Stranica 3 od 9 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 404

Tema: kriza

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

(ispravak)

ne poznajući problematiku roditelja koji živi s djetetom ili djecom na DALJINU

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dp, prvo moje iskreno žaljenje zbog situacije u kojoj si se, u kojoj ste se svi zajedno našli. Ipak, moj je dojam da ste na pravom putu da se dogovorite i dogovarate na dobrobit klinaca i u tom smislu se ne daj zavarati ovakvim ženomrziteljskim postovima kakav je Tatin! i nemoj da te ponesu i zanesu osvetničke misli, to ne može nego škoditi i trovati.
    Naša su djeca bila vrlo slične dobi kad smo se rastali i oni gotovo od početka provode otprilike pola pola vremena i sa mnom i s ocemim, do danas uz neke padove nismo požalili taj aranžman tako da vidite možete li se dogovoriti nešto slično ako vam to odgovara. Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Tata! prvotno napisa
    uh...uh...uh...

Dugo me ništa nije potaknulo da se pojavim na mjestu jednoroditelja, al već dva sata pažljivo čitam ovaj topic i nemogu se suzdržati i ne podjeliti <cut>

Tata!
    Hvala na podršci, Tata!
    Za sada mislim da ne trebam czss jer mi ne brani biti s djecom, vidimo se svaki dan prije i poslije vrtića, danas poslijepodne i sutra su sa mnom, dolazeći vikend također su sa mnom...
    Pročitao sam velik dio tvoje priče (ipak sam na poslu ), vidim sličnosti, ali ja sam barem malo bolje prošao; imali smo 3-4 godine kvalitetnog braka, onda je krenulo nizbrdo slijedom nesretnih okolnosti i (usuđujem se reći) moje indiferentnosti prema nekim stvarima. Da, osjećam se dijelom odgovornim i predbacujem si što nisam na vrijeme bio svjetan problema i nisam ništa poduzeo. Da sam reagirao na vrijeme, ne bi se zaljubila u tog tipa.
    Sada je kasno, u smislu da kada bismo se (nekim čudom) opet složili, nikada više ne bi bilo kao ranije, imao sam 100% povjerenje u nju, kako to ikada vratiti ?! ... duboko u sebi ipak se još nadam, ali valjda će me i to proći. Slažem si scenarije za opravdati "dokaze" koje imam, ali nikako posložiti sve kockice...

Noćas sam prvi put normalno spavao, uz jedno buđenje u 3:15
    Danas i sutra sam s klincima ( u biti, sutra ih daje baki na čuvanje, ali znam da će poslije posla biti samnom radije nego s bakom), po malo se bojim kako ću s njima, neki iracionalni strah me muči da to vrijeme ne provedem maksimalno kvalitetno, da ću u nečim podbaciti (a bio sam sam s njima veći dio prošle godine). Stvarno nisam normalan...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    dp, prvo moje iskreno žaljenje zbog situacije u kojoj si se, u kojoj ste se svi zajedno našli. Ipak, moj je dojam da ste na pravom putu da se dogovorite i dogovarate na dobrobit klinaca i u tom smislu se ne daj zavarati ovakvim ženomrziteljskim postovima kakav je Tatin! i nemoj da te ponesu i zanesu osvetničke misli, to ne može nego škoditi i trovati.
    Naša su djeca bila vrlo slične dobi kad smo se rastali i oni gotovo od početka provode otprilike pola pola vremena i sa mnom i s ocemim, do danas uz neke padove nismo požalili taj aranžman tako da vidite možete li se dogovoriti nešto slično ako vam to odgovara. Sretno!
    Priznajem da sam jedno vrijeme mislio kako joj zagorčati život, ali brzo me prošlo; znam da se iz toga ništa dobro ne može izroditi, složili smo se pokušati sve riješiti sporazumno, imovinu do daljnjeg čak ne trebamo dijeliti (ne brani mi da ostanem u svojoj polovici kuće) dok se ne pojave novi momenti i sl. Sada konačno normalno komuniciramo (osim što meni svako malo zapne knedla u grlu dok doleti neka tužna misao), pokušavamo sve dogovoriti...

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj dp prvotno napisa
    ali ja sam barem malo bolje prošao; imali smo 3-4 godine kvalitetnog braka, onda je krenulo nizbrdo slijedom nesretnih okolnosti i (usuđujem se reći) moje indiferentnosti prema nekim stvarima. Da, osjećam se dijelom odgovornim i predbacujem si što nisam na vrijeme bio svjetan problema i nisam ništa poduzeo. Da sam reagirao na vrijeme, ne bi se zaljubila u tog tipa.
    Sada je kasno, u smislu da kada bismo se (nekim čudom) opet složili, nikada više ne bi bilo kao ranije, imao sam 100% povjerenje u nju, kako to ikada vratiti ?! ... duboko u sebi ipak se još nadam, ali valjda će me i to proći. Slažem si scenarije za opravdati "dokaze" koje imam, ali nikako posložiti sve kockice...
    evo, ovako i ja.
    Pa krivnja, da ja nisam bila ovakva ili onakva onda bi mi funkcionirali, pa tuga, pa depresije itd. Ima tih faza i kod mene još uvijek nije sve gotovo. U zadnje vrijeme imam neke čudne snove. Na žalost ili na sreću muški i ženski mozak nije još uvijek toliko različit koliko ga tata želi prikazati. Postoje samo oni koji ostavljaju i oni koji su ostavljeni, i na žalost djeca između. Niti jedan od partnera, kada se takvo što desi, nije nevin, to ti ja mislim. I mene je MUBM prevario i da li sad živi sa tom ženom ili ne, ja ne znam, a niti me ne zanima. Jedni što me zanima je da nije sa nama i to boli.
    Ono što bi ti ja savjetovala je da dobro radite radi djece što ste se dogovorili. A radi tebe: prođi sve ove faze koje moraš proći i kao i ja pokupi sve te dijelove svog života i nastavi dalje. Ja se nadam da ima nešto drugo i bolje, a zašto ne, nada mi je ostala i moje dijete, naravno, moja najveća sreća.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A možda ste baš vas dvoje stvoreni jedno za drugo , i nemojte meodmah cipelom.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa
    A možda ste baš vas dvoje stvoreni jedno za drugo , i nemojte meodmah cipelom.
    tko to gdje je cipela kad ju čovjek treba.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa ti i dp.

Ja se već saginjem

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa
    Pa ti i dp.

Ja se već saginjem

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uf..kad sam čitala Tatin post prvo sam mislila staviti X.. a onda me zapanjilo njegovo negativno mišljenje o ljudima s ovog foruma! Ako ti ne odgovaraju što uopće tražiš ovdje?!?!?

Činjenica je da su muškarci i žene različiti, od načina razmišljnja, emocija, do toga da žene rađaju i doje... i da uz svu emancipaciju nikad ne možemo biti isti .. možda isto vrijedni u nekim segmentima... (i da, muškarci su skloni davanju aposlutnog minimuma od sebe /naravno da iznimke postoje/.. dok se ženi rođenjem prvog djeteta život okrene na glavce posao/izlasci/vrijeme za sebe.... muškarca to sve u veeeelikoj mjeri zaobiđe... pa ti uživaj u ravnopravnosti)

Isto tako činjenica da tu svi pišu svako iz svog nekog osobnog iskustva.. naravno da ženu obilježi ako ju muž prevari. Mislim da je skroz normalno da smo subjektivni.. ovdje poanta upravo je da svako daje ideje iz svog kuta, dakle subjektivno!...

dp.. meni se čini da ona "stričeka" drži u tajnosti i žuri s razvodom upravo zato da joj činjenica da "striček" postoji može (možda) zakomplicirati stvar. Možda se boji da joj ti ne uzmeš djecu/imovinu (više imovine) .. jer bi/će na sudu gledati na nju lošije ako znaju da je ona razaračica braka.
    Zato isto predlažem da oceš u CZSC.

Inače, ne bih se čudila da ti se jednog dana pokuša vratiti. Priča o "stričeku" sada je svježa, puna elektriciteta.. ali čekaj dok je strefi svakodnevica. "Striček" će teško zamijeniti brižnog tatu na masu mjesta.. a žene su jako osjetljive na svoju djecu... možda i nije svjesna tereta koji je sad sav preuzela na svoja leđa...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Super ste mi, na kraju ću preko foruma naći izlaz iz svih problema
    ... nisam ciničan, samo prihvaćam šalu

Za sada neću ići u czss jer bi to bio napad da nju, a u svakom smislu je sposobnija u muljažama tog tipa (profesionalno se bavi time), pa se za sada nadam dogovoru. Realno, svo vrijeme ona je tražila od mene da se smirim, ne histeriziram, dam joj vremena ... Otišla je od kuće mjesec i pol nakon što se pokrenulo pitanje razvoda... Priznajem da sam debelo pridonio njenom odlasku svojim ponašanjem - uhođenjem, stavljanjem keyloggera na laptop, i sl., ali i dalje tvrdim da me prisilila na to na svoj perfidni i promišljeni naćin.
    Ona je ta koja je počela kasniti 3-4 sata kući, ne odgovarati na pozive, skrivati mobitele, pronalaziti razloge za odlaziti od kuće, i ne razgovarati o svemu tome - dok sam ja ostajao sam s dvoje djece s kojima (priznajem) teško izlazim na kraj, prao im i kuhao (zadnjih mjesec - dva).

Poznavajući je, neće nikada priznati da je pogriješila ovom odlukom, takva je (to mi je bilo baš cool kod nje )
    Glede stričeka, mislim da priznanje ništa ne mijenja na stvari; ima nešto: u jednom "ispadu" dok sam samo sumnjao da postoji netko treći rekao sam da bih ubio tog nekog k'o cucka, čak sam iznio plan kako bih skinuo plastike s motora da se ne može prepoznati (oboje volimo motore), obukao crno, uzeo palicu i zatukao ga negdje u mraku
    Ona je na to rekla kak' nisam normalan tako razmišljati, da bih onda mogao zatući i nekoga s kim se slučajno nađe na ulici i sl. Uglavnom, shvatila je to prilično ozbiljno, pa valjda i zato poriće vezu s njim.
    ... meni je dovoljno što mi se bivši frend ne javlja ne mob. i ne želi razgovarati samnom.
    Naravno da ne bih nikoga zatukao, rekao mi jedan frend da mu pošaljem mail da mu zahvaljujem što ju je odveo i neka je ne pomišlja vratiti kad je bolje upozna ... možda i nije tak' smiješno.

... na kraju, prijateljski pozdrav elin, kolegici po problemima i traumama

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Super ste mi, na kraju ću preko foruma naći izlaz iz svih problema
    ... nisam ciničan, samo prihvaćam šalu
    I možda na jednoroditeljskom pdf-u naći

... na kraju, prijateljski pozdrav elin, kolegici po problemima i traumama

Ha i možda baš nju.

Eh sad sam možda malo pretjerala, ali kad ja vam individualno želim da izađete iz problema i razvedrite i zalječite duh čim prije.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

neka, neka nenaa, srećom znamo se mi još uvijek smijati.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Tata! prvotno napisa
    Nadalje, nadovezao bih se na komentar nenee da je ženski mozak "neobješnjivo inatljiv i blesav", ja bih dodao iracionalan, za razliku od muškog racija, žene su zanesene romantičarke
    čudno, meni su uvijek govorili da smo mi, žene, čvrsto na zemlji a da vi lebdite među oblacima.
    ps. Pokušaj shvatiti kroz komentare i kako se u ovoj sredini žena, deklarira pogled na muškarca i secira jedna takva iskrena muška priča i traži dlaka u jajetu, ne bi li se ičim opravdalo ženu, a što sam nažalost osjetio i kroz komentare na tvoju priču!
    čudno (po drugi put), ja uopće nisam doživjela da se dp-a napada. dapače, počevši od mukice pa nadalje, sve smo prst uprle na ženu koja očito ima drugog muškarca.
    dp je jedan pametan i razborit dečko i vjerujem da će za sebe i djecu naći najbolje rješenje.
    ja nisam sklona nalaziti krivca i priklanjati se bilo kojoj strani, ali ne mogu ne odaslati veliki dp-u zbog zdravog razmišljanja.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

fegusti, pusti ti tatu, on je napikiran na žene. E sad, razumijem do određene mjere, jer sam i ja nakon što mi se sve dogodilo sa MUBM bila napikirana na muškarce i to je donekle normalno. Ali, koliko sam skužila, kod tate to traje već poprilično drugo, tako da ne smatram isto zdravim. Kad ti se takvo što dogodi tužan si, depresivan, pa ljut, čak i osvetoljubiv - sve su to faze koje svi mi ostavljeni prolazimo, ali na kraju prevlada zdrav razum kao što je prevladao kod mene i dp-a, ali biti u fazi ljutnje i osvetoljubivosti već mjesecima (neću se usuditi reći godinama jer ne znam koliko je tata dugo već u toj fazi) nije dobro po njega. Dragi tata, sam sebi loše radiš.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Da se i ja nadovežem, čitam vas sve, ali ipak nastojim sam odlučiti što i kako dalje; niti mogu prikazati situaciju onakvom kakva je, niti vjerujem da su svi savjeti ispravni. NHF.
    ... ali čitajući Vas, učim i pomaže mi u nekim dilemama.
    Trenutno sam mišljenja da bih sve još mogao progutati (i oprostiti, nadam se) kada bi druga strana priznala da je pogriješila i pokazala želju staviti stvari na svoje mjesto. Znam da bi me zbog toga popljuvala familija, prijatelji kojima sam se povjerio i dio Vas na forumu, ali boli me ona stvar za to (pardon na izrazu). Možda bi na kraju opet bilo po starom, neznam.
    Problem je u meni i mojim osječajima, mom odgoju, neznam čemu. Možda čak i linija manjeg otpora, koja je u osnovi prirodna, svi fizikalni zakoni ravnaju se po njoj, što ne bih i ja ?!
    OK, priznajem, bio sam za ženom na "kavi", predao joj potpisane prijedloge rastave, popio dvije bavarije pa možda ne razmišljam racionalno, a možda i govorim ono što stvarno mislim...
    Javim se kasnije, iz kreveta jer ću za 1 sat biti sa dječicom, mijesiti nekakvo tijesto i raditi figurice

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Otišla je od kuće mjesec i pol nakon što se pokrenulo pitanje razvoda...
    ja sam stekao dojam da je sve nekako turbo ekspresno i naprasno izvedeno s njene strane, a dakle ipak su tendencije razvoda bile već najavljene!

Priznajem da sam debelo pridonio njenom odlasku svojim ponašanjem - uhođenjem, stavljanjem keyloggera na laptop, i sl., ali i dalje tvrdim da me prisilila na to na svoj perfidni i promišljeni način.
    Ne trebaš baš iznosit sve detalje, nešto je ipak dio vaše intime, mada se kroz njih očituje tvoja naivna otvorenost i iskrenost i možda želja da još jednom javno preispitaš ispravnost svojih postupaka. Vidi se da je očito veliki problem bio u gubitku povjerenja i neadekvatne, odnosno nikakve komunikacije, niti volje da se stečeno nepovjerenje nadomjesti razgovorom, raščišćavanjem nejasnoća i ponovnim povjerenjem, čim te nagnalo na tako drastične mjere.

pa dobro kad si već unio tako radikalne mjere "istjerivanja istine" na čistac, valjda si onda otkrio nedvojbeno i pravo stanje stvari?! jesi li ili nisi?

Ona je ta koja je počela kasniti 3-4 sata kući, ne odgovarati na pozive, skrivati mobitele, pronalaziti razloge za odlaziti od kuće, i ne razgovarati o svemu tome - dok sam ja ostajao sam s dvoje djece s kojima (priznajem) teško izlazim na kraj, prao im i kuhao (zadnjih mjesec - dva).
    Meni osobno sve ukazuje na školski primjer bračne nevjere i još više s tendencijom planiranja svijanja novog gnijezda, možda samo zato jer sam baš vrlo sličnim simptomima ponašanja žene osjetio isto na svojoj koži.

Nekako osjećam da još uvijek dvojiš u svoja "istraživačka" saznanja, mada je jasno ko sunce da će te ona konstantno zavlačiti nepriznanjem prave istine, pa nije luda kad joj ne ide u prilog!

Vrlo vjerojatno će kad tad slomit krila na svojoj ishitrenoj odluci, jer doista je istina da ni jedan striček neće moći nadomjestiti toplinu i privrženost oca, al kad to shvati bit će joj davno već prekasno. U stvari možda i ne, ovisi o tebi.

Citiraj Jasna prvotno napisa
    uf..kad sam čitala Tatin post prvo sam mislila staviti X.. a onda me zapanjilo njegovo negativno mišljenje o ljudima s ovog foruma! Ako ti ne odgovaraju što uopće tražiš ovdje?!?!?
    Pa lijepo sam rekao da sam se javio dati podršku jednom muškarcu, suprugu i ocu, a to učinio iz čiste ljudske solidarnosti, prepoznajući u njegovom slučaju i djeliće vlastite sudbine i time mu možda pomoći otvoriti oči. Ja ustvari uopće ne čučim ovdje, jer su me ženska nesenzibilizirana stajališta spram muškaraca i klanovska apriori blaćenja istih, definitivno odvratila od ovog mjesta, ali o tome sam ionako previše već polemizirao ovdje, tako da se ne mislim ponavljat.

Naravno da nisu svi isti ovdje i da ima vrlo respektabilnih i hvalevrijednih objektivnih ženskih stavova, i možda čak i bitno prevladavaju, ali nisu dovoljno glasni i aktivni, pa nažalost klima postaje muškima vrlo zagušljiva i nekorektna. Slikovito rečeno, to ti je ko kad kao nepušač uđeš u zadimljenu prostoriju, atmosfera prostorije ti je odmah neugodna i zagušljiva i bježiš van ni ne zamjećujući da samo troje spram ostalih dvadeset u njoj puši i čini klimu nesnošljivom.

MAJA otkud tebi tako eklantantni stav i gdje iščitan taj poriv nazvat me ženomrscem??? I s kojim argumentima?!?

Pa ja žene izuzetno cijenim i vrlo sam sređen i sretan u zajednici sa njima kako u privatnoj tako i poslovnim. Dalo bi se naslutit iz tvojih riječi da sam neki muški šovinistički mrgud, noge na stol, piva i nogomet, što nipošto nije točno i prilično vrijeđa! A to što vam je prostorija zagušljiva, čitaj: ženskim stavom pristrana i što muški ne zalaze, to nije moj problem nego administratorski i auditorija koji se okuplja i takvom je gradi.

Al ak vas dvadeset dajete onima trima da vam kade prostoriju i priklanjate im se, a bože moj - it's ok, valjda! Šta ti drugo reć. Pa puni su vam postovi mržnje prema muškarcima, željama za odrapljivanjem alimentacija u polovicama plaća, huškanjima majki otimanju djece očevima i sl.! A onda nek se neki i pojavi sa svojim stavom, e taj je odmah etiketirani ŽENOMRZAC! Sorry, al meni to nije nit prorodno, nit pošteno, nit prihvatljivo, dovoljno je samo da se postavite u ulogu nas očeva koji živimo bez svoje djece u našim domovima i da probate sami bar pokušati osjetiti kako bi vam u toj poziciji bilo, a da ne pričam dalje!!!

Ko da smo mi muškarci strojevi, a ne emotivna bića ko i vi, ili neki roboti ili samo rasplodni krmci i tihi financijaši. Naći se u takvoj klimi nije baš ugodno! Al vi to ne doživljavate s povrijeđenim emocijama kao mi muški, što je razumljivo, nego stvarate time duh zajedništva i ženske klanske solidarnosti.

Ja to vidim Maja, ti možda NE, jer si žensko, zato jer mene to pogađa!

A ženomrzac sam samo onih žena koje žive na jaslama prijevara i nemoralnosti što sam osjetio u liku žene DP, jednako kao što sam i muškomrzac takvih istih muškaraca i točka!

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Noćas sam prvi put normalno spavao, uz jedno buđenje u 3:15
    Danas i sutra sam s klincima ( u biti, sutra ih daje baki na čuvanje, ali znam da će poslije posla biti samnom radije nego s bakom), po malo se bojim kako ću s njima, neki iracionalni strah me muči da to vrijeme ne provedem maksimalno kvalitetno, da ću u nečim podbaciti (a bio sam sam s njima veći dio prošle godine). Stvarno nisam normalan...
    E tu te potpuno razumijem i vjerujem da je taj tvoj stav apsolutno opravdan. Ja sam ga također osjetio i čak sam skoro cijelu godinu dana proveo viđajući dijete uz majku kako bih stekao rutinu i potrebnu sigurnost u samom sebi da neću kiksat u nečemu. Čini mi se da je i kod tebe to isto samo odraz tvoje odgovornosti prema djeci i nastojanja da negdje ne zatajiš, jer dosad si se bezbrižno oslanjao na roditeljsko partnerstvo s majkom, a sad odjednom treba sve to sam. Razumijem te i smatram da je apsolutno normalno!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Već sam dovoljno detalja iznio, neću više pretresati isto; ne branim svoje postupke jer smatram da su opravdani i provocirani, malo si zamjeram što nisam postupio pametnije u nekim situacijama (mogao sam dobiti konkretniji odgovor da sam pametnije odigrao), ali i ovo što imam mi je dovoljno.
    Kao što ona kaže, to sad nije bitno; bitno je ono u što ja vjerujem i osjećam i ono što ona zna i osjeća o tome.

Glede ženomrzaca, o tome neću raspravljati; ja nisam ženomrzac, niti ću biti. Mogu biti ljut na nekoga zbog nekih postupaka, ali ipak ga neću mrziti. Pogotovo cijeli ženski rod, dapaće, želim ostatak života provesti u sretnom braku jer imam potrebu za tim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

@tata,

kaj ti stvarno ne vidis razliku izmedju vas dvojce?

on i dalje ima postovanje za majku svoje djece, usprkos svemu

otvoren je za to sto i ona misli i kaze, pokusava sve to strpati u svoju novu realnost sto ti nikad nisi shvatio

dp (omg whan a nick) nemoj se zavaravati da sad slijedi olaksanje, tek ti trebas odbolovati taj kosmar

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Trenutno sam mišljenja da bih sve još mogao progutati (i oprostiti, nadam se) kada bi druga strana priznala da je pogriješila i pokazala želju staviti stvari na svoje mjesto. Znam da bi me zbog toga popljuvala familija, prijatelji kojima sam se povjerio i dio Vas na forumu, ali boli me ona stvar za to (pardon na izrazu). Možda bi na kraju opet bilo po starom, neznam.
    daa, hm, ovak: i ja bila spremna na isto. Gle, dp, ja sam čekala da kaže oprosti žao mi je što sam te povrijedio i žao mi je zbog mojih postupaka. Ja sam njemu rekla: ja tebe volim i želim da to rješimo i ostanemo skupa. On je rekao: ja ne znam da li tebe volim, nije mi žao i hoću ići. Bez želje da te povrijedim, sad ti kažem ono što mislim, pokušaj zašto ne, ali budi spreman da će ti ona odgovoriti ono što je meni MUBM odgovorio (u konačnici već ti je rekla da te ne voli). Ne znam, zapravo cijelu vašu priču, samo ti govorim moju i da ti još nekaj kažem: to ti je najgore poniženje koje čovjek može doživjeti, osjećaš da ti duša trune.

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Javim se kasnije, iz kreveta jer ću za 1 sat biti sa dječicom, mijesiti nekakvo tijesto i raditi figurice
    hm da, tješiš se barem svojim odgovornim roditeljstvom prema djeci, a u pozadini se ipak nadaš staroj toploj obitelji...i to je u redu! ti si obiteljski tip i to najnormalnije razmišljanje i ja sam tako rezonirao, isto tako bio spreman za povratak, dok nisam osjetio da me se samo time više podčinjava i omalovažava s njene strane, povrh svega prije doživljenog, e to je onda bila kap koja je definitivno prelila čašu bez povratka.

i sasvim je u redu da ti u odluci koju ćeš donijeti apsolutno ne trebaju biti bitni ni okolina, ni roditelji, rodbina, prijatelji, ni sram, a ponajmanje neki anonimci s foruma... ti to činiš za sebe i tebi će donijeti ili tvoj mir ili generalni razdor...

OK, al dobro što si učinio u tom smjeru da se vratite na obiteljske noge? potpisao brakorazvodne papire?!?

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    @tata,

kaj ti stvarno ne vidis razliku izmedju vas dvojce?

on i dalje ima postovanje za majku svoje djece, usprkos svemu

otvoren je za to sto i ona misli i kaze, pokusava sve to strpati u svoju novu realnost sto ti nikad nisi shvatio
    e Stray bio je i Tata! otvoren za svašta, ali još DP nije doživio ni približno sve što je u nastavku doživio Tata! od svoje bivše... a onda ti se percepcija BITNO mijenja!

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Dp, suosjećam s tobom jer sam i sama u sličnoj situaciji - UBM otišao pred mjesec dana. No, tebi je teže jer si ostao i bez žene i bez djece.
    Ovo što govoriš da bi ju prihvatio natrag (svoju ženu) je normalno, i ima svoju svrhu. To su još u tebi tračci nade, a nada umire zadnja. Ali kad ona umre (a to će biti bolno) ... nakon toga se rađaš novi ti, i tad će ti biti lakše, vjeruj mi (sve mi se to dogodilo ovih dana). Jer će se istovremeno roditi nova nada, za tvoj novi i bolji život

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I zaboravih napisati, javi kak su klinci? Da li ti se čine da pate, ili su se prilagodili? Nadam se da ste se dobro zabavili mijeseći tijesto i figurice

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj modesty71 prvotno napisa
    I zaboravih napisati, javi kak su klinci? Da li ti se čine da pate, ili su se prilagodili? Nadam se da ste se dobro zabavili mijeseći tijesto i figurice
    Izvukao sam se iz kreveta, oboje su zaspali samnom u velikom krevetu. Sa Paulom sam dogovorio tajnu, da je tata voli najviše na svijetu i to je tajna koja se smije samo šapnuti nekome tko je voli. Grlila me dok nije zaspala, Filip je zaspao puno brže.
    Pokupila ih je ranije i ostavila punici. Došao sam doma oko 17 i odmah su se povješali na mene. Kupio sam im kraševe tortice, pa smo mijesili tijesto, rezuckali ga, ispekli (nije baš ispalo jestivo) ... Onda sam im pustio crtić dok sam ispekao palačinke, svaki je pojeo po jednu. Onda smo od deke napravili šator, pa se provlačili, pa skrivali po kući i tako cijelu večer.
    Malo mi je teško kvalitetno baviti se s oboje jer je Filip još mali i moram ga zabavljati na drugačiji način nego Paulu; tu stvarno trebaju oba roditelja angažirati se.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mogu biti ljut na nekoga zbog nekih postupaka, ali ipak ga neću mrziti. Pogotovo cijeli ženski rod, dapaće, želim ostatak života provesti u sretnom braku jer imam potrebu za tim.
    ovo je jako lijepo sročeno.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Grozno, nisam mislio da će biti tako; nisam spavao valjda pola sata, a to dok sam spavao sam sanjao da pronalazim račune od hotela, vidio sam nju i tipa, proživljavao stvarne scene koje smo imali...
    Dok nisam spavao, razmišljao sam o svemu kao je moglo biti, kako će (vjerojatno) biti, kako bi moglo biti kada bi se vratila... Izvlačim trenutke od prošle godine kada me je već izbjegavala, a nisam shvaćao da me izbjegava.

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Grozno, nisam mislio da će biti tako; nisam spavao valjda pola sata, a to dok sam spavao sam sanjao da pronalazim račune od hotela, vidio sam nju i tipa, proživljavao stvarne scene koje smo imali...
    Dok nisam spavao, razmišljao sam o svemu kao je moglo biti, kako će (vjerojatno) biti, kako bi moglo biti kada bi se vratila... Izvlačim trenutke od prošle godine kada me je već izbjegavala, a nisam shvaćao da me izbjegava.
    Kužim te, teško se izvući iz tih razmišljanja. Meni je najbolji lijek bio par UBM-ovih posjeta u kojima se pokazao u svom pravom svijetlu (nije mario za dijete, vikao na nju makar ju nije vidio 2 dana, prema meni bio santa leda...) - to me otrijeznilo prilično brzo. Teško je kontrolirati misli, ali može se bar donekle - čim počneš misliti na nju pokušaj tu misao osvjestiti, i pusti ju nek prođe, ali onda promjeni temu u glavi - i samo uporno tako...

Meni je pomoglo što sam odlučila da za svako takvo razmišljanje moram napraviti 10 trbušnjaka - neke dane sam ih radila i prek 100 (bar neka korist od svega ).

Šalu na stranu, ako te ikak mogu utješiti - proći će i ta bol, kad tad. Znaš onu izreku 'kaj te ne ubije, te ojača'.

Tvoja BŽ ne zaslužuje da na nju trošiš svu svoju energiju. Planiraj kaj ćeš raditi s klincima drugi put, zamišljaj pozitivne trenutke s njima, posveti se sebi... tu se izjadaj kad god ti treba... i drž se

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Kužim te, teško se izvući iz tih razmišljanja. Meni je najbolji lijek bio par UBM-ovih posjeta u kojima se pokazao u svom pravom svijetlu (nije mario za dijete, vikao na nju makar ju nije vidio 2 dana, prema meni bio santa leda...) - to me otrijeznilo prilično brzo. Teško je kontrolirati misli, ali može se bar donekle - čim počneš misliti na nju pokušaj tu misao osvjestiti, i pusti ju nek prođe, ali onda promjeni temu u glavi - i samo uporno tako...

Meni je pomoglo što sam odlučila da za svako takvo razmišljanje moram napraviti 10 trbušnjaka - neke dane sam ih radila i prek 100 (bar neka korist od svega ).

Šalu na stranu, ako te ikak mogu utješiti - proći će i ta bol, kad tad. Znaš onu izreku 'kaj te ne ubije, te ojača'.

Tvoja BŽ ne zaslužuje da na nju trošiš svu svoju energiju. Planiraj kaj ćeš raditi s klincima drugi put, zamišljaj pozitivne trenutke s njima, posveti se sebi... tu se izjadaj kad god ti treba... i drž se
    Savjeti su na mjestu, situacija je malo drugačija; ona se maksimalno brine o djeci (otkako je otišla). Također, kada sam sam uz djecu opet proživljavam onaj osječaj koji me proganja zadnjih 12 mjeseci (i duže, otkako joj se tata razbolio), a to je da za čuvanje dvoje djece od 2,5 i 5 godina trebaju DVA roditelja. Jedno dijete je uvijek zakinuto.
    Noć prije, kada sam bi osam doma bilo mi je lakše jer su mi misli odlutale, pogledao sam film, malo po forumu i bilo je OK.
    Ležeći uz njih, ne mogu ne razmišljati o raspadnutoj obitelji koja je imala sve i pitati se što budučnost donosi.

Zvala me malo prije (neću više odgovarati na SMSove, to mi je nekako ponižavajuće), pitala za klince (koji su danas ostali kod punice). Onda je pitala da dođe poslije posla da zajedno budemo s klincima (ako nemam ništa protiv). Pa nemam ništa protiv, klinci su pitali za mamu kada su probudili, rekao sam da radi... kao što sam im govorio zadnjih mjeseci, pa su prihvatili. Filip je plakao kada sam odlazio na posao, govorio "tata nemoj ići..."
    Neznam se postaviti, trebam li prekinuti ta zajednička druženja, imamo li još o čemu razgovarati (osim o klincima i podjeli imovine koja teško da može biti zamršenija).
    Jučer me pitala želim li se još voziti s njom na motoru ?! (imamo svaki svoj motor). Rekoh, "čemu, ako ti nije gušt biti samnom". Odgovara "pa ne bih te inaće pitala"...
    Pogledam joj ruku, skinula je prsten. Krenem i ja skidati, kaže "žuljao me je, ne trebaš i ti skidati"... Ipak sam skinuo.

... U qratz, što se događa ?! Jel' to savjest, ili priznaje da je pogriješila, ili mi želi olakšati (neznam jel' mi bude lakše ), što, što ... ??!

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mislim da ni ona nije načisto sama sa sobom.
    čini mi se jednostavnije kada oboje znaju da je kraj i da nema nade u povratak na staro jer se onda misli usmjere u novom pravcu.
    ovako je to teško jer živiš razdvojeno a opet se nadaš zajedništvu.
    nemaš jasan cilj (osim dobrobiti djece).

nama je soc. radnica rekla da nakon rastave treba izbjegavati druženja u četvoro jer djeci daju lažnu sliku i nadu da će se roditelji pomiriti.
    po meni je to stvar osobne procjene, ali nije loše znati i taj stručan stav.

nadam se da ti pomažemo da posložiš mozaik jer i ti nama pomažeš svojim razmišljanjima.
    osim toga, potvrđuje se da čovjek može biti razuman kojeg god spola bio.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa
    mislim da ni ona nije načisto sama sa sobom.
    čini mi se jednostavnije kada oboje znaju da je kraj i da nema nade u povratak na staro jer se onda misli usmjere u novom pravcu.
    ovako je to teško jer živiš razdvojeno a opet se nadaš zajedništvu.
    nemaš jasan cilj (osim dobrobiti djece).
    Jučer kada sam joj dao "papire" sam pitao "onda, jel' sada gotovo", kaže "nije, sada slijede mirenja..."

nama je soc. radnica rekla da nakon rastave treba izbjegavati druženja u četvoro jer djeci daju lažnu sliku i nadu da će se roditelji pomiriti.
    po meni je to stvar osobne procjene, ali nije loše znati i taj stručan stav.
    Ovo je dobar argument za iznijeti joj; definirati stvari zbog dobrobiti djece.

osim toga, potvrđuje se da čovjek može biti razuman kojeg god spola bio.
    Zar je to ikada bilo upitno ?!

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ono s prstenom mi je bilo i tako me podsjetilo na moj život...
    Trenutno sam mišljenja da bih sve još mogao progutati (i oprostiti, nadam se) kada bi druga strana priznala da je pogriješila i pokazala želju staviti stvari na svoje mjesto. Znam da bi me zbog toga popljuvala familija, prijatelji kojima sam se povjerio i dio Vas na forum
    ja sam isto očekivala kajanje...
    a za pljuvanje... baš te briga ako je odluka promišljena.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zar je to ikada bilo upitno ?!
    imaš pravo - nije.

...a to da te baš briga za tuđe mišljenje kažem zbog toga jer samo ti živiš svoj život a ne babe, stričevi, prijatelji, forumaši...

zapravo kada se govori o nevjeri prvo nam pada na pamet sramota pred svijetom, a to je najmanje bitno.
    bitno je možemo li, ako to prilike dozvole, oprostiti zbog sebe i nešto naučiti i sa takvom svojom odlukom nastaviti zajedno živjeti.

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ležeći uz njih, ne mogu ne razmišljati o raspadnutoj obitelji koja je imala sve i pitati se što budučnost donosi.

Zvala me malo prije (neću više odgovarati na SMSove, to mi je nekako ponižavajuće), pitala za klince (koji su danas ostali kod punice). Onda je pitala da dođe poslije posla da zajedno budemo s klincima (ako nemam ništa protiv). Pa nemam ništa protiv, klinci su pitali za mamu kada su probudili, rekao sam da radi... kao što sam im govorio zadnjih mjeseci, pa su prihvatili. Filip je plakao kada sam odlazio na posao, govorio "tata nemoj ići..."
    Neznam se postaviti, trebam li prekinuti ta zajednička druženja, imamo li još o čemu razgovarati (osim o klincima i podjeli imovine koja teško da može biti zamršenija).
    Jučer me pitala želim li se još voziti s njom na motoru ?! (imamo svaki svoj motor). Rekoh, "čemu, ako ti nije gušt biti samnom". Odgovara "pa ne bih te inaće pitala"...
    Pogledam joj ruku, skinula je prsten. Krenem i ja skidati, kaže "žuljao me je, ne trebaš i ti skidati"... Ipak sam skinuo.

... U qratz, što se događa ?! Jel' to savjest, ili priznaje da je pogriješila, ili mi želi olakšati (neznam jel' mi bude lakše ), što, što ... ??!
    Meni to zvuči kao da je skužila da je pogriješila, i pokušava nekak popraviti situaciju... Sad, da li ti se želi vratiti, ili pak pokušava stvoriti neku novu situaciju da olakša sebi ili tebi, to je teško reći. Ako razmišljaš o pomirbi, mislim da je sad ključni trenutak. No, možda ne bi bilo dobro odmah se početi nadati i vjerovati dok stvarno dobro ne izrazgovarate sve. Najbitnije je da oboje stvarno znate što očekujete jedno od drugog...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Meni to zvuči kao da je skužila da je pogriješila, i pokušava nekak popraviti situaciju... Sad, da li ti se želi vratiti, ili pak pokušava stvoriti neku novu situaciju da olakša sebi ili tebi, to je teško reći. Ako razmišljaš o pomirbi, mislim da je sad ključni trenutak. No, možda ne bi bilo dobro odmah se početi nadati i vjerovati dok stvarno dobro ne izrazgovarate sve. Najbitnije je da oboje stvarno znate što očekujete jedno od drugog...
    Obzirom da meni nisu skroz jasni razlozi njenog odlaska (ako ne uzmem u obzir 3. osobu koju ona poriće), tražio sam da mi na mail pošalje popis "događaja", propusta, svega lošega što je razlog prekida. To sam tražio prekjučer, rekla je da već ima to negdje napisano, ali ne može pronaći.
    Još nije poslala.
    ... ja bih svoje razloge napisao u bilo koje doba dana u 2 minute. To se ne zaboravlja.

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jeste li razmišljali da potražite pomoć nekog psihologa, bračnog savjetnika...? Meni mog UBM-a nije nikad uspjelo nagovoriti na to ( ), ali sam čula od više ljudi da im je pomoglo, prebrodili su teške krize, i danas su sretni što su si dali tu šansu.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Jeste li razmišljali da potražite pomoć nekog psihologa, bračnog savjetnika...? Meni mog UBM-a nije nikad uspjelo nagovoriti na to ( ), ali sam čula od više ljudi da im je pomoglo, prebrodili su teške krize, i danas su sretni što su si dali tu šansu.
    (već je postavljeno to pitanje), to sam joj predložio PRVI put kada je rekla da "je pustim na miru da odluči što dalje".
    Kaže, sada je kasno, to smo trebali prije dvije godine !

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

te tri točkice ostavljaju prostor za nagađanje.
    imam i ja bezbroj takvih "tri točkice" situacija kada stvari ostanu nedorečene.
    ok, ako su ti i dalje gušti - zašto si otišla? - pravo je pitanje.
    slične situacije i mene bune.

imam osjećaj da bi moj ubm volio sjediti na dva stolca. :/

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

...točnije, koristiti dvije stolice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa mozes ti njoj reci da te boli sto je otisla, da ju volis i da ak ima nekog respekta prema tebi da te pusti da nekako pokusas preboliti

ne moras se vaditi na djecu

ne znam da li iz ove anegdote sa motorom stoji neka nada, i iz njene ideje da provedete vrijeme skupa sa djecom postoji jos nesto

nista te ne kosta pokusati raditi stvarai kojima je eventualno mozes vratiti

nemoj je preispitivati, jednostavno budi zanimljiv, atraktivan, zabavan (sto je u principu nemoguce kad si tako razvaljen, ali mozes pokusati)

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pa mozes ti njoj reci da te boli sto je otisla, da ju volis i da ak ima nekog respekta prema tebi da te pusti da nekako pokusas preboliti
    eto, to je istina i iskren odnos prema situaciji bez skrivenih namjera.
    mi se često bojimo biti iskreni i otvoreni jer smatramo da smo tada ranjiviji.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ne moras se vaditi na djecu

ne znam da li iz ove anegdote sa motorom stoji neka nada, i iz njene ideje da provedete vrijeme skupa sa djecom postoji jos nesto

nista te ne kosta pokusati raditi stvarai kojima je eventualno mozes vratiti

nemoj je preispitivati, jednostavno budi zanimljiv, atraktivan, zabavan (sto je u principu nemoguce kad si tako razvaljen, ali mozes pokusati)
    Nastojim hodati podignute glave, veselim se novom izgledu (skinuo sam 14kg !, malo sam se bio uprasio ), ošišao, nastojim biti svaki dan obrijan, ... novi čovjek !
    U biti, nemam više puno za izgubiti, nikamo mi se ne žuri. ... samo da se mogu naspavati, to me mući najviše.
    Ovu prvu rečenicu ću zapamtiti...

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dp zapamti da nitko ne voli gubiti. Makar i ne imala osjećaja prema tebi, ako shvati da i ti nisi više za nju zagrijan bit će joj krivo, ali mozda ne toliko da bude s tobom. Ne dozvoli toplo-hladno. Ako je odlučila da ide neka ode ili neka ostane.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

samo ti nastavi uzdignute glave dalje.
    čini se da ti dobro ide.

ono što piše kate je istina u priličnom broju slučajeva.
    javi se zavist iako je osoba sama potaknula rastanak.
    ali ne bih se ja time opterećivala niti se time naslađivala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm.. a teorija da nismo svjesni što imamo dok to ne izgubimo/gubimo?!

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ako postanemo svjesni, onda se borimo za povratak otvoreno

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Potpisujem Kate i ono što s čim se dosta često susrećem i u meni se javljaju takvi osjećaji je: "TI pati i trebaš patiti zamnom, u najmanju ruku cijeli život, a ja idem dalje"

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja mislim da sad malo pretjerujete.
    Dp, trabaš živjeti dalje onako kako misliš da je najbolje...i nek ti ne bude bitno hoćeš li izazvati zavist ili ne, neka je bitno samo da si sretan ti i da su djeca sretna.
    Što će vrijeme donjeti u odnosu s njom još ćeš vidjeti.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Nazvala me dok sam se s kolegama vračao s ručka na posao; kaže, došla sam doma, Paula je zločesta k'o vrag... Ne zna što joj je ... Pa smo išli do dućana, s pesom, pa ovo-ono... Dođeš direktno doma s posla ? Hoćemo li biti skupa s klincima ...

Opet mi daje nadu da bi moglo krenuti na bolje. Ne znam kako postupiti, mislim da ću prvo biti indiferentan (ipak ćemo se prvo baviti djecom), a onda ako se ukaže prilika ću joj reći da ako se ne misli vratiti neka me barem pusti da sam prebolim krizu, a ne je razvlačiti...
    Na to očekujem odgovor tipa "neznam, daj mi još vremena ...", jer sam to dobivao do sada.
    Što da odgovorim na to ? Neću više ništa čekati, već sam i previše strpljiv bio. Da joj kažem da je više ne želim vidjeti, osim kada preuzimam i vračam klince, ili da pustim po njenom ("mile-lale"), da ide u taj prokleti stan, a ja budem sam u prokleto praznoj (polovici) kuće ...

Dok je još bila doma, režali smo jedno na drugo, presjecali se pogledima, neznam što, ali kada bismo legli spavati osjetio sam nekakvo smirenje, kao da će sve biti OK ujutro, sama njena blizina i toplina djelovala je kao 10 apaurina... Trenutno mi to najviše nedostaje, njena blizina. Mislim da se više nemamo oko čega svađati...

Stranica 3 od 9 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •