D: jabuka na pari, par grožđica,žlica rižinih pahuljica
R: tikvicaa,mrkva,luk,puretina,proso
V: 7 korn i rižino mlijeko
D: jabuka na pari, par grožđica,žlica rižinih pahuljica
R: tikvicaa,mrkva,luk,puretina,proso
V: 7 korn i rižino mlijeko
doručak: proso i brokula
ručak: gomila povrća zgusnuta kukuruznom krupicom
tigar hvala na odgovoru, ali ja opet imama pitanjce:
Kad si uvela 7 corn i gdje to kupujes?
Sorry sto te gnjavim s ovim kad si sta uvela ali ja se strogo drzim svoje tablice dohrane jer sam kao dijete patila od alergija na mnostvo hrane pa sam jako operzna.
Jucer:
Dorucak:ribana jabuka (slabo)
Rucak: kuhana tikvica + piletina
Vecera: kupovna kasica
DAkle, ova tikvica je fenomenalna namirnica, ja ju jako volim, ali da ce Kai svaki dan uspijet pojest pola tikvice po obroku + jos nesto nisam mislila da cu to tako skoro docekati :D :D :D
Danas:
Dorucak: kupovna kasica + proso (uveli ga prvi dan - slabo je jer ga nisam samljela vec ostavila onako zrnatog)
Rucak: tikvica+ proso (sve izmiksano)
Vecera: ostatak od rucka
Proso mi je pravo otkrice jer ga do sad nisam jela pa sam ga skuhala i nama jer mislim da nije o.k. da svom dijeteu dajem nesto sto sama ne jedem. Bas je lijepo da sam zahvaljujuci Kaiu otkrila novu namirnicu i to jako finu![]()
ivana, proso možeš stavljati i u juhu, umjesto tjestenine.
a možeš i kao slatkiš, s ribanim jabukama i mljevenim orasima.
možeš i skuhati u mlijeku.
možeš svašta :D
Ivana 7 korn sam uvela u dreugoj polovici 8 mjeseca kad sam već imala uvedene sve žitarice koje sadrži osim raži pa mi je to bio način kako probati raž a da nije raženi kruh 8) Ja ga kupujem u Bili.
D:Banana i zobene pahuljice
R:Mahune,krumpir,mrkva i luk kuhane u malo vode i kad je kuhano procjedila povrće i u tu vodu zakuhala kukuruzni gris. Povrće smiksala i prelila preko kuruze. Ovo mi je prvi pokušaj da razdvojim namirnice (da nije sve jedna kašica) i nije prošlo loše. Jel zna netko od kad bebeki tako jedu?
V: kašica
Samo da kazem da je tema super, jer mi ponestaje ideja, a ovdje sam vec svasta nasla :D .
Moj djecak od 10 mjeseci je juce papao za dorucak palentu sa kiselim mlijekom, rucak ribica sa kuhanim krompirom, vecera jabuka sa malo cimeta ali mu se to nije svidjelo.
Danas dorucak banana, rucak pileca supica sa komadicima piletina, za veceru cemo neku vockicu.
D:proso i kruška
R:ječam,tikvica,mrkva,piletina,brokula
V:7 korn,rižino mlijeko
apricot, tigar hvala na savjetima
mojih pitanja ce biti jos, stvarno je divno da je apricot pokrenula ovaj topic, bas se veselim na vecer nakon uspavljivanja Kai upaliti komp i vidjeti sta je tko skuhao. fakat je tesko imati ideje osobito kad imas malo isprobanih namirnica.
Jucer:
Dorucak: kuhani jabuka i proso
Rucak: tikvica+mrkvica+riza
Danas:
Dorucak: kupovna kasica
Rucak: tikvica+piletina+proso
Iako ja pisem dorucak, rucak, vecera i trudim se to imati, mi to zapravo nemamo nego nam hranjenje ide u puno vise malenih obroka, osobito dorucak koji se cesto razvuce do 13h. Jednostavno Kai ne moze pojesti vise od 1 dl hrane u komadu.
Kakva su vasa iskustva?
doručak: jogurt i šumsko voće
ručak: riža s povrćem i puretinom (puretinu uredno pljuvala)
večera: ječam na rižinom mlijeku
D:kuhana jabuka i grožđice
R:juha,piletina,mrkva,pastrnjak,tikvice
Vstaci od ručka :/
D: jabuka, šljiva, marelica
R:piletina, mahune, proso, amarant, palenta
ivana2008, kaj vi već imate 3 obroka dohrane??
Moja vita je tjedan dana mlađa od tvog mališana, imamo jedan obrok koji se često svede ne svega par žličica.
Mislim da su tri obroka ipak malo previše za bebu od nepunih 8 mjeseci. Neka me cure isprave ako griješim.
doručak: svježi sir s kruškom
ručak: brokula, cvjetača, mrkva, koraba - čušpajz
večera: isto ko i ručak
D:probali avokado.Mirti se nije uopće svidiio ali zato mami...;na kraju završila sa kupovnom kašicom
R: krump,mrkva,tikvica,salata,kuhano i miksano pojela malo pa ništ pa nastavila sa cicanjem
V:kuhana jabuka,suha šljiva,7 korn
evo da se i ja malo uključim, mi smo dohranu počeli sa 7 mjeseci, ali voće do danas nisam uspjela u nijednom obliku ubaciti u menu ( b ima 16 mjeseci ), povrće voli i dnevno mu je na repertoaru, ali voće...
jučer smo imali:
D: boca, sir i kruh
R: proso, mrkva
V: čokolino ( u zadnje vrijeme mu baš i ne ide )
dunja&vita)) to je jako individualno, sve ovisi o dijetetu. Kai je sa 5 mjeseci bio spreman za dohranu po vecini znakova koje sam naucila na radionicama o dohrani ali sam ja svejedno cekala punih 6 mjeseci, ali kad sam pocela ubrzo sam uvela i treci obrok, osobito zato sto mi se sa Kaievih 5,5 mjeseci drasticno smanjila kolicina mlijeka u prsima zbog cega sam jedva cekala da pocnemo s dohranom. Ali kao sto sam vec prije napisala mi nemamo tri obroka vec se vise puta dnevno hranimo, a izmedu svega toga i doji i pije vodu, osobito od kad je zatoplilo.
Jucer:
Dorucak: banana (prvi put, samo sam ju ''grebala'' sa žlicicom - pojeo cak pola), kuhana kruska i proso
Rucak: piletina + rizine pahuljice
Vecera: ostatak kruske i prosa
Danas:
Dorucak: banana, kuhana jabuka i proso
Rucak: mrkvica + palenta
Vecera: ostatak jabuke i prosa
danas joj nije dan za jelo![]()
doručak: šljiva (nema šanse), ispasirala (nema šanse), dodala gris od pira (nema šanse). pojala je komadić kruha koji sam ja jela (manje od jednog kvadratnog centimetra :shock: )
ručak: razno povrće kuhano (nema šanse).
ručak2 (s mm-om) - kajgana sa šparogama i porilukom (tamanila ko luda :shock: ) - očito voli jače okuse, ne mogu vjerovat![]()
večera: povrće od ručka (pojela 4 žlice)![]()
mislim da joj raste zub :?
ručak: mladi kupus, koraba, grašak, tikvice i quinoa na lešo + filet lista na lešo
večera: povrće od ručka
D:avokado,ponovo sam ga jela sama,a princeza je dobila omiljenu papicu mrkva,jabuka,rižine pahuljice
R:škarpina,mrkva,tikvica,riža,kuhano pojela oko pola,ali zato je navalila na maminu pečenu škarpinu i kruh
V: cica jer mislim da je pretjerala za ručak
Dorucak: pola banane, kuhana kruska + proso (par zlica)
Rucak: mrkvica+koraba+rizine pahuljice (polovicno)
Vecera: ostatak kruske i prosa (tj. vecinu, sve pojeo)
D:kuhana jabuka, suha marelica,proso
R:brokula,luk,riža
V:kupovna kašica jer žitaricee nije htjela
Molim vas za mišljenje oko nečega. Mirta ima 9 mjeseci i dosta dobro jede.Ima periode kad neče, ali i ja ih imam. Večinu toga jede krupno miksano odnosno ko gnječeno vilicom. Takav obrok ponjupa sam tak za desetak minuta.Ako sve narežem na komadiće i mora žvakati onda to traje... pa joj se nakon nekog vremena ne žvače makar može pa počne gutati i normalno "daviti se", pojede dakle malo ali pojede. Da li da i dalje gnječim pa da se najede ili da sjeckam pa dok se ne navikne ( a do tada cica za razliku)?
tigar i mene muci isti problem, ali najvise zbog odlaska u jaslice jer znam da se tamo hrana ne miksa.
Kai se isto pocne daviti ako ostavim malo krupnog i na kraju povrati sve ono sto sam teskom mukom uspijela utrpati u njega (on jede oko pola sata 1dl hrane) pa zato miksam.
Nadam se da ce biti bolje kad bude imao vise zubica (za sad je izaslo 6 ali nisu svi do kraja vani) jer vidim da zvace.
Dorucak: banana
Rucak: kuhana piletina+koraba+palenta
Ma da zato i ja pitam jer i Mirta ide od jeseni u jaslice.
D:kuhana jabuka i suha šljiva
R:tikvica,mrkvica,piletina
V:gris na rižinom mlijeku i žličica dvije kupovne kašice gore ( umjesto čokolade koja bi pasala mami ).
D: voće samo ili sa žitaricama - jabuka/kruška/banana sa prosenim/ rižinim pahuljicama na vodi
R: povrće sa žitaricama - tikvica/koraba/buća/mrkva sa kukuruznim grizom/krupicom/rižom/prosom
Stijena, sve to si danas skuhala?
doručak: palenta s mrkvom
ručak: leća, karfiol, tikvica i mrkva
večera: ostaci od ručka
Cijeli dan razvlacimo jednu kuhanu krusku s prosom i puuuno se dojimo - imali smo grozan dan, Kai je reagirao na cijepljenje tako sto je neutjesno vristao, to je do sad najgora reakcija - mrzim cijepljenjekoje je i onako upitno :?
D:dinstana jabuka sa grožđicama
R:ribana tikvica i kukuruzni gris
V:cicanje
doručak: zobene pahuljice s jabukama i brusnicama
ručak: riža s tikvicom i korabom
Kak avokado - samo spasiraš?tigar prvotno napisa
Jučer:
Dorućak: dinstana jabuka+banana
Ručak: Batat+mali komadić krumpira+palenta sa malo sezama
Večera: 7 corn na rižinom mlijeku
sanja, nije li prerano za sezam koji je stvarno prilično alergen?
apricot prvotno napisa
ma neeeeeeeeeee
napisala sam sve što smo uveli i kako kombiniramo
za doručak je obično 1-2 voćke same ili s 1 žitaricom, a za ručak 1-2 povrće s 1 žitaricom
s obzirom da toga nije toliko puno, onda su nam kombinacije stvarno lude![]()
danas
d: gnječena banana i pire od jabuke s malom žličicom rižinih pahuljica (jer je pire bio u frižideru pa sam malo zagrijala toplom vodom i suknula pahuljice da ne bude prerijetko)
r: kuhana mrkva i tikvica s rižom
Hmm, to sam se i ja pitala kad su mi na forumu preporučili... Dajem kad nije mesna kašica zbog željeza. :?apricot prvotno napisa
Kaj ti misliš?
ja bih radije leću i suhe marelice; oboje ima dosta željeza, a primjerenije je dobi.
i mi smo tu negdje i imamo 2dunja&vita:-))) prvotno napisa
![]()
kilaža mu je preperfektna, (izdojeno) mlijeko jede non-stop i preko dana i po noći, ali kako je počeo dobro jesti jedan obrok, uveli smo i drugi radi drugih nutrijenata i super je prošao
treći nam ipak još ne treba - moja procjena
Sanja77, suhe marelice i proso (željezo) definitivno, ali ja leću ne bi nikako, mislim da je Sven za nju puno premalen
D: kuhane suhe marelice sa palentom
R: zec sa tikvom, ciklom i malo quinoa-e
V: zobene pahuljice na rižinom mlijeku
apricotnije li prerano za lecu? po mojoj tablici leca se ne uvodi prije 12. mjeseca
tigar jel ti jabuku dinstas kao luk? ne kuzim na cemu je dinstas?
Dorucak: kuhana jabuka s rizinim pahuljicama
Rucak: mrkvica+piletina+proso
htjela sam napisati proso, a napisala leću![]()
sori.
[quote="ivana2008"]apricotnije li prerano za lecu? po mojoj tablici leca se ne uvodi prije 12. mjeseca
tigar jel ti jabuku dinstas kao luk? ne kuzim na cemu je dinstas?
Na mrvici vode, ali stvarno mrvici tako da jabuka pusti sok ( količina ko ulje za luk kad nemaš baš ulja ). Ttako je puno ukusnija nego kuhana.U kuhanoj mi se izgubi okus,a ovako se još pojača.
Za malenu sam avokado samo gnječila ali nije prošao nikako.Nema veze.Za sad ne voli dinju i avokado.Pa ne mora sve voljeti jesti.Ja ne volim fileke.
D:7 korn na vodi i gnječena banana
R: pastrva,krump,riža,mrkva,brokula,luk
V:kukuruzni gris na rižinom mlijeku
Dorucak: sama palenta, malo kasnije malo jabucice
Rucak: teletina kuhana sa mladim kupusom, mrkvicom i krumpiricem
Vecera: nije bas imala teka, pa samo rizin kreker![]()
tigar prvotno napisa
![]()
čekam da dođemo do faze fileka; ako ih ne bude volio, izopćit ću ga iz obitelji.
tigar, sviđa mi se tvoj stav!![]()
tigar i ja cu probat dinstati, slazem se da se sve prekuha, a i izgube se svi vitamini
Dorucak: banan rezana na male kockice - jeo bez povracanja :D :D :D
Rucak:mrkvica+tikvica+proso
jabuka je jako fina i kad se skuha na par. zadrži puno više okusa i hranjivih sastojaka. kuha se svega par minutica![]()
ja voće ne kuham nego skuham žitaricu pa, kad je gotova, unutra naribam voće.ivana2008 prvotno napisa
tako ostane izvornog okusa, a i ne ubijem sve kuhanjem.
danas
doručak: amaranth, kruška i mrkva
ručak: teletina, tikvica i krumpir
večera: teletina, tikvica i kus-kus
ona neke (mnoge) namirnice i inače uvodi ranije...
doručak: jabuka
užina: proso na rižinom mlijeku
ručak: riža s porilukom i puretinom
užina2: jogurt s borovnicama
večera: komad torte od mrkve
ne znam što joj danas bi :shock:
stalno je vikala mam-mam![]()
D:proso i sirova kruška
R: varivo mrkvica,tikvica,koraba,pastrnjak,zgusnuto pšeničnim grisom
V:7 korn na rižinom i neka vočna kašica
[quote="tigar"]onda i ja dinstam, iako kažem da jede kuhanu jabuku jer naribanu kuham u toliko malo vode samo da se malo zgusne, onak dok ne počne cvrčatiivana2008 prvotno napisa
![]()
danas smo doručak preskočili, a za ručak je bila tikvica s kukuruznim grizom jako na rijetko - tako puno bolje pojede
vodim ja racuna o tome da je liberalnija u nekim namirnicama, ali gledam po tome kako se crvena leca u potpunosti raskuha vrlo brzo pa zakljucujem kako je ipak probavljivija od ostalih vrsta cije opne ostanu cijele kuhanjem... a uz to i pasiram kroz cjedilicuapricot prvotno napisa
..