Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: Otvaranje bolovanja

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Otvaranje bolovanja

Imam jedan problem.Jučer sam htjela otvoriti bolovanje al mi je dr. opće prakse rekao da ne može jer mi gin. nije u trudničku napisala dijagnozu.Piše samo mirovanje, a to njemu nije dovoljno, zanima me dal vi imate dijagnozu? Mislim,što bi sad da nemamo svoju firmu i da radim negdje,a u sedmom sam mjesecu i kad duže sjedim bole me leđa, kaj morala bi raditi do poroda? I još mi je rekao da mi u knjižici uz termn poroda mora pisati i datum početka porodiljnog jer bez toga neću moći ni na porodiljni. Imate kakva iskustva s tim?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

šta ti je tu neobično?
    ne kužim.
    dr ti ne može otvoriti bolovanje na "mirovanje", mora imati ŠIFRU svrhe otvaranja bolovanja, a to sigurno nisu bolovi u ledjima (nisu indikacija za bolovanje, osim ako su zaista problematični i jaki i dokazani) , nego nešto realno, tipa otvaranje, placenta previae, prijevremeni trudovi...nemam pojma što.
    Osim toga, gin ti mora odobriti otvaranje PD 45 dana prije termina, inače se otvara 28 dana prije. Tu dr opće prakse treba uputu ginekologa da zbog komplikacija otvori PD ranije od uobičajenih 28 dana.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Tu mi je neobično to da npr. moja prijateljica s svojim dr. opće prakse nema s tim problema i dobila je bolovanje.Idemo k istoj gin. njoj isto u knjižici piše samo mirovanje. A ja spadam pod rizičnu trudoću jer sam u prošloj imala spontani. Nije problem, moja će gin. meni napisati tu šifru. Inače sam ju pitala dal je to dovoljno što je napisala mirovanje za bolovanje i rekla je da je. Al očito da ovome nije.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Inače po gin. sam preporuci trebala biti na bolovanju od početka trudnoće,al nisam htjela jer nije bilo potrebe pošto sam si i mogla priuštiti mirovanje.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

nevidim u čemu je problem .ako ti je još prije gin.rekao da možeš na bolovanje,onda neka ti i sada da papir sa dijagnozom i otvori bolovanje.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mislim da nikako nije, mora napisati šifru bolovanja. Jednako kao i meni kad idem na bolovanje za dijete, pedijatrica napiše šifru pod kojom se otvara boovanje a dr opće prakse samo otvori po toj šifri.

MELANIE avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj vindira prvotno napisa
    Tu mi je neobično to da npr. moja prijateljica s svojim dr. opće prakse nema s tim problema i dobila je bolovanje.Idemo k istoj gin. njoj isto u knjižici piše samo mirovanje. A ja spadam pod rizičnu trudoću jer sam u prošloj imala spontani. Nije problem, moja će gin. meni napisati tu šifru. Inače sam ju pitala dal je to dovoljno što je napisala mirovanje za bolovanje i rekla je da je. Al očito da ovome nije.
    To je istina što pišeš,neke dr.znaju napisati šifru same,al kako ova nezna,nema ti druge nego trk kod gin.pa nek ti napiše,znam da ti je gnjavaža,a štaš,glupa birokracija

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja sam do neki dan imala dijagnozu ab.iminens, a sada je insuficientio cervix ili kako se već piše...idem kod privatnika te mi je ona napisala dijagnozu sa šifrom dijagnoze na nalaz a socijalac tu dijagnozu prepisao i ta šifra stoji na svoj dokumentaciji (doznakama za bol, uputnici za komisiju itd)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne može dr opće prakse izmišljat dijagnozu, može je naći u šifraniku, al ti je uopće nemaš. Mirovanje nije dijagnoza, to znači "bolovanje"...mora pisati RAZLOG istoga, ili ga moraš navesti, a dr upisat. Al ko što reko, to ti nisu povremeno bolna ledja, to muči sve trudnice, ako nemaš dijagnozu bolesne kralježnice :/ , gin ti mora upisat neku stvarnu dijagnozu (tipa ove od betty)

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ma napisat će ona meni što mi treba.Samo me zanimalo dal još nekome daju bolovanje samo na temelju mirovanja kao par cura koje znam.Inače susjeda mi doktorica i rekla je da kako koji doktor, neko se pridržava toga, a neko ne. On mi je mogao otvoriti bolovanje.Inače hodam k bolničkoj gin.,a oni ne mogu izdavati recepte pa to moram obaviti kod svog dr. opće prakse.I dok sam pred 2 mj. išla po recept za željezo, pitao me dal da mi otvori bolovanje,rekla sam da još nije potrebno.Pitam se kako bi mi onda bio mogao otvoriti.Još me to tako i ne ljuti, to se da riješiti nego to što sam tamo u čekaoni sjedila badava punih 3 i pol sata.Sad dok se sjetim da ću opet morati, poludim.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Još me to tako i ne ljuti, to se da riješiti nego to što sam tamo u čekaoni sjedila badava punih 3 i pol sata.Sad dok se sjetim da ću opet morati, poludim.
    trudnice imaju prednost kod dr. opće prakse

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo baš gledam svoju trudničku knjižicu, otkad sam na mirovanju, gin mi je svaki puta napisala MIROVANJE, (pa neka žvrljotinica koju ne znam pročitati), pa broj 060. Na osnovi toga su mi otvorene komplikacije.

Što se tiče rodiljnog, bila sam kod doc opće prakse i zamolila da mi otvori porodiljni jer sam na kontrolu kod gin trebala ići za 3 tjedna, a to mi je bilo prekasno i otvoreno mi je bez ikakvih problema (točnije, doktoricu nisam ni vidjela to je ustvari sve napravila med. sestra koja radi kod moje doc opće prakse.)

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja sam dobila bolovanje bez frke, rekla sam da sam pokupila virozu na poslu, pa da mi je moja dr.opće prakse rekla da ostanem doma, a na to mi je gin.rekla:"naravno da ćemo otvoriti komplikacije." bez nekih pitanja.
    e, a mojoj sestrični nije otvorila do porodiljnog, može biti da ovisi koji posao radiš?

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni je pisalo mirovanje, a dr opće prakse me pitala šta da mi piše. odgovorivši joj da ja ne znam rekla je da će staviti opciju za koju se ide kasnije na komisiju. i to je bilo pojačano povraćanje. 90 dana.
    ima dijagnoza i za 60 dana
    što se tiče ginekologice znala je da ću na bolovanje ali nije upisala ništa konkretno.
    kako ispada, sve je stvar dr opće prakse. u smisluhoće crno na bijelo ili će se sam snaći

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa

Da, možda kod tebe, al ne i u mom kraju.Inače med sestra zna da sam trudna i nije me pozvala unutra čak ni dok je jedan čovjek komentirao; Od kad mame s djecom imaju prednost, a trudnice ne.... al ove se to baš ništa nije ticalo. Ima čak ljudi koji komentiraju kao: što će joj biti ako i ona malo pričeka,pa neće se valjda poroditi.Tako da mi se ni ne da ići preko reda.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

pa nije ni meni problem čekati kod dr. opće prakse, al bome mi jeste problem čekati s 5 gripoznih ljudi, pogotovo ako sam došla samo po doznake. neće ni njima kruna s glave spast ako ja uđem prije.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vindira, ne moraš čekati da te sestra pozove i ne moraš se obazirati na komentare drugih u čekaoni. mislim da nije nevažno što si u čekaoni 3,5 sata izložena kojekakvim beštijama i neudobnosti. mislim da vrijedi pokušati

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

cure, nemojte više o lažnim bolovanjima i izmišljenim dijagnozama jer će se topik zatvorit sigurno, ne pametujem, samo upozoravam na neminovno...tako da...legalno je nužno da ginekolog odredi dijagnozu i dr.opće prakse pod istom otvara bolovanje. I to je to. Sve ostalo je rizik za liječnike-i gin i dr.opće prakse.

kod mene ne pitam za prednost kod dr opće prakse, ja udjem, takvim se stvarima ne zamaram, tamo je hrpa bolesnih s raznim virozama, upalama i gripom, svakom minutom tamo riskiram nešto navući i ugrožavam svoje dijete. Ne pada mi na pamet.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno komisija

Ja sam na čuvanju trudnoće od 15.01., tada sam bila u 4tj. trudnoće. Mislila sam da moram na komisiju nakon 60 dana bolovanja (to bi bilo 16. ožujka)ali moja sestra opće prakse kaže da idem tek u travnju.
    Zar se nešto promijenilo jer prije se išlo na komisiju nakon 60 dana bolovanja!?

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

meni je dr.rekla da nakon 60 dana moram na komisiju.
    jedino je možda tebi neka druga dijagnoza ,pa možda to ima veze.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

mislim da dijagnoza "pretjerano povraćanje" vrijedi 90 dana prije komisije za razliku od "prijetećeg pobačaja" za koji se otvara 60 dana bolovanja.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jao, danas bila kod ginekologa i sad evo skuzim u trudnickoj da mi pored nekih svojih skrabica koje nemogu procitat, ovaj put nije napisao mirovanje, a usmeno mi je naglasio daljne mirovanje. Strah me oce mi ovi htjet produzit bolovanje bez dijagnoze "mirovanje". Ha, kaj mislite?
    Meni ce ovo, inace bit treca komisija, al uvijek mi je pisalo pod dijagnozom, hematom ili mirovanje.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

vjerojatno je hematom koji imaš trajna dijagnoza koju ne treba mijenjat. :/

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, s tim hematomom mi je i otvoreno bolovanje, ali ni to mi sad ne pise...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala na odgovorima. Da, moja dijagnoza je pretjerano povraćanje pa je onda komisija nakon 90 dana. Sad mi je jasno

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

drage moje.....2006. na početku trudnoće, kad sam došla na drugi pregled sa 11 tj gin mi je odmah otvorila bolovanje......za 4 tj izgubila sam dosta kg......nisam išla ni na kakvu komisiju......sad sam trudna 20 tj.....3 djete.....smršavila sam 8 kg od početka trudnoće i radim na katastrofalnom radnom mjestu.......što me ubija i molim boga da mi sutra napiše preporuku za bolovanje.......još uvijek povraćam, imam bolove u donjem djelu trbuha tokom cijelog dana (nekad jače nekad slabije).......svakodnevne vrtoglavice što mi nikako nije dobro zbog posla.....mogu pasti u staji kravama pod noge a mog šefa nije briga za to kako on kaže dok doktor ne napiše bolovanje da mogu sve radit......

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

nemirna mama ,strašno.pa zašto ti još nije otvorila bolovanje?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

baš strašno, ljudima otvaraju bolovanje jer im se lijeno ustat ujutro, a tebi neće,a razlozi su baš strašni :shock: , em si tako slaba, em ti je posao teeeežak
    ili nek ti odma piše il hitno traži drugog dr.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

hej cure......bila sam danas kod gin.......opet ću rodit dečka......i napokon mi je napisala šifru za bolovanje........sad samo moram kod doktorice opće prakse......

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj nemirna mama prvotno napisa
    hej cure......bila sam danas kod gin.......opet ću rodit dečka......i napokon mi je napisala šifru za bolovanje........sad samo moram kod doktorice opće prakse......
    super, nadam se da ćeš se uspjet oporavit

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    Još me to tako i ne ljuti, to se da riješiti nego to što sam tamo u čekaoni sjedila badava punih 3 i pol sata.Sad dok se sjetim da ću opet morati, poludim.
    ja kao trudnica imam prednost svagdje di dodem osim kod svog dr. opće prakse, još mi zadnji put kad sam bila sestra veli, na moj komentar kako sam dobro al moram dugo čekati, "a šta da ste stvarno bolesn" uh kad ju nisam napucala šakom prek stola .... od sad šaljem muža pa nek se on s njima zaj.....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja ko što reko udjem, pa ko ih šiša.
    al dobro, kod moje nije nikad neka gužva.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ne znam di da pitam pa cu tu...

moze li se prema vlastitoj zelji roditi na carski rez kod nas u hr? (ne zanimaju me privatna rodilista, jer za to nemam para), dakle bolnice, gdje, koje?

tnx!

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

argentina, mislim da takav izbor u RH legalno ne postoji, što ne znači da nije moguće.

Evo ovdje ti se raspravlja na tu temu
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=74776

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ne možeš u klasičnoj bolnici na vlastitu želju roditi carskim rezom, osim ako nemaš neku debelu vezu, ili platiš nekom doktoru na crno - što ja osobno ne bih radila. Navodno na crno za to uzimaju cca 10.000 kuna, ali, ponavljam, ja se ne bih upuštala u takve kombinacije. Nekako me strah da u takvoj čudnoj kombinaciji netko nešto ne zabrlja. No, to je samo moje mišljenje...

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hvala na odgovorima. daleko sam ja jos od toga, tek sam zatrudnila, ali imam neke svoje razloge da u buducnosti zelim carski...

moze li ginekolog koji vodi trudnocu preporuciti carski pa da ga u bolnici izvrse?

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

argentina - nisam baš sigurna da tvoj gin može preporučiti CR jedino ako za to ne postoje indikacije ( tipa godine, rizična trudnoća ....) :/ .

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ne može ti preporučiti, ako ne postoji neka od unaprijed određenih indikacija za carski. Odnosno, može on preporučiti, ali će te u bolnici gdje ćeš roditi svejedno pregledati i utvrditi imaš li zaista indikacije za carski ili ne. Na žalost, to je tako. I ja imam svoje razloge za carski i - iako su jaki i prilično ozbiljni - u bolnici mi ne žele pomoći, već kažu da moram najprije pokušati roditi na klasičan način a onda će, ako/kad postane gadno, napraviti carski. Od tri ginekologa s kojima sam imala posla, dva se slažu da je za mene carski najbolje rješenje. Ali, to mišljenje ne vrijedi za bolnicu/rodilište. Neću se tako igrati sa svojim i bebinim životom i zato ću ići u privatnu kliniku. Znam da puno košta, ali beba i ja vrijedimo više

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

blago tebi... i ja bih u privatno rodiliste, ali nemam toliko love.
    kod podobnika je carski 25 soma kuna, zar ne? + jos kad pridodas lezanje...
    uf uf...

gdje ces roditi, kod podobnika?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Da, kod Podobnika. Sa svim izađe oko 30.000 kn. Nemam ni ja tu lovu, ali štedim sad koliko mogu, a ostatak ću posuditi. Gle, nisu ni oni oduševljeni kad im netko ušeta i kaže da hoće carski. I njima moraš objasniti razloge, pa sam to i napravila. Rekli su mi da s obzirom na sve ne bi trebao biti upitan carski, ali da ćemo svejedno u ovim mjesecima do termina puno razgovarati o svemu, pa ćemo zajedno odlučiti koji način poroda je najbolji za mene. I to mi je OK - bitno da je još netko (osim mene) svjestan problema.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

kad ti je termin? ajde, bas me zanima kako ce ti biti kod podobnika, cula sam samo jako ljepe stvari.

ja bi trebala dobit na lotu da si tak nekaj priustim ali drago mi radi tebe

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

16.8.
    Trenutno je i meni financijski malo lošije nego što je bilo kad sam isplanirala ići gore, ali još ne odustajem. Samo da ne bude još gore...
    Javim kako je bilo

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Zar stvarno trudnica ne može dobiti bolovanje 45 dana prije poroda (a da nije frka)?!!

Meni je već sada teško 28 tj nemam toliko go da bi bila do 28 dana prije
    Ženi, tj. bebi se stvarno nešto mora dogoditi da bi netko reagirao preeeestrašno

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mihic prvotno napisa
    Zar stvarno trudnica ne može dobiti bolovanje 45 dana prije poroda (a da nije frka)?!!

Meni je već sada teško 28 tj nemam toliko go da bi bila do 28 dana prije
    Ženi, tj. bebi se stvarno nešto mora dogoditi da bi netko reagirao preeeestrašno
    može, ali ako postoje opravdani razlozi za bolovanje. trudnoća nije bolest pa zašto je onda praviti bolešću :?
    ako je sve ok s mamom, bebom i trudnoćom zašto otvarati bolovanje???? osim ako se mami ne radi. to je onda već drugi par opanaka i tako triba kazat doktoru jer ni oni nisu baš vesla sisali.

meni je ginekolog u 28 tt preporučio hitan prestanak s radom i odlazak na bolovanje i mirovanje zbog uloživosti za vrh prsta i mogućnosti prijevremenog otvaranja. meni taj razlog nije bio prihvatljiv pa smo se dogovorili (jer se meni ni pod razno ne miruje) da napravim sve briseve i ako budu ok da nastavim radit do kraja travnja. u međuvremenu mi je napravio još jedan pregled uz negativne nalaze svih briseva (tjedan dana nakon toga što mi je savjetovao mirovanje i bolovanje) i ustanovio da sam jednako uloživa (ne znam šta se tribalo dogodit u 7 dana :? ). dozvolio nastavak rada do polovine svibnja, odnosno do slijedeće kontrole. iskreno se nadam da ću i tada dobit zeleno svjetlo za još malo nastavka s poslom.
    21.5. dolazim do te čarobne granice od 45 dana pred porod i nadam se da ću je uspješno svladat i dogurat dalje.

mogu razumit da žene otvaraju bolovanje ako postoji i najmanja bojazan za trudnoću, ali opravdana bojazan i neke komplikacije. ali ne mogu razumit da žene odlaze na bolovanje i komlikacije jer im se više ne radi i postalo im se teško ujutro dizat.

šta je moj šef prokomentirao: "čudim se da ti još uvik radiš i da nisi otišla na bolovanje. u ovoj je firmi swasvim normalno da žena ide na porodiljni i prije nego je ostala trudna."

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Loryblue čudis li se meni .ovdje je samo 28 dana bolovanje to 45 dana nepostoji :/

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    Loryblue čudis li se meni .ovdje je samo 28 dana bolovanje to 45 dana nepostoji :/
    ti se ne računaš
    ti živiš u malo uređenijem divljem zapadu

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    mogu razumit da žene otvaraju bolovanje ako postoji i najmanja bojazan za trudnoću, ali opravdana bojazan i neke komplikacije.
    btw laky ti si u ovoj kategoriji.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ako se kome nije problem ustati ujutro i ići na posao, nakon toga na tečaj i nakon toga na predavanja na faksu to sam sigurno ja!
    Moj radni dan traje 15 sati počinje ustajanjem u 5:20 i završava oko 22:30 s time da doma dođem tek oko 21:45 - 22:00.

Do sada sam taj tempo mogla izdržati ali sada zaista više ne mogu!
    Sjediti 15 h dnevno jednostavno ne ide, s time da putujem ujutro 45 minuta do posla i poslijepodne još 1h jer je gužva.

Zar trebam čekati da mi se nešto dogodi da idem na bolovanje? Ja to mogu psihički izdržati, ali nakon takvog tjedna legnem preko vikenda u krevet i ne mogu se ustati jer me sve boli zar su takve situacije potrebne?

Ne kažem da ima žena koje odmah idu na bolovanje, možda bez potreba, ali ako žena osjeti da ne može više onda bi to trebalo poštivati.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

to je jako relativno, mihić?
    Zašto misliš da je okej da ti zbog umora ne radiš, a i dalje ideš na tečajeve i faks? :/

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mihic prvotno napisa
    Zar trebam čekati da mi se nešto dogodi da idem na bolovanje? Ja to mogu psihički izdržati, ali nakon takvog tjedna legnem preko vikenda u krevet i ne mogu se ustati jer me sve boli zar su takve situacije potrebne?

ali ako žena osjeti da ne može više onda bi to trebalo poštivati.
    tempo koji si ti sebi nabila teško bi izdržala i žena koja nije trudna, a kamoli trudnica.
    i ne trebaš čekat da ti se nešto dogodi pa tražit bolovanje, ali ti se nešto može dogodit i na tečaju i na faksu (puj, puj), a nije vezano za posao. i tamo sidiš, a i do tamo putuješ.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •