Evo moj recept dok se ne prevede ovaj gore![]()
Tijesto
2 šalice glatkog brašna
200 g maslaca ili margarina
1 žlica šećera
1 žličica soli
6-8 žlica hladne vode
Sastojke dobro izmješati, zamotati u prozirnu foliju i u frižider na sat vremena.
Nadjev
4-5 jabuka
100 g badema
1 šalica smeđeg šećera
2 žlice brašna
1/2 limuna
1 žlica jabučnog octa
1/2 žličice cimeta
Jabuke narezati na ploškice i staviti u vodu u koju smo iscijedili limun. Badema popržiti i isjeckati. Zamješati sve sastojke i dodati ocijeđene jabuke.
Tijesto prepoloviti i razvaljati na cca 5 mm (ili manje), obložiti kalup, staviti nadjev, preklopiti s drugom polovicom tijesta. Peče se negdje oko sat vremena isto na oko 200 stupnjeva. Meni su jednom malo rubovi bili počeli goriti, samo sam stavila foju preko njih neko vrijeme. Pita super ispadne![]()