Stranica 5 od 9 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 404

Tema: kriza

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj modesty71 prvotno napisa
    Citiraj dp prvotno napisa
    ... valjda ću do kraja prolupati, sada kada sam povjerovao da opet postajem normalan :/
    da, taman si bio na dobrom putu da ti bude bolje... nemoj si to sad radit.

ak JE trudna... kak bi TI na to odreagirao?
    Nemam pojma kako bih reagirao, ne vjerujem da bih mogao odgajati tuđe dijete začeto u prijevari. Vjerojatno bih se borio izvući svoju djecu odatle, uz maksimalno fer odnos prema njoj.

Ne, neće mi biti bolje dok se sve sumnje ne dokažu, ne opovrgnu, tj. dok vrijeme ne pokaže što će biti... Do tada mogu samo pokušati kvalitetnije preživjeti...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa pitaj je. Ja mislim da bi ti najbolji potez bio otvoriti sve karte i bez ikakvih mudrovanja izreći sve što misliš. Možda onda i ona bude iskrena. reci joj da je kod tebe situacija takva i takva, da bi ti ovako i onako i pitaj jeli toliko zaribala da je došlo do trudnoće? Kod mene bi iskrenost upalila.

Sad kad si spomenuo tu trudnoću ,nekako mi sve i ima smisla. A možda sam i ja zabrijala kao i ti

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni, a i mnogima oko mene, je glavni problem vrijeme i strpljenje, tj. problem se nije napravio u 3 dana, a očekujem da se u tolikom vremenu riješi. I pogotovo kada dođe do neke krize.... svaki dan samo to vrtim po glavi, želim da se riješi, jer ne mogu da podnesem pritisak, ne mogu da podnesem ni NE ni DA, mislim da mi je lakše da mi se kaže šta će i kako biti bez obzira na to da bi se situacija mogla razviti na način na koji ne želim.

Iskreno, po cijeloj priči ne znam da li se žena kaje, da li žena želi nazad ili želi samo da vidi ima li još šta tu, ali da ide svojim putem. Znam da je jako teško razgovarati ili pokušavati nešto ako druga strana nije voljna, ali mislim da se može doći do zaključka ukoliko se pogleda karakter osobe od prije - na koji se način ponašala u ljutnji.
    Pretpostavljam da je ljuta, pretpostavljam da ste imali onaj odnos gdje ste samo "obitavali" jedno uz drugo, mislim da se to skoro svima desi u jednom trenutku bračnog života i da je njoj puklo.
    Pitanje je da li ona želi nastaviti dalje s tobom ili ne, a za to treba vremena. Vidi promjene, ali da li su trenutačne i ona se pita....

I iskreno, ako i jeste sa "stričekom" u vezi onda garant sada važe...jer mislim da je to ljudski...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Pa pitaj je. Ja mislim da bi ti najbolji potez bio otvoriti sve karte i bez ikakvih mudrovanja izreći sve što misliš. Možda onda i ona bude iskrena. reci joj da je kod tebe situacija takva i takva, da bi ti ovako i onako i pitaj jeli toliko zaribala da je došlo do trudnoće? Kod mene bi iskrenost upalila.

Sad kad si spomenuo tu trudnoću ,nekako mi sve i ima smisla. A možda sam i ja zabrijala kao i ti
    Pitao sam je početkom veljače, kad je došla od giniča. Veli ne, imam cistu, za 2 tjedna kontrola. Liječnički nalaz nije mi pokazala, glupo mi ga tražiti. No, zanimljivo je da ju je na pregled "odvezao netko s posla", pa me zvala da je pokupim u Nemetovoj, pa je onda javila da je ipak pokupim kod posla "jer je našla ženu koja tu stanuje i s njom će se spustiti".
    Eh, neznam kolika si ti "brijačica", ali više me NIŠTA ne može iznenaditi. Volio bih da sam ipak ja jedini krivac, da lik ne postoji, da je trudnoća plod moje bolesne mašte, da je otišla jer sam ja idijot i da će nakon razvoda imati normalan život sa našom djecom jer je ona OK, i riješila se mene idijota.
    ... OK, dobro mi je, nisam pivu pio, već se bolje osjećam Brijem, brijem...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a da ti njoj napišeš neki mail, opišeš sve što osjećaš i misliš, i zamoliš da ti jednako odgovori?
    Ja sam sa mm-om najefikasnije rješavala svađe milovima... komunikacija nam je na različitim valnim duljinama... mislim da bi to moglo uroditi plodom. Nema ti smisla ovako razbijati glavu.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ah, dok sam ja napisala par redaka žena već i zatrudnila! (ako se smijem nasmijati... )

Gledaj, ISKRENO...SVAŠTA može biti. Ima jako čudnih sudbina i priča i nikad ne mislimo da smo mi ni blizu tome...

Iskrenost? Ja ne znam šta bih rekla. Meni bi bilo JAKO teško reći nešto iskreno dok ja sama se ne odlučim na taj korak, tj. tako sam prije gledala, sada ne...sada kažem, pa gdje puklo da puklo, ali za osobu za koju sam mislila da bi mi rekla istinu mi je lagala i to iz srama i još koječega.
    Mislim da ne znamo kako bi reagirali u datim trenucima dok se ne nađemo u takvim situacijama.

A ako je takva osoba taj tvoj/vaš prijatelj/striček da li postoji mogućnost njegovog nagovora na takvo nešto, ali OPET morao bi ipak malo iščaprkati po prošlosti i iskreno sagledati njen karakter i pitati se da li je povodljiva?

I ono što mene zanima, da li si ti vidio da je žena u krizi? Da vam odnosi baš i nisu neki prije nego što je ona otišla? I koliko je to trajalo?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Ah, dok sam ja napisala par redaka žena već i zatrudnila! (ako se smijem nasmijati... )

Gledaj, ISKRENO...SVAŠTA može biti. Ima jako čudnih sudbina i priča i nikad ne mislimo da smo mi ni blizu tome...

Iskrenost? Ja ne znam šta bih rekla. Meni bi bilo JAKO teško reći nešto iskreno dok ja sama se ne odlučim na taj korak, tj. tako sam prije gledala, sada ne...sada kažem, pa gdje puklo da puklo, ali za osobu za koju sam mislila da bi mi rekla istinu mi je lagala i to iz srama i još koječega.
    Mislim da ne znamo kako bi reagirali u datim trenucima dok se ne nađemo u takvim situacijama.

A ako je takva osoba taj tvoj/vaš prijatelj/striček da li postoji mogućnost njegovog nagovora na takvo nešto, ali OPET morao bi ipak malo iščaprkati po prošlosti i iskreno sagledati njen karakter i pitati se da li je povodljiva?

I ono što mene zanima, da li si ti vidio da je žena u krizi? Da vam odnosi baš i nisu neki prije nego što je ona otišla? I koliko je to trajalo?
    Mah, i ja se počinjem smijati jer sam se već naplakao. Ovo s trudnoćom bi mi prilično OTEŽALO, jer bih se morao sudski boriti za djecu (valjda, nemam pojma u stvari).
    Još jednom, stvarno sam spreman na sve, samo ne na čekanje i neizvjesnost.

JESAM, vidio sam da je u krizi, ali sam to pripisao njenom ispitima, dodatnom poslu KOJIM SE OPSESIVNO bavila (takvu je poznajem, dok se nečega uhvati, radi to do zadnjeg atoma snage), neispavanošću, i još povrh svega nije nikada raspoložena za razgovor. Pošto je bila pri kraju s ispitima, mislio sam da još malo pričekam, da će se stvari same posložiti.
    OK, odnosi su škripali, ali zar sam ja jedini krivac ? Pa, i ubojice odsluže kaznu i puste ih van... Jel' rastava moja kazna ?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    a da ti njoj napišeš neki mail, opišeš sve što osjećaš i misliš, i zamoliš da ti jednako odgovori?
    Ja sam sa mm-om najefikasnije rješavala svađe milovima... komunikacija nam je na različitim valnim duljinama... mislim da bi to moglo uroditi plodom. Nema ti smisla ovako razbijati glavu.
    Eto, to još nisam probao. Pokušati ću, prvo u notepad, onda na mail.

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dp, mislim da definitivno trebaš stati na loptu. Koliko god teško bilo, stvarno se trebaš malo skulirati. ne znam da li ti ovo s forumom uopće pomaže, bojim se čak da ne.
    Mislim da ti izmišljanje i prevrtanje raznih scenarija trenutno nije najpametnije koliko god se teško otrgnuti od toga. I mislim da ti ništa drugo ne preostaje osim onoga za što kažeš da nisi spreman - čekanje.
    Kako je netko gore rekao, do ove situacije niste se doveli u 3 dana, pa jesuludo očekivati da će se u 3 dana i riješiti.
    I ne, naravno danisi jedini krivac, oboje ste krivi!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Ria prvotno napisa
    Dp, mislim da definitivno trebaš stati na loptu. Koliko god teško bilo, stvarno se trebaš malo skulirati. ne znam da li ti ovo s forumom uopće pomaže, bojim se čak da ne.
    Mislim da ti izmišljanje i prevrtanje raznih scenarija trenutno nije najpametnije koliko god se teško otrgnuti od toga. I mislim da ti ništa drugo ne preostaje osim onoga za što kažeš da nisi spreman - čekanje.
    Kako je netko gore rekao, do ove situacije niste se doveli u 3 dana, pa jesuludo očekivati da će se u 3 dana i riješiti.
    Traje to već 2 mjeseca (otkako su počele "svađe"), nismo se nikamo pomakli... u biti jesmo, udaljili se još više.

... idem probati napisati mail.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja samo ne razumijem zašto bi se u slučaju trudnoće sudski borio za djecu, a ovako je sve dogovorno?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    Ja samo ne razumijem zašto bi se u slučaju trudnoće sudski borio za djecu, a ovako je sve dogovorno?
    Zato jer smatram da ne bi mogla brinuti o našoj djeci uz malu bebu; i ovako jedva hendlamo s dvoje, uz malu bebu NE MI MOGLA sama.
    Računati na pomoć "stričeka" ? Radije ne, zanemarivši moje osjećaje, tip je rastrgan poslom, vikendima na farmi, financijski slab, ... Naša djeca zaslužuju bolje, a samnom bi im bilo bolje nego u toj situaciji.

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Ria prvotno napisa
    Traje to već 2 mjeseca (otkako su počele "svađe"), nismo se nikamo pomakli... u biti jesmo, udaljili se još više.

... idem probati napisati mail.
    Da, dakle od kad su počele svađe, posljednja dva mjeseca vi ste intezivno razarali i ono što je od vašeg odnosa ostalo.
    Tek nakon što kulminacija prođe i sve se smiri stvari se mogu pokušati popravljati. Zato ta 2 mjeseca ne računaj uopće kao riješavanje problema.
    Ali ako se ti sad opteretiš sa milijun raznih scenarija izgubit ćeš kontakt sa stvarnoim dogđajima, a to neće biti dobro ni za tebe ni za djecu niti će doprinjeti riješavanju ičega.
    Pokušaj s mailom, ako ništa drugo, barem ćeš reći sve što imaš bez da te se prekida.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

piši taj mail, i nemoj ga objavljivati na netu
    pokušajte rasčistiti što oboje hoćete, umjesto da nagađate i govorite u zagonetkama.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

piši taj mail, i nemoj ga objavljivati na netu
    pokušajte rasčistiti što oboje hoćete, umjesto da nagađate i govorite u zagonetkama.
    Napisao sam mail.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Napisao sam mail.
    nadam se da će pomoći.
    Lakše je nekad tako, nema te napetosti kao pri razgovoru, svatko ima priliku održati svoj monolog. Vjerojatno će tako biti i njoj.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Napisao sam mail.
    nadam se da će pomoći.
    Lakše je nekad tako, nema te napetosti kao pri razgovoru, svatko ima priliku održati svoj monolog. Vjerojatno će tako biti i njoj.
    Dosta sam napisao, ali sam ostavio prostora za nastavke...
    Čudna je ona, ne bih se čudio da jenostavno ne odgovori na mail kao što nije odgovarala na tel. pozive, SMSove, zanemarivala dogovore...
    Npr, prije 3 tjedna odem s klincima na selo kod mojih (subota ?), ona je morala nešto obaviti na poslu. Dogovorimo se da se požurim nazad da budemo zajedno s njima vani; poslije ručka krenem u ZG, nazovem je, kažem "krenuo sam, treba nam 45min, jel' budeš kod kuće ?", veli "budem, nema problema". Mi smo stigli oko 15:00, ona u 16:30.
    Još u autu rekoh Pauli da će mama biti dok kuće kad stignemo (jer je pitala za mamu). Kada smo došli, pita me "a gdje je mama", rekoh "neznam, rekla je da bude kod kuće". Paula kaže "znači, lagala je..."
    Treba li reći da nije javila da neće doći, nije poslala SMS niti nazvala.
    Poslije je rekla (kada sam joj ispričao da nije fer prema Pauli) da je mislila da ćemo doći kasnije, da je morala još nešto obaviti ...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Zvala me oko 19:00, izvijestila o klincima, načelno dogovorili o sutra ujutro (treba dofurati klince, idemo na selo na vikend).

Rekoh joj da sam joj poslao mail; "jel dobar ili loš ?" - "a što je za tebe dobro ili loše ?!" - "neznam..."

Još čekam odgovor.

P.S. vočnjak sam poprskao, od tuluma u nedjelju odustao, tj. odgodio do početka travnja - trebalo bi biti toplije, a biti će mi i rođendan, pa imam opravdanje za proslaviti. Rastavu ću slaviti kada se opet zaljubim

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pa čovječe gdje ti je samopoštovanje nestalo???

dobro ti kažu ljudi stani na loptu, mozak ti radi sto na sat, smišljaš kojekakve scenarije, a ne vidim u čemu imaju toliku potporu? ako neke stvari egzaktno znaš iz svojih provjera, keylogera i sl. ili naslućuješ iz konkretnih činjenica, čemu onda toliko nesuvislosti u povezivanju istih i ne zauzimanju čvrstog konačnog stava?

Ako su saznanja tako drastična, trudnoća, pobačaj, ja stvarno ne vidim onda prostora gdje ti u stvari vidiš nju u vašoj daljnjoj vezi. Pa tu ti više ni gajba pive neće pomoć preć prek toga. I nemoj se olako zavaravat da ti dodjela skrbništva nad djetetom ide baš takvim kriterijem kakav si naveo, ona preljubnica, on šarlatan, i to je to. Ako ona nije psihički slučaj, a silno želi djecu uz sebe, pa čak i makar da bi samo time tebi napakostila, pa ti nažalost nemaš nikakve šanse protiv nje.

Zar baš nemaš ni jedan konkretniji dokaz od mašte? Neku lascivnu poruku, jasnu izjavu, zatečenost u krivolovu, netko je vidio s drugim, netko ti nešto provjereno prišapnuo i sl.? Ovako sam dobio dojam da si prilično nesiguran u svoja stajališta i time patetično još sam sebe prozivaš krivcem, u smislu - ak sam već takav ljubomorni posesivac nek me i ostavila.

Čuj žene su vrlo vješte u skrivanju svojih krivica, ma ne samo žene i muškarci, al ako je već izabrala da će radije u novi stan s djecom nego ti išta priznati, meni je to podebljana sigurnost da ti se neće pokajati - radije će i pobjeć nego bit uhvaćena u krivolovu.

A sad ona druga varijanta da ti skrušeno i dođe i prizna, ili čak i ne prizna nego šutke prođete preko svega, to će te vječno dalje etiketirati slabićem i dat joj prostor pokušati možda još koji puta znajući da će opet proć bez ikakvih posljedica s tvoje strane. Pitanje je tu njenog osjećaja istinskog poštovanja prema tebi, jer biti s tobom samo radi djece, a ne radi tebe, ja stvarno neznam kolko ti vidiš u tome zabavnost i budućnost, meni osobno je to teški promašaj od života!

A opet s druge strane u takvoj prešutno pređenom obgrljivanju nazad u zajednicu, ti gotovo 100% sigurno nikad nećeš smiriti svoju maštu i strah od ponovljene takve situacije i kopkanja znatiželje što je u stvari bila prava istina.

zato mislim da ne treba brzat, osovi se na noge i osokoli samopoštovanjem i s te pozicije promatraj svijet.

A čisto radi karikiranja ženske zabluđenosti i neokajanja krivice opisat ću ti jednu situaciju - moja bivša je sa mnom dan prije šetala gradom, prolazili smo butike, interesirala se za sat jedne renomirane marke, koji si nije mogla sama priuštiti, taman sam skovao kako bi joj to mogao biti lijepo iznenađenje za prvu sljedeću priliku, a već dan poslije eto ti sata na njenoj ruci! Opla! Na moje pitanje po otkud sat - ma kupila sam ga na diners, kad je došao račun na njemu nema te stavke, na moje pitanje za objašnjenjem još me i arogantno s visoka onako bahato napala kako sam tako glup, jer joj ga je kupila sestra (laž na laž) - par mjeseci kasnije ispostavilo se da je ipak dar ljubavnika. Uglavnom napad na tebe će joj biti najslađa obrana. Kad vidiš da te napada umjesto da ti razjasni mirno situaciju, što je kudikamo bezbolnije i lakše i odraz nečije želje da te utješi, znaj da ti u pozadini SIGURNO obmanjuje istinu.

Pričao mi prijatelj jednu živu anegdotu sa svojom bivšom zaručnicom, ma zaljubljen bio dečko do ušiju, bili su skupa lijepih 2 god, palnirali vjenčanje, čak nije bilo ni nekih svađa, ali eto nije izdržalo i prekinuli oni, ni prvi ni zadnji. Rastali se čak i u dobrim odnosima. Međutua, Prošlo nekih godinu dana i na nekom rođendanskom partyju nabasao on na zajedničku njihovu prijateljicu, popilo se tu ponešto i vina i razvezli se jezici, kad će ona njemu u trenutku oslobađanja duše - Čuj stari sad ti mogu reć, prošlo je već dosta vremena, pa te sigurno neće tolko bolit, znaš kad si Paolu svakog utorka u 18h i subote ujutro vozio na trening u Boškovićevu, e vidiš pizda mala ti je zapravo išla na fuk party s ljubavnikom. :shock:

eto Živa istina!!! i trajalo to čak više od godinu dana, zamisli, 2 puta tjedno - uredno je dovezao i uredno bi 2h poslije dolazio po nju, ni trunke sumnje nemajući da nema veze s treningom aerobika!

Čuvaj se pajdo i otvori oči, svega ima na ovom svijetu!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

... nema odgovora na mail, samo SMS da bude napsiala, ali nema vremena, a ne bi htjela polovično

OK, idemo dalje.
    Klinci bilo samnom na vikendu, bili smo smo kod mojih na selu... Otišli u šumu, iskapali šafrane lopaticom (jel' se to smije ?!) da bismo ih doma zasadili, trčali, valjali po sijenu (puno prašine, za sada im ne smeta), hranili krave, pobirali jaja, hranili kokoši, svinje, ...
    Papali špagete za ručak, špek za večeru, zaspali u 21 k'o klade, i ja s njima.
    Onda sam sse zbudil oko 01:15 i dalje nisam baš nekaj spavao... Zato sam Filipa 2-3 puta nosio na pišanje, pa nije popišao krevet (skinuli mu pelenu ljetos, malo prije 2. godine i onda opet počeo piškiti u gače i na spavanju prije 2-3 mjeseca. Pedijatrica veli da se to često događa, ja mislim da je zbog naše "krize").
    Buđenje u 06 od strane Filipa, pa malo zezanja po krevetu jedva do 06:30.
    Kukuruzni žganci za doručak, preliveni umakom od vrhnja i luka za velike i sa mlijekom za klince.
    Onda malo crtić dok je vani još hladno, pa opet van, pa posjet sestri koja ima male race (to su patke), a noćas im se i ovca ojanjila ...
    Kupanje, ručak, povratak u ZG oko 14:30. Filip zaspao u autu, prenio ga u krevet. Paula se malo igrala vani, pa se sjetila da idemo na bicikl, ali Filip se probudio. Nevoljko sam ga uvalio punici na pola sata, dok smo mi otišli do obližnjeg poljskog puta gdje rastu cice-mace.
    Dok smo se vratili, FIlip se i dalje derao i tražio tatu. Smirio sam ga, otišli kod nas na kat i gledali crtiće dok se mama nije pojavila oko 18:30.
    Otišla s njima oko 19:00. Paula je opet tražila da ih slijedim da bih znao gdje im je nova kuća... Predložila je mami da ona ostane samnom ! (inače baš ne obožava brata ... (za sada, nadam se)).
    Mama je pitala dođem li poslije posla da ih zajedno odvedemo u park ili igraonicu... Ništa nisam odgovorio, neznam da li bi to bilo pametno. Baš neznam.

A sada malo o meni
    Napisao sam zadnji put (prije nego me Tata! popljucao ) da bih joj oprostio, ali mislim da si je zatvorila sva vrata... Paula kaže da ih je posjećivao striček <ime>, glupirao im se i sl...
    Mislim si, bih li se mogao izboriti da barem Paula bude kod mene, ili pričekam da mi sama dođe ?!
    Sa ženom sam načelno dogovorio da ostanem u kući, u gornjem dijelu, pa se ne bismo morali "dijeliti"; ona se više ne planira vratiti u kuću, a ako se kuća ne bude prodavala (kao bude klincima), onda nema ništa protiv da ja ostanem gore. Mislim da bismo to trebali staviti na papir, da ne bi bilo... Meni također odgovara, jer ne bih morao seliti, prodavati kuću, računati koliko su dali moji, a koliko njeni starci (ništa se nije pisalo)...

Eto, izgleda da polako stvari sjedaju na svoje mjesto...

Drage forumašice (ipak ste u većini), ja bih se najavio za kakvu kavu ili samo upoznavanje negdje u parku sa dječjim igralištem ili sl. kada se prašina još malo slegne (dan kada su klinci moji, želim se pohvaliti

... za kraj, trebam prijedloge kako zabaviti klince poput mojih (2,5 i 5 godina, malo toga zajedno rade), a baka i djed su od male pomoći jer klinci žele mene, a ne njih. Prilično teško hendlam s njima, do sada sam se nadao da je to privremeno (dok je mama na poslu, ispitu, predavanjima, ...), sada vidim da mi je to budućnost ili

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

e kume, pa nije Tata! krojač tvoje sudbine, niti te btw. popljucao, nego rekao samo svoje općenito mišljenje sa svoje pozicije. Pa gdje bismo bili kad bismo slijepo prihvaćali tuđe savjete i prijedloge, osobna mišljenja drugih i komentare? al zato su tu da ih se prosije, pa čvakne malo od jednih, malo od drugih, najviše u tom "loncu" doda se ipak svojih i ak je pameti i razboritosti dođe čovjek do nekog sretnog rješenja.

I znaj da tvoja životna sreća ovisi samo o onom što tebe veseli i što možeš u životu prehaklat i s čime živjeti i u čemu uživati, pa taman da se i 99% svih oko tebe tome protivili.

Čuj ovo disertiranje svake minute sa žgancima, lukom i vrhnjem, ovcama, racama, cica-macama i sl., neznam baš, možda nije baš svemu ovdje mjesto, doduše nek forumašice prosude kakav je njima dojam, al iskreno, onak s muške strane, malo mi je previše gejasto i sladunjavo pričat baš tolke detalje. Nekako mi se dobija dojam da se baš silno želiš dodvorit "curama" ovdje i isforsirat povjerenje u svoje roditeljstvo, al po meni već čin samog javljanja za savjet na ovom mjestu je dovoljan dokaz toga i tvoje dobronamjernosti. Možda pretjerujem, al treba malo zadržati i dozu muškosti.

Gle onako nepristrano, meni je još uvijek iz tvojih stavova snažno prisutan dojam da bi ti njoj rado oprostio, jer je voliš i nezamisliv ti je život bez nje! I ako uistinu možeš, nije to ništa loše, pogotovo za djecu i obitelj u cjelini, a nekako otvoreno, upoznajući te kroz ovu priču, to bih ti ja najviše i poželio!
    Štoviše siguran sam da bi te to najviše i usrećilo, ma koliko god se ti sad "ohrabruješ" nekim drugim krajnostima.

A čuj ovo sa podjelom imovine i ostankom na gornjoj etaži, dok ona živi ispod, a rastavljeni ste - neznam baš kume, nekako mi ne drži vodu, više povlači neostvarive SF konotacije, al vidim ti u "očima" da bi ti najradije baš tako, a da si nisi ni pokušao prizvat u svjest onu mučnu, a vrlo vjerojatnu situaciju svakodnevnog gledanja i "stričeka" u paketu uz nju. uh uh ne ide to baš tako

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tata! prvotno napisa

Čuj ovo disertiranje svake minute sa žgancima, lukom i vrhnjem, ovcama, racama, cica-macama i sl., neznam baš, možda nije baš svemu ovdje mjesto, doduše nek forumašice prosude kakav je njima dojam, al iskreno, onak s muške strane, malo mi je previše gejasto i sladunjavo pričat baš tolke detalje. Nekako mi se dobija dojam da se baš silno želiš dodvorit "curama" ovdje i isforsirat povjerenje u svoje roditeljstvo, al po meni već čin samog javljanja za savjet na ovom mjestu je dovoljan dokaz toga i tvoje dobronamjernosti. Možda pretjerujem, al treba malo zadržati i dozu muškosti.
    sori, al ovaj dio me bas nasmijao

da mu je tkogod to napisao!

no hard feelings

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

e kume, pa nije Tata! krojač tvoje sudbine, niti te btw. popljucao, nego rekao samo svoje općenito mišljenje sa svoje pozicije. Pa gdje bismo bili kad bismo slijepo prihvaćali tuđe savjete i prijedloge, osobna mišljenja drugih i komentare? al zato su tu da ih se prosije, pa čvakne malo od jednih, malo od drugih, najviše u tom "loncu" doda se ipak svojih i ak je pameti i razboritosti dođe čovjek do nekog sretnog rješenja.

I znaj da tvoja životna sreća ovisi samo o onom što tebe veseli i što možeš u životu prehaklat i s čime živjeti i u čemu uživati, pa taman da se i 99% svih oko tebe tome protivili.
    Kume, samo velim da mi je tvoja sugestija olakšala izbor; OK, nisam (još) skroz uračunljiv, možda sam i povodljiv, ali u trenucima napada logike, kada pregledam sliku u cijelosti dolazim do zaključka: gotovo je, nema natrag, planiraj budućnost sebi i djeci. Ona je sebi isplanirala, barem misli da je.

Sad bu ispalo da me ostavila jer sam derpe ?!
    Shvati, thio sam s nekim podijeliti što smo radili klinci i ja ovaj vikend; obično bih to pričao ženi... OK, previše detalja.

Gle onako nepristrano, meni je još uvijek iz tvojih stavova snažno prisutan dojam da bi ti njoj rado oprostio, jer je voliš i nezamisliv ti je život bez nje! I ako uistinu možeš, nije to ništa loše, pogotovo za djecu i obitelj u cjelini, a nekako otvoreno, upoznajući te kroz ovu priču, to bih ti ja najviše i poželio!
    Štoviše siguran sam da bi te to najviše i usrećilo, ma koliko god se ti sad "ohrabruješ" nekim drugim krajnostima.

A čuj ovo sa podjelom imovine i ostankom na gornjoj etaži, dok ona živi ispod, a rastavljeni ste - neznam baš kume, nekako mi ne drži vodu, više povlači neostvarive SF konotacije, al vidim ti u "očima" da bi ti najradije baš tako, a da si nisi ni pokušao prizvat u svjest onu mučnu, a vrlo vjerojatnu situaciju svakodnevnog gledanja i "stričeka" u paketu uz nju. uh uh ne ide to baš tako

Naravno da bih volio vratiti vrijeme unatrag i nastaviti s točke kada je sve štimalo. Naravno, kada bih imao jamstvo da se ovo više neće ponoviti, da bih joj oprostio.
    No, toga nema.
    Život bez nje postaje mi stvarnost, polako se slažu kockice novog života. Ona neće živjeti u kući (izgleda da ju je i ta kuća opterećivala, iako smo zajedno dogovorili da ćemo graditi kuću), kaže da joj je super u stanu. Također, kaže da ako ne bi kuću prodavali, neka ja ostanem na katu, a mama joj (punica) i baka u prizemlju, do bakine smrti. Onda bi punica selila u mali stan ... Kako će to funkcionirati - neznam, sli vidjet ćemo.
    Ako se jednog dana odluči vratiti u svoj dio kuće, odluku što će biti ostavljam za to buduće vrijeme, do tada ništa ne gubim, u svom domu sam koje ću urediti sebi i klincima.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Čuj ovo disertiranje svake minute sa žgancima, lukom i vrhnjem, ovcama, racama, cica-macama i sl., neznam baš, možda nije baš svemu ovdje mjesto, doduše nek forumašice prosude kakav je njima dojam
    Sad još i literarna kritika!
    Meni je opis predivan.

dp, skidam kapu, za sve.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

... za kraj, trebam prijedloge kako zabaviti klince poput mojih (2,5 i 5 godina, malo toga zajedno rade)
    ajde sad malo na konkretno rješavanje konkretnih životnih situacija

moji prijedlog je zajednička tjelovježba (ti budi trener) jer mi ne pada na pamet čime bi ih istovremeno mogao zabaviti.
    zatim, možda, smišljanje priče u troje. neka lupaju imena junaka i situacije a ti bilježi pa uobliči.
    ono s tijestom vidim da si apsolvirao.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

dp, evo mene nazad. Ova tvoja brija je normalna u smislu da sam i ja sve scenarije vrtila po glavi, ali nije zdrava - toga se moraš rještiti. E sad, u vidu novih događanja, nažalost moram potpisati tatu - ja sam se u želji za pomirbom isto previše kompromitirala, tako da ti sad odmah velim nemoj.
    Vi možete razgovarati iskreno i možeš iskreno reći što ti je na duši i možeš se tu kompromitirati i poniziti, ali ćeš bar znati na čemu si. Ovako, ovo vaše viđanje-neviđanje, toplo-hladni odnosi nemaju baš previše smisla.
    Ona nema vremena odgovoriti ti na mail :/ - stari moj, gotovo je to. Ne znam kaj si joj napisao, ali osoba koja iole želi nekakvo pomirenje ili komunikaciju bi našla vremena odgovoriti ti na mail.
    Nažalost, valjda moraš proći taj put, kao i ja, da bi shvatio da je gotovo. Dobro, uvijek svako zlo za neko dobro. Moja mama je meni odmah u početku rekla nešto što ja nisam poslušala, ali tek sad vidim koliko je bila u pravu. Reći ću ti, znam da nećeš poslušati kao niti ja, ali evo: ne zovi je, ne traži ništa od nje, možete se razgovarati o djeci i kaj treba djeci i kad će ti dofurati djecu i sl. i to treba biti kraj vaših razgovora. Sretno.
    I da, poslušaj mukicu i nemoj piti, nije to rješenje.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa
    ... za kraj, trebam prijedloge kako zabaviti klince poput mojih (2,5 i 5 godina, malo toga zajedno rade)
    ajde sad malo na konkretno rješavanje konkretnih životnih situacija

moji prijedlog je zajednička tjelovježba (ti budi trener) jer mi ne pada na pamet čime bi ih istovremeno mogao zabaviti.
    zatim, možda, smišljanje priče u troje. neka lupaju imena junaka i situacije a ti bilježi pa uobliči.
    ono s tijestom vidim da si apsolvirao.
    Prijedlog na mjestu, nekako je spontano do toga već i došlo; igrali smo se lovice po kući, pa skrivaća, pa utrke četvernoške, pa puzajući ...

Nadam se toplijem vremenu pa ćemo više biti vani...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    dp, evo mene nazad. Ova tvoja brija je normalna u smislu da sam i ja sve scenarije vrtila po glavi, ali nije zdrava - toga se moraš rještiti. E sad, u vidu novih događanja, nažalost moram potpisati tatu - ja sam se u želji za pomirbom isto previše kompromitirala, tako da ti sad odmah velim nemoj.
    Vi možete razgovarati iskreno i možeš iskreno reći što ti je na duši i možeš se tu kompromitirati i poniziti, ali ćeš bar znati na čemu si. Ovako, ovo vaše viđanje-neviđanje, toplo-hladni odnosi nemaju baš previše smisla.
    Ona nema vremena odgovoriti ti na mail :/ - stari moj, gotovo je to. Ne znam kaj si joj napisao, ali osoba koja iole želi nekakvo pomirenje ili komunikaciju bi našla vremena odgovoriti ti na mail.
    Nažalost, valjda moraš proći taj put, kao i ja, da bi shvatio da je gotovo. Dobro, uvijek svako zlo za neko dobro. Moja mama je meni odmah u početku rekla nešto što ja nisam poslušala, ali tek sad vidim koliko je bila u pravu. Reći ću ti, znam da nećeš poslušati kao niti ja, ali evo: ne zovi je, ne traži ništa od nje, možete se razgovarati o djeci i kaj treba djeci i kad će ti dofurati djecu i sl. i to treba biti kraj vaših razgovora. Sretno.
    I da, poslušaj mukicu i nemoj piti, nije to rješenje.
    Ma OK, svaki dan se po malo prizemljujem. Neću piti, nikada nisam tako "rješavao" probleme, to je više kroz šalu rećeno.
    Jučer smo definirali da ostajem u gorenjem dijelu kuće, planiram se "zabaviti" uređenjem svoje "nove" gajbe, ima još dosta posla jer je dio nedovršen, a dio traži osvježenje (pošarani zidovi i sl.).

Komunikacija se i svodi na preuzimanje/vračanje djece, plus što još imamo neke tekuće finacijske detalje definirati...

Prašina se sliježe ...

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U slučaju da je to kraj, biti će još puno boljih i lošijih dana....imam dojam da si ti ta strana koja je za dijalog, za rješavanje te nimalo zahvalne situacije u kojoj se sada nalaziš, ali imam nekak dojam da nemaš baš odaziva što se nje tiče......slažem se da se trebaš okrenuti nekim drugim stvarima, evo razmišljaj o novom uređenju kata gdje živiš, o tome kako češ provoditi vrijeme sa klincima.....
    Znam da nije lako.....ali step by step sve će to doći na svoje mjesto. Osim, ako se kroz neko vrijeme situacija ne okrene naglavačke .

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

potpisujem elin, ako nema vremena da odgovori na mail, zbilja si žena zatvorila vrata. Šteta, činilo mi se iz tih poziva na druženje da možda još ima nade. Da želi šansu za pomirenje, odgovorila bi...
    Najbolje onda sve presjeći čistim rezom, sve za dobrobit djece, ali za zajednička druženja... :/ možda nakon 10 godina, kad (ako) rane zbilja pošteno zarastu...

Savjet za zabavu klincima za kišne dane: napravi im kućicu u sobi od stolica pokrivenih plahtom, još bolje ako imate krevet na kat. Ovo pali kod djece od 1,5 do bar 8 godina. Onda se na tu temu kućice mogu nadovezivati razne druge teme, ovisno o interesima djece, može to biti indijanski šator ili svemirski brod.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Baš mi je zanimljiva ova priča jer se dešava paralelno sa pričom mog prijatelja kojeg sam već spominjala. Vrlo slična situacija, osim što njegova žena sigurno nema nikog drugog. Pa malo kradem vaše savjete i proslijeđujem ih njemu. Ali ne pali ništa

dp drž se, vjerujem da ćeš se dobro snaći i da će sve biti ok.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ideje za igranje klinaca različite dobi...
    Kotiranje lopte, masiranje (mi se igramo da je netko krumpirić pa radimo pire... dodaš soli, pa mijesiš...), šator je uvijek dobra ideja, kod nas pale i legići, pa crtanje.. ponekad igra s autićima.. mlađa curka uvijek slijedi brata, pa samo ovisi da on ima volje igrati se s njom.

Pratim priču, ali zbog boleštine doma ne uključujem se baš... mail mi se činio kao super ideja.. možda joj treba vremena da sve provari (odluči se) dok nešto pametno ne sroči...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Baš mi je zanimljiva ova priča jer se dešava paralelno sa pričom mog prijatelja kojeg sam već spominjala. Vrlo slična situacija, osim što njegova žena sigurno nema nikog drugog. Pa malo kradem vaše savjete i proslijeđujem ih njemu. Ali ne pali ništa

Dakle, sve smo dogovorili, ali se ona ne drži dogovora. Naravno, u pitanju su financije.

Obzirom da sam do sada ja raspoređivao lovu od (njenog) stana koji se iznajmljuje i time plačao kredu za kuću i režije, a ona je sada tu lovu prisvojila, nisam imao ćime platiti sve režije za ovaj mjesec (plus što mi došla zadnja rata od kratkoročne krede za ogradu).
    Dogovorili smo da ona plati kredu za kuću ovaj mjesec, a ja ću sve režije (koje smo dogovorili po pola).
    Ja sam svoj dio ispunio, a kredu nije uplatila - provjerio sam u banci, 15. je bio rok. Tvrdi da je uplatila, da će mi pokazati uplatnicu. Što mislite, da vjerujem njoj ili službenici u banci ?!
    Bah, idući mjesec čemo prebijati potraživanja (režije - kreda - alimentacija) pa me neće moći tako preveslati. (BTW, takve stvari su joj normalne, ne platiti kredu, režije, registraciju auta ... zato sam ja to radio)

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ah
    vasim problemima se ni izdaleka ne vidi kraj
    ovo je tek pocetak

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Trina, da nije to UMBM?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pocni rjesavati finencije i to vrlo sluzbeno, to se nece dobro zavrsiti

po meni ulazite u fazu rata

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj iridana2666 prvotno napisa

Trina, da nije to UMBM?
    ko zna, možda i je

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa

Potpis,veli mi moje iskustvo. Na papir,javni bilježnik,itd...ne moraš čekati (ili očekivati) rastavu.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa

x, oh da, ovo je vrlo loše po tebe.

A sad something completly different:

moja bivša je sa mnom dan prije šetala gradom, prolazili smo butike, interesirala se za sat jedne renomirane marke, koji si nije mogla sama priuštiti, taman sam skovao kako bi joj to mogao biti lijepo iznenađenje za prvu sljedeću priliku, a već dan poslije eto ti sata na njenoj ruci! Opla! Na moje pitanje po otkud sat - ma kupila sam ga na diners, kad je došao račun na njemu nema te stavke, na moje pitanje za objašnjenjem još me i arogantno s visoka onako bahato napala kako sam tako glup, jer joj ga je kupila sestra (laž na laž) - par mjeseci kasnije ispostavilo se da je ipak dar ljubavnika.
    čuj, Tata dobra ti je ta tvoja bivša - možemo li je upoznati sa mojim bivšim?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Opet ja malo...

nije mi donijela uplatnicu, jer je morala ranije pokupiti klince iz vrtića... Kaže, bude mi donijela na posao...

Neznam kako ću pregrmiti ovaj mjesec, stvarno nemam love za platiti tu ratu, nešto će na bubanj.

Inače, ja sam dobro
    Sutra su klinci kod mene, nešto ćemo kuhati, možda napravimo kućicu za ptice (to me Paula žicala prošli vikend).
    Izvukao sam bicikl, malo napumpao gume, podmazao lanac i vozi. 36km u sat i 40min., od toga 12km off-road (po Odranskom nasipu), pa krug oko Jaruna, pa nazad doma. Zaboravih rasvjetu, pa je bilo malo scary vratiti se doma :shock:
    Doma u kadu i opuštanje. Sutra muskulfiberi
    ... to sam prakticirao prije ženidbe i baš mi je pasalo

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dp, kakva je sad situacija, jeste što pričali, riješili? kako djeca?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

dp, kakva je sad situacija, jeste što pričali, riješili? kako djeca?
    Situacija uglavnom nepromijenjena.
    Klinci OK.

Nemam baš volje pisati, sorry.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Čim nemaš volju pisati, znači da nemaš potrebu i da je prvotna tjeskoba i panika "a šta sad,brzo pomoć..." prošla. Što je odlično. Počni živjeti.Ovo sa bikeom je super. Nađi si ono što ti vraća osjećaj sreće.
    Divim ti se...

Uživaj, a ostalo će sve sjesti onako kako mora. Sa ili bez nje ima života. Moj kum se rastao pred 4 godine. Ima klinku od 5 i sjećam se da ga nitko nije mogao utješiti. Otišla je sa radnim kolegom u novi život. A u braku im nije išlo i uopće ne razumjem čemu taj njegov očaj. To nam je valjda u krvi. Sad su oboje sretni, on opet u braku od jeseni i čeka drugo dijete. A njih dvoje bivših supružnika nikada se nisu tako slagali kao kad su nakon 2 god. od rastave ohladili glave. Imaju korektan odnos čak mogu i kavu popiti, i oboje kažu da je valjda tako trebalo biti.
    I ja ne krivim ni jedno.
    Važno je da počneš živjeti. Želim ti svu sreću.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

... nema odgovora na mail, samo SMS da bude napsiala, ali nema vremena, a ne bi htjela polovično

OK, idemo dalje.
    Klinci bilo samnom na vikendu, bili smo smo kod mojih na selu... Otišli u šumu, iskapali šafrane lopaticom (jel' se to smije ?!) da bismo ih doma zasadili, trčali, valjali po sijenu (puno prašine, za sada im ne smeta), hranili krave, pobirali jaja, hranili kokoši, svinje, ...
    Papali špagete za ručak, špek za večeru, zaspali u 21 k'o klade, i ja s njima.
    Onda sam sse zbudil oko 01:15 i dalje nisam baš nekaj spavao... Zato sam Filipa 2-3 puta nosio na pišanje, pa nije popišao krevet (skinuli mu pelenu ljetos, malo prije 2. godine i onda opet počeo piškiti u gače i na spavanju prije 2-3 mjeseca. Pedijatrica veli da se to često događa, ja mislim da je zbog naše "krize").
    Buđenje u 06 od strane Filipa, pa malo zezanja po krevetu jedva do 06:30.
    Kukuruzni žganci za doručak, preliveni umakom od vrhnja i luka za velike i sa mlijekom za klince.
    Onda malo crtić dok je vani još hladno, pa opet van, pa posjet sestri koja ima male race (to su patke), a noćas im se i ovca ojanjila ...
    Kupanje, ručak, povratak u ZG oko 14:30. Filip zaspao u autu, prenio ga u krevet. Paula se malo igrala vani, pa se sjetila da idemo na bicikl, ali Filip se probudio. Nevoljko sam ga uvalio punici na pola sata, dok smo mi otišli do obližnjeg poljskog puta gdje rastu cice-mace.
    Dok smo se vratili, FIlip se i dalje derao i tražio tatu. Smirio sam ga, otišli kod nas na kat i gledali crtiće dok se mama nije pojavila oko 18:30.
    Otišla s njima oko 19:00. Paula je opet tražila da ih slijedim da bih znao gdje im je nova kuća... Predložila je mami da ona ostane samnom ! (inače baš ne obožava brata ... (za sada, nadam se)).
    Mama je pitala dođem li poslije posla da ih zajedno odvedemo u park ili igraonicu... Ništa nisam odgovorio, neznam da li bi to bilo pametno. Baš neznam.
    Ja bi tebe rado imala za oca, k'o muz mi nebi 'sjeo'. Meni treba cvrsta ruka da me prizemlji...

Nedaj se, meni se cini da te tvoja draga ne zasluzuje. Uzivaj i dalje u svojoj djeci...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I nemoj ništa pisati... ovdje je napisano više nego dovoljno. Nadam se da si završio analizu prošlosti i okrenuo se budućnosti i svojim željama.

I nemoj više razmišljati o tome što ona misli i radi.... to je stvarno naporno i iscrpljujuće. Razmišljaj o sebi. Razmišljaj o praktičnim stvarima koje moraš riješiti.

Šaljem

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ej, prijatelju, kako si, jesi li dobro?

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

8)

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

I jesam i nisam; počeo sam normalno spavati - to je dobro. Situacija se nije "raspetljala" jer ona i dalje ne zna što hoće (poriče vezu s tipom, veli da se samo druže (!!!), ali i dalje ne želi reći adresu)...
    Navodno je predala zahtijev za rastavu, na moje inzistiranje.
    Ja još nisam zauzeo čvrst stav, (iako trenutno ne mogu ništa napraviti), htio bih još jednom pokušati, a u "napadima" logike sam svjestan da to vjerojatno ne bi hodalo.
    Doma nemam volju ništa raditi, a ne znam kuda izaći, bez veze mi ići sam u kino (to mi je nekad bila omiljena zabava), izlazio u smislu klubova i kafića nikada nisam, pa me niti sada ne privlači... Onda visim na Internetu, tu i tamo razmijenim poruku na "iskrici", ali mislim da mi u profilu jako smeta ono "rastavljen" (čak još niti nisam) i "imam djecu" ... Lagati i dalje ne znam
    Za bicikl je loše vrijeme ... Biti će bolje.

Ovaj vikend sam opet bio s klincima, vješaju se po meni k'o krpelji, nedostajem im. Paula me nije htjela pustiti dok ih je odvodila, mislim da joj je svaki put sve teže (a i meni).

Bio sam kod psihologa (preko veze, pa sam u nedostatku psihologa završio kod neuropsihijatra ) ... Zanimljivo iskustvo, mislim da mi je ženska "proširila horizonte", pročitala je situaciju u 5 min., rekla da moram sam sebi odgovoriti na pitanje "želim li opet biti s njom". Ja još uvijek ne znam taj odgovor. Onda je tražila da pošaljem ženu idući termin, kao, da će lakše meni pomoći nakon razgovora s njom. Žena je pristala, kaže da misli da i njoj treba pomoć.

Pitanje imovine do daljnjeg ne diramo, ima vremena...

Sve mi se čini da je kraj još jako daleko...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa

8)

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

bit će bolje, treba ti još malo vremena da sve preboliš.

Stranica 5 od 9 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •