Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Kako se obraniti od depresije u ranoj trudnoći?

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno Kako se obraniti od depresije u ranoj trudnoći?

Bok drage moje!
    Čitam vaše zanimljive rasprave o raznim temama koje vas vesele ili muče, te shvatih da se zapravo uopće ne spominju trenuci depresije u trudnoći.
    Ispričavam se ako se već diskutiralo o tome (nisam primjetila)...
    Uglavnom, ja sam u desetom tjednu, za sada je sve OK što se tiče malog anđela koji se koprca u trbuhu, no ono što me muči je utjecaj okoline i neshvaćanje mojih naglih promjena raspoloženja, preosjetljivosti i ponekad ljubomore sa strane ljudi kojima je obitelj i ljubav koju ona pruža nepoznati pojam (radim u marketingu i stres je svakodnevica koja me okružuje).
    Inače sam rak u znaku i vrlo sam osjetljive prirode i puna razumijevanja za svačije probleme...
    Obožavam ovo malo čudo koje raste u meni i ne želim da moja tuga koju osijećam zbog navedenih razloga utječe na njega.
    Kako da se obranim od toga?

marinci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hm,to i mene muci...kako...mislim da je to neizvedivo... :/

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Pa potrudi seiz sve snage da ne budes depresivna zvuci glupo ovo sto rekoh ali meni pomaze kad samo pomislim na malo cudo koje raste i upravo zbog njega se jako trudim da budem ok. Nemoj shvatiti pogresnom i ja imam svojih zutih minuta.... a isto sam rak ako ti to bas znaci

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hm...DRUGO STANJE!!!!

Mozda ti pomognu neke od onih tehnika opustanja u trudnoci....

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

dobro je mya rekla...drugo stanje mene stalno nešto pere i užasno sam cendrava i razdražljiva, 10 puta na dan promijenim raspoloženje.
    divim se MM kako to sve guta bez imalo nerviranja

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Paio, i sama sam radila u marketingu i znam kako je to nezdrava okolina opcenito, a kamoli kada si u drugom stanju.
    Ako ti je ful stresno, savjetujem da odes na cuvanje trudnoce.
    Osobno, meni na poslu nije ni priblizno stresno kao prije kada sam radila u marketinskoj agenciji gdje su svi gledali samo svoje interese i ponasali se neljudski prema drugima (doslovce bez pozdrava odlazili i dolazili a o podmetanjima da ne govorim..).
    Samo si jednom trudna, cuvaj se.
    Evo ja imam guzvu na poslu i ceka me tezak tjedan, no ako se produlji stres i zestoki tempo - odlazim na bolovanje.

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Problem je najveći u tome što sam uvijek spremna pomoći i drugi to JAAAKO dobro znaju iskoristiti 8) . I sad kad pokušavam sebe malo uzdići i staviti u centar svijeta, sad je to nemoguće jer ne znam kako...nisam naučila tu tehniku u životu, a znam da će mi trebati..i ne samo meni već i mom djetetu.
    Tako ste drage i željne pomoći i jako mi je drago što vidim da nisam sama u svojim problemima...
    Dapače, to je kao NORMALNO.:?
    Bolovanje je jedino rješenje koje bi moglo pomoći, znam to, ali opet kako platiti kredit za stan, režije, hranu itd... Novim zakonom kojim se propisuje da HZZO isplaćuje punu plaću za PD je dosta toga poboljšano i hvala Bogu da je tako, no za komplikacije u trudnoći HZZO će ipak isplatiti maksimalno 4250 kn (naravno ako je plaća tolika ili veća). I kako onda preživjeti? Otići na bolovanje, rješiti se najveće štete - stresa i biti bez love...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

jako puno biti zabavljen drugim stvarima i naravno puuuno se smijati!!

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj stellita prvotno napisa
    jako puno biti zabavljen drugim stvarima i naravno puuuno se smijati!!
    Thank you Stellita!!!! Evo me na poslu i svi mi idu na živce ali se svejedno smijem, jer imaš pravo!

:D :D :D

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Paio, evo ovdje imaš topic podrške pa se priključi.
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...070&highlight=

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Paio i mene muce isti problemi - ostaje mi se na poslu najvise radi love
    4200 kn je znacajno manje od moje place i imam isti problem kao ti, dosta zivotnih troskova (a tek planova - da ne pricam...) i treba mi moja placa.
    Ne zelim ni misliti kako ce biti onih drugih 6 mj prodiljnog kad se dobije samo oko 2500 kn

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Argentina, užasno mi je danas...na poslu sam i već su me kolegice uspjele rasplakati.
    Jedna koja ima 50 godina i nema muža ni ljubavnika i živi s mamom i nije vidjela onu stvar već više od 10 godina, otvoreno šefu priča protiv mene i laže o raznim situacijama kako bi me pokazala nesposobnom za rad. Ne želi sa mnom uopće komunicirati i šef mi je otvoreno rekao da je ljuta na mene zato što sam u drugom stanju, ma katastrofa. Druga pak kolegica je opsjednuta izgledom i svaki mi dan dolazi kako je smršavila i kako se super osijeća, a ja nabujana i sve me steže, osjećam se ko kravica pores nje. Inače sam prije kao tinejđerica imala problema sa prehranom (prije 15 godina sam bila anoreksična) te još i danas imam popratne psihičke poremečaje u vezi toga, ali se trudim biti normalna...i onda me jako povrijedi i rastuži kada mi tako netko nabija komplekse. Znam da je to sve prolazno, ali evo danas me pogotovo ubija u pojam.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Paio,

jasno ti je da je sef skapirao o cemu se radi, to treba da te veseli

a za te sto lece komplekse na tebi

ma draga, ne obracaj paznju, ima u narodu jedna poslovica ili sta je vec..

"ko se prasi, taj se glasi"

mislim da ti ne trebam objasnjavati.
    kad neko nesto prica da ga ni ne pitas , sve ti je jasno.

samo ti uzivaj u svojoj bebici, ne osvrci se na proslost a gledaj u buducnost. raduj se, a sutra, pa cak i ako se izmenis fizicki, sve ce se to vratiti!
    pazi na prehranu, pakuj sebi zdrave obroke, zaobidji pekare u uzivaaaaj!!!
    sad ce jos malo divnog voca da stigne na plac!

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Paio prvotno napisa
    Argentina, užasno mi je danas...na poslu sam i već su me kolegice uspjele rasplakati.
    Jedna koja ima 50 godina i nema muža ni ljubavnika i živi s mamom i nije vidjela onu stvar već više od 10 godina, otvoreno šefu priča protiv mene i laže o raznim situacijama kako bi me pokazala nesposobnom za rad. Ne želi sa mnom uopće komunicirati i šef mi je otvoreno rekao da je ljuta na mene zato što sam u drugom stanju, ma katastrofa. Druga pak kolegica je opsjednuta izgledom i svaki mi dan dolazi kako je smršavila i kako se super osijeća, a ja nabujana i sve me steže, osjećam se ko kravica pores nje. Inače sam prije kao tinejđerica imala problema sa prehranom (prije 15 godina sam bila anoreksična) te još i danas imam popratne psihičke poremečaje u vezi toga, ali se trudim biti normalna...i onda me jako povrijedi i rastuži kada mi tako netko nabija komplekse. Znam da je to sve prolazno, ali evo danas me pogotovo ubija u pojam.
    ajme. kako odvratnih žena ima.
    baš grozno.

i ja sam isto dosta puta doživjela od nekih žena napada da kako nije pošteno što sam ja dijete napravila iz prve a one ga ne mogu imati zadnjih 10 godina...

razumijem svačije probleme...
    ali bože mili..nebi bilo niti u redu da ja nekome kažem kako nije pošteno što je meni otac umro kad mi je bilo 10 godina a nekom drugom nije.

ma pusti ih.
    živi u uvjerenju da će dobiti ječmenac jer te tako nerviraju.

kako ih uostalom nije sram.

idući im put reci da sve što čine tebi čine i tvom nevinom i nerođenom djetetu i da će im to Majka Priroda jednog dana skupo naplatiti.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Paio, ma ne daj se babama da te razljute!
    Ljubomorne su na tebe, imas ono sto one nemaju! Ova jedna nikada nece ni imati ocito, mlada si, imas sredjen zivot, partnera i jos si trudna i imat ces bebicu...! Mogu misliti kako ovoj staroj vadis mast...
    Neka. Sama si je kriva ako je ljuta na tebe, pa budi i ti ljuta na nju ako mirnim putem ne ide. Jaca si od njih, uostalom dvoje vas je
    Ova druga ti moze nabijati komplekse koliko hoce, kad ti dobijes trbuh i kad ga budes ponosno gurala prema van i naravno, svjesna svog malo bica i kako je veliko i raste u tebi - ma nema manekenke koja ti ne bi pozavidjela!
    Ako te tjesi, ja sam se udebljala a i oduvijek imam problema s tenom, ali sada me zaboli za sve to... Ima nesto vaznije o cemu mislim i sto me moze najvose na ovom svijetu razveseliti.
    Uz sve to, sef me niti ne pita kako sam, nabija mi zestoki tempo, ja za sada slusam i radim onoliko koliko mogu. Ne uzrujavam se.
    Evo jutros sam imala veliku frku na poslu, morala sam zavrsiti jedan projekt, a sef mi je 5 sati stajao nada mnom i radio mi presing.
    I zavrsila sam, ali sam poslije nasla neke greske koje on jos nije vidio, ali bas me briga. Ako se nesto radi zadnji cas i pod presingom, greske su za ocekivati.
    Ne uzrujavam se i uvijek se sjetim svoje bebice u trbuhu.
    I naravno, mogucnosti da cim nesto krene naopako mogu isti cas otici na bolovanje

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Cure, hvala vam..bit će mi bolje. Imam muža koji me voli i to je najbitnije.. i imam vas

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Paio prvotno napisa
    Problem je najveći u tome što sam uvijek spremna pomoći i drugi to JAAAKO dobro znaju iskoristiti 8) . I sad kad pokušavam sebe malo uzdići i staviti u centar svijeta, sad je to nemoguće jer ne znam kako...nisam naučila tu tehniku u životu, a znam da će mi trebati..i ne samo meni već i mom djetetu.
    ja sam baš u trudnoći napravila dobar pomak na tom terenu, pogotovo kad mi je porastao trbuh, brzo sam se navikla na pažnju i razne olakšice, i znala sam puno glasnije reći ako mi je nešto smetalo. No s druge strane, na poslu sam imala jako ugodnu atmosferu, slavilo se to što sam trudna skoro više nego doma, a to se vjerojatno malo gdje može naći.

Tako da ako ti je stresno na poslu:
    - razgovaraj s doktoricom i pitaj je kad bi mogla na mirovanje
    - dok si na poslu misli kako su te blesave osobe nebitne i kako pojma nemaju o životu, ljubavi ni ničem pametnom i tješi se time da ćeš skoro na mirovanje
    - ili odi odma na mirovanje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •