Citiraj paklenica prvotno napisa
1. Koliko je tjedan trudnoće bio kad se rodila, tj. da li je sad već dostigla termin?
2. Kad kažeš da malenu nadohranjujete SNSom, što dodajete: adaptirano ili izdojeno? Da li dodajete obavezno uz dojenje ili ponekad? Koliko često? Po kojem kriteriju odlučite da li ćete dodati?
3. Koliko sveukupno dodate SNSom?
4. Da li pije čaj, vodu? Ako da, na što? Siše li dudu-varalicu?
1. malena se rodila sa 34tj+4, trebala se rodit izmedu 9. i 15 ozujka
2. ako, onda dodajemo AD jer ja nemam sta izdojiti :/ ne uvijek. MM forsira dohranu barem navecer jednu porciju od 40ml - nekad ona popije nekada ne
3. eto, to je tih 40ml
4. pokusali smo joj dati malo caja, jer je muci stomak/stolica - ali ona nece ni 10ml (nudimo joj na spricu); a dudu nece. imamo je za trenutke kad tata mora malo predrzat a ona neutjesno place i to se desi svaki nekoliko dana - u biti joj ne dajem, jer ne volim dude.

taj switch nursing cesto (skoro uvijek) koristim, jer nju ne vrijedi ni mazit ni stipat da se probudi. kompresije sam probala, ali ne vidim razliku. dojke su mi jako male i opcenito mi je nezgodno s njima. kad malenu nakon nekog vrema skinem s dojke i probam istisnut mali mlijeka nema nicega - dakle popila je, ali dali joj je dosta?

piskenje ide, ali kakanje ne. jucer kasno je kakala alo dosta kompaktno i danas je muce grcevi, stalno stenje, prdi i kmeca.