Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 59 od 59

Tema: Doručak u vrtiću

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kod nas roditelji donose voce u grupu i voca uvijek ima

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma daj? baš super ideja!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pa da, jednom mjesecno kila voca.
    tako da voca uvijek ima.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Zadnji sam put samo preletila preko postova, nisam stigla komentirati. Pa da vidim kak će mi sada ići...

Nisam frik za zdravu hranu, ali kad sam otvarala ovaj topic, to mi ni nije bila namjera konstatirati. Vrtić nije mjesto gdje će djeca jesti amaranth, piti zobeno mlijeko ili jesti "neobične" pahuljice, zato roditelji koji to žele tako nešto priređuju doma. Bilo bi lijepo, ali za sada tome nema budućnosti.

Ono što ja za početak želim u našem vrtiću je RAZNOLIKOST. To je sve. A mogu reći da sam već uočila promjene, ne znam ima li to kakve veze s mojom reakcijom prošli tjedan. Jutros palenta, prekjučer griz i sl.

Mene je frapiralo kad sam saznala da se djecu (valjda ponekad) pita što bi htjela jesti. Po meni tu ne bi smjelo biti demokracije, odnosno nek je ima, ali ko što netko reče, imaš na izbor dvije zdrave stvari, a ne da djeca izvolijevaju hrenovke i sl., pa to i dobiju.

Malo razmišljajući o svojim prijedlozima, doista palačinke ne bi prošle u vrtiću, barem ne onakve kakve ih ja radim, na super teflonskoj tavi s pola kapi ulja. Neku drugu verziju ne bih htjela da Jana jede. Štrukle se mogu napraviti, iskusne kuharice razvaljaju tijesto u tren oka, isto vrijedi za okruglice (p.s. i moji su to kuhali kao ručak, to mi nikada nije bilo jasno). Dali ste još neke ideje koje mislim da se mogu izvesti. Pitanje je samo volje da se neke stvari u kuhinji promijene (kao što se pekari dižu ful rano da bismo svi imali mirišljavi kruh ujutro, tako mislim da su i kuharice u vrtićima tempirane da djeca u 8 imaju doručak). Usput rečeno, njihova marenda, ona iza spavanja, nije nikada nešto pripremljeno, već sve kupljeno (banane, pecivo, jogurt, muffini...), vidim da je kod nekih od vas srećom drugačije.

Mogla bih pisati do prekosutra, ali bolje da za sada tu stanem. Dižem se rano.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

super! ja radim u takvoj grupi gdje ne smijem nis trazit od roditelja jer placaju nesto vise i kad treba dat novce za bilo sto ili donijeti nesto sto se treba kupiti neki su prigovarali jer `placaju vise`. ljudi su razliciti. naravno da ima onih koji su za sve, ali mi je zao da stalno jedni te isti sudjeluju, a druge bas briga. sa zdravom prehranom treba poceti od najranije dobi, ali ja primjecujem da dosta roditelja to ne radi(ono s cokoladom umjesto dorucka mi je a way 2 much!). ok, i moj mali je do skoro 2godine jeo voce 2x dnevno, a sad mi je dat mu voce najveca muka i igra bez granica. ha, nadam se da ce kad krene u vrtic pocet jesti samoinicijativno

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

jelka, ono iza spavanja je uglavnom tako jer kuharice imaju radno vrijeme od ranog jutra do 14ili15h, nisam 100% ziher tocno do kad pa je svima lakse napravit tak jer poslije nema tko ni oprat sude popodne i sl.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    doma jede npr zob+voće ili griz+malo tamnog kakaa, integralnu palentu+jogurt, smiksano voće u običnom jogurtu, home-made muslije+ brusnice s mlijekom, home made zobene kekse, domaću riblju ili kokošju(od domaće koke) paštetu ili humus s kruhom. Kruh je kod nas doma 90 posto vremena by me, palačinke su makrobiotičke (makar nismo mb) s domaćom marmeladom,...
    a kad se zaželi dobi čokoladne kuglice ili pureću šunku-to gotovo nikad nemamo doma, ali kad je ima jednom u 2mj, obožava je.
    jesi ti po zanimanju kuharica (šala mala) :D

uh kad vidim ovaj tvoj popis šta ti dijete jede za doručak...svaka čast...
    ne znam kako stigneš svaki dan peči kruh i sve ovo ostalo....

mi smo što se doručka tiče u večini na kruh+sirni namaz+voće

mlijeko, jogurt i muslije neće ni blizu...čak joj se povrača od samog mirisa mlijeka ...tako da uopće nemam ideja što se doručka tiče....
    šta se voca tiče tu smo super. pojede i po 3-4 voćke dnevno(trudimo se da budu sezonske) ...ali zato povrće.............uh.......

ma največi problem je taj što neće ni da prova nešto novo....a ako i prova odmah ispljune...

a što se vrtiča tiče 4 dana je krug+sirko,maslo ili marmelada a jedan dan je corn fleks i taj dan je moje dijete gladno od 7 do ručka.....
    što se tiče donošenja bilo kakve hrane u vrtić-ZABRANJENO.
    a imam dojam kad bi neki roditelj došao sa nekom idejom kako malo promijeniti meni da bi mu se svi nasmijali od kuharica pa nadalje....mi smo veliki vrtič i pripadamo organizacijskoj jedinici koja ima preko 30 vrtića....tako da isti meni za sve...bez posebnih želja .....

mislim da stvari puno bolje stoje u manjim vrtičima i sredinama....

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Trebaju se roditelji uskladiti na nekom roditeljskom s tetama i inicijativu predložiti ravnateljici koja može organiziriati sastanak s medicinskom sestrom - one slažu meni, a ne kuharicama :/ Ili osobno, svatko za sebe, ali po Ps-u.
    Mi često doručkujemo prije vrtića jer ja u pon zapišem meni i onda pratim kad ima smisla da jedu tamo, kad ne, a i kad će biti gladni jer su i doručak i ručak tanki pa ih potfutram pečenim ili kuhanim jajima, namazom od graha, humusom, jogurtom i sl. Palačinke, uštipci isl. home made bakanalije od svih vrsta brašna i domaćih namaza obično radimo u nedjelju kad ima malo više vremena- mi njegujemo nedjeljni brunch da možemo duže rajzat
    Naše tete kažu da klinci mrze musli jer ih donose odvojeno pa se ne stignu smekšati. To bi trebalo čim dođu kuharice tutnut u toplo mljeko, da do serviranja bude žvakljivo - jer što su zdraviji musli to su , ako ćemo iskreno, tvrđi i žilaviji.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa
    Mi često doručkujemo prije vrtića jer ja u pon zapišem meni i onda pratim kad ima smisla da jedu tamo, kad ne, a i kad će biti gladni jer su i doručak i ručak tanki pa ih potfutram pečenim ili kuhanim jajima, namazom od graha, humusom, jogurtom i sl. Palačinke, uštipci isl. home made bakanalije od svih vrsta brašna i domaćih namaza obično radimo u nedjelju kad ima malo više vremena- mi njegujemo nedjeljni brunch da možemo duže rajzat
    i ja bi voljela da mi dijete doručkuje prije vrtiča u danima kad znam da doručak neće ni okusiti u vrtiču ali nažalost ja dijete vodim u vrtić u 6 i 30 pa nema šanse da mi ona jede u šest sati ujutro....
    a kao što sam rekla ništa se ne smije nositi u vrtić...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •