Stranica 6 od 9 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 404

Tema: kriza

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    bit će bolje, treba ti još malo vremena da sve preboliš.
    bilo bi lakše da kaže "ok, idemo svaki svojim putem, a ne "idemo s klincima u parkić, budemo zajedno s klincima jaja farbali, idemo s Paulom na Sljeme skijati ovaj tjedan, možeš uzeti slobodno na poslu ? ..."

Jedan dan je mrzim, drugi dan mi nedostaje doma ...

Koliko je tebi trebalo, može i na pp ?

nenaa, suzdrži se ako možeš

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

, mogu.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa
    , mogu.
    Nisam niti sumnjao, NHF

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj dp prvotno napisa
    bilo bi lakše da kaže "ok, idemo svaki svojim putem, a ne "idemo s klincima u parkić, budemo zajedno s klincima jaja farbali, idemo s Paulom na Sljeme skijati ovaj tjedan, možeš uzeti slobodno na poslu ? ..."
    to ti je kada čekaš da druga strana napravi odlučan korak a one sve nešto šepesa!
    poznat mi je osjećaj!

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Koliko je tebi trebalo, može i na pp ?

nenaa, suzdrži se ako možeš
    a bih, ali ti na žalost nemam kaj pametno reći. I ja sam u k..cu - samo pogledaj moje zadnje teme i postove na ovom pdf-u. Dragi moj, nema pravila, teško je, ali se nadam boljem. Postanje mi pomaže, eto.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Danas sam opet imao osvještenje, zdrav udarac, neznam kako se izraziti.
    Dobio sam još jednu potvrdu da nema nazad, da je gotovo i da mi ženica samo glumi... Opet ne znam zbog čega, ali je više niti ne želim pitati, postala mi je odbojna, ne želim je gledati u oči, ne vjerujem joj kada kaže "dobar dan".
    Mrzim je zbog toga što je napravila djeci, meni, a siguran sam da će i sama sebe mrziti dok se malo ohladi. Bojim se da ću je onda žaliti, u biti žalim je već sada, i mrzim istodobno.
    Uf, vjerojatno ću požaliti zbog napisanog, nije dobro mrziti ...

Sam sam doma i ne znam kuda sa sobom, pa se osjećam još jadnije. Biti će bolje ...

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Danas sam opet imao osvještenje, zdrav udarac, neznam kako se izraziti.
    Dobio sam još jednu potvrdu da nema nazad, da je gotovo i da mi ženica samo glumi... Opet ne znam zbog čega, ali je više niti ne želim pitati, postala mi je odbojna, ne želim je gledati u oči, ne vjerujem joj kada kaže "dobar dan".
    Mrzim je zbog toga što je napravila djeci, meni, a siguran sam da će i sama sebe mrziti dok se malo ohladi. Bojim se da ću je onda žaliti, u biti žalim je već sada, i mrzim istodobno.
    Uf, vjerojatno ću požaliti zbog napisanog, nije dobro mrziti ...

Sam sam doma i ne znam kuda sa sobom, pa se osjećam još jadnije. Biti će bolje ...
    Moja ti je teorija da su svi osjećaji zdravi u nekoj mjeri. Sad ju trenutno mrziš, i pusti si tak par dana. Osjećaji su samo pokazatelji onoga kaj se u nama događa i trebamo ih osjetiti, pogledati sa strane (ak kužiš kaj mislim) i osvjestiti gdje smo. Kad si shvatio da ju mrziš, možeš lakše vidjeti kaj te smeta (nikako joj više ne vjeruješ, zamjeraš joj sve kaj ti je napravila) i lakše ideš ka cilju, ako si si ga uspio odrediti.

Najteže je kolebanje - kad ni sami ne znamo jel bi natrag ili naprijed. To nas koči. Ovakvi tvoji osjećaji te tjeraju prema naprijed i to je OK ak ti oni pomognu da se pomakneš iz mrtve točke. Ali nemoj se zaglaviti u tome - to nije zdravo. Drž se

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Dakle, što se zapravo dogodilo; kupila je fotić i kao htjela se pohvaliti pa mi ga je donijela na posao i ostavila, kao, ona će malo kasniti u vrtić pa da je uzmem klince i zabavim ih u parku pa da ih poslikam.
    Na fotiću par slika klinaca i 4GB kartica; tko bi odolio, propustim karticu kroz "easy recovery" i izvučem još desetak slika i video zapis. Uf, ništa eksplicinto, ali vidjeti tipa u njenom unajmljenom stanu kako sjedi u gaćama, još neke fotke gdje se "glupira", te video zapis koji je snimala dok ju je vozio na motoru ... I onda prodaje priče kako su samo prijatelji i da joj daje podršku u "teškim trenucima odluke". Fuck. Znam dobro kakvu ti podršku daje, gadiš mi se.

Otišao sam pred vrtić, ali pošto sam i sam bio na motoru a kiša je "rominjala" - nisam preuzeo klince iz dežurstva (nisam imao kamo s njima) pričekao sam je i dao joj fotić te otišao bez pozdrava.

Poslije mi šalje poruke "pa nije bilo na fotiću ništa što bi te trebalo rastužiti". Ne, trebao sam se smijati kako sam glup
    Malo ranije me vidjela u Google Talku da sam "zelen" i pita "nisi mi odgovorio "
    ŠTO HOĆEŠ OD MENE !!! Već si sve napravila što si htjela, pusti me sada na miru, srušila si me i sada prestani gaziti po meni !"
    Kako mrzim kada me pravi idiotom, vrijeđa mi zdrav razum (eh, da je barem zdrav), dopušta da cvilim oko nje i dalje se pravi neodlučna što bi gospođa htjela od života. A što bih ja htio ?! Da je nikada više ne vidim, da je izbrišem iz sjećanja i da nikada ne čujem njen glas.
    ...nisam se sažalijevao već 7 dana, sad opet plačem. GAdim se sam sebi.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ŠTO HOĆEŠ OD MENE !!! Već si sve napravila što si htjela, pusti me sada na miru, srušila si me i sada prestani gaziti po meni !
    Ovo si rekao njoj ili samo nama ovdje? To trebaš konačno reći i njoj. Oprosti, ali ona sjedi na tvojoj rani sa posoljenom guzicom, i trlja li ga trlja. Mislim da joj je super u njenoj taštini gledati kako patiš i kako si uvijek tu i uvijek čekaš da ona tebi gladnom baci mrvu, treptaj okicama.

Kako mrzim kada me pravi idiotom, vrijeđa mi zdrav razum (eh, da je barem zdrav), dopušta da cvilim oko nje i dalje se pravi neodlučna što bi gospođa htjela od života. A što bih ja htio ?! Da je nikada više ne vidim, da je izbrišem iz sjećanja i da nikada ne čujem njen glas.
    dp
    to moraš reći i njoj. Ona neće iskristalizirati svoju odluku, koliko god tebe bulo strah čuti NE NEĆU TI SE VRATITI: Moći ćeš napred tek kad sam budeš znao i svoj i njen odgovor. IMA NADE- NEMA NADE? Ovo te uništava.

I plači ako moraš to nije sramota, možda kad sve isplačeš... , žao mi je stvarno mi je žao, ali njezini postupci nisu nimalo lijepi, a i ponašanje . Igra se sa tvojim osjećajima i svjesna je toga.

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

...nisam se sažalijevao već 7 dana, sad opet plačem. GAdim se sam sebi.
    Dp, potpuno te kužim. 3 dana nakon kaj je UBM otišao od kuće ja glupača u svojoj tuzi idem kopati po net-u i nađem sliku njega i njegove 'frendice' - zagrljeni, iz 2003!!!! Nisam nikad prije vidla tu sliku, i pao mi mrak na oči. Vrtim film unazad i sjetim se da smo tad imali krizu. Uopće se nisam više upuštala u razmišljanja o toj slici i da li je između njih nekaj bilo ili ne, ali da me srezala, srezala me.

Njoj paše da se još motaš oko nje, ne zato kaj joj je stalo do tebe, nego jer joj paše tvoja pažnja. Ali ne daj joj više to zadovoljstvo. Ne kažem ti da se više ne vidiš s njom (to je nemoguće zbog klinaca), nego napravi U SEBI rez, izbaci je iz svog života i bit će ti lakše. Da vidiš kad se susretnete, i ona te provocira i mulja, a ti na to ostaneš miran i nezainteresiran - tad će nju zaboljeti, vjeruj mi. A ti ćeš iz tog izvući novu snagu.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj modesty71 prvotno napisa

Njoj paše da se još motaš oko nje, ne zato kaj joj je stalo do tebe, nego jer joj paše tvoja pažnja. Ali ne daj joj više to zadovoljstvo. Ne kažem ti da se više ne vidiš s njom (to je nemoguće zbog klinaca), nego napravi U SEBI rez, izbaci je iz svog života i bit će ti lakše. Da vidiš kad se susretnete, i ona te provocira i mulja, a ti na to ostaneš miran i nezainteresiran - tad će nju zaboljeti, vjeruj mi. A ti ćeš iz tog izvući novu snagu.
    Ovo ću potpisati. dp teško je mogu samo predpostaviti, ali upri sve snage i poslušaj ovo od modesty71 jer tvoja gospođa se ne ponaša lijepo i ne zaslužuje te , a jako si dobar.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa
    Citiraj modesty71 prvotno napisa

Ovo ću potpisati. dp teško je mogu samo predpostaviti, ali upri sve snage i poslušaj ovo od modesty71 jer tvoja gospođa se ne ponaša lijepo i ne zaslužuje te , a jako si dobar.
    I sam sam došao do tog zaključka, ali teško mi je ostati hladan, ne pokazivati emocije. Čak mi je i neugodno, spuštam pogled i ne znam kuda gledati.
    Zato ću susrete skratiti na najkraće moguće, tek koliko je potrebno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dakle, što se zapravo dogodilo; kupila je fotić i kao htjela se pohvaliti pa mi ga je donijela na posao i ostavila,
    zašto ti je ostavila fotić? :?
    hvaliti se novim gađetom može i bez ostavljanja istog

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Dakle, što se zapravo dogodilo; kupila je fotić i kao htjela se pohvaliti pa mi ga je donijela na posao i ostavila,
    zašto ti je ostavila fotić? :?
    hvaliti se novim gađetom može i bez ostavljanja istog
    Ostavila ga je da se poigram, ionako smo se trebali vidjeti 3 sata kasnije kod vrtića. Oboje volimo gadgete.
    Pomislio sam da mi je "podmetnula", sposobna je iscenirati i puno složenije priče, no ne znam... Kada me pitala "što te rastužilo", možda je i računala da sam vidio tipa u gaćama, ali što je tu čudno, zar ti ne skidaš hlače kad posjetiš starog pajdu ?!
    ... a lagala je i da je u nedjelju radila onaj svoj fuš, jer je datum video snimke upravo taj. ... i tako dalje.
    ponekad se pitam, može li ona uopće izreći istinu ?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zbilja nisko :/

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

gle, to sve govori o njoj. kaj još uvijek razmišljaš o povratku? pusti ju nek se zabavlja sa svojim stričekom, a sebi vrati svoj život. glavu gore i ne daj se 8)

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kada me pitala "što te rastužilo", možda je i računala da sam vidio tipa u gaćama, ali što je tu čudno, zar ti ne skidaš hlače kad posjetiš starog pajdu ?!
    Ja sam na ovo odvalila!

Slučajno sam naletila na ovu temu i na tebe dp.
    Sorry kaj upadam ko padobranac, al moram ti napisat koju.
    Nemam savjeta, nemam mudrih izreka niti čudotvornih rješenja, al imam za reć kako si mi totalno cool, duhovit, zanimljiv tip.
    A takvih nema puno.
    Zato sam gotovo sigurna kako ćeš prije ili kasnije i ti imati fotku neke nove "tete" na svom fotiću.
    Ja bi se okrenula tome, koliko god možeš.
    Gledat sebe i razmišljao sebi i svojoj budućnosti.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj iki prvotno napisa
    Kada me pitala "što te rastužilo", možda je i računala da sam vidio tipa u gaćama, ali što je tu čudno, zar ti ne skidaš hlače kad posjetiš starog pajdu ?!
    Ja sam na ovo odvalila!

Slučajno sam naletila na ovu temu i na tebe dp.
    Sorry kaj upadam ko padobranac, al moram ti napisat koju.
    Nemam savjeta, nemam mudrih izreka niti čudotvornih rješenja, al imam za reć kako si mi totalno cool, duhovit, zanimljiv tip.
    A takvih nema puno.
    Zato sam gotovo sigurna kako ćeš prije ili kasnije i ti imati fotku neke nove "tete" na svom fotiću.
    Ja bi se okrenula tome, koliko god možeš.
    Gledat sebe i razmišljao sebi i svojoj budućnosti.
    Hvala na podršci, evo sada se smijem
    Nema se tu puno savjetovati, niti ima čudotvornih rješenja; jedino se nadam da ću za neko vrijeme biti sretniji nego sam bio (da ne govorim - sretniji nego sam sada).

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ipak ima jedna "istina" u koju vjerujem i primjenjiva je na svim poljima:
    Ono o čemu razmišljaš i na kaj se fokusiraš u životu, to i privlačiš u svoj život.
    Kada gledam unatrag, znam se prestraviti koliko je točno.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

samo izdrzi, proci ce!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nemaš ti stari za čime žaliti. Tako je kako je, imaš dvoje super djece, budi im super tata kao što bi i bio da ste ostali u braku. Oni će biti sretni samo će im malo trebati da se naviknu na situaciju.
    Za TŽ nemam komentara... Mislim, takve forice se prodaju u srednjoj školi .
    I nije se uopće teško rastati, najteže je prvi put . Ali samo zato jer nam je to nešto što radimo prvi put (prvi put za volanom, kod ginekologa prvi ispit na faksu...).

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da da osobito nam je taj prvi posjet ginekologu jako poznat... šalim se naravno

ma ovo je ko Santa Barbara, sorry u sličnim sam g**ma bio ali je moja Santa Barbara falabogu daleko iza mene, pa se sad samo mogu nasmijat sebi kolko je nervirancije iza mene...

al kaj je najbolje ja još uvijek imam osjećaj da si ti preblag prema njoj i da te mama zovne izazovno savinutim kažiprstom k sebi "come here my darling" da nebi puno razmišljao pajdo... tc tc tc...

nemoj tako, daj više stani na loptu! suoči se sa zbiljom! Žena ti je malo nezrelo gono koje je u poznim godinama, kad je trebala sazrijeti kao žena i majka, skužila da bi se mogla malo zabaviti i istražiti malo sve one madalačke znatiželje koje nije na vrijeme kad je trebala... ne vidi ti ona potrebu djece za sigurnosti obitelji, svoju još manje, a nit joj bitno imat toplog oca svojoj dječici, ona je centar svog svijeta i sve je podređeno njenim potrebama, pa i ta stresna i naprasna selidba djece, i to ti je tako!

Nema se tu puno više ni za reć, ni tebi za pronać, al ti ko da još tog nisi svjestan, ko da čekaš da ti se poš*** s tipom na tvom kauču, u tvom boravku, da bi konačno prosvjetlio i povjerovao svojim instinktima?

žene su ti ovce po pitanju tehnike i kolko god bile uvjerene da igraju prljavu igru i da su neuhvatljive u njoj, nisu svjesne te smješne činjenice da je svaki zapisani trag na bilo kojem gadget mediju itekako vidljiv i nakon brisanja... e šta čovjek sve sazna iz "obrisanih" mailova!

predugo traje ta istraživačka faza kod tebe... samo sebe zamaraš ko da uživaš u mazohizmu! radije okreni novu stranicu! aj nisi sam, pa javit će ti se i pokoja mama s ovog mjesta (gdje li je ona elin sad kad je čovjek treba, sve mi žena miriše na dobru vibru s tobom)... idi popij kavu, popričaj, izađi s frendovima, imaš valjda koju frendicu čist radi spolne ravnoteže u društvu i fiju briju, mozak na pašu...

a te filmove i slike čuvaj za sudske rasprave i eventualna objašnjenja okolini tko je u stvari "the lady" i što je u stvari u scenariju tog naprasnog bijega!

nisi ni prvi ni zadnji, al prestani se mučit više filozofijama o povratku... misli sad na budućnost, misli na svoju djecu i kako ćete provodit sretne i ispunjene dane u igri i zajedništvu, učenju i otkrivanju novih saznanja... a jednog dana sve to i s tvojom novom dragom, koju ćeš vjeruj mi deset puta opreznije birat od ove bivše i život ide dalje - "the show must go on"... a tvoja bivša će negdje u osami gdje je niko ne vidi gristi usne i žalovat za svojom glupošću... vratit će joj se to ko bumerang u životu! Ti samo zadrži svoje dostojanstvo, budi plemenit otac svojoj djeci i kvalitetan sveprisutan roditelj u njihovim životima i njihova privrženost bit će ti najveća radost i nagrada!

drš se legendo!

ps. uh al što mi je drago viđet mušku facu ođe, nemaš pojma! sam nek si ti nama živ i zdrav sve će drugo doć na svoje!

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

dp

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Tata! prvotno napisa
    al kaj je najbolje ja još uvijek imam osjećaj da si ti preblag prema njoj i da te mama zovne izazovno savinutim kažiprstom k sebi "come here my darling" da nebi puno razmišljao pajdo... tc tc tc...

nemoj tako, daj više stani na loptu! suoči se sa zbiljom! Žena ti je malo nezrelo gono koje je u poznim godinama, kad je trebala sazrijeti kao žena i majka, skužila da bi se mogla malo zabaviti i istražiti malo sve one madalačke znatiželje koje nije na vrijeme kad je trebala... ne vidi ti ona potrebu djece za sigurnosti obitelji, svoju još manje, a nit joj bitno imat toplog oca svojoj dječici, ona je centar svog svijeta i sve je podređeno njenim potrebama, pa i ta stresna i naprasna selidba djece, i to ti je tako!

Nema se tu puno više ni za reć, ni tebi za pronać, al ti ko da još tog nisi svjestan, ko da čekaš da ti se poš*** s tipom na tvom kauču, u tvom boravku, da bi konačno prosvjetlio i povjerovao svojim instinktima?

žene su ti ovce po pitanju tehnike i kolko god bile uvjerene da igraju prljavu igru i da su neuhvatljive u njoj, nisu svjesne te smješne činjenice da je svaki zapisani trag na bilo kojem gadget mediju itekako vidljiv i nakon brisanja... e šta čovjek sve sazna iz "obrisanih" mailova!

predugo traje ta istraživačka faza kod tebe... samo sebe zamaraš ko da uživaš u mazohizmu! radije okreni novu stranicu! aj nisi sam, pa javit će ti se i pokoja mama s ovog mjesta (gdje li je ona elin sad kad je čovjek treba, sve mi žena miriše na dobru vibru s tobom)... idi popij kavu, popričaj, izađi s frendovima, imaš valjda koju frendicu čist radi spolne ravnoteže u društvu i fiju briju, mozak na pašu...

a te filmove i slike čuvaj za sudske rasprave i eventualna objašnjenja okolini tko je u stvari "the lady" i što je u stvari u scenariju tog naprasnog bijega!

nisi ni prvi ni zadnji, al prestani se mučit više filozofijama o povratku... misli sad na budućnost, misli na svoju djecu i kako ćete provodit sretne i ispunjene dane u igri i zajedništvu, učenju i otkrivanju novih saznanja... a jednog dana sve to i s tvojom novom dragom, koju ćeš vjeruj mi deset puta opreznije birat od ove bivše i život ide dalje - "the show must go on"... a tvoja bivša će negdje u osami gdje je niko ne vidi gristi usne i žalovat za svojom glupošću... vratit će joj se to ko bumerang u životu! Ti samo zadrži svoje dostojanstvo, budi plemenit otac svojoj djeci i kvalitetan sveprisutan roditelj u njihovim životima i njihova privrženost bit će ti najveća radost i nagrada!

drš se legendo!

ps. uh al što mi je drago viđet mušku facu ođe, nemaš pojma! sam nek si ti nama živ i zdrav sve će drugo doć na svoje!
    Eto mogu reći da se uglavnom slažem s tobom, ali moralo je proći nešto vremena da se moj inertni mozak prilagodi novonastaloj situaciji i da neke sumnje postanu činjenice.
    Glede tehnike i tehnologije, snalazi se s tim bolje nego 90% ostalih žena (zbog posla koji radi, a i privatno je zanima), već smo ranije izvlačili obrisane datoteke iz svih vrsta medija i sve više vjerujem da mi je to podmetnula. Ali nema veze, sad to ionako više nije bitno (već dugo nije trebalo biti)

...kao što kaže jedan pajdo na poslu "bit' će to sve u redu..."

P.S. eto, držim se, ignorirao sam 2 njena pokušaja kontakta, danas ću je vidjeti kod preuzimanja djece, vidjet čemo kakav će biti kontakt.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da da osobito nam je taj prvi posjet ginekologu jako poznat... šalim se naravno
    Pa ajde, za vas urolog .

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ali moralo je proći nešto vremena
    upravo to! i to je sasvim normalno!

daj si jos vremena

koliko god ti treba, ipak su ulagane godine vremena u vas odnos, kakav god bio, ni ne mozes ga zavrsit u par dana/tjedana. trebat ce jos ...

samo hrabro!

bit ce sve u redu

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

"sve će biti dobro" - zar se ne zove tako neka domaća sapunica?

"bijele udovice" su je super karikirale!

"pacijent je u teškom stanju..." - kaže jedan liječnik iz serije
    "kolega, ne brinite, sve će biti dobro." - odgovara mu drugi
    "ali njemu srce više ne kuca!"
    "ma sve će biti dobro"
    "...ni mozak ne daje znake života"
    "sve će biti dobro" - tješi ga kolega s rukom na ramenu.

eto, tako i brakovi nas s ovog podforuma... ipak neće preživjeti, bez obzira na reanimaciju.
    teško je prihvatiti smrt jednog odnosa, pogotovo u kratkom vremenskom periodu.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa
    "sve će biti dobro" - zar se ne zove tako neka domaća sapunica?

"bijele udovice" su je super karikirale!

"pacijent je u teškom stanju..." - kaže jedan liječnik iz serije
    "kolega, ne brinite, sve će biti dobro." - odgovara mu drugi
    "ali njemu srce više ne kuca!"
    "ma sve će biti dobro"
    "...ni mozak ne daje znake života"
    "sve će biti dobro" - tješi ga kolega s rukom na ramenu.

eto, tako i brakovi nas s ovog podforuma... ipak neće preživjeti, bez obzira na reanimaciju.
    teško je prihvatiti smrt jednog odnosa, pogotovo u kratkom vremenskom periodu.
    Ovo je izvrsno, tako surovo i tako istinito

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

...ali što je tu čudno, zar ti ne skidaš hlače kad posjetiš starog pajdu ?!
    always!
    (i ne samo hlače!)

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Žena ti je malo nezrelo gono koje je u poznim godinama, kad je trebala sazrijeti kao žena i majka, skužila da bi se mogla malo zabaviti i istražiti malo sve one madalačke znatiželje koje nije na vrijeme kad je trebala... ne vidi ti ona potrebu djece za sigurnosti obitelji, svoju još manje, a nit joj bitno imat toplog oca svojoj dječici, ona je centar svog svijeta i sve je podređeno njenim potrebama, pa i ta stresna i naprasna selidba djece, i to ti je tako!
    Ova misao mi se vrtila po glavi al nisam znala kako bi to napisala, sažela.
    I ja je tako vidim.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj iki prvotno napisa
    Žena ti je malo nezrelo gono koje je u poznim godinama, kad je trebala sazrijeti kao žena i majka, skužila da bi se mogla malo zabaviti i istražiti malo sve one madalačke znatiželje koje nije na vrijeme kad je trebala... ne vidi ti ona potrebu djece za sigurnosti obitelji, svoju još manje, a nit joj bitno imat toplog oca svojoj dječici, ona je centar svog svijeta i sve je podređeno njenim potrebama, pa i ta stresna i naprasna selidba djece, i to ti je tako!
    Ova misao mi se vrtila po glavi al nisam znala kako bi to napisala, sažela.
    I ja je tako vidim.
    Evo, tu se ne slažem (sad ću je malo braniti); priznajem da nam u braku nisu baš cvale ruže zadnjih godinu - godinu i pol i baš zbog toga osjećam veliku krivicu i kajanje. Prije bih rekao da ja nisam zadovoljio svoje "mladalačke znatiželje", ali s tim sam se nosio i to nije bio problem.
    Prekinula je iz istog razloga zbog kojeg bih i ja mogao prekinuti, ali izgleda da ja mogu trpiti više nego ona i da su mi prioriteti malo drugačiji (1. djeca, 2. obitelj - itd...).
    ... i na kraju, ali najbitnije - nedostatak kvalitetne komunikacije.
    Naravno, najviše joj zamjeram što se spetljala s tim tipom, no on se tu našao "pri ruci", djelovao je samo kao katalizator procesa i navodio vodu na svoj mlin. To joj nikada neću zaboraviti.

Opet sam počeo analizirati ...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Malo ću se i ja uključiti u temu.
    Bit tvog zadnjeg posta je kako je i za sklapanje i za raspad braka ipak potrebno dvoje. Vrlo su rijetke situacije, ma zapravo ih nema, da je stvar crno-bijelo. Ti priznaš i prihvaćaš svoj dio odgovornosti za situaciju u braku i to je dobro. Tvoja ž će to isto vjerojatno shvatiti, sama ili uz neki poticaj, nešto kasnije. Ali značajni su koraci učinjeni, učinila ih je jedna strana, jednostrano, bez najave, bez neke velike spremnosti da posljedice tog svog čina ublaži djeci i tebi, i to je njezina odgovornost, to nemoj preuzimati na sebe. Tvoje je da iz ove situacije ipak na kraju izađeš spreman prihvatiti sve lijepo i riješiti sve ružno što te čeka. A čeka te.
    Jedan je moj poznanik digao ruku na sebe kada ga je žena ostavila zbog drugoga, i razdvojila djecu što je najgore. Nakon par godina, on je sad u sretnoj vezi i gleda budućnost, a bivša žena, sada ostavljena, još donedavno ga je molila može li se vratiti. Ne likuje on, nije mu to zadovoljština, ali nekako se dobro osjeća sada u svojoj koži.
    Želim ti sreću

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

hm...upadam kao padobranac, ali ova tema mi je vrlo bliska. Da moraš ju braniti, jer emocije još postoje. Tako sam ja branila MBM kada me je po neznamkojiputizlemao, da imao je nesretno djetinjstvo, pa i njega su tukli kada je bio mali, pa i ja imam dugu jezičinu..možda sam i zaslužila i sve tako u krug. Sada ćeš sigurno pomisliti, ali mene nitko ne tuče i ovo moje nije toliko strašno, jer i ja sam to pomislila za tvoje probleme, kako može to sve trpiti, ali sam se sjetila sebe...Dokle god je bilo bilo kakvih emocija(ljubavi, mržnje, prezira, ljubomore) branila sam njegove postupke jer sam na taj način opravdavala to što još uvijek nešto osjećam prema njemu. Eto sa odmakom od puuuuno godina i naravno emotivnim odmakom, ne mogu vjerovati koliko sam se ufuravala u neke filmove i do kojih granica može ići nečija (čitaj moja) tolerancija. Tek sada shvaćam u kakvoj tuzi i jadu sam živjela. Eto želim ti da ti taj period što bezbolnije prođe

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ova priča je više manje klasična. Nedostatak komunikacije, bliskosti, u početku u tragovima a kasnije je u tragovima bilo onih pozitivnijih stvari..Žena je sigurno duugo mozgala i stvarala scenarije u glavi, možda čak i pokušala nešto riješiti s tobom ali kako vam je komunikacija bila slabija strana, možda nisi shvatio, možda te nije bilo briga jer se ovom nisi nadao. U međuvremenu uleti drugi tip, ona shvati da se zagrijala a samim time da te više ne voli. Strah je priznati istinu pa ti podvaljuje slike tipa u mudantama u njenom stanu (dobro, ovo nije klasika nego crna komedija ali ajde) jer ti želi reći da ima drugog. Na malo glup način ali shvatio si, jel tako? I sad se ti pitaš zašto/kako/gdje je sve otišlo kvragu...

Koliko god mi ti djeluješ simpatično, inteligentno i u redu, toliko u jednu ruku razumijem tvoju ženu. Kad živiš jadno, kad se osjećaš jadno, kad ti fali ljubavi, kad ne vidiš smisao braka..treba jako puno hrabrosti za početi ispočetka. Ona je skupljala i odvažila se napraviti nešto tako veliko. Ne opravdavam ništa ali razumijem. što se djece tiče, sigurno nisu sretni zbog vaše rastave ali i razvod može biti dobra stvar. Možete biti sretni odvojeno. Djeca sretna sa zadovoljnim tatom i sa zadovoljnom mamom. mislim da ti jedino to preostaje.

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Po meni, napokon nešto realno...potpisujem Trinu!

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Po meni, napokon nešto realno...potpisujem Trinu!

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    U međuvremenu uleti drugi tip, ona shvati da se zagrijala a samim time da te više ne voli.
    Pa ako ti se netko svidi kao osoba, ili i kao muškarac, to ne znači da više ne voliš svog patnera?!
    Ova argumentacija mi je jako tanka.
    u jednu ruku razumijem tvoju ženu.
    Ja baš i ne. :/ Pa i da se zagrijala za tipa, nije baš morala tu vezu pod svaku cijenu ostvariti, niti otići, ponajmanje s djecom.
    Nije tinejdžerica. :shock:
    Kad živiš jadno, kad se osjećaš jadno, kad ti fali ljubavi, kad ne vidiš smisao braka...
    Koliko vidimo iz dp-ovih postova, ta žena nije živjela "jadno", nego je radila, studirala i imala dvoje lijepe dječice, a i pomoć svoje mame.
    treba jako puno hrabrosti za početi ispočetka.
    Ili ludosti (da ne kažem nešto gore).
    Ona je skupljala i odvažila se napraviti nešto tako veliko.
    Da, veliku glupost.
    Ovo me podsjeća na staru priču iz povijesti.
    Došao Aleksandar Veliki u Delfsko proročište s pitanjem da li da krene u ratni pohod na Perziju.
    Kaže proročica: Ako kreneš, uništit ćeš jedno veliko carstvo.
    To mu je dalo krila.
    Proročanstvo se ispunilo, i on je uništio jedno veliko carstvo - svoje.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

dp, evo nekih mojih razmišljanja nakon moje kalvarije:
    1. dijete je najvažnije i radi djeteta trebamo ostati u civiliziranim odnosima (ne prijateljskim, ali civiliziranim);
    2. ja sam važna, moj život može biti sretan čak i samo sa djetetom i zapravo mi ne treba netko drugi da me ispuni (ako danas-sutra bude o.k., ali nije nužno)
    3. on je nevažan: sam je izabrao svoj put, da li je mislio da je tako bolje ne znam niti me zanima, ali naši su životi sada odvojeni i neće se više spojiti, pa stoga ga nemam zašto zvati, niti pitati, dok je dobar prema maloj (a za sad je i redovno je viđa i plaća alimentaciju) nemam nikakvih prigovora.
    Doći će dan kada ćeš jednostvno izmučen svim pustiti sve neka ide kamo treba ići - nije to loše. Sad ju mrziš - normalna faza, pustiti će te. I plakati ćeš još i ljutiti se još. Ljubav se mora nečim hraniti, ako se ne hrani propada. Kod tebe se više ne hrani i ona te svojim postupcima samo povrijeđuje. Bolje ti je da se makneš i misliš na sebe i djecu.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dutka lutka, mislim da razmišljaš prepovršno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo da se i ja nadodam. Malo me ljuti kad se na ovakvim topicima druga osoba zasipa drvljem i kamenjem, još puno, puno gore u slučajevima kad se radi o muškome koji razvrgava brak.

Gledaj, razvod je velika poraz za vas oboje i tvojoj (bivšoj) ženi sigurno nije lako, ali odluka je donesena. Nju uz tebe veže puno godina i dvoje djece, tu su navike i mnoštvo osječaja, sigurno i neki trunci ljubavi, a i puno gorčine. Ono što ti ona govori, a ti moraš prihvatiti, je da te više ne želi za muža. Ti više nisi TAJ muškarac u njezinom životu.

Sve ove priče o ponižavanju i trljanju soli na ranu bi ti valjda trebale pomoći da se okreneš budučnosti, ali ja ne vidim kakva korist od toga. Ona se bori ZA svoj život, a ne PROTIV tebe. Prestani tumačiti svaku njenu gestu na raznorazne načine: ako je ljubazna -- daje ti lažnu nadu, ako nije ljubazna -- ponižava te... Ona sigurno niti sama ne zna kako bi se s tobom ponašala, i kako bi vam svima bilo lakše, jer ono što ti želiš se dogoditi neće.

I na kraju ovo s fotoaparatom... milsim stvarno... Na fotoaparatu NIJE bila slika muškarca u gaćama, scenarij o tome da je računala na to da ćeš ti ići spašavati izbrisane fotke mi je malo nategnut. Osim toga, ona te je ostavila, i tko sjedi u gaćama u njezinom stanu te se više nema što ticati. Gotovo je. Pokušaj biti konstruktivan i ostvariti s njom korektan odnos, zbog vaše dijece do koje vam je i jednom i drugom stalo. Ona ti nije neprijatelj, samo te više neće!

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj keka prvotno napisa
    i tko sjedi u gaćama u njezinom stanu te se više nema što ticati.
    kako nema???

ako ništa drugo, dp-ova djeca žive u tom stanu i ne bi mu trebalo biti svejedno da se neki striček pred njima prešetava u gaćama.

a uostalom, nisu ni razvedeni, nisu načistu i naravno da ga se tiču razlozi raspada njegova braka. ponekad imam osjećaj da se svajeti dijele izmišljenim osobama, a ne ljudima poput nas samih.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

svajeti=savjeti

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ono što je ružno u cijeloj ovoj priči jest da žena ne želi priznati istinu i normalno da se to dp-a tiče. U dva braka koja znam da su se raspala radi treće osobe bila je ista takva situacija i znam da je upravo to skrivanje pravog razloga bilo ono što je ostavljene izluđivalo.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo da se i ja nadodam. Malo me ljuti kad se na ovakvim topicima druga osoba zasipa drvljem i kamenjem, još puno, puno gore u slučajevima kad se radi o muškome koji razvrgava brak.
    Moram priznati da sam prvo pomislio da se ona uključila u raspravu, pa sam ti malo pogledao postove i skužio da ipak ti nisi ona

Skidam ti kapu i rekao bih da si savršeno opisala situaciju gledanu iz njene kože, no ja sam ipak u svojoj koži, a istina je vjerojatno negdje u sredini.

Ako me ne želi za muža, zašto ne kaže otvoreno ? Zašto to ne kaže svojoj majci, koja bi je valjda razumjela i s kojom sam ja sada primoran živjeti i praviti se da je sve "OK"? Ako glavni uzrok nije taj tip, nego naše "ne slaganje karaktera", kako se on našao tu baš u trenutku kada je njoj prekipjelo i kako su se tako brzo složili ?

Ne zanimaju me odgovori na ta pitanja jer ih nitko ne može potpuno odgovoriti i opet bismo "mlatili praznu slamu".

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ma sve će biti dobro!

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma ono što mene bode u oči je:
    kako sam shvatila vi ste u kući njene mame napravili stan? Ako je tako, meni je baš jako sumnjivo da se ONA odseli sa DJECOM u podstanarstvo, predpostavljam, jer eto brak vam nije baš bio dobar i šta ja znam...
    Osim ako nije bila izvanredna situacija kao npr. da si je maltertirao fizički ili psihički i da je sa djecom pobjegla glavom bez obzira čini mi se da ne poznajem ni jednu žensku osobu pogotovo sa djecom koja bi to napravila baš tako, osim u gore navedenim slučajevima.

I da, razumijem te da te iz cipela izbacije to što neće ništa da kaže... ja bih pop...ila zbog toga...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Ma ono što mene bode u oči je:
    kako sam shvatila vi ste u kući njene mame napravili stan? Ako je tako, meni je baš jako sumnjivo da se ONA odseli sa DJECOM u podstanarstvo, predpostavljam, jer eto brak vam nije baš bio dobar i šta ja znam...
    Osim ako nije bila izvanredna situacija kao npr. da si je maltertirao fizički ili psihički i da je sa djecom pobjegla glavom bez obzira čini mi se da ne poznajem ni jednu žensku osobu pogotovo sa djecom koja bi to napravila baš tako, osim u gore navedenim slučajevima.

I da, razumijem te da te iz cipela izbacije to što neće ništa da kaže... ja bih pop...ila zbog toga...
    Napravili smo malo veću kuću u koju su uselili i njeni starci, a njihov stan je iznajmljen i otplaćuje kredu za kuću. Barem do sada je.
    Njeni su živjeli u prizemlju, mi gore.
    Priznajem da sam bio neugodan, ali tek nakon što mi je rekla da me ne trpi više. Nikada je nisam fizički zlostavljao.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako me ne želi za muža, zašto ne kaže otvoreno ?
    Odselila se od tebe, meni je to dovoljno znakovito.

Zašto to ne kaže svojoj majci, koja bi je valjda razumjela i s kojom sam ja sada primoran živjeti i praviti se da je sve "OK"?
    Ne znam... možda ne zna kako, muči je grižnja savjest, neugodno joj je... postoji tisuću mogućih objašnjenja. No zašto se ti moraš išta praviti? Zašto majci zajedno ne velite kakva je situacija, mislim da bi to bilo najbolje i fer.

Ako glavni uzrok nije taj tip, nego naše "ne slaganje karaktera", kako se on našao tu baš u trenutku kada je njoj prekipjelo i kako su se tako brzo složili ?
    Ti ne znaš kada je ona od vašeg braka odustala. Žene ponekad prigovaraju, prigovaraju, prigovaraju, bez da se išta pomakne s mjesta, i u jednom trenutku -- odustanu. Odustanu i od prigovaranja i od braka, ali se zbog tisućuipetsto praktičnih razloga ne miču, neke doživotno, neke dok im ne pukne film, a neke dok ne naleti netko treći, najčešće potpuno bezvezan i krivi. E sad, kakav je njihov odnos te što on njoj znači... možda to niti ona sama sa sobom nije rasčistila. A ti to nećes saznati niti tu na forumu, niti prekopavajući memorijske kartice, a nažalost možda niti od nje, jer mi se čini da je iskrenosti i povjerenja medu vama jako ostalo. I apsolutno se slažem da si zaslužio iskren odgovor o razlogu raspada braka, ali onda taj odgovor moraš i prihvatiti. A imam osjećaj da ti ona odgovor nudi.
    Ne zanimaju me odgovori na ta pitanja jer ih nitko ne može potpuno odgovoriti i opet bismo "mlatili praznu slamu".
    Tu se slažemo, ali mlaćenje prazne slame nam ipak dobro ide. Ako te još zanima pogled s njezine pozicije, samo pitaj. Nadam se da nisam gruba, djeluješ mi vrlo razumno i simpatično, te bih voljela pomoći da se fokus prebaci s mržnje i ponižavanja na nešto konstruktivnije.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

To je to keka. Nikad kraj ne dolazi odjednom. Mora postojati podloga, pokušaji, razgovori..dobro si rekla da žene često odustaju, to je istina. Pa ne možeš se zauvijek boriti s vjetrenjačama. Meni je puno lošija varijanta od razvoda taj osjećaj da živiš s nekim tko ti emocionalno ne pruža ništa, a povrh svega toga uopće ne shvaća da u nečemu griješi. Ili shvaća ali se pravi blesav i nada se da će sve biti super sutra ujturo kad se probudimo

Dutka lutka, zar je posao, studiranje i djeca (zapravo, vrlo žestoka kombinacija koja može izazvati samo stres a ne sreću) garancija za sreću? Ma što je uopće ikakva garancija? Zar je čudno što ona, pored svih objektivnih razloga za sreću, ipak bila nesretna?
    Ili ovo što kažeš da činjenica da se zaljubila u drugog ne znači ništa. Kako ne znači? Misliš da je to poticajno za brak? Ili da nešto smrdi i trulo je čim joj je srce negdje drugdje?

Je, napravila je veliku glupost. Odlučila prekinuti loš brak u kojem nije bila zadovoljna. Ajmo je spalit na lomaču. Naravno, bez da čujemo njenu stranu.

Meni smeta to isčuđavanje svih i svakoga na razvode. Što, svi moramo biti zauvijek zajedno, bez obzira na okolnosti? Nitko za nikoga nije vezan pupčanom vrpcom, svi mi imamo pravo na sreću, zašto bi život potrošili onako kako ne želimo? Uvijek postoji oštećena strana, mi smo je ovdje čuli i žao mi je ali to je život.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Na fotoaparatu NIJE bila slika muškarca u gaćama, scenarij o tome da je računala na to da ćeš ti ići spašavati izbrisane fotke mi je malo nategnut.
    e ovo sam ja "propustila", nisam shvatila da je dp spašavao izbrisane fotke nego da su one bile na kartici tako da ih može lako vidjeti. To mi je zvučalo bezveze, ako mu ne želi reći kad je već pita da li je s nekim u vezi, a ostavlja mu te fotke.
    No ako su fotke bile izbrisane, povlačim zadnji post.

Stranica 6 od 9 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •