Citiraj Iva prvotno napisa
Oprosti...ali nista je ne banaliziram, a narocito ne vasu borbu. ovo je
samo moje razmisljanje... Ne smatram da se ne bi trebale truditi ili to prihvatiti kao gotov cin...ali da su pojedinci skloni sve zivo posvetiti samo i iskljucivo tome i ne uzeti obzir i druge opcije.. a godine prolaze i postane prekasno za te druge opcije....
Mislim da je nedavno ukinuta dobna granica u Hrvatskoj za posvojitelje, ali nisam to sigurna. Obično (najčešće) ljudi prvo pokušaju MPO, pa onda posvojenje. Teško je paralelno jer je i jedno i drugo prilično logistički zahtjevno i traži veliki trud, pa je jedno i drugo paralelno jako teško izvedivo, ako (najčešće se radi o ženi) osoba radi. U MPO se krene obično vjerujući da će trajati maksimalno godinu ili dvije, pa se onda stvari zdravstveno zakompliciraju ili se čekaju postupci, idealno bi bilo u to "utrošiti" maksimalno dvije godine, ali to najčešće, ako nema financija, nije izvedivo. Tako sam i ja krenula misleći nećemo mi dugo, odustat ćemo, ali se osoba "zalijepi" jer kao nije ništa niti stigla odradit (potrebne su najčešće godine za 2-3 postupka). Obrnutim putem, po mojem nekom iskustvu, idu većinom osobe koje od liječnika dobiju jednoznačnu obeshrabrujuću dijagnozu. Znam da onako izvan priče zvuči jednostavno... Neke od tih dilema možeš pogledati na novom topicu na Potpomognutoj "Izlazna strategija", stickan je pod ljepljive, ako te zanima malo pozadine. Iskreno, i mene su morila ta pitanja dok još nisam ušla u MPO i shvatila kako to sporo ide i kako se niti ne okreneš, a ode(u) godina(e). Osobno, biologija mi je nevažna, ali se najčešće kreće s uvjerenjem bit će to brzo, jedan do dva postupka, a to će se napravit unutar godine dana kao... Barem mislim da većina tako razmišlja.