Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 59

Tema: Doručak u vrtiću

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Doručak u vrtiću

Kako izgleda u vašem vrtiću?

Ne želim da ovo izgleda kao kritika našega, već sam im rekla moje mišljenje, i vjerujem da će ga uvažiti, samo želim čuti i druga iskustva.

Kod nas je naime cca 85% kruh plus nešto (putar, džem, sirni namaz, tuna pašteta-domaća, linolada...), nekoliko puta se desio griz, čokolino, palenta, i sad se ne mogu sjetiti što još.

Smatram da ima puno previše kruha, kako god zdrav on bio (mislim na raženi, kukurizni...).

Počela sam slagati listu prijedloga koju ću dati u vrtić, na kojoj su za sada palačinke sa sirom, štrukle, okruglice sa šljivama. Postoje naravno neka ograničenja, ali mislim da se može puno napraviti po ovom pitanju.

Ideje su više nego dobrodošle!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u našem vrtiću je još i zobene pahuljice (neki rijetki napoj) i riža na mlijeku s čokoladom... oboje djeca ne vole jesti i u biti bojkotiraju jer je neukusno. Bolje je onda da jedu kruh, ma kako (ne)zdravo bilo.

Isto ne kužim po čemu su palačinke bolje od kruha?!
    Knedle sa šljivama mislim da znaju imati za ručak.

Nisam ni ja presretna doručkom, ali više u smislu da mi je to siromašno.. šnita kruha s tankom salamicom....

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kod nas znaju imati i kornfleks, a štrukle su obično za ručak.
    Moj mali ianako baš ne voli jesti kruh, pa nekad jede doručak nekad ne.
    Veli teta kako kad, ak mu se sviđa ono kaj je ponuđeno pojede ak ne onda ne jede.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne pada mi na pamet niti jedan kriterij po kojem bi mi knedle sa šlivama ili palačinke bile prihvatljiviji izbor od kruha?? Osim raznolikosti.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Većinom kruh + nešto tipa sirni namaz,marmelada,margarin i salama,često palenta ,pa cornfleks sa milijekom,griz...

Upravo sam pitala R. što imaju za doručak sve u vrtiću (iako uglavnom znam) i on kaže špinat

Uglavnom ne znam što bi ti baš savjetovala a da je zdravo i pametno :/ ..a uz to još i da klinci jedu.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ni ja. Naprotiv.
    to je nezdravija i nekvalitetnija hrana od kombinacije kruh+nešto.
    Marin ima maslo i marmeladu, vidila sam da je pašteta pravljena :D , cornflakes+mlijeko....

doma jede npr zob+voće ili griz+malo tamnog kakaa, integralnu palentu+jogurt, smiksano voće u običnom jogurtu, home-made muslije+ brusnice s mlijekom, home made zobene kekse, domaću riblju ili kokošju(od domaće koke) paštetu ili humus s kruhom. Kruh je kod nas doma 90 posto vremena by me, palačinke su makrobiotičke (makar nismo mb) s domaćom marmeladom,...
    a kad se zaželi dobi čokoladne kuglice ili pureću šunku-to gotovo nikad nemamo doma, ali kad je ima jednom u 2mj, obožava je.

U svakom slučaju, ja bi to rado uvela u vrtić, ALI sam svjesna činjenice da većina djece na te okuse nije navikla i tetama bi bilo teško s njima :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    ni ja. Naprotiv.
    to je nezdravija i nekvalitetnija hrana od kombinacije kruh+nešto.
    Marin ima maslo i marmeladu, vidila sam da je pašteta pravljena :D , cornflakes+mlijeko....

doma jede npr zob+voće ili griz+malo tamnog kakaa, integralnu palentu+jogurt, smiksano voće u običnom jogurtu, home-made muslije+ brusnice s mlijekom, home made zobene kekse, domaću riblju ili kokošju(od domaće koke) paštetu ili humus s kruhom. Kruh je kod nas doma 90 posto vremena by me, palačinke su makrobiotičke (makar nismo mb) s domaćom marmeladom,...
    a kad se zaželi dobi čokoladne kuglice ili pureću šunku-to gotovo nikad nemamo doma, ali kad je ima jednom u 2mj, obožava je.

U svakom slučaju, ja bi to rado uvela u vrtić, ALI sam svjesna činjenice da većina djece na te okuse nije navikla i tetama bi bilo teško s njima :/
    mislim na palačinke i knedle, da su nezdravije od kruha :/

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

prvo na pamet mi pada muessli s mlijekom, jogurtom, susenim ili svjezim vocem...svjeze voce

meni se isto palacinke, strukli i knedle bas ne cine neka pametna alternativa kruhu i namazu :/

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni pada na pamet tko bi pekao tolike palacinke,štrukle, mijesio knedle sa sljivama i sl...
    do 8.00 treba biti gotov dorucak. a rucak treba za jaslice biti gotov u 11.00, ti isti kuhari rade i marendu koja treba biti u 14.00/14.30 gotova, isto treba uzeti u obzir da je u 10.00 voce koje treba biti oprano i pripremljeno itd.itd.itd.
    jedino ako nisi mislila na neke instant/smrznute stvari?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sad nemam vremena vam objasniti što sam mislila, nisam bila baš najjasnija. Ali za početak moji prijedlozi su isključivo zbog raznolikosti. Domaći voćni jogurt, griz+sušeno voće i sl. ne mislim da bi se baš mogli provoditi u vrtiću (više zbog nenaviknutosti djece, ali to je opet druga priča o kojoj ću kasnije detaljnije), ovi prvi prijedlozi su nekakva vrsta kompromisa.

leptiric_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Postoji knjiga normativa prehrane za vrtiće, jako debela knjiga koji bi svaki vrtić trebao imati, DOBIJU JE NA POKLON, i sestra bi trebala prehranu sastaviti po toj knjizi. Unutra su gotovi recepti, gramaža po pojedinom djetetu. Znači popis prehrane je besmislen jer nije da oni nemaju ideje već su... hm, hm... A i palačinke, bojim se, možeš zaboravit. jer napeći palačinki za 300 djece, hm, hm...

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kod G dobivaju više manje sve kaj ste navele:
    kornflakes
    čoko kuglice+mlijeko
    čolokino
    ponekad musle, ali ih klinci baš neće jesti
    kruh sa:
    šunkom
    spravljenim sirnim namazom
    putar, pekmez

možda još nešto, ali sad se nemogu sjetiti
    uglavnom više ove kombinacije s kruhom čini mi se, ali G voli kruh pa mu ne padne teško

suho voće imaju često, ovako između obroka tete im daju da grickaju.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Osim što mislim da je nezdravije od uobičajenog, taj doručak koji si predložila ja ujutro nebi mogla probaviti. Kruh s nečim je sasvim normalan doručak, što mu fali? Pogotovo ako je nekakav raženi kruh, di ćeš bolje?

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni je isto kruh sa namazom prihvatljiv doručak. dobiju još corn flakes sa grožđicama i gris na mlijeku s čokoladom.
    važno mi je da je ručak raznolik, s tim sam skroz zadovoljna.
    štrukle dobiju za ručak, a i knedle sa šljivama su meni ručak.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni je kruh isto ok.
    Imaju neke domaće namaze, kao paštete, i mliječne namaze na raženi, kukuruzni kruh.
    Ili griz, palentu, nekad čokolino.
    Mi zadovoljni.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je kruh s nečim prihvatljivija varijanta od tih nekih zobenih pahuljica i riže na mlijeku (baš sam danas vidjela kako to izgleda)... jer to NE jedu. Mislim da je bolje da za doručak bar nešto pojedu.

Mi doma obično jedemo kruh s namazom, salamu, povrće.. imamo bogati doručak i onda mi je koma kad dođe u vrtić i ostane gladan.

Ovo dvoje što sam gore spomenula nažalost fakat nije ukusno (te dane tete jedu kruh+nešto, a ne isto što i djeca!!!!). Jedno je da dobiju neke fine i ukusne pahuljice (može i zdrave, nisam mislila nužno na one čokoladne).. ali to je vjerojatno znatno skuplje od ovoga.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam zadovoljna kako i sta jedu.
    a bas i nisam "flegma" po pitanju klope.
    ali stvarno im je jelovnik jako dobar.

osim griza imaju i zobene pahuljice, mslim da sam vidjela i razene sa suhim grozdjicama, i ako sam dobro vidjela 2 puta u tjednu imaju dorucak kruh+namaz i mislim jednom za popodnevnu uznu.

danas imaju cak pizzu za popodnevnu uzinu, sto je za jednom mjesecno, cak po meni, ok.

voce imaju stalno, ako za uzinu dobe samo jogurt, tete m daju jos voca ili nekog keksa.

bas cu popodne pogledati sta imaju za dorucak kroz cijeli tjedan.

inace, ja sam jaaaako zadovoljna sa ruckovima

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kod nas su jelovnici više manje slični kao ovi vaši, ja uglavnom zadovoljna.
    Ali Lea uvijek doručkuje doma pa tu nemam što za reći, meni više fale ideje za domaće doručke,a danas je za ručak u vrtiću npr. ričet

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Jasna prvotno napisa
    Meni je kruh s nečim prihvatljivija varijanta od tih nekih zobenih pahuljica i riže na mlijeku (baš sam danas vidjela kako to izgleda)... jer to NE jedu. Mislim da je bolje da za doručak bar nešto pojedu.

Mi doma obično jedemo kruh s namazom, salamu, povrće.. imamo bogati doručak i onda mi je koma kad dođe u vrtić i ostane gladan.

Ovo dvoje što sam gore spomenula nažalost fakat nije ukusno (te dane tete jedu kruh+nešto, a ne isto što i djeca!!!!). Jedno je da dobiju neke fine i ukusne pahuljice (može i zdrave, nisam mislila nužno na one čokoladne).. ali to je vjerojatno znatno skuplje od ovoga.
    moja je odrasla na tome. i dan danas pojedu ona i MM takav dorucak doma.
    malo su joj chrunchies, i ostale cokolino pahuljice, utjecale na zelju i volju za zobenim i ostalim "bezukusnim" i zdravim doruckom, ali stvar je da djeca to ne jedu jer ni doma to ne jedu. i onda nije dobro ako je menu los a nije dobro ni ako djeca ne jedu
    nase tete imaju pravilo od 3 zalogaja i garantiraju da do kraja vrtica djeca na taj nacin sve pocnu jesti.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

tih nekih zobenih pahuljica i riže na mlijeku
    ocu rec, da cim napises ovako, znaci da dijete sa takvim necim nije upoznato, pa nije ni cudo da odbija jesti.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Slažem se s leonisom.
    ja sam Jasnu prvotno shvatila da su te zobene bile stvarno loše napravljene
    Inače, moje cure ih obavezno doma jedu, napravim ih na rižinom ili zobenom mlijeku. prije sam znala staviti unutra grožđice ili brusnice, ali sad nekako baš ne prolazi.

Meni je ok ovo pravilo od 3 zalogaja.
    Moram priznati da se u prehrani baš ne ponašam juulovski, ali jednostavno ne mogu prostati na to da jedu samo ono što one žele.
    Mislim da je sve stvar navike.
    Jutros Lei ponudim na izbor zobene ili žgance s mlijekom. A ona bi one čokoladne kuglice (neću reći kojeg proizvođača) koje su dobili na Fašniku kao nagradu
    Ne može, jutros biraj ili prvo ili drugo.
    Baš sam postala nacist za hranu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

istina, i teško da će hrpa djece koja s time nije upoznata prihvatit isto, Marin za jesti i crunchiese i čoko-kuglice, ali mi svejedno prihvaća redovno griz, palentu, sve to integralno, zob, kuskus, ostale žitarice, voće...

nije lako osmislit jelovnik koji svima odgovara, znam roditelje koji se zgražaju što više nema hrenovki...tako da...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

inače povremeno dozvolim, nerado, ali ipak, čokolino, čokoladne kuglice i sl. gluposti.
    I nije bed jer je to povremeno, a ostatk vremena žele jesti i ove zdravije varijante

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

isto tako i ja, mada su nama te kuglice više poslastica iliti on jede doručak jednom rukom, a drugom gricka te (suhe) kuglice. Ja se držim toga da uglavnom ne branim ništa, niti išta takvo nudim

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da, a ja recimo hrenovke ne dopuštam. možda 1-2 puta godišnje. U međuvremenu jedu sve ovo što ti, krumpirić, pišeš.
    I uvijek radije biram tu opciju nego kruh+namaz

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a evo jedan primjer kompromisa: može griz...i bijeli i dinkel...od Alnature...ali ako je posipan s kakoom Pa onda kupim onaj iz Bio&Bio. negdje se mora malo popustiti

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Meni je ok ovo pravilo od 3 zalogaja.
    Moram priznati da se u prehrani baš ne ponašam juulovski, ali jednostavno ne mogu prostati na to da jedu samo ono što one žele.
    Mislim da je sve stvar navike.
    Jutros Lei ponudim na izbor zobene ili žgance s mlijekom. A ona bi one čokoladne kuglice (neću reći kojeg proizvođača) koje su dobili na Fašniku kao nagradu
    Ne može, jutros biraj ili prvo ili drugo.
    Baš sam postala nacist za hranu
    po meni to bas je juulovski, da se tako izrazm.
    jer ti si ponudila dorucak (na tebi je odgovornost da jedu i da se zdravo hrane) a opet si njoj dala slobodu zbora a sa time si podijelila sa njom odredjenu odgovornost.
    tako mi masu puta radmo. ponudm joj a il b opciju pa neka bira. nema c.
    ne samo u hrani

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

posljedica metode tri zalogaja je da naše sada zovu najvećim gladušima u vrtiću

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa
    posljedica metode tri zalogaja je da naše sada zovu najvećim gladušima u vrtiću

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

:D
    i mi primjenjujemo ili ili
    oš cipele il patike, nema u papučama vani

hrenovke, ah, jeo ih točno dvaput u svom 4godišnjem životu. Jednom kod bake , a jednom ih se jaaaaaaako bolestan poželio, jaukao za njima ko trudnica

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni samo nikako nije jasno zašto škole ne slijede primjer vrtića, kad je riječ o prehrani. ako su uspjeli uvesti zdravu prehranu u vrtićima, zašto ne mogu u školama?
    taman su se navikli na polentu i eto ih opet na krafnama

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

hrenovke- jednom. kod bake.
    pasteta 3 puta- kod bake.
    jednom losos pastetu doma. bila je isto bolesna.
    tuna pasteta mi je ok, dobiju ju u vrtcu a ja ju planiram napraviti (sastojci stoje u ormaru dva mjeseca )

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ccc, ja je pravim, i domaću kokošju. To ne računam pod paštetu, to je itekako zdravo...
    za škole su rekli da je zeznuto, jer su to djeca odrasla na junku, i u vrtiću su jeli junk. Naravno, u većini, ne svi. A ove je male lakše naviknut, valjda..

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kod nas je sve počelo s bakom. I kakao i čokolino i nutela i hrenovke i cedevita

Leonisa, onaj dio bi mogao proć pod juulovski, ali 3 zalogaja i ucjene , nikako.
    Kao što reče Dušanka na Familylabu - kad dijete počne bljuckati hranu, šalje poruku da mu je dosta i ti je moraš prihvatiti da bi razvijao zdravu samosvijest kod djeteta.. ili tako nekako ....ali što ako uopće neće jesti i tako danima? da je pustim? Pa ne mogu baš

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Istina je da mi to doma ne jedemo i da nisam probala, ali teta je zakolutala očima na zobenu kašu. One imaju onda problema s hrpom gladne djece koja to jednostavno neće jesti.. A i fakat izgleda jadno...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Krumpirić, kako praviš kokošju paštetu? ja obavezno vikendom pravim kokošju juhu, a kokoš pojede pas
    Mi jedemo one biljne paštete iz Bio&bio, tj jednu, onu pflanzig, ta nam je najbolja

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Jasna prvotno napisa
    Istina je da mi to doma ne jedemo i da nisam probala, ali teta je zakolutala očima na zobenu kašu. One imaju onda problema s hrpom gladne djece koja to jednostavno neće jesti.. A i fakat izgleda jadno...
    Zato je meni super što imamo priliku da Lea uvijek doručkuje doma

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne kužim zašto zobena kaša izgleda jadno, lijepo skuhana s voćem i lješnjacima npr i medom, izgleda itekako mnjam.
    Sve je to do reklame. Često djeca imaju taj osjećaj da im je zdrava hrana "gadna" jer im je junk nagrada , a i mi isto (a meni je bome lubin bolji od hamburgera )
    nego, pašteta, ugl.kuhana piletina iz juhe, kuhana jaja može i ne treba, maslinovo ulje (može i maslo), začini, senf, limunov sok, ja to odoka...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne kužim zašto zobena kaša izgleda jadno, lijepo skuhana s voćem i lješnjacima npr i medom, izgleda itekako mnjam.
    Sve je to do reklame. Često djeca imaju taj osjećaj da im je zdrava hrana "gadna" jer im je junk nagrada , a i mi isto (a meni je bome lubin bolji od hamburgera )
    nego, pašteta, ugl.kuhana piletina iz juhe, kuhana jaja može i ne treba, maslinovo ulje (može i maslo), začini, senf, limunov sok, ja to odoka...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mojoj nećakinji uglavnom ne valja moja kuhinja jer ja " stalno neke zdrave žitarice radim"
    Neki dan joj čufte nisu bile dobre "jer sam sigurno stavila neke zdrave začine koje baka ne stavla"
    ali joj je zato blitva s tim začinom super

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma Matija stvarno jede dosta zdravu hranu (trudim se prilično) /Nije jeo niti jedan bombon do svoje 3 godine... ni čokoladu/ Nikad nije jeo čokolino. Hrenovke u tragovima.. možda 2kom u 5 godina....

Zobena kaša izgleda jadno jer oni dovuku iz kuhinje jušnu zdjelu napoja u kojoj je više mlijeka nego žitarica onako grozno razmočenih.

Doma voli jesti muslle (da li ja tu možda brkam mussle i zobene pahuljice ili bi to ipak trebalo biti isto/slično).. i poanta je upravo u hrskavosti.. Da staviš suhe žitarice, relativno malo mlijeka i hruskaš.. s grožđicama, lješnjacima i svim finim. To doma doduše ne jede često jer za moj pojam pojede relativno malo (pa se bojim da je gladan) jer to ipak treba žvakati dosta.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

treba ih, da budu hrskave, ispeć možeš pronaći recepte.

sorry na offt.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sorry na offt.
    da ali te hruskave bi trebalo natopiti u mlijeku jer u suprotnom znaju pokupiti tekucinu u zelucu i izazvat bol (osobno iskustvo).

branka, da je, dijete daje znak da je sito odbijanjem jela. malo dijete. koje je vec jelo. ali dijete od 2-3-4g za koje je evidentno da je gladno (ne moze biti sito jer jos nsta nije jelo) i odbija jesti jer to ne zeli jest...3 zalogaja je men ok kompromis, ne ucjena. dogovor. ok ne trebas pojesti sve al SAMO tri zalogaja...bilo juulovski ili ne, meni je to ok. kao sto necu djetetu dati da izabere oce li jest za dorucak chips ili zgance, jer svi znamo sta ce izabrati.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi doma imamo nešto ala tri zalogaja, probaj, a ako ne valja, "pljuni" , nit pljune nit prestane jest, u 99 posto slučajeva.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa

sorry na offt.
    da ali te hruskave bi trebalo natopiti u mlijeku jer u suprotnom znaju pokupiti tekucinu u zelucu i izazvat bol (osobno iskustvo).

branka, da je, dijete daje znak da je sito odbijanjem jela. malo dijete. koje je vec jelo. ali dijete od 2-3-4g za koje je evidentno da je gladno (ne moze biti sito jer jos nsta nije jelo) i odbija jesti jer to ne zeli jest...3 zalogaja je men ok kompromis, ne ucjena. dogovor. ok ne trebas pojesti sve al SAMO tri zalogaja...bilo juulovski ili ne, meni je to ok. kao sto necu djetetu dati da izabere oce li jest za dorucak chips ili zgance, jer svi znamo sta ce izabrati.
    ma naravno, ili u jogurtu...ali tako dobiješ onako ukusne ko crunchies il kupovne musli, nisu kašaste

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

stvar je i u tome sto vecina djece ne zeli jesti tu zdravu hranu u vrticima. netko tko je svima super provali da to ne valja i vise nece nitko. klinci na crni i sl kruh govore - fuj, zmazani kruh! lignje - nema sanse! a to je sve zato sto doma nisu navikli to jesti pa 5 roditelja u grupi od min25 ne znace puno da bi se mijenjao jelovnik.a ja mislim da bolje da pojedu i taj kruh (super ak je kukuruzni il sl) nego nista.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ne bi se baš složila bolje išta nego ništa.
    To je samo opravdanje da se ne pokušava nešto promjeniti. Kada bi svi tako razmišljali, puno lijepih, dobrih i pametnih stvari se nikad ne bi dogodile.
    Promjene treba uvoditi polako i pametno.
    Slažem se sa metodom 3 zalogaja, tj. "sve treba probati".
    Na taj način djeca isprobavaju nove okuse bez prisile i navikavaju se na njih. Dobar odgajtelj ima načina upoznati djecu sa zdravom prehranom i njenom važnosti i kako da privoli djecu da to počnu jesti.
    Npr, koji put je dovoljno privoliti nekolliko djece ( recimo "vođe" ), pa da polako svi počnu to isto raditi.
    Davati djeci hrenovke, paštetu i hrpu narezaka samo zato da nešto pojedu, smatram opasnijim za njihov organizam nego da ne pojedu ništa dok ih se ne privoli na tu hranu. Djeca neće biti gladna, pametne su to glavice, a i uvijek ima nekog voća.
    Brzo se može na djecu u grupi utjecati, ako ima volje

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

veki, totalno se slažem. ja nikako nisam za bolje išta nego ništa. treba ih navikavati, a ne ići linijom manjeg otpora.
    iako, nije ni to uvijek tako lako. moja 2,5 godišnjakinja nekad neće nešto ni probati., nema šanse. a ako je ipak nagovorim onda zna pojesti cijelu zdjelicu

Inače, najbolji muessli koje sam ikad jela i koje cure relativno vole su iz Bio&Bio Hrskavi amarant muessli orašasti plodovi

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

istina, zato se radi tokom cijele godine na tome da djeca jedu zdravu hranu. stvar je u tome sto djeca doma ne jedu tu zdravu hranu jer neki roditelji idu linijom manjeg otpora ili jednostavno ni sami to ne jedu. ima djece koja odbijaju sve(ne samo hranu nego i ici na wc, pa cak i u rijetkim slucajevima piti) pa u tom slucaju mislim bolje ista nego da su cijeli dan gladna.
    3 zalogaja...ne znam..treba sve probat, slazem se, al jedan mali je kategoricki odbijao grahorice i kad bi ga bilo tko na bilo koji nacin dobio da bar malo proba, povracao bi. dakle, bolje kruh nego da ide gladan spavat. a voca nema bas uvijek na raspolaganju u vrticima u koje se dovozi hrana iz centralnog.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

da me ne bi krivo shvatili - osobno sam apsolutno protiv grickalica i poticem zdravu prehranu (umjesto grickalica susene marelice(a suseno voce, kazu,nisu wellcome u vrticu), cips od jabuke, orasaste plodove..), ali kad dijete dode ujutro od doma s cokoladom u ruci...kaj da vam kazem?!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •