Citiraj abonjeko prvotno napisa
Evo info napokon:

Voće u kombinaciji sa žitaricama, odnosno škrobom iz žitarica nije dobro jer u trbuščiću voće fermentira (u toj kombinaciji) čime se tada otežava proces probave. Fermenatcija je oslobađanje štetnih plinova čime se usporava probava i ne iskorištavaju se oni najvrijedniji sastojci iz pojedinih kombiniranih namirnica.

Ove reakcije se uvijek mogu primijetiti u probav; vide se u bebinoj stolici jer je najčešće riječ o "lošoj" (rekla bih neadekvatnoj) kombinaciji namirnica.

Najbolje je jesti prvo voće, pa tek onda žitarice uz pauzu od cca. 2 sata! Ako baš nekako i morate kombinirati (npr. radite voćni kolač) najbolje je upitrebljavati jabuku jer je ona najlakše probavljivo voće!
Dakle stvarno! Sa čime onda kombinirati voće? Sa svježim sirom i jogurtom? A s čim onda zgusnuti? Vidim da i dalje stavljate proso, pahuljice, puru s voćem.
Mi stalno večeravamo kuhanu jabuku sa nekom žitaricom i kojom sušenom vočkicom. Riža je isto žitarica? (Oprostite na glupom pitanju ali šta ću) Keksi su isto napravljeni večinom od žitarica.
Dajte neki savjet :/