-
Normalno je da se brineš
!
Sad mi nekoliko stvari nije jasno, ako mi možeš odgovoriti...
1. Koliko je tjedan trudnoće bio kad se rodila, tj. da li je sad već dostigla termin?
2. Kad kažeš da malenu nadohranjujete SNSom, što dodajete: adaptirano ili izdojeno? Da li dodajete obavezno uz dojenje ili ponekad? Koliko često? Po kojem kriteriju odlučite da li ćete dodati?
3. Koliko sveukupno dodate SNSom?
4. Da li pije čaj, vodu? Ako da, na što? Siše li dudu-varalicu?
Prerano rođena djeca često imaju problem sa neaktivnim sisanjem na dojci, tj. brzim odustajanjem od dojenja i zaspivanjem. Pomažu kompresije čim se primjeti da gubi volju za sisanjem, a kad i to više ne pomaže- izmjena strane. Ponovno kad počne prestajati- kompresije, pa opet izmjena strane. Strane se u jednom podoju mogu izmjeniti i nekoliko puta. Svaka nova navala mlijeka (zbog kompresija i izmjene dojke) održe budnost i potaknu sisanje.
Izmjena dojka na prvu loptu ne zvuči kao dobra preporuka zbog toga što se dijete prebacuje opet na prvo mlijeko, manje bogato masnoćom; ali ako je to jedini način da se potakne sisanje, onda je bolji unos i manje masnog mlijeka od nikakvog....
S vremenom dijete, kako jača, sve više povlači odjednom iz dojke i time se smanjuje potreba za kompresijama i izmjenom dojki. Problem je jedino ako produkcija u dojkama nije pratila povećanje potreba djeteta za mlijekom nego je ono razliku dobivalo kroz adaptirano mlijeko, a produkcija je stagnirala ili opadala.
Molim te, odgovori mi na pitanja, da dobijm bolju sliku...
Dojite se samo na svaki zahtjev, i nosite
.....
(i pratite broj pelena...)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma