Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: Ja nisam znala, a vi?

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Ja nisam znala, a vi?

A. već 15 mjeseci ide u vrtić u koji ide i I. i tek sam sad saznala da za I. mogu plaćati 100kn manji iznos nego da ide samo ona. Tako sam prošlih 15 mjeseci vrtiću ( ustvari Gradu ZG) poklonila 1500kn!
    Zvala sam ih i vratiti će mi te novce, ali u vrtiću, u računovodstvu mi ih nisu htjeli vratiti, odnosno samo od 1.9. 2008., a prije toga neka zaboravim. Zato sam i zvala u GU za vrtiće i preko njih će se valjda to rješiti. Eto, ja to nisam znala, a nitko mi to nije rekao, a tete u računovodstvu su malo nemarne pa ih nije briga.
    A nisam ni znala da ako jedan od roditelja ostane bez posla smanjuje se cijena plaćanja, kažu čak 50%. Tražim neke zakone da to provjerim, ali se baš ne snalazim. Iako, vjerujem roditeljima koji su mi to rekli. A da mi nisu rekli...
    Koliko takvih stvari bih trebala znati a ne znam?
    Di i kako da se informiram umjesto da redovito plaćam račune koje redovito preplaćujem!?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

takoe.
    nama su to sami obračunali. ja, doduše, jesam znala.
    ali baš me čudi kako ti nisu to automatizmom riješili? mislim u biti ne čudi me. :/

odnosno tih 100kn manje je u biti to da drugo dijete ima 50% popust.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pokušaj vratiti svoje novce natrag ili se dogovori da neko vrijeme ne plaćaš ništa dok se njihov dug ne namiri.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas je starije dijete plaćalo manju cijenu.

Inače ja ama baš za sve pitam za popust - uvijek drugo i svako dalje dijete ima popust bilo za učenje stranih jezika ili za izlet ili što već.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nama su automatski obračunali
    kad sam mlađe dijete prijavljivala, naznačila sam da starije dijete ide u isti vrtić, imaju to pitanje u obrascu prijave
    plaćamo 300+200, vrtić i jaslice

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

da i kod nas je tako,
    ako ide dvoje ili više braće u vrtić onda prvi plaća punu cijenu, ostali imaju neš smanjenu,
    mislim 50%

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da usput pitam....da li sa navrsenih 3god. automatski cijena de sa 200 na 400?
    naime, mi nismo u "klasicnoj" jaslickoj, ali placamo 200, a kako za koji dan puni 3god. da li ce mi za travanj doci 400kn?
    ili se obracunava prema skolskoj godini?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

automatski nakon 3g.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prema školskoj godini.
    kod nas.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nama su to automatski obračunali, plaćamo 80 kn za dijete koje još nije krenulo u jaslice i 300 kuna za dijete koje ide u vrtić. Znači, 100 kuna manje na uplatnici starijega djeteta.

Leonisa, 400 kuna počinješ plaćati za mjesec nakon onog mjeseca u kojem je bio rođendan. Tako je bilo kod nas.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

gle, sigurno ćeš platit nakon rođendana ko i mi. Jer je to isti matični vrtić

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, izgleda da svima to ide automatski, ali eto nama nije, a da me ne poznaju u vrtiću!
    Ma to je samo nemar tete, a ja sam isto do sad bila nemarna i nisam ništa pitala, nisam o tome razmišljala.
    Ovi u vrtiću mi nude povrat od 1.9.2008., dakle 500 kn, i od sada plaćanje 300 kn, a u GU su me pitali za datum polaska drugog djeteta, dakle 1.11.2007., što znaći još 10 mjeseci više odnosno svih 1500 kn bi mi vratili. Ako bude tako dobro je da sam se obratila na "višu instancu".
    Ma, zabolilo me što mi nitko u vrtiću nije rekao "oprostite, pogriješili smo", nego "eto tako je kako je pa vi vidite jel hoćete tako!"
    Voljela bih da ovim postom i temom bude manje neznalica kao što sam ja!

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Re: Ja nisam znala, a vi?

Citiraj renci prvotno napisa
    A nisam ni znala da ako jedan od roditelja ostane bez posla smanjuje se cijena plaćanja, kažu čak 50%.
    ovo prvi put čujem, ali mi je (nažalost) interesantno jer je MM ostao bez posla, jer zna netko da li se to samo odnosi na Zagreb?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

svih 1500 kn bi mi vratili

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni u vrticu na osnovu rjesenja da sam se rastala NE ZELE obracunavati 25% manju cijenju jer tamo PISE da cu dobivati alimentaciju

to sto je ne dobivam nije vazno i ne vrijedi moja rijec da je ne dobivam
    to im, ako hocu popust, moram dokazati

pa da, ja sam sigurno medju onim sitnim postotkom sretnica/ka koji dobivaju alimentaciju, ali eto zelim prevarit sve i svakoga, pa tako i upravu vrtica

pa sam odustala, nas troje cemo nekako prezivjeti, bez obzira sto sam u dvije i pol godine platila necu ni ic kolko puta po 120 kn mjesecno vise nego sto bi trebala i sto cu jos bar 3-4 mjeseca placati 120 kn vise nego sto bi trebala

meni je super sto su u racunovodstvu vrtica u svakom trenu spremni braniti i zahtjevati svoj prava, ali kad treba postivati i dati prava drugima, onda najednom vrijede neka druga pravila za ostavrivanje istih

nadam se, ovako javno, jasno i glasno, da gospodje o kojima pricam ponekad imaju nocne more i da ne mogu spavati zato sto su takve kakve jesu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

muki, mislim da nije do 2-3 gospodje(tine), ja znam hrpu s lažnim papirima da rade i slično, hebu njih ljudi sve u šesnaest, pa su sumnjičavi prema svima i svakome. :/

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    da usput pitam....da li sa navrsenih 3god. automatski cijena de sa 200 na 400?
    naime, mi nismo u "klasicnoj" jaslickoj, ali placamo 200, a kako za koji dan puni 3god. da li ce mi za travanj doci 400kn?
    ili se obracunava prema skolskoj godini?
    Ja sam pitala baš za to, i rekli su mi da u onom mjesecu u kojem navrši 3godine, taj mjesec je 400kn.
    Moja u travnju ima 3godine i za travanj ćemo platiti 400kn.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

hahah za onih 7 dana u mjesecu cu platiti 200kn? ma suludo....

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ma to je samo nemar tete
    renci, nije to nemar tete neg su vam ovi u racunovodstvu bas cudni. teta nema nis s tim. meni se isto nekak normalno cini da to ide automatski, al cu ipak napomenut, nikad se ne zna..

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Re: Ja nisam znala, a vi?

Citiraj mamaduda prvotno napisa
    A nisam ni znala da ako jedan od roditelja ostane bez posla smanjuje se cijena plaćanja, kažu čak 50%.
    ovo prvi put čujem, ali mi je (nažalost) interesantno jer je MM ostao bez posla, jer zna netko da li se to samo odnosi na Zagreb?
    I mene ovo zanima, ja sam ostala bez posla ali mislim da tete to ne znaju.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

znam da je za drugo dijete manja cijena al mislim da nema veze ako jedan roditelj ne radi...

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zar se ne trebaju u vrtic, prilikom upisa donjet potvrde da su obdva roditelja zaposlena?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    zar se ne trebaju u vrtic, prilikom upisa donjet potvrde da su obdva roditelja zaposlena?
    Treba. Tj. to ti daje prednost.
    Ako ima mjesta u vrtiću, onda nema veze, no to nije slučaj u Zagrebu. :/

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi nismo platili 400 kuna za mjesec u kojem je M. navršila 3 godine (listopad), nego tek za sljedeći (studeni). Sjećam se toga jer sam pomislila da je lijepo što vrtić "časti" za ročkas...

Lora163 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nisam ni ja znala ali je zato iznenađenje bilo utoliko veće kad smo dobili prvu Korininu uplatnicu 8)

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Malo me zbunjuje tko plaća 200, a tko više kuna??!
    Ja znam da jaslice koštaju 200 kuna. Ako djete u jasličkoj grupi napuni 3 godine, ono je i dalje u jaslicama i trebalo bi plačati 200 kuna, jer je u jaslicama.
    Jer ako nije tako onda ispada da djeca od 1 do 3 godine plaćaju 200 kuna, a djeca preko 3 godine plaćaju više, a ne da jaslice koštaju 200 kn, a vrtić više.
    Valjda postoji neka razlika između jaslica i vrtića, pa je zato formirana i različita cijena. Jer ja ne vidim nikakvu bitnu razliku između djeteta od 3g. i onog koje ima npr. 3g. i 5 dana pa da bi se na tome temeljila razlika u cijeni.
    Trebalo bi zapravo vidjeti da li u "odluci o plačanju" piše "jaslice koštaju..." ili piše "djete u dobi plaća...."

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj kimama prvotno napisa
    Ja znam da jaslice koštaju 200 kuna. Ako djete u jasličkoj grupi napuni 3 godine, ono je i dalje u jaslicama i trebalo bi plačati 200 kuna, jer je u jaslicama.
    Jer ako nije tako onda ispada da djeca od 1 do 3 godine plaćaju 200 kuna, a djeca preko 3 godine plaćaju više, a ne da jaslice koštaju 200 kn, a vrtić više.
    Valjda postoji neka razlika između jaslica i vrtića, pa je zato formirana i različita cijena. Jer ja ne vidim nikakvu bitnu razliku između djeteta od 3g. i onog koje ima npr. 3g. i 5 dana pa da bi se na tome temeljila razlika u cijeni.
    Trebalo bi zapravo vidjeti da li u "odluci o plačanju" piše "jaslice koštaju..." ili piše "djete u dobi plaća...."
    postoje i grupe koje su kao prelazne, neki mix izmedju starije jaslicke i mladje vrticke.
    u nasoj grupi ima djece koja su jesenas proslavile 2. rodjendan i onih koji vec imaju 4 godine.
    s obzirom da smo do sada placali 200kn, a neki u grupi placaju 400, pretpostavljam da cemo sa prelaskom u cetvrtu godinu zvota ( ) i mi placati 400kn.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kimama prvotno napisa
    Grad Zagreb je donio odluku o cijeni jaslica/vrtića do djetetove 3. godine života i ona iznosi 200kn. Nakon toga je 400kn. Nema veze u kojoj je grupi jasličkoj, mješovitoj, ...

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I mene zanima je li istinita informacija da je račun za vrtić manji ako jedan roditelj ostane bez posla, pa ako tko zna, molim da mi odgovori!!

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    Trebaju, naravno da trebaju, ali dijete često ide u vrtić i po nekoliko godina, a u međuvremenu se događa život...ljudi ostaju bez posla, naravno, privremeno, neće im zbog toga valjda ispisati dijete...?? :?

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kopirano sa web-stranica DV Siget (vrijedi za sve ZG-vrtiće):

Cijena programa koju plaćaju roditelji iznosi 200 kn mjesečno za djecu do 3 god. starosti, a 400 kn za djecu od navršene 3 god. života do polaska u školu. Određeni roditelji mogu koristiti olakšice:

- dijete poginulog ili nestalog hvratskog branitelja, te dijete invalida Domovinskog rata (100% i 90%) oslobađa se plaćanja vrtića,

- dijete invalida Domovinskog rata 80% do 60% plaća 50% iznosa

- dijete invalida Domovinskog rata 50% i manje plaća 75% iznosa

- treće i svako slijedeće dijete iste obitelji u redovitom programu oslobađa se plaćanja

- drugo dijete iste obitelji u redovitom programu plaća 75 % iznosa

- dijete samohranog roditelja plaća 75% iznosa

- dijete čija obitelj koristi prava na novčanu pomoć u sustavu socijalne skrbi plaća 20% iznosa.

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"Sudjelovanje roditelja u cijeni programa gradskih dječjih vrtića:
    1. Za redovite programe sudjelovanje roditelja u cijeni programa određuje se godišnjim programom javnih potreba i uplaćuje na poseban račun Gradskog ureda za obrazovanje i šport za financiranje javnih potreba u djelatnosti predškolskog odgoja. Ekonomska cijena za redoviti 10-satni program iznosi mjesečno 1.500,00 kn po upisanom djetetu, od čega roditelji djece s prebivalištem na području Grada Zagreba plaćaju mjesečno 400,00 kn (uz mogućnost oslobađanja ili smanjenja iznosa sudjelovanja ako se radi o djeci žrtava ili invalida domovinskog rata, djeci samohranih roditelja, više djece iz iste obitelji ili djeci iz obitelji s težim zdravstvenim ili socijalnim problemima). "

Ovo sam našla na stranicama gredske uprave ZG, dakle ne piše o nezaposlenima, ali mislim da to spada u grupu socijalnih problema, možda?
    Osobno poznajem obitelj kojoj je smanjena cijena vrtića nakon što je majka ostala bez posla, imaju jedno dijete i žive na Knežiji. Nisam ih pitala jel to značilo da su upali u kategoriju "socijalni problemi", nego sam shvatila da im je to išlo po difoltu iz računovodstva vrtića. A jel bila dobra volja teta ili zakon u pitanju, e to opet neznam :? Ah!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj anin prvotno napisa
    I mene zanima je li istinita informacija da je račun za vrtić manji ako jedan roditelj ostane bez posla, pa ako tko zna, molim da mi odgovori!!
    Ja bas zvala nas vrtic, kazu da se ne umanjuje cijena ako roditelj ostane bez posla, cak stovise, navodno da u Rijeci dijete ispisuju iz vrtica ako jedan roditelj ne radi.
    Nas vrtic je gradski, mozda i o tome neke stvari ovise.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja ne radim i plaćamo punu cijenu jaslica.

ali nisam ovo znala da se cijena diže na 400 kn kad dijete navrši 3 godine, ja sam isto mislila da je program jaslica 200 a vrtića 400 pa dok je dijete u jaslicama plaća se 200. i to mi se čini logičnije. no dobro. :/
    dobro da ste me prosvijetlile...

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Citiraj anin prvotno napisa
    Ja bas zvala nas vrtic, kazu da se ne umanjuje cijena ako roditelj ostane bez posla, cak stovise, navodno da u Rijeci dijete ispisuju iz vrtica ako jedan roditelj ne radi.
    Nas vrtic je gradski, mozda i o tome neke stvari ovise.
    evo jedne tužne riječanke

U Rijeci se svake godine prilikom upisa nose nove potvrde o zaposlenosti, ako jedan od roditelja nije zaposlen nema vrtića.
    U 12 mjesecu ostala sam bez posla i užasno mi je teško kako ću Nini objasniti da sljedeće šk. godine ne može u vrtić (to bi joj bila i zadnja godina u vrtiću) jer čisto sumnjam da ću do 6 mjeseca (tad su upisi) naći posao

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

bože koje gluposti, pa kaj oni misle kam ćete onda s djetetom kad se zaposlite, a ono nije upisano u vrtić?

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ineska ...
    to je grozno..
    I sad, nezaposlena osoba bi kad pronađe posao s djetetom trebala gdje??
    Valjda misle da je kao nezaposlena mogla uštedjeto dovoljno novaca da plati privatno čuvanje
    I svi samo pričaju o nekim dječjim pravima..gdje su tu dječja prava kad djetetu sad moraš reći da ne smije u vrtić, a ono je zadnja godina...dakle, dobro adaptirano, našlo prijatelje...uostalom, zadnja godina je i najljepša...tad baš. ono, guštaju..
    Mislim da je na taj način dijete diskriminirano
    I onda ona priča kako je vrtić prva odgojno-obrazovna stepenica, a ne čuvalište i sl...Po tome, zar nemamo na tu prvo odgojno-obrazovnu stepenicu svi ( sva djeca) jednaka prava??? :?
    Ispada, nažalost kao da vrtić i jest prvenstveno čuvalište, kad je ta vražja potvrda o zaposlenju tako ključna..Znači, u vrtić može dijete čiji roditelj radi i in nema gdje s djetetom, a onaj koji trenutno ne radi, te samim tim može sam biti s djetetom, nema pravo na vrtić..
    Kao da je vrtić tu samo kad se nema s djetetom kud, dakle =čuvalište!! Što je tu s odgojno-obrazovnim sadržajima na koje bi (barem deklarativno) trebala imat pravo sva djeca..
    Oprostite na off topicu, i na dužini posta, ali Ineskin post me zaista rastužio
    ..i razbjesnio
    Da, da, prava djeteta...bla-bla..i sva su nam djeca ista...samo što neka ipak nisu..
    Ineska, iskreno suosjećam..

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

potpis!!!

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

joj cure moje, baš sam jako tužna.. sad smo doma 2 tjedna jer je imala gripu i ona ne može dočekati ponedjeljak da krene u vrtić.
    Stalno me pita: koliko se još moram naspavati do vrtića? i onda gleda na kalendar i križa dane

Već vidim koliko će me pilit po ljeti sa rečenicom kad ću u vrtić
    i šta ću joj reć? Mama ne radi i ti zato ne možeš u vrtić???

i šta ako daj Bože uleti posao, šta onda??? Posao će me čekati dok se ne oslobodi mjesto u vrtiću?? a-ha...

nema posla - nema vrtića a isto tako nema vrtića - nema posla... vrtimo se u krug

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

da, pa to i velim, stvarno koma.

mene isto ljuti što redoviti studenti nemaju jednaku "težinu" pri upisu djeteta u vrtić kao zaposleni roditelji.
    znači ako ja moram na predavanja i vježbe koji su obavezni i može se izostati 2-3 puta, nikoga nije briga di će meni dijete bit za to vrijeme. a za razliku od (nekih) zaposlenih, novaca nemam da platim čuvalicu ili privatni vrtić.
    sustav se mora pod hitno mijenjati!!!

(sorry na OT)

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ma katastrofa Tami, katastrofa

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Tami, nisam znala da si studentica,eh baš smo se našle...Ja sam bila na porodiljnom sa drugom curom (prva je već bila upisana u vrtić) kad sam predala "papire" u vrtić..Kakosam tad bila na porodiljnom (dakle zaposlena), i kako mi je prva cura već išla u dotični vrtić, bez problema su primili i drugu..To je bilo prije 4 godine..Sada mi je prva cura već u školi, a druga je završna godina vrtića..I sva sreća da me nisu tražili papire od posla opet...JER, U MEĐUVREMENU!!...Nakon završetka porodiljnog dobijam otkaz...pa upisujem fakultet, redovni student po Bolonji..I kako je to bio trogodišnji fakultet, već sam ga i završila, a da nikad u vrtiću nisu znali čime se bavim...Jer sam se ranije raspitala i saznala da kao redoviti student nemam pravo na vrtić (nepojmljivo!!)..
    Ispadne kao da nešto skrivam, muljam i sl., skoro kao kakav kriminalac (he, he), jer su nam jednostavno pravila takva kakva jesu (diskriminirajuća)..A ono kao svi imaju pravo na obrazovanje, deklarativno..A kada mama (ili tata) zele iskoristiti pravo na obrazovanje, dijete im se diskriminira i ne primi u vrtić..
    To je sve zajedno toliko prestrašno da nema dovoljno tužnog ni bijesnog smajlića kojeg bi ovdje pridodala komentaru..
    Na kraju bih još samo rekla da mi je žao što se o tome ne progovori javnije i glasnije..i što se stvari ne nazovu svojim imenom, i što se ne prizna istina koja kaže da nema svako dijete pravo na vrtić, da se djeca diskriminiraju ovisno o statusu svojih roditelja!!A ne samo parole i parole kako djeca imaju ova i ona prava i sl..
    Cure

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I da, neznam može li se što učinit po tom pitanju da se omogući svoj djeci vrtić??Kakva peticija i sl??
    Mislim, ja sam kao studentica 3 od 5 dana u tjednu na fakultetu bila od jutra a 2 dana od jutra do 17h, što je puno više od radnog vremena..Po Bolonji nije dopušteno izostajat..jednostavno izgibiš pravo za izać na ispit..A mi mame se nekako još i više borimo u životu kao za posao tako i za završiti fakultet..Ja sam sve svoje ispite dala u roku odmah, apsolventsku godinu nisam ni upisivala...I umjesto da nam se pomogne da školovanjem i/ili traženjem posla učinimo kvalitetnijim život sebi i svojoj djeci, nas i našu djecu se diskriminira..Ono "što mame upće idu studirati, sad su mame i ako idu studirati nek se snađu za dijete" ili, kao kod Ineske "kad mama dobije otkaz nek prvo nađe drugi posao pa onda ponovno upiše dijete u vrtić, a poslodavac će čekati (ha,ha,ha)..
    važna, je jako, ta "općedruštvena logistika" majkama s djetetom..I ako je nema, priznajmo da je nema..Eh...

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

oprostite za puno tipfelera...Brzina..

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

baš tako.
    samo ja nisam znala da djeca roditelja studenata uopće nemaju pravo na vrtić, ja sam bila uvjerena da samo nemaju prednost pri upisu... ali kod nas, jednom kad upišeš dijete, to je to, ono je upisano, i nije više važno što ti radiš. dakle ne može ti netko reći e sad ga vi ispišite zato jer ne radite.
    ja sam imala sreću da sam imala debelu vezu u kvartovskom (državnom) vrtiću pa mi je dijete upisano iako je velika navala u tom vrtiću... ali mislim, što ću? kad ne ide drukčije onda ide kako ide i uopće me nije sram što smo preko veze. nekako sam morala završit tu 4. godinu.
    no eto, faks je pri kraju pa ćemo uskoro i mi biti "legalni"

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da, malo krivo sam se izrazila, nije da dijece studentica nemaju pravo, već svi drugi imaju prednost, tako da ispadne da nemaju pravo, jer kako je gužva, nikad ne dođu na red..Napisala sam da nemaju pravo, jer volim zvati stvari svojim imenom...Ako neko kaže imaju pravo, ali je to pravo u praksi neizvedivo, ja to zovem "nemaju pravo"..
    Da, i onda se mame snalaze..ti preko veze (smiješno je uopće da za vrtić treba veza), a ja tako što sam šutjela..
    Pozdrav

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dijece= djeca..opet brzina

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Znala sam i koristimo od prvog dana.

Pravila pisanja postova