Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Bljuckanje

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Bljuckanje

Dojimo po 15 minuta unutar kojih moja beba intenzivno siše. Nakon toga ju podignem da podrigne i nakon što podrigne skoro svaki puta tijekom noćnih podoja ona se obilno izbljucka. Jel to normalno? Tijekom dana rijetko kada bljucne, ali po noći malo kada ne. Već me malo to plaši, ponekakd je to toliko puno da me strah da ne povraća. Pedijatrica mi rekla kako ona misli da moje zrnce previše jede, !
    Koja su vaša iskustva s bljuckanjem i imam li razloga za paniku?

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Možda bljucka jače jer leži? :? To mi je prvo palo na pamet.
    Ne vjerujem da se radi o nečem ozbiljnijem, kod moje je H. je to bila neka faza, ma ne, zapravo, to je bio slučaj dok je bila mala, mala. Kasnije više nije bljuckala uopće!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

dojis li u istom polozaju nocu i danju?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neka djeca bljuckaju, neka ne. Tako izbacuju višak.

Kako često sisa po noći? Mlijeko se, inače, po noći više proizvodi. Možda malo više sisa pa zbog toga i bljucka više?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Bebica ima 5 tjedana. Dojim u istom položaju i danju i noću. Moguće da bljucka više jer više leži jer ju odmah nakon kaj podrigne stavljam spavati.

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

svako koliko dojis, odnosno jel ima razlike tu izmedju dana i noci? jer ako su nocu duze pauze mozda ti prebrzo krene mlijeko (osjetis li?) pa vise zraka proguta??

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja bljucka na dane, nekad više, nekad manje. Naravno primjetim kad češće siki da više bljucka.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Noću dojim svaka dva, ponekad svaka tri sata (ovisI kad se moje zrnce probudi) dok danju svakih sat-sat i pol. Osjetim da imam noću više mlijeka noću .

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

iglice, moj I. je bljuckao non-stop, i danju i noću. Bojala sam ga se micati.
    Brinula sam se u intervalima - jedan dan sam čitajući forum zaključila da je to normalno, drugi dan me počelo kopkati, treći dan bi bila luda od brige, pa opet sutradan mislila da je normalno. I tako otprilike 6 mjeseci. Tada je prestalo samo od sebe. Pedijatar se također nije brinuo.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kod nas obrnuto-po noći ne bljucka nikako ili vrlo,vrlo malo,a danju opet bljucka i to baš,baš bljucka. Imam osjećaj da je manje kad ga uopće ne podižem da podrigne ( a to je po noći ),jer kad ga dignem da podrigne,pa ga onda nosam,on tada više izbaci viška ili što već :?
    Ima 2 mj. i 6 dana i od 3540 g pa do 2.mj. kad smo ga vagali dobio je normalno na kilaži,( sa 2 mj. imao je 5965 g).
    Stariji sin je isto dojio,i također bljuckao obilno i fino napredovao...Mislim da dok je tako,nema razloga za brigu...

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj iglica prvotno napisa
    Bebica ima 5 tjedana. Dojim u istom položaju i danju i noću. Moguće da bljucka više jer više leži jer ju odmah nakon kaj podrigne stavljam spavati.
    Sigurno ti bljucka zato sto lezi. Mi smo Andreja nosali 40 minuta nakon podoja evo sve do 4.5 meseca. Inace bi cim ga spustimo bljucnuo. I ja sam panicila da povraca dok jednom stvarno nije povratio (bio je nesto bolestan) pa sam pokapirala da je ustvari samo bljuckao posto povracanje ide u mlazu i samo izleti.
    Jedina razlika je sto je kod nas bilo obratno tj. bljuckao je po danu, a po noci ne...doduse spava na stomaku pa je to mozda razlog. Ali preko dana nije bilo sanse da ga spustim na ledja. Bljuckao je nekad i sat i po posle podoja i to onaj smrdljivi sir. Starija kci nije htela da mu pridje jer joj je smrdio Cak sam i na reflux sumnjala...mozda je i bio neki blazi oblik ne znam, glavno da je to proslo. Ovde na Rodi su me druge mame i utesile da ce proci do 6 meseca i tako je i bilo
    Ako ti dobro napreduje nemoj se brinuti proci ce do 6 meseca sigurno

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ja sam već dva dana luda.Malac popapa , podrigne (nekad i ne) i onda se tako zbljucka da mu čak i na nos izađe.Naravno, onda mu to fali u trbuščiću te je gladan i open je na cici i tako sve u krug

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja starija je bljuckala skoro 7,8 mjeseci. i sve je smrdilo na kiselinu. dnevno smo se presvlačili nekoliko puta, muka nam je bila otići u šetnju jer smo morali imati tri rezervne robe za presvući.
    i na kraju prošlo samo od sebe

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moja beba je bljuckala 6 mjeseci nakon bas svakog obroka..svejedno je ostala bucka nabavi slinceke i nis ne brini..kasnije im se formira misic koji sprecava da se hrana vrati nazad

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

migoh - u istim smo problemima (ili da kazem bljuckanjima).

ja nemam pojma kak da je vise hranim, isto si mislim, puno je bljuckala, ziher je vec gladna, stavim je na cicu, pojede i opet sve sto je pojela zbljucka... bljucka i u uspravnom polozaju, u lezecem....vec pomisljam na refluks (kak se to dijagnosticira?)

lore - kada kasnije im se formira taj misic? jel ima nade da prestane bljuckati prije 6 mjeseca (ves masina mi se vrti svaki dan )?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •