bok otkad moj mali puzavac ne miruje ruke su mu prljave mrvicama s poda koje naravno u usta hoce stavljati. jucer sam mu najmanje 10 puta pod mlazom oprala ruke ali stavila sam malo sensitiv sapuna. kako vi to rijesavate :?
bok otkad moj mali puzavac ne miruje ruke su mu prljave mrvicama s poda koje naravno u usta hoce stavljati. jucer sam mu najmanje 10 puta pod mlazom oprala ruke ali stavila sam malo sensitiv sapuna. kako vi to rijesavate :?
Prala sam u vodi prije jela, ako je puzala po stanu nisam joj prala ruke svako malo, pomirila sam se s time da sa ustima istrazuje svijet oko sebe i nastojala drzati stan cistim koliko je to bilo moguce ali nisam uvodila nikakve posebne mjere jer je iz dana u dan prosirivala svoj teritorij.
Kad je puzala vani ruke sam brisala vlaznim maramicama.
ne rješavam.
ruke operemo ujutro kad se umivamo i navečer prije spavanja.
preko dana, ako se baš nečim vidljivo umrlja (hranom), inače - ne.
ma koliko god prala pod i usisavala tepih ima mrvica a on odmah u usta stavlja pa me strah da se ne zarazi
Od cega?malo janje prvotno napisa
Sve mi se zaglavilo pa nisam dopisala slijedece:
Mi doma usisavamo svaka dva-tri dana, i toliko puta prebrisem pod ... jedino kuhinjski pod znam cesce prebrisavati jer zna biti hrane posvuda.
Nije se razboljela nikad zbog puzanja po podu, a puzala je po stanu, po parku, po shoping centru, po restoranu, svugdje gdje sam joj mogla osigurati koji kvadratni metar za istrazivanje bez opasnosti da je netko udari ili nagazi.
te mrvice neke bakterije. ma gledam onu emisiju ODRED ZA CISTOCU oni svugdje opasne bakterije nadju. prije mu je igracka pala ja malo obrisem al sad kad sam vidla da su na rucnicima,casama... nasli bakterije odmah strah
Cujja sam sigurna da ti ne zivis u takvim stanovima koje posjecuje Odred za cistocu ... uostalom i tamo kazu da sve te bakterije zive u nasim stanovima i da je to ok sve dok se ne namnoze u prevelikom broju.
Dakle cisti koliko stignes i mozes, u nicemu ne treba pretjerivati, a ruke perite prije jela i to je to!
super. nemam uiredno ko M.JASON ali ni ko oni tamo u britaniji. al zdrav je hvala bogu nesmeta mu prasina i mrvoce![]()
Da bi razvilo normalni imunitet dijete MORA biti u kontaktu s kućnim bakterijama.
Posebno je dobro ako su u kontaktu sa životinjama.
isto ovakoapricot prvotno napisa
![]()
ja isto kao apricot i leonisa. doduše svaki dan usisavam i nekad i nekoliko puta prebrišem pod vlažnom krpom 8samo voda) ali samo zato što je parket taman i svako se sranje na njemu vidi pa mene vizualno smeta
tropical, i mene je. a onda sam skuzila da ce uskoro puzati po parku, travi, betonu, plocicama....svugdje i da se na to moram spremiti. pa sam malo "popustila" u toj ukocenosti i strahu od prljavstine.
a i nije mi tesko palo jer ne volim kucanske poslove nesto pretjerano![]()
ma mene ne muči da on u prašini puže da mene osobno vizualno ta prašina smeta. ono lijepi parket i onda mrvice i one loptice rašine.. živcira me to!!
zato ja čistim- zbog sebe.![]()
pranje ruku cca 3x dnevno.
usisavanje i pranje podova 1x tjedno.
Isto! Te mrvice sto se s poda kupe po rukama nazivam "malo vitamina i minerala".apricot prvotno napisa
![]()
Apri, zašto pereš ruke ujutro kad se umivate ako ih pereš navečer prije spavanja? Pa nije ih po noći isprljala![]()
Mi peremo navečer prije spavanja i prije i poslije jela -jer jede rukama pa mi glupo da baš prljavim rukama jede (niti ja ne jedem prljavim rukama). A ovako preko dana ako i stavi nešta u usta prljavim rukama, nije mi uopće bed![]()
ok, mi ne peremo ujutro i to mi je zao jer nemamo naviku jutarnjeg umivanja. moja greska![]()
Skidam s njega samo ocite dlake (od psa) i micem mrve jer ipak nismo jako napredovali u dohrani pa dane hvata nesto sto jos ne smije jesti.
Peremo navecer, a preko dana ako je bas prljavih ruku.
To se zove tiha imunizacija. Prala i brisala očite prljavštine, nisam sterilizirala ni igračke ni stan. Samo sam se trudila da bude uobičajeno čisto. Sad upozoravam stariju da ne dira bebu dok ne opere ruke, al mislim da N., od kad trpa u usta sve čega se dohvati prestao biti isključivo dojen (ma koliko pazili)
Dok je puzala, rješavali smo isto tako.malo janje prvotno napisa
Svaki dan se prao pod, a u dnevnoj sobi ni nema mrvica, jer se jede u blagovaonici. Najviše je puzala u svojoj sobici s igračkama, koja je pokrivena puzzleom. Tamo je, po meni, čisto, jer smo ispred skidali papuče.
Poslije ture puzanja prali smo ručice, i prije jela. Poslije jela obrisali / oprali.
Sada peremo kad dođemo izvana, i poslije WC-a, ili ako je uhvati volja za zafrkancijom, pa malo puže.![]()
Pod: svuda je laminat, pa se lako održava.![]()
Vani po potrebi obrišemo ruke vlažnom maramicom.
Mislim da se ručice trebaju prati, jer su u to vrijeme znale često dospjeti u u usta.
![]()
mi peremo ruke pre jela,posle izlazaka i uvece pred spavanje..
izmedju-ako su bas vidno zamazane..
jutarnja higijena: peremo lice, ruke i guzu (koja se cijelu noć saftala u peleni)Ninči prvotno napisa
kao što i mi peremo zube, a nismo tijekom noći jeli (barem se nadam).
čisto usađivanje higijenskih navika.
Ma jasno mi je toMi se ujutro samo umijemo, operemo zubiće, ali ruke ne peremo skoro nikad ...ako se smoče, smoče se, ako ne, opet dobro
Meni je usvajanje higijenskih navika i pranje ruku prije jela :/