Doručak:zobene,naribana jabuka - bilo fino, uglavnom pojela ja M cica
Ručak:pileće bijelo,luk,tikvica - kuhano na pari u gotovo umješala proso;
Većera: probajte pogodit
Doručak:zobene,naribana jabuka - bilo fino, uglavnom pojela ja M cica
Ručak:pileće bijelo,luk,tikvica - kuhano na pari u gotovo umješala proso;
Većera: probajte pogodit
Ovih dana jeo je:
Dinstana teletina s malo pelata i žganci.
Kuhana piletina, mrkva, celer, poriluk.
I danas kod bake grah (a bakina kuhinja nije light kao maminazato ćemo sutra nešto sasvim lagano kao npr. tikvice i proso).
doručak: pola jogurta i malo jabuke (nije bila gladna jer se nacicavala CIJELU noć)
ručak: brokula, karfiol, mrkvica i pileći file (ovo zadnje nije ni pogledala)
večera: povrće od ručka i palenta
doručak-jabuka,keks
ručak-teletina, juhica, mrkva,krumpir
večera:pš.gris s bananom
Dorucak: kasica od marelica
Rucak: kuhana mrkva i koraba s palentom i par kapi suncokretovog ulja
Vecera: odbio ostatak od dorucka i samo sisao
doručak: kuhana jabuka sa rižinim pahuljicama (prvi puta jela-pojedeno)
ručak:kuhano junetina, mrkva,prokulica,cvjetača,brokula,krumpir, sve smiksano
večera:kašica kuhana jabuka,kruška,batat
doručak: proso i tikvica
ručak: janjetina i brokula
večera: ostatak od ručka
Dorucak: pahuljice od integralne rize (kuhane, ne miksane) s kasicom od marelica
Rucak: piletina + mrkva + koraba (kuhano, smiksano)
Evo info napokon:
Voće u kombinaciji sa žitaricama, odnosno škrobom iz žitarica nije dobro jer u trbuščiću voće fermentira (u toj kombinaciji) čime se tada otežava proces probave. Fermenatcija je oslobađanje štetnih plinova čime se usporava probava i ne iskorištavaju se oni najvrijedniji sastojci iz pojedinih kombiniranih namirnica.
Ove reakcije se uvijek mogu primijetiti u probav; vide se u bebinoj stolici jer je najčešće riječ o "lošoj" (rekla bih neadekvatnoj) kombinaciji namirnica.
Najbolje je jesti prvo voće, pa tek onda žitarice uz pauzu od cca. 2 sata! Ako baš nekako i morate kombinirati (npr. radite voćni kolač) najbolje je upitrebljavati jabuku jer je ona najlakše probavljivo voće!![]()
OT
jel to ona koja je na skciji u intersparu? mm danas kupio pa ćemo i mi sutra po janjetiniapricot prvotno napisa
![]()
doručak: jogurt i jabuku
ručak: povrtna juha s tjesteninom
večera: riža
nije, ova je provjerena, iz kućne radinosti.
Mi imamo one sitne pa ih samo prelijem vručom vodom ili vrelom vodom od kuhanja voća i poklopim, stoji tako 5-10 min i super su. Onako pudingaste. Danas smo ih za doručak jeli sa kuhanom kruškom ali sa čime ćemo sad kad znam da to očito nije bog zna kakva kombinacija nemam pojma. Mislim da same neće imati prođu. Ne znam da li se ovo odnosi i na suho voće? A povrće? Nisam nikad probala. Ako netko ima neku isprobanu kombinaciju povrća i zobenih nek se javi. Molim samo receptić u kratko. Zob je jako zdrava i šteta bi mi bilo da to više ne njupamo. Unaprijed havala.![]()
što god da skuhaš, na kraju staviš zob.
nema nekog posebnog recepta jer zob paše uz sve: uz voće, povrće, meso i ribu.
doručak: proso sa suhim marelicama i šljivama
ručak: riba list(patarača) i kelj
doručak: jabuka naribana
ručak: tikva sa prosom
neki moglo bi se nazvati međuobrok iako je sok iz sokovnika: sok od malo jabuke, 1 mrkve i špinata. popio oko 80ml. bilo mu fino[/code]
doručak: palenta i kruška
ručak: geršla i riba (list)
večera: ostatak geršle s dodatkom brokule
da, oljušteni ječam
uzina: kuhana jabuka
rucak: brokula s palentom
vecera: griz od pira
jučer
doručak: kuhana jabuka, rižine pahuljice, dvije šnjite banane u to smiksano.
ručak: juha od junetine u njoj kuhano mrkva, cvjetača, list peršina kuhan i izvađen, kelj pupčar. - pola zgnječeno , jela prvi puta i unuta udrobljeno malo mekče od kruha domačeg pečenog sve pojela "zgnječeno" :D
večera: kuhana jabuka, kruška, batat
danas
doručak: kuhana kruška, rižine pahuljice, dvije šnjite banane
ručak : juha od piletine, mrkva, krumpir, kelj pupčer, brokula ( probat ću joj opet zgnječiti ko jučer)![]()
večera : rižine pahuljice, kuhana jabuka i jedan keks unutra
Nismo se javljali jer smo bili u malom štrajku.No danas je ponovo sve pod kontrolom
Dinstana jabuka na malo vode sa suhom šljivom
tikvica,mrkva,luk,pileće bijelo,riža; poslije malo banane
Zobene pahuljice i 1/2 staklenke marelice i banane 8)
frida editirala ime kršitelja Međunarodnog pravilnika o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko
Uzina: kuhana jabuka (ne podnosi sirovu, a to je jedino voce koje sad imamo da je iz eko uzgoja)
Rucak: mrkva i brokula s prosom
Vecera: neka zitna kasica, jos nismo odlucili koja, s malo pirea od jabuke
doručk: kus-kus sa kruškom
ručak: file škarpine i prokulice
večera: zobene pahuljice s nečim (tikvica, karfiol ili brokula)
baš sam gledala tvoju tablice dohrane što si davala svojem bebaču al mene zanima jedna mala informacija u vezi palente....kad joj kuham smijem li je soliti i pretpostavljam da je trebam skuhat rijetko pa je hladit ???![]()
jer od mama koje imaju bebe generacije moje ne daju djeci palentu pa nemam koga pitati a vidim da je ti često tamo spominješ.....
Kuhana kruška miksana sa keksom
Kokošja juha zakuhana sa prosom i umješano u nutra mrkva,koraba,brokula i pastrnjak
malo rižinih pahuljica sa 1/2 staklenke voća - slaba prođa
apricot editirala ime proizvođača
sol se u hranu za dijete ne stavlja minimalno do prvoga rođendana, a po mogućnosti i dulje, jer opterećuje dječje bubrege.m@len@ prvotno napisa
što se palente tiče, skuhaš rijetko (otprilike kao smjesu za palačinke) i kad se ohladi, dodatno se zgusne. unutra možeš naribati kojekakvo voće ili povrće.
doručak: palenta s tikvicom
ručak: cvjetača i brokula sa zobenim pahuljicama
večera: ostatak od ručka, možda podebljan mrkvom
(ja ne pišem voće i ono što se jede sirovo, samo ono što mu baš kuham)
Dorucak: kasica od breskve, rize i jabuka
Rucak: kuhana koraba i integralna riza
Vecera: ostatak od rucka
Danas strajka, pa je vise manje sve zavrsilo u smecu, hvala Bogu na majcinom mlijeku![]()
Apricot od koliko mjeseci si uvela kus-kus i kako se priprema?
Ribana jabuka i 1/2 banane za doručak
Ručak: oslić,tikvice,riža,krump,luk
doručak:gris s bananom
ručak:grašak, zeleni fažol(mahuna),krompir
večera: zobene pahuljice sa suhim marelicama i šljivama
sa 9 mjeseci, kad sam uvela glutenske namirnice.ivana2008 prvotno napisa
kad ga spremam nama, onda ga samo prelijem slanom vrelom vodom i poklopim da se "upari". njemu prokuham nekoliko minuta ili zaspem po skoro kuhanom povrću/voću/ribi/mesu i prokuham zajedno.
Apricot hvala na odgovoru!
Dorucak: kupovna kasica
Rucak: kuhana piletina s korabom
doručak: proso sa suhim voćem
ručak: kunić sa tikvicom, mrkvom i quinoom
večera: ostatak od ručka
Doručak: Palenta i naši kruška
Ručak: Ječam,mrkva,krumpir,luk
Večera:proso,bundeva
Rucak: piletina, mrkvica, integralna riza
apri - kad mješaš amaranth ili quinou sa voćem/povrćem.
Kuhaš zajedno ili odvojeno?
ovisi čemu dulje treba da se skuha.
ako znam da se amaranth kuha skoro pola sata, onda pred kraj stavim voće/povrće.
quinou kuham cca 20 minuta, ali opet isto jer bilju treba manje.
ako miješam sa mesom, stavim u isto vrijeme. ali uvijek u istom lončiću.
jutros sam kuhala amaranth i quinou zajedno i zadnjih 5 minuta dodala buču.
doručak: amaranth i quinoa s bučom
ručak: brancin, brkva i kuskus
večera: ječmene pahuljice i koraba
kuhana naši kruška,suha šljiva i zobene pahuljice
kokošja juha,mrkva,pastrnjak,brokula,koraba,rižine pahuljice
7 korn sa rižinim mlijekom
Dakle stvarno! Sa čime onda kombinirati voće? Sa svježim sirom i jogurtom? A s čim onda zgusnuti? Vidim da i dalje stavljate proso, pahuljice, puru s voćem.abonjeko prvotno napisa
Mi stalno večeravamo kuhanu jabuku sa nekom žitaricom i kojom sušenom vočkicom. Riža je isto žitarica? (Oprostite na glupom pitanjuali šta ću) Keksi su isto napravljeni večinom od žitarica.
Dajte neki savjet :/
E da, naš današnji meni:
Doručak: kupovna kašica od kruške (zgnječenu sirovu jabuku koja je trebala biti na meniju nije htjela ni vidjet)
Ručak: kuhana piletina, puretina, mrkva, cikla i riža
Večera: acidofil i pura (možda čak i Severova dugo-kuhajuća ako budem dobre volje 8) )
Koji komadić kruha ili keksić u međuvremenu ako bude mljackala i žicala dok mi jedemo. Ponudit ću joj i prvi put sušenu marelicu i grožđice namoćene u vodi. Isto onako za usput.
OT, mene zanima jedu li vasi bebaci u isto vrijeme kada i vi, onako, da imate zajednicki obrok. Meni se tako cini da bolje jede. Jedan zalogaj ja pojedem, pa onda ona svoj i tako. A sada ionako voli sve sama, ap zadnjih dana npr. jedemo piletinu kuhanu u "gulasu" sa mrkvicom i tikvicom, sve na komade, da moze sama prstima. Juhica ostane, nazalost neiskoristena...
Danasnji meni:
Dorucak: Jogurt i zobene
Rucak: Teletina+mrkvica+krumpirici (sve skupa kuhano 2 sata skoro, bas k'o gulas)
Vecera: Banana+jabuka (ako bude htjela)
Rucak:
little duck od kad jedemo skupa za stolom mogu reci da Kai definitivno pojede vise nego prije, a i predivno mi je sto je on na taj nacin ravnoporavan s nama.
Jucerasnji meni:
Rucak: mrkva+koraba+palenta
Vecerastatak od rucka
Danas:
Rucak: tikvica
Vecera: kupovna kasica
Danas jedemo tikvicu prvi dan pa sam ju dala samu da osjeti okus. Odusevljen je...pojeo je pola tikvice sto je za Kaia jako puuuno, nama dohrana i dalje ide mravljim korakom.
D: rižine pahuuljice na rižinom mlijeku i vočna kašica
R: tikvica,brokula,riža,krump,luk,oslić
V: zobene pahuljice i ostatak kašice,ni takla nastavili sa bananom
tigar imama par pitanja za tebe u vezi rizinog mlijeka
1.kad kuhas rizine pahuljice na rizinom mlijeku jel to radis isto kao i da ih kuhas na vodi?
2. jesi prvo testirala rizino mlijeko par dana ili si ga uvela cim je dobro reagirala na rizu?
3. s koliko mjeseci si uvela rizino mlijeko?
Dorucak: kupovna vocna kasica
Rucak: tikvica + palenta
ivana2008 prvotno napisa
1.Ista stvar.Bar ja tako radim i Mirta tako voli
2.Nisam testirala posebno rižino mlijeko jer to je u stvari riža,voda i alga za probavu, a ovo koje mi koristimo još ima i neku algu bogatu kalcijem
3.Mislim da sam prvi puta ponudila pod kraj sedmog mjeseca i odmah joj se svidjelo(meni baš i ne).
Doručak:dinstana jabuka,suha marelica,zobene pahuljice
Ručak: Pastrva pećena u foliji sa povrčem ( krump,mrkva,tikvica ) radila za sve isti ručak, samo za M izvadila porciju a nama još malo zapekla. M pojela prvo svoje,a onda i pola mojeg![]()
Većera:preskok, samo cica
dorucak:šljiva i amarath
rucak: mahune, amarath i tikvica
vecera: danas smo ju uveli - zobene pahuljice na zobenom mljeku
vidim da neki daju voce navecer, nisam strucnjak ali cula sam vec puno puta da je jabuka najbolja za dorucak a najgora za veceru, preteska i opterecuje trbuscic. jel zna neko jel to zbilja tak?
jučer
doručak: kus-kus i tikvica
ručak: list, riža i mrkva
danas
doručak: zobne pahuljice s jabukoma
ručak: koraba, krumpir, prokulice, mrkva