacija koja se ne može predvidjeti.

Molim te malo mi podrobnije opiši svoju glavobolju.Kada se prvi put pojavila?U kojem položaju tijela je intenzivnija?Da li si probala s nekim analgeticima?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Re: Nije mi djelovala anestezija

Citiraj disa prvotno napisa
    Mene sad uzasno boli glava,neku noc me bolila do ludila,boli me isad i stalno me boli...
    to ti može biti od opće anestezije. mene je užasno boljela glava mjesec dana nakon operacije slijepog crijeva (naravo pod općom anestezijom). i ne samo da me boljela glava nego sam se nekoliko puta onesvjestila

za spinalnu se događa da ne djeluje, tj. za svaku lokalnu anesteziju se može dogoditi. to je jednostavno tako

dobro da si reagirala na vrijeme. Nije mi jasno kako nisu primijetili da ne djeluje :?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nisam imala takva iskustva, samo sam dosla cestitati na bebici

nadam se da ce nuspojave uskoro proci.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

puntice opća anestezija ne izaziva glavobolju,eventalno uzrok može biti pozicija glave za vrijeme same operacije,ali to nema veze sa općom anestezijom,za razliku od spinalne (ako i nije uspjela), nenamjerni lom dure mater (to je jedna ovojnica ) izaziva tu tzv.postduralnu punkcijsku glavobolju,ali ta glavobolja ima svoje specifične simptome i terapiju.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa
    puntice opća anestezija ne izaziva glavobolju,eventalno uzrok može biti pozicija glave za vrijeme same operacije,ali to nema veze sa općom anestezijom,za razliku od spinalne (ako i nije uspjela), nenamjerni lom dure mater (to je jedna ovojnica ) izaziva tu tzv.postduralnu punkcijsku glavobolju,ali ta glavobolja ima svoje specifične simptome i terapiju.
    izaziva ako si prosjetljiva na nju

meni i lokalna anestezija (npr. kod zubara) izaziva takvu glavobolju i vrtoglavicu da mislim da ću poludit.

a ovo kako mi je bilo nakon operacije slijepog crijeva nadam se da se neće nikad ponovit. a bilo je od anestezije, tj. preosjetljivosti na nju

sasvim moguće da disi glava boli od spinalne a ne opće anestezije, samo sam htjela podijeliti s ostalima da i od opće anestezije (u nekim, možda rijetkim, ne znam) slučajevima može boljeti glava...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da li si osjetila toplinu ili žmarce u nogama?

Molim te malo mi podrobnije opiši svoju glavobolju.Kada se prvi put pojavila?U kojem položaju tijela je intenzivnija?Da li si probala s nekim analgeticima?
    U nogama mislim da nisam nista osjecala,ali sjedila sam na stolu u nekom hladnom hodniku i ta injekcija me je naprosto gusila,osjecala sam citavo vrijeme gdje se tacno nalazi i na kraju vise nisam mogla disati nekoliko sekundi sam pauzirala disanje dok ona nije zavrsila.
    i prvi puta sam dobila isto tu injekciju ali nije me tako boljela i nije taj proces tako dugo trajao kao ovaj puta.
    Glavobolja se pojavila drugi dan nakon poproda ali nije bila nepodnosljiva,kad sam dosla kuci,od prilike pocela su jace glavobolje,deseti dan nakon operacije me boljela uzasno,brrr kad se samo sjetim,boli u svakom polozaju i kad lezim i kad sjedim i kad hodam cak i kad spavam jer se uvijek budim sa glavoboljom.Koristim samo mexalen jer dojim a to je jedino sto smijem piti,ali ne pomaze mi bas...
    Trudim se piti dovoljno tecnosti,pijem sok od cvekle,pijem zeljezo ali nista mi nije bolje...
    Glava me boli gore,znaci oko slijepih ociju i opcenito samo gornja polovica iznad usiju nas gore boli svaki milimetar,samo ponekad se bol prosiri na donju polovicu.
    Pritisak mi je u redu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    nisam imala takva iskustva, samo sam dosla cestitati na bebici

nadam se da ce nuspojave uskoro proci.
    Hvala

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Pa, ja se sjecam da me je doktor nekoliko puta pitao: da li osjetite ovo, pa ovo i tako...Bas me cudi da te isto nisu pitali.
    Niko me nista nije pitao,mozda bi me pitali kasnije,ali ja sam skontala da osjecam sve pa sam se pocela buniti dok ne bude kasno
    Lakse mi je sad kad znam da se to dogadja cesto,ja sam misila da sam jedina

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    izaziva ako si prosjetljiva na nju

meni i lokalna anestezija (npr. kod zubara) izaziva takvu glavobolju i vrtoglavicu da mislim da ću poludit.

a ovo kako mi je bilo nakon operacije slijepog crijeva nadam se da se neće nikad ponovit. a bilo je od anestezije, tj. preosjetljivosti na nju

sasvim moguće da disi glava boli od spinalne a ne opće anestezije, samo sam htjela podijeliti s ostalima da i od opće anestezije (u nekim, možda rijetkim, ne znam) slučajevima može boljeti glava...

intavenski anestetici koji se daju za vrijeme opće anestezije su u potpunosti drugačijeg saatava od lokalnih anestetika koje dobiješ kod zubara (a to je obično lidokain).
    ne postoji preosjetljivost na opću anesteziju,to je neki narodski žargon koji ne znam što znači., može postojati alergijska reakcija ne neki od lijekova koji se daju.
    glavobolja ima milijardu i jedan uzrok, mislim da ti se neki od uzroka nažalost poklopilo s operacijom slijepog crijeva (npr.kirurzi ne vole baš davati puno tekućine pa i to može biti jedan od uzroka).

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

A i uobičajeno je kada nešto ne valja da se onda loptica prebaci na anesteziju,ali nitko vam neće reći da vam život za vrijeme i najbanalnije operacije uglavnom ovisi o anesteziologu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj disa prvotno napisa
    Glavobolja se pojavila drugi dan nakon poproda ali nije bila nepodnosljiva,kad sam dosla kuci,od prilike pocela su jace glavobolje,deseti dan nakon operacije me boljela uzasno,brrr kad se samo sjetim,boli u svakom polozaju i kad lezim i kad sjedim i kad hodam cak i kad spavam jer se uvijek budim sa glavoboljom.Koristim samo mexalen jer dojim a to je jedino sto smijem piti,ali ne pomaze mi bas...
    Trudim se piti dovoljno tecnosti,pijem sok od cvekle,pijem zeljezo ali nista mi nije bolje...
    Glava me boli gore,znaci oko slijepih ociju i opcenito samo gornja polovica iznad usiju nas gore boli svaki milimetar,samo ponekad se bol prosiri na donju polovicu.
    Pritisak mi je u redu.
    Glavna karakteristika PDPH (postduralne punkcijske glavobolje) je povezanost sa položajem tijela,naime bol je jača u sjedećem ili stojećem stavu,a popušta u ležećem (što kod tebe nije slučaj).Početak glavobolje je 12 do 72 h nakon uboda, a ponekad i odmah.Tipično se javlja s obje strane glave frontalno (oko čela)ili retroorbitalno (iza očiju)i na zatiljku i ide u vrat.Bol može biti povremena ili konstanta i povezana sa mučninom i da ti smeta svjetlo.
    Faktori koji pridonose razvoju PDPH jesu mlada osoba,ženska osoba i trudnoća.

Neliječena ova glavobolja može trajati tjednima.
    Konzervativna terapija uključuje ležeći položaj,adekvatnu hidraciju i analgetike.
    No,razlog zbog kojeg sam ti sve ovo i pisala je efektivna terapija sa epiduralnom zakrpom koja te isti tren oslobađa ove glavobolje.Za to se moraš javiti anesteziologu koji ti je to i radio,jer se na mjestu tog uboda aplicira 15-20 ml tvoje krvi u epiduralni prostor (kod 90% ljudi ovo je super djelotvorna terapija,a tebi bi pogotovo bila korisna jer dojiš, pa si ograničena sa uzimanjem analgetika).

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala na ovako iscrpnom objasnjenju
    Ali mi se ovo sa ubrizgavanjem krvi ne svidja :/

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

disa, dijete je toliko lijepo da je to nevjerojatno!

neka prođe sve što te muči, pa da uživaš sa svojim dečkima!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala hvala. Ma ja uzivam sa njima bez obzira na bol...kad gledam njih dvojicu nista me ne boli

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ni meni nije primila, tj drzala je 45 minuta

radjala sam prirodno, bila je indikacija za carski koj sam odbila

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

eh radi ovakvih stvari ukoliko opet bude bio carski idem na opću.
    Sama pomisao da sam budna na operaciji me užasava. Jeste vidiš odmah bebača, ali neka.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam za prvi carski (2003) dobila opću jer je bila frka. Za drugi sam imala dogovorenu spinalnu koju sam i dobila (2006).
    Prije nego je išta započinjao dr. me nekoliko puta pitao da li osjećam nešto. Grebao me po trbuhu i to me peklo. Tada su shvatili da spinalna nije primila i dali mi opću tak da ni drugi put nisam vidjela svoje djetešce. Kasnije mi je anesteziologica rekla da je moguće da spinalna nije primila jer imam skoliozu. Ali ne mora biti to ... Zbog duple anestezije cijeli dan poslije carskog nisam osjećala noge, nikako da mi popusti, već sam bila luda.
    Frendica mi je neki dan rodila carskim i imala isti slučaj, spinalna joj nije primila, pa su joj dali opću, ne zna se zašto.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam imala ovu glavobolju koju je opisala princess puffy nakon spinalne, nije bilo baš neizdrživo bolno, ali nervirajuće i relativno me onesposobilo, a prošla je isti čas nakon što su mi napravili krvnu zakrpu (tj. nakon onih pola sata što se mora odležati). Tipično je to da mene nije bolilo dok bi ležala, ali dok bi sjedila ili hodala je bolilo - baš kao što kaže princess puffy. Mislim da sam negdje pročitala i da je veći rizik i za niskotlakaše, osobe inače niske kilaže...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Andi prvotno napisa
    Tada su shvatili da spinalna nije primila i dali mi opću . Zbog duple anestezije cijeli dan poslije carskog nisam osjećala noge, nikako da mi popusti, već sam bila luda.
    kod tebe se nažalost dogodilo da ti je spinalni blok bio uspješan,ali trebalo je malo više vremena da počne djelovati, i da se je (moglo) pričekalo mogla si proći bez opće.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tada su shvatili da spinalna nije primila i dali mi opću . Zbog duple anestezije cijeli dan poslije carskog nisam osjećala noge, nikako da mi popusti, već sam bila luda.
    kod tebe se nažalost dogodilo da ti je spinalni blok bio uspješan,ali trebalo je malo više vremena da počne djelovati, i da se je (moglo) pričekalo mogla si proći bez opće.
    Nemoj reći !!! Šmrc, a tako sam se veselila da ću vidjeti svog sina odmah kad zaplaće, kad već curku nisam.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

recite mi šta anesteziolozi preporučuju, koju analgeziju?

i da li je nakon opće najbrži oporavak. Ja se sjećam da sam već drugi dan išla sama na wc. Jedino što sam morala 12 sati biti na leđima i nisam smjela piti.

Da i zašto se nesmije jesti 2 dana?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Adi prvotno napisa
    recite mi šta anesteziolozi preporučuju, koju analgeziju?

i da li je nakon opće najbrži oporavak. Ja se sjećam da sam već drugi dan išla sama na wc. Jedino što sam morala 12 sati biti na leđima i nisam smjela piti.

Da i zašto se nesmije jesti 2 dana?

za cara apsolutno je najbolja spinalna anestezija (ne analgezija ) i oporavak je nabrži nakon nje.

jesti se smije nakon nekoliko sati,ovisi kako se osjećaš;to su gluposti da se ne jede dva dana

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mi sve koje smo rodile na carski u Petrovoj nismo smjele jesti 2 dana. Nego smo imale infuziju. I taj dan ručak juha i 2 šnite kruha i tek večera normalna. Bilo nas je 4 taj dan na carskom. Sve hitno. Tako da mislim da nije nijedna bila na spinalnoj.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mi sve koje smo rodile na carski u Petrovoj nismo smjele jesti 2 dana. Nego smo imale infuziju. I taj dan ručak juha i 2 šnite kruha i tek večera normalna. Bilo nas je 4 taj dan na carskom. Sve hitno. Tako da mislim da nije nijedna bila na spinalnoj.

ma znam da je tako,ali skroz bezpotrebno mučenje glađu

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Prije godinu i po sam rodila na carski sa spinalnom. Nije boljelo nego su mi noge pocele nekontrolirano skakati i trzati se pa je doktorica izvadila iglu i ponovo ubola. I sve je bilo ok.
    Osim glavobolja! To mi je najgori dio. Rez prakticki nisam ni osjecala u odnosu na glavobolju. U lezecem polozaju nista. Kako se pokusavam ustati tako sve jace i jace boli. Strasno. E sad, citala sam da se kao dio prevencije preporuca ne ustajati minimalno 24 sata od operacije. Mene su digli nakon 6 sati tj cim je prestala djelovati anestezija. Da li se mogu izbjeci glavobolje lezanjem?
    Sad sam u 6om mj trudnoce i vjerojatno me opet ceka carski spinalnom.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Naravno, i nas su izgladnjivali!!!!! Tek treci dan su nam pomalo poceli davati caj, bistru juhu, rizu na bijelo...

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

dajte mi recite kako ste dojile nakon spinalne i kad ste dobile bebu na dojenje?
    ako može s SDa

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja sam ležala 24 sata nakon spinalne i glava me počela boljeti cca 3. dan ali ja mislim da me boljela od silnog ležanja i spavanja na bolničkom "udobnom" krevetu i još "udobnijem" jastuku ako se on uopće može tako nazvati...boljela me još koji dan doma ali samo prilikom dizanja iz kreveta...malo vježbe sa vratnom kralježnicom i hrpa lupoceta i nekako je nestala nakon par dana...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

dajte mi recite kako ste dojile nakon spinalne i kad ste dobile bebu na dojenje?
    ako može s SDa
    Bilo je to 2006. nakon spinalne i opće, dobila sam bebu na dojenje tek 4. dan, bio je u poluotvorenom inkubatoru jer je bio težak samo 2300 gr, pa te male ne donose u sobe, a ja sa rezom nisam smjela njega držati tek do 4. dana, nisu mi dali ni da ga vidim 2 dana, jer navodno nisam smjela hodati na drugi kraj hodnika - gluposti. Tek 4. dan sam smjela doći na intenzivnu i tamo sam ga dojila, mislim 4 puta dnevno.
    Druge rodilje koje su bile sa mnom u sobi, rodile isti dan carskim, odmah su dobile bebe i one su ih smjele držati i dojiti. Problem je što poslije carskog mlijeko malo kasnije naiđe.

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ne vjerujem...ja sam 4. dan nakon carskog već bila doma :D

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

U kojoj bolnici puštaju 4.dan doma? Koliko ja znam ostaje se 7 dana dok ne skinu šavove a toliko sam i ja bila.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja sam u Petrovoj izludila 7 dana. Sad ću rodit na SDu a tamo sam čula da nakon CRa puštaju 4 dan doma ako je sve ok

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

na SD-u prije 8 i pol mjeeseci...i ja sam se začudila ali nije da sam inzistirala da ostanem nema klasičnih vađenja konaca nego sa svakog kraja reza izvade to nešto, valjda konce i to je to...možeš doma...

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mene su u Petrovoj šili s nekim kvačicama, ko da te zaklamaju. A t su skidali s benzinom

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Već 2006. su se carice šivale koncima koji se ne vade. Ako ti je drugi carski onda je konac takav da se mora vaditi ili ako je bilo nekih komplikacija pa su ti morali staviti dren onda se skidaju konci i dren. Ja sam na SD-u bila 7 dana jer je maleni morao doseći 2200 gr, a i tada su pištali tek 7. dan. Frendica mi je rodila carskim na SD 14.3. i rekla da se ide 4. dan doma (ako je sve ok).

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Tek sad vidjela post. Da, desava se. Nije se desilo meni ali se desilo mom suprugu.

Trebao je podvezati varikokelu i da bude frajer odlucio se na spinalnu anesteziju. Kaze utrnuo mis i noge ali trbuh ne. Zavrsilo je tako da ga je dr poceo rezati "na zivo" i tek onda su mu povjerovali da sve osjeca. Isto zavrsio na opcoj anesteziji i kasnije s uzasnom glavoboljom koja je trajala jedno 4 dana i pojavljivala se svaki puta kad nije bio u totalnoj horizontali.

Za glavobolju znamo uzrok, ustao je nocu da ide piskiti jer sestre nisu ostavile gusku a i ujutro ga je sestra istresla iz kreveta da mijenja posteljinu. Nije nitko vodio racuna da je kod njega bila neuspjela spinalna anestezija a kako smo kasnije doznali onda 24h nema ustajanja.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Kikica1 prvotno napisa
    Tek sad vidjela post. Da, desava se. Nije se desilo meni ali se desilo mom suprugu.

Trebao je podvezati varikokelu i da bude frajer odlucio se na spinalnu anesteziju. Kaze utrnuo mis i noge ali trbuh ne. Zavrsilo je tako da ga je dr poceo rezati "na zivo" i tek onda su mu povjerovali da sve osjeca. Isto zavrsio na opcoj anesteziji i kasnije s uzasnom glavoboljom koja je trajala jedno 4 dana i pojavljivala se svaki puta kad nije bio u totalnoj horizontali.

Za glavobolju znamo uzrok, ustao je nocu da ide piskiti jer sestre nisu ostavile gusku a i ujutro ga je sestra istresla iz kreveta da mijenja posteljinu. Nije nitko vodio racuna da je kod njega bila neuspjela spinalna anestezija a kako smo kasnije doznali onda 24h nema ustajanja.
    ne radi se o neuspjeloj spinalnoj anesteziji (jer onda tvom mužu ne bi niti utrnule noge),već o nedovoljnoj visini bloka (što znači da je anesteziolog potcijenio visinu tvog muža i dao manje količine anestetika ili se radi o anatomskoj aberaciji pa je taj anestetik usput odlutao pa ga nije bilo na mjestu gdje je trebao biti).
    mislim da sam o uzrocima glavobolje već pisala,u svakom slučaju ležanje je terapijska mjera a ne uzrok glavobolje (uzrok je nehotično oštećenje dure mater,jedne ovojnice prilikom uboda).

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Već 2006. su se carice šivale koncima koji se ne vade. Ako ti je drugi carski onda je konac takav da se mora vaditi ili ako je bilo nekih komplikacija pa su ti morali staviti dren onda se skidaju konci i dren. Ja sam na SD-u bila 7 dana jer je maleni morao doseći 2200 gr, a i tada su pištali tek 7. dan. Frendica mi je rodila carskim na SD 14.3. i rekla da se ide 4. dan doma (ako je sve ok).
    Ja sam i na drugom carskom šivana koncima koji se ne vade.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam imala carski u jutro a ustala sam odmah taj dan poslijepodne,meni su rekli da je bolje da ustanem sto prije...
    A zasili su me nekim silikom koji mi je nakon 10 dana izvukao kucni doktor.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •