Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: Place li vasa beba kod prematanja?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Place li vasa beba kod prematanja?

Mi imamo jedan veliki problem....moj mali bebac ima tri tjedna i doslovno vristi kod svakog prematanja...jednostavno ne znam kako ga smiriti. Ima li netko slicnih iskustava? Kako ih smiriti?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

je li ti dovoljno toplo u stanu?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moji se u početku isto nisu voljeli presvlačiti isto su plakali ali s vremenom su se naviknuli.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Je, dovoljno je toplo. Ma cim ga pocnem otkopcavati pocinje "pjesma"...i traje sve dok ga ne obucem. Ali nije to normalan plac, doslovno se gusi od placa?
    Koliko traje ta prilagodba? Koliko im treba da se naviknu?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mi smo imali isti problem. Ona bi zacenila od plača kod svakog prematanja. Patronažna mi je savjetovala da je prije prematanja stavim malo na cicu, premotam i opet cica. I stvarno je upalilo. Možda da pokušaš tu taktiku

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

kod nas je trajalo 2 mjeseca.
    mrzio je mjenjanje pelena.
    kad bi bio dobre volje, onda bismo kukove razgibavali, pa se i onda rasplakao.

također nije volio kupanje. možda nismo dovoljno grijali :?
    meni se čini da je bilo dovoljno toplo, i patronažna je rekla da je u stanu ok temperatura.

nakon 2 mj je bilo sve ok s kupanjem i mjenjanjem pelena.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i mi smo imali taj problem
    definitivno nije bilo prehladno :/
    par puta je MM presvlačio a ja dojila nagnuta nad stolčić

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Serpentina prvotno napisa
    i mi smo imali taj problem
    definitivno nije bilo prehladno :/
    par puta je MM presvlačio a ja dojila nagnuta nad stolčić
    Ovako i kod nas.
    Mislim da jednostavno ne vole taj polozaj na ledima ... ja sam cak znala ugrijati rucnik na radijatoru pa staviti ispod nje pa bi svejedno plakala.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i mi smo imali taj problem. ne bih nikog htjela plasiti, ali trajalo je dok se nije skinuo iz pelena

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moja i dan danas ne voli kad je se presvlači

kad je bila manja onda je plakala, pa je počela izvoditi okrete i slične pokrete otpora, a sada kad vidi pelenu bježi

od kad može stajati presvlačimo je na nogama. ili tako ili nikako

dok je bila manja uspjevali smo je smiriti za prematanje ako nas je bilo barem dvoje, sad ni to ne pali.

jedina tehnika koja uvijek pali je...nepoznata (ili nedovoljno poznata) osoba. onda se valjda pravi fina pa je prematanje milina :/

nadam se da će kod vas trajati kraće

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mojoj curki je danas 24 dana i o.k. je :D :D :D . Nije bila oduševljena prematanjem neka 2-3 dana ali je pomoglo puno priče i dodira , isto nije bila oduševljena niti sa prva 2-3 kupanja, recept: cikiti, podrignuti, kad se slegne papica za 20 min. raskomotiti u pelenu i igrati se, kupanje 8) sad obožava, a oblačenje se da izdržati, bitno je da joj uvijek pričam što radimo (tipa: sad ćemo obući benkicu - vidi kako si lijepa! i sl.).

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nas je prvi mjesec spasio fen koji je zujao i grijao kod presvlačenja jer je inače bilo "veselo". I sad ga još "feniram" nakon kupanja jer se najbrže osuši i ugrije.

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I da, presvlačenje je dolazilo u obzir samo nakon papanja.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hvala na savjetima...moram priznati da sam mnoge od ovih isprobala, ali ovo sa fenom i cickom tijekom prematanja jos nisam
    I zaboravila sam spomenuti da nam je i kupanje isto ogroman problem..ali stvarno se nadam da ce to uskoro proci.Nadam se da necu morati cekati da se skine s pelena..to bi bilo strasno

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Cica PRIJE prematanja, ne tijekom - ipak nisam tak spretna.

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kod nas posve suprotno, ja čak mislim da se moj mali vražićak namjerno tako pokaka da se sav u s e r e (od bodyja do čarapa) samo da ga mogu presvući i da bude gol... Ukratko: volimo kad smo goli!

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ni moja se ne voli presvlačiti, ali definitivno mora biti sita prije toga jer u suprotnom vrišti. Kad je sita doslovno uživa

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kod nas je to bilo problem samo par dana u početku,poslije se navikao i voli kad se raskomoti,ali samo donji dio...Kad se trebamo kupati i skinemo se cijeli-dreka,a tek kad počne kupanje,uuuuuu
    Onda smo probali da ga pri kupanju što više zaronimo u vodu , a kad peremo glavicu okrenemo ga ka dole da mu voda ne ide u lice i zadnji put je to upalilo.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da, zaboravila sam i ja napomenuti čarobni učinak fena, smirena je isti čas!!! 8)

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Laura se od prvog dana obožava presvlačiti i općenito golicati
    Kad je nervozna, da je malo umirim, znam je skinuti dole i ostaviti neko vrijeme bez pelene. Uvijek upali

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moj micek je uvijek nemiran kad ga presvlacim. Treba mu s necim odvratiti pažnju. Sad kad je vec veci obicno mu dam neku omiljenu igracku, al ak nemam ništa pri ruci u trenutku se okrene i otpuže gole guze.

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mi imamo razne faze, uglavnom se mrzi presvlačiti, ponekad nas dvoje nije dovoljno ali većinom pomogne nekavo mito- da se drži kremicu, četkicu, kapi za nos...i još iznad stola nam visi neki drveni leptir (oni što se potegne špagica pa kao leti) i na prozoru pokraj je ogledalo i nakon svakog presvlačenja se mora vidjeti , uglavnom pravi lunapark

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    i mi smo imali taj problem. ne bih nikog htjela plasiti, ali trajalo je dok se nije skinuo iz pelena
    Upravo ovako, muka mi je kad se sjetim toga

Početno

To je normalno. Vrištanje kod presvlačenja nema nikakve veze sa toplinom u stanu. Djeca vole biti gola, da li je vama bilo dijete sretno kada je bilo golo.. Da.. Moja kćer je sada stara 14mj i još uvijek vrišti kada se preslači, mora imati neku zanimaciju da bi zaboravila na to "kratko" presvlačenje.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Laru moram premotati pelenu po noći jer je sva mokra (tetru ima i zaštitne na nju ), ne može spavati jer je mokra, pa ona plače ko da ju boli, isto tako kad ju i probudim opet plače

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

...ispocetka je plakala,...mislim prva dva mjeseca, a sada "samo" kada joj navlacim rukavcice na ruke onda se buni...na rubu placa...tako nekako.
    Inace se voli presvlaciti na krevetu i na stolu, ali na jednoj komodi ne....onda je to: ..okretanje glavice,... neutjesni zvukovi kroz nosic... se sve vise otima....koprca,....gura sa nogicama. U sobi je 21C...mislim da je dovoljno toplo...
    Inace koristimo kupovne pelene i ok je....

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne place, ali bjezi Ispali me iz cipela dok mu promijenim plenu...

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    I meni će ovako biti

Samo što kod nas nije krenulo od rođenja, nego od cca 6 mjeseci-kad se počela dizati, bježati, neimati mira!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moja je vrištala, to je bilo strašno, kod presvlačenja i kod kupanja. Rješenje nismo našli, popustilo je negdje do trećeg mjeseca, ali ni nakon toga većinom nije baš bila sretna. Bilo je to usred ljeta, svi smo se znojili kao psi, a ona je urlala čim bih je počela svlačiti. I kod doktora na prvom pregledu je počela plakati kad sam je skinula. Sestra je rekla da je to čudno i da djeca vole biti gola, i da sam joj valjda neku traumu prouzročila, tako nekako (sad kad razmišljam, možda joj je ostala trauma iz rodilišta kad su je tamo presvlačili?)

Danas je obrnuto, usred zime ona obožava biti gola, bar do pasa, ali još bolje potpuno gola, i onda bježi okolo i otima se da je ne obučem. Pelenu smo skinuli pa nemamo više posla s prematanjem.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Sanja, a kad mu mjenjaš pelenu? Prije hranjenja ili nakon?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pelene mu mijenjam nakon hranjenja. Imam osjecaj da bi bio jos gori ako bi to cinili prije
    Ali moram ga malo i pohvaliti. Zadnjih dana znalo se dogoditi da ne place kod presvlacenja...rijetki su ti trenuci ali ipak se dogode Ali kupanje nam je jos uvijek popraceno "pjesmom"

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moj je isto stalno plakao, bolje rečeno, vrištao, ali ja sam ga presvlačila prije hranjenja.
    Onda sam počela poslije, i ista stvar.
    Već su me "meni dragi ljudi" obasipali komentarima da sam malome nešto nažao napravila, pa je to zapamtio i zato plače... :/

Kako je veći, polako prestaje, ne brini.

Žao mi je što ne voli kupanje, ali ako ti je za utjehu, moj kupanje voli ( jedino ), ali zato ne voli:voziti se u AS, u šetnji kolicima vrišti, samo bi bio na rukama, nema šanse da sam zaspi...
    Mogla bi još dosta toga napisati, ali to je za drugu temu.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Taman sto sam ga danas pohvalila da prestaje on je danas vristao svaki put.
    Ma place (vristi) i moj kad se vozi i u autu i kolicima, ako je budan..i miran je samo kad se nosi...nekako se nadam da ce to vremenom ipak proci jer tek mu je mjesec dana.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Sanja_123 prvotno napisa
    Taman sto sam ga danas pohvalila da prestaje on je danas vristao svaki put.
    Ma place (vristi) i moj kad se vozi i u autu i kolicima, ako je budan..i miran je samo kad se nosi...nekako se nadam da ce to vremenom ipak proci jer tek mu je mjesec dana.
    da, tako je nekako bilo i kod nas... prošlo je... s vremenom

ozbiljno, to ti je još jako mala bebica, mazi je i jednom ćeš biti sretna što si to radila

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Dobro pomikaki piše, nemaš baš previše izbora.
    Tvoje dijete ima tek mj dana, a moj će sutra imati 3 mj, pa još uvijek imamo sve te probleme.
    Najgore mi pada kad ga stavim na stol za prematanje i krene plakati iz čista mira kao da ga kolju, skinem hlačice a on ne prestaje. Uzmem ga na ruke, šetamo, pjevušim, spustim na stol, opet pjesma, pa diži opet, pa spuštaj...Uglavnom, dosta stresno...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mene je pas grizao za noge, lajao i skakao metar u zrak oko daske za presvlačenje dok smo presvlačili bebu jer je očito mislio da je mora spašavati dakle uz vrišteće dijete i m-a pred psihičkim slomom imala sam i uspaničeno pseto na brizi.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Zwerka prvotno napisa
    .

Žao mi je što ne voli kupanje, ali ako ti je za utjehu, moj kupanje voli ( jedino ), ali zato ne voli:voziti se u AS, u šetnji kolicima vrišti, samo bi bio na rukama, nema šanse da sam zaspi...
    Mogla bi još dosta toga napisati, ali to je za drugu temu.
    to je ocit neki sindrom

i moj nije volio iste stvari

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moja šefica je stara tek 2 tjedna, kako sam prvi put doživila da dite plače dok se minja a svi kažu da su njihova sretna, a imam i malu sestru koja je guštala bit gola, iznenadila sam se. Ljek mi je nahranit je , pustit je da lampa nogicama obučena, i tek je onda tako smirenu prominit.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

pozdrav,

moja princeza ima skoro 7 miseci i do nedavno smo se presvlačile bez problema. sad nam skoro svako presvlačenje završi vrišteći. naime ona je "velika" pa se okreće i prevrće a ja je moram hvatati da ne skoči sa stola. preselili smo se na pod misleći da će biti lakše, ali i dalje se ona u roku keks okrene i krene gmizati. ja je naravno moram uhvatiti da mi ne pobjegne gola na parket i tu kreće urlanje.
    Sve se nadam da je to neka faza

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Slično je bilo i kod nas, srećom s osam mj smo polako počeli koristiti tutu i izbacivati pelene iz upotrebe pa presvlačenje postalo puno lakše.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

M. je od početka do kraja pelenaštva mrzila presvlačenje i svašta smo izvodili da ne plače, nešto bolje je bilo kad bi je presvlačila rodbina, valjda jer je onda bila više koncentrirana na njih. I. od početka uživa u presvlačenju, kao i kupanju i puno je podatnija beba, jedino što od kad puže bježi pa nam tako otežava, ali to naravno nema veze s nelagodom. E sad, M. je rođena u bolnici u kojoj je bila među brdom beba koje je osoblje presvlačilo i uopće hendlalo kao na traci. S druge strane, I. je rođen u mirnijem okružju i uopće nije bio razdvajan od mene. E da, M. se od samog početka užasavala i od pregleda kod doktora, za razliku od I. . Neki će reći da fantaziram, ali uvjerena sam da je to povezano.

barbi26 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I moj Lovro je, od kada je napunio 2 mjeseca, počeo plakati kod presvlačenja i pod kraj kupanja. Nije to običan plač, već kao i kod nekih vrištanje dok ne poljubičasti u licu. Kupanje obožava pogotovo kad ga samo lagano pridržavamo a on se sam odguruje nogama od kadu i pluta po vodi, smije se i raduje, a onda ispruži obadvije ruke gore uz glavu i kao da ga nešto zaboli ili zagrči pocrveni u licu u roku sekunde i počne plakati. Izvadimo ga iz vode i umotamo u ručnik, malo se umiri, ali kad ga razmotam on opet ispruži ručice i ponovi se isto. Nabrzaka ga obučem i čim ga primim umiri se. Ne znam ima li taj plač veze s položajem ruku, da li ga stvarno nešto zaboli kad ih ispruži prema gore uz glavicu. Ima li netko slično iskustvo?
    Inače bili smo na pregledu kod ortopeda, on je utvrdio da je sve ok i dobro razvijeno, tad još nije imao ovaj problem, pa nismo pitali za to.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •