Stranica 8 od 9 PrviPrvi ... 6789 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 404

Tema: kriza

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    To nisam ja a mojoj djeci bi bilo lijepo i ovako i onako. Ali ja se ne rastajem, nije tema o meni nego o dp. >Možda u nekoj od nas
    pronađe karakteristike svoje žene pa mu olakšamo situaciju
    Ja se samo nadam da se, ako se tko od nas bude rastajao, taj neće prvo upustiti u vezu s nekim trećim, zatim naći stan na tajnoj adresi, pa odvesti djecu, održavati tu vezu, a onda razmišljati - pokrenuti razvod ili ne. :?
    Još se usrdnije nadam da u takvom slučaju neće partneru davati lažne nade, kao: lomi se oko odluke i sl., tj. pretvarati se.
    Nadam se da će prvo razgovarati sa svojim partnerom, zatim pokrenuti postupak razvoda, gdje slijedi mirenje itd.
    Jedino tako bi se moglo reći da se radi o fair playu.

Moram reći da se divim dp-u što je u svemu tome uspio zadržati samokontrolu. Respect.

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

prvo ću konstatirati samo da je lijepo vidjeti zrelost, osvještenost i ustrajnost u zagovaranju bračnih zajednica i borbu za obiteljstvom u komentarima pojedinih forumašica i drago mi je da nisu ustuknule pred navalama one druge struje, već sa punim plućima branile svoje stavove... dutka, ifigenija, iki... podržavam vas, nalazim veliku sličnost u razmišljanju i stavovima s vašima...

jednom sam na pp dobio poruku forumašice koja mi je vrlo zorno odgovorila na pitanje zašto su žene na ovom forumu toliko agresivne u nastupima prema braku i obiteljskim zajednicama i zašto sa puno više razumijevanja popraćuju rastave, nego borbe za opstanke tih zajednica... uglavnom uvjerila me da čak i nisu brojnije žene sa takvim stavom, ali da su svakako glasnije i nametljivije i da generalno postoje dvije struje, žene koje su inicirale raskid i žene koje su se našle zatečene pred gotovim činom... dakle ove prve su te glasnije! sad ne bih dalje elaborirao zašto, ali dana konstrukcija mi je imala apsolutno smisla...

ali evo kad smo već stvorili na ovoj temu ovoliku raspravu dp će nam falabogu imati bogatog materijala da uoči različitosti i finese u ženskim stavovima i pronađe eventualno model u koji spada njegova ženica... ali i da u konfrontaciji dvije struje ovdje, one za bračnu zajednicu i osude otimanja djece iz obiteljske sredine i razaranja njihovog roditeljskog svijeta i onu protiv zajednice odnosno suživljavanja i empatije prema majci u tom činu...

moram podsjetiti da se zaključci mogu temeljiti valjda prvenstveno na činjenicama koje nam je podastrio DP, a ne na izmišljenim scenarijima koje su poneke osobe u vidu obrane majke išle fantazirati... DP nam se obratio na ovom mjestu prvenstveno u šoku od napranog odlaska žene iz doma pokušavajući spoznati sa vašeg ženskog stajališta koje su je sve pobude na to mogle nagnati i što može dalje očekivati od nje... jasno je rekao da nije bio nasilan, iako se to i dalje provlačilo.. nakon njegovog komentara kako je on prvi iznevjerio njeno povjerenje ja ga više definitivno nisam favorizirao, jer je izgubio kredibilitet sveca kakvim je u početku odavao sliku kao zbunjeni ostavljenik... međutim u odraslim zajednicama se definitivno situacije ne rješavaju kupljenjem djece i bijegom, to je tek ona krajnja solucija odnosno završna faza koja bi valjda trebala uslijediti nakon što se njih dvoje kao odrasle osobe dogovore, svjesni činjenice da iza sebe imaju dvoje djece i da debelom odgovornošću prema njima moraju pažljivo donijeti svoju odluku.

ako je odlazak neminovan, on ne smije iza sebe ostavljati upitnike, nego raščišćenu situaciju. Ne može čak ni majka žene ne bit upućena gdje joj je kćer s unucima, dok je ona još pod krovom sa zetom... a povrh svega nemože mi niko reć da je normalna situacija da je striček već na fotkama u gaćama, a do jučer djeci jedini važan muškarac - tata bit zamjenjen odjednom stričekom na nekom tamo izletu! to su krajnje NEODGOVORNOSTI i ja osobno NE MOGU imati razumijevanje za takve postupke jedne odrasle majke, bez obzira na okolnosti!!!

od stray_cat mi se inače diže kosa na glavi, što nije predmet ove rasprave, ali jest ona njena "važna" opaska kako bi se postovi jedne osobe trebali izbrisati... samo zato jer su analitički osvrt na nečije citate, koji toliko bodu da je neko konačno i izrazio svoje jasno mišljenje o njima... ali doslovno moje mišljenje je apsolutno na strani dutka_lutke u tom slučaju i neznam jel bih boljim riječima izanalizirao isti stav! Pri tome Dutka nije ni jednom rječju uvrijedila dotičnu, ali joj je kroz njene vlastite riječi izrekla da se ne slaže i vrlo lijepo argumentirano objasnila i ZAŠTO, što mnogi ovdje ne čine, a itekako uvrijede! pa drugi puta neka promisli šta ovako javno iznosi! ja bih joj osobno štošta imao za prigovorit na bazi njenih stavova, al mi se naprosto neda trošit vrijeme, pa sam dapače baš zahvalan Dutki...

u demokraciji smo ljudi, pa ako se može učestalo ovdje blebat gluposti iz rukava, a pa zašto se ne bi našle i konstruktivne argumentirane analize istih, pa se time nedvojbeno dalo do znanja što neki misle o tome! zašto bi konstantno samo jedni te isti napadno nametali svoja mišljenja ko dežurni sveznalisti?

meni recimo smetaju svi citati koji se koncentriraju na razaranje brakova i koji staju sa ikakvom dozom razumijevanja na stranu osoba koje su svojom voljom i ponašanjem pridonijele razaranju obiteljskih zajednica, pa eto parafraziram stray_cat ovim putem i apeliram na moderatore kako to da ih već nisu sve izbrisali do sad! svašta

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa
    Ja za sebe npr. ne bih stavila ruku u vatru da me MM ne bi mogao toliko naljutiti ili da se ja ne bih nikada mogla kemijski i iskreno zaljubiti u drugog.
    Ja osobno nikada ne bih priredila MM takvo nešto i nema tog muškarca koji bi me zainteresirao, ali ne zgražam se nad tuđim događajima i trudim se i mogu razumjeti da ljudi imaju razloga za neke stvari, ili ga nemaju, ali naprave *ranje.
    ovo me naprosto podsjeća na našeg biserka Sanadera, kad vrlo važno da izjavu da nešto nije rekao, pa mu onda jasno prilijepe izjavu uz izjavu!!! Al kod koga više taj čovjek nije izgubio kredibilitet svojim izjavama... i zar itko uopće vjeruje više tom čovjeku?

pa tako i ja cjenim ljude koji jasno artikuliraju svoje stavove i čvrsto staju iza svoji riječi i dapače znaju uopće što govore... a ne na prvu opasku okreću glavu ko suncokret, prijetvorno ko partijski crvendaći devedesetih kad su nahrlili u crkve ko najveći vjernici...

al da se bar onda ne busaju u prsa junački kako ih je neko krivo i površno razumio... eh da...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tata a zašto ti misliš da imaš pravo ovako opširno braniti svoje stavove a mi koji mislimo drugačije nebi trebali? Nitko od nas ne tvrdi da je razvod jedna super stvar, da na svaku svađu treba skupit stvari i otići, da je djeci bolje s jednim nego s oba roditelja..Povremeno imam osjećaj da čitaš svaku treću pa onda komentiraš. Ja sam rekla da kad brak umre, kad osjećaji umru i kad ostanu samo ružne stvari, nakon x pokušaja da se taj isti brak spasi, nakon puno civiliziranih (ako je moguće) razgovora itd itd i ako zaista nema pomoći, da je vrijeme da svatko ode na svoju stranu jer u takvim uvjetima nitko ništa ne dobiva, pa ni ta djeca koja trebaju oba roditelja. Nema smisla životariti u lošem braku. I s čim se ne slažeš ovdje? Ili ti moraš pravit kontru, bez obzira na sve?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tata a zašto ti misliš da imaš pravo ovako opširno braniti svoje stavove a mi koji mislimo drugačije nebi trebali? Nitko od nas ne tvrdi da je razvod jedna super stvar, da na svaku svađu treba skupit stvari i otići, da je djeci bolje s jednim nego s oba roditelja..Povremeno imam osjećaj da čitaš svaku treću pa onda komentiraš. Ja sam rekla da kad brak umre, kad osjećaji umru i kad ostanu samo ružne stvari, nakon x pokušaja da se taj isti brak spasi, nakon puno civiliziranih (ako je moguće) razgovora itd itd i ako zaista nema pomoći, da je vrijeme da svatko ode na svoju stranu jer u takvim uvjetima nitko ništa ne dobiva, pa ni ta djeca koja trebaju oba roditelja. Nema smisla životariti u lošem braku. I s čim se ne slažeš ovdje? Ili ti moraš pravit kontru, bez obzira na sve?

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mislim da bi zadnjih nekoliko stranica ove rasprave trebalo brisati, iz poštovanja prema dp-u.

trina je lijepo napisala, pametnome dosta, u kojem slučaju je ZA NJU prihvatljivo odustati od braka...

mene samo zanima, da li forumašica koja je tako pametno otpisala tati! o psihološkom profilu nekih forumašica, poznaje te forumašice uživo, ili površno, na osnovu postova na forumu?

nenaa, pazi šta pišeš, vidiš da si tati! stala na žulj, a on se razgoropadi kad je tako

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja za sebe npr. ne bih stavila ruku u vatru da me MM ne bi mogao toliko naljutiti (čitaj:prevariti, iznevjeriti) ili da se ja ne bih nikada mogla kemijski i iskreno zaljubiti u drugog.
    Valjda se tebi tatek mora crtati. Kao i većini muškaraca, a ti si očito samo običan prosjek i nemaš ono nešto što bi te izdvajalo u bolje muškarce, kao recimo dp-a. Žao mi je

Ja osobno nikada ne bih priredila MM takvo nešto i nema tog muškarca koji bi me zainteresirao, ali ne zgražam se nad tuđim događajima i trudim se i mogu razumjeti da ljudi imaju razloga za neke stvari, ili ga nemaju, ali naprave *ranje.
    Dakle s obzirom da se takva situacija nije dogodila, i ne nadam joj se nego vjerujem da se to nikada neće dogoditi za mojim očekivanjem neke kemije nema potrebe. Ja osobno nikad to ne bih prva napravila, niti sam tome sklona, ali da vidim da mi je brak propao ne bih postala Časna, išla po svijetu i šaptala "u dobru i zlu...u dobru i zlu...u dobru i zlu.....
    Citiraj tatek prvotno napisa
    ovo me naprosto podsjeća na našeg biserka Sanadera, kad vrlo važno da izjavu da nešto nije rekao, pa mu onda jasno prilijepe izjavu uz izjavu!!! Al kod koga više taj čovjek nije izgubio kredibilitet svojim izjavama... i zar itko uopće vjeruje više tom čovjeku?.
    Pa vjerojatno nije, on je i dobio izbore, i mislim da ti politici ovdje nije mjesto.

Citiraj tatek prvotno napisa
    pa tako i ja cjenim ljude koji jasno artikuliraju svoje stavove i čvrsto staju iza svoji riječi i dapače znaju uopće što govore... a ne na prvu opasku okreću glavu ko suncokret, prijetvorno ko partijski crvendaći devedesetih kad su nahrlili u crkve ko najveći vjernici...
    O da znaju...a ja se čudim ljudima, konkretno muškarcima, koji ne mogu, nego, jednostrano i sirovo shvatiti nešto.

Nego kad si me se već dohvatio, tatek ja sam još u braku, a ti?

Kod mene sve štima, po mojim, za tebe, ludim principima. I znaš što, kraj se ni ne nazire. Tako da ja mislim na svoju obitelj pa stoga nema razloga da se brineš ni da žališ MM. Ima svu ljubav, pažnju i skrb, a brak nam je savršen i za razliku od nekih, eto mi prebrodimo svaki problem, a moja otvorenost u razmišljanu i stavovima nije to narušila.
    Da ne povjeruješ, ali tako je?

Pa se ti sad isčuđavaj koliko hoćeš. Želim ti sreću, možda jednom shvatiš.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Trina ti kao da čitaš moje misli.

Samo jedno veliko X

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa

nenaa, pazi šta pišeš, vidiš da si tati! stala na žulj, a on se razgoropadi kad je tako
    I da neću se više obazirati na njega. Vidim da ne trpi da mu se ne divimo. A ja mu se ne divim.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

o ne nenaa! kakva greska, Tata! nije tatek!

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Znam, i duboko se izvinjavam tateku. Brzina...

Dakle na tatu se odnose moje opaske!

I kad sam kontrolirala sam znala da nešto ne valja i nisam se mogla sjetiti.

Žao mi je, evo sva sam se smanjila.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Znam, i duboko se izvinjavam tateku. Brzina...

Dakle na tatu se odnose moje opaske!

I kad sam kontrolirala sam znala da nešto ne valja i nisam se mogla sjetiti.

Žao mi je, evo sva sam se smanjila.
    Nema problema, nenaa, sve je u redu, u brzini se svatko zabuni ...

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ah, ovi pp-ovi su zakon.

Tatek evo nešto sramotno, od mene nevjernice

, baš si simpa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tata a zašto ti misliš da imaš pravo ovako opširno braniti svoje stavove a mi koji mislimo drugačije nebi trebali?
    zbog toga sto zena ako se ne slaze sto misli onaj koj nosi hlace u obitelji to zapravo nema tezinu

jasno je podjeljeno sto ide u spol

prihvatljivo je ako muskarac ode ali ako isto ucini zena onda je to smrtni grijeh

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    tata a zašto ti misliš da imaš pravo ovako opširno braniti svoje stavove a mi koji mislimo drugačije nebi trebali?
    zbog toga sto zena ako se ne slaze sto misli onaj koj nosi hlace u obitelji to zapravo nema tezinu
    jasno je podjeljeno sto ide u spol
    prihvatljivo je ako muskarac ode ali ako isto ucini zena onda je to smrtni grijeh
    Stray, molim te, stavi naočale, jer
    Citiraj Tata! prvotno napisa
    A ženomrzac sam samo onih žena koje žive na jaslama prijevara i nemoralnosti što sam osjetio u liku žene DP, jednako kao što sam i muškomrzac takvih istih muškaraca i točka!

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    e pametnice to je tvoja varijanta gledišta i iskrivljena forma tvog psihološkog zabluđivanja... tvoje izjave koje meni stavljaš u usta su NOTORNA GLUPOST! i ničim potkrijepljena mojim stvarnim izjavama! Mislim da su moji stavovi ovdje kristalno jasna stav i da sam kroz svojih dvjestotinjak javljanja dao nedvojbenu podršku obiteljskoj zajednici sa visokim senzibilitetom za obiteljsko sastajanje, a ne rastajanje! to što sam ja na svom slučaju doživio brodolom (objekt neniinog nadmenog ismijavanja), nije me vidiš preobrazilo u čudovište koje na žene gleda kao na skupinu nepopravljivog ološa, nego mi usađena svijest prema zajednici i dalje dominira karakterom i jasno iskazuje žaljenje i punu empatiju za svakom naprečac raskinutom zajednicom i time ugroženom sudbinom djece...

i poručujem onima koji moje stavove tretiraju kao ženomrzačke kako stray-cat osobito rado istupa i svojim prizemnim provokacijama osvještava svekoliko pučanstvo ovdje, da nisu baš osobito bistri u zaključivanju, a očito sasvim analitički nevješti da bi tako olako sipali takve izjave i javno ponižavali... mislim da sam jasno dao do znanja da imam visokosenzibilizirane stavove prema ravnopravnosti spolova i poštovanju prema ženama i da tu ne činim nikakve distinkcije niti dajem ikome veće ili manje prednosti... isto tako svoje životne prioritete kad god je to potrebno bez presedana podvinjujem svom djetetu u cilju njegovog zadovoljstva, jer mi je njegova sreća centar svog mog svijeta i interesa!

a vis-a-vis svoje izjave Stray trebala bi se malo osvrnut oko sebe pa pogledat kako u stvari funkcionira društvo! i da li su roditeljska prava uistinu na strani hlača kako zlurado ubacuješ u usta ili ipak možda sukanja! pa ako moje roditeljsko pravo već tako obilato zakidaju na sudovima, na socijalnim službama, u zakonima, e pa barem ovdje ću se založiti za ravnopravnost i dati svoj glas dobrim namjerama i popravcima odnosa radi sreće te djece koja u svakom raskidu, iako najnedužnija, uredno najviše stradaju!

Oni koji imaju potencijala i želje za roditeljskom suradnjom, prepoznat će u meni alter ego svog roditeljskog partnera, pa se možda i zamisliti nad kvalitetom roditeljske suradnje s njime i eventualno raditi na popravci odnosa, zbog te djece... i drago mi je da ih ima i da se makar jave na PP, makar bi mi iskreno bilo draže da ovdje javno iskazuju svoje stavove radi oblikovanja pozitivnijeg odnosa i više poštovanja prema zajednici i obitelji, ali eto mogu reći da gledajući na svom osobnom primjeru sasvim razumijem zašto se ne eksponiraju javno.

i nismo više u srednjem vijeku, civilizacija društva je uznapredovala i usporedbe pozivanja na živote i odnose vaših roditelja u današnje vrijeme i u današnjim okolnostima više ne drže vodu i nemaju pretjerano sličnosti... spolna osvještenost je bitno viša nego prije, izjednačenost u pravima također, opterećenje obavezama isto tako izjednačena, a visoki senzibilitet prema nasilju je ustostručio u svjestima ljudi u odnosu na prošlih 30-tak god, kad su vaši roditelji roditeljevali... Tako da sam siguran da je danas itekako manje prešutnog nasilja kao nekad, jer je ono danas transparentnije nego ikad prije i da je iluzorno stalno prozivati kako se brakovi raspadaju radi nasilja...

raspadaju se radi teorija koje sazrijevaju u nesazrijelim i neodlučnim glavama koje dopuštaju razvoj teorije da bi prevarili partnera da im se ukaže prilika. U mislima stvaraju iluzije prema prinčevima na bijelim konjima, a za udaju su na kraju dobri i Don Quijoti na magarcima, dok ne zagusti na prvom zavoju... e tada se svom silom prizivaju oni "prinčevi" i fantaziranja kako li bi im bilo lijepo s prinčevima da su na njih naletili... pa se odjednom svaki novi uletanović "na magarcu" tretira kao možebitni baš taj princ, dok se konačno ne odraste i shvati da prinčevi žive samo u bajkama, a životne suputnike stvaramo mi sami, konstantnom nadogradnjom i revizijom odnosa! i nema ideala osim onog koji si sam izgradiš u partneru kao najbliskijem biću uza sebe! i to ne znači naravno samo sebično klesanje drugog prema sebi, nego itekako i kompromisnu izgradnju sebe prema njemu!

Niko nije svetac, svi mi dolazimo u iskušenja, danas dostupnošću tehnologija više nego ikad, ali je stvar osobnog karaktera hoćeš li iskušenju popustit i dopustit da ti razori obitelj i unesreći ti djecu ili ne... ili ćeš se čvrsto založit za interes obitelji na prvom mjestu i odbijat svaku mogućnost iznevjere povjerenja s punim poštovanjem prema partneru i zajednici. A mnogi pritom, nažalost, ne razmišljaju uopće na djecu i njihovu visokosenzibilnu emotivnost, već u svojoj sebičnosti očekuju da će se djeca kao kućne biljke lako prilagodit na novu sredinu i možebitnu novu osobu koja ih zalijeva.

Recept da bi takva svijest poprimila kolektivnu notu je da treba beskompromisno krenuti od sebe i sebe graditi moralnošću i poštovanjem, a ne čekati drugu stranu, pa se šlepati sistemom "samo ako će on, onda ću i ja". Naučite partneru na kamen vraćati kruhom i svijet će puno kvalitetnije živjeti, između ostalog i zato jer djeca upijaju i nasljeđuju prilike i vještine odgoja od roditelja pa će u tim sretnijim okolnostima nasljeđivati kvalitetnije obrasce odgoja i svoje djece i formiranja zdravog stava prema obiteljskoj zajednici.

DP, javi ženi da svrati ovdje, možda je nešto od svega ovog nagna da preispita svoje ishitrene stavove... osobe koje žive bez adekvatnog korektora u životu i dotoka objektivnih kritika sklone su zabrazdit u svojem autokratnom samopostupanju, uvjerene štoviše da su učinile najbolju moguću stvar na kojoj im niko nema što zamjerit...

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da, baš će je naše tu naklapanje natjerat na takvo nešto...o svašta. Oprosti, ništa nemam protiv tebe, ali meni je ovo totalno bahata izjava.

A s druge strane, ja bi rado čitala dugometražne postove o odnosu i braku od nekoga tko je uspio nego od nekoga tko nije.
    Ništa osobno ovim ne mislim da se ne ti uvrijedio. Moji su roditelji rastavljeni pa eto i na njih tu mislim.
    Ja mislim da se ovdje pametnih stvari može iščitati od obje struje...no kategorički odbijam ovakvo generaliziranje i osuđivanje nekoga tko nije tu da se brani!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ne pada mi na pamet uključiti se u RASPRAVU, mislim da ste svi preduboko zabrazdili
    OK; zato služi forum, ali ja ću po svom...

Evo malo update; bila je kod mene doma, otvorila laptop (stara šifra), vidjela kuda surfam, pa ako želi, može se uključiti... Ili sam lurkati.

Malo o meni, još me muče neki "mutirani osjećaji" prema njoj, ali čvrsto sam odlučio da neću popustiti i dozvoliti da me više manipulira, JER je imala dovoljno vremena dati mi do znanja da bi se možda vratila, smiriti se, razmisliti (ako to nisu bile prazne riječi), dok je to još bila opcija.
    U međuvremenu me sin počeo zvati "Danko", Paula mi priča da ujutro ide buditi mamu i Danka ... NE ispitujem djecu, ali provodimo toliko vremena zajedno (hvala Bogu) da ničim izazvani svašta ispričaju.
    Dakle, bez obzira na osjećaje, ne ulazim u razgovore s njom (osim o djeci), neugodno mi je u njenoj blizini, neću je gledati dok dođe u kuću.
    Danas sam si dao truda i otišao na sud - NIJE predala zahtijev za razvod. Ona je svoj naum ostvarila, papiri joj ništa ne znače, to ću morati sam pokrenuti...

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj dutka_lutka prvotno napisa
    Stray, molim te, stavi naočale, jer
    A ženomrzac sam samo onih žena koje žive na jaslama prijevara i nemoralnosti što sam osjetio u liku žene DP, jednako kao što sam i muškomrzac takvih istih muškaraca i točka!
    Hvala Dutka, al vidiš nekima ti ni dalekozori ne pomažu, pa iskreno čisto sumnjam da će i ovo povećalo koje si joj tako jasno potcrtala...

neki su jednostavno ovdje huškači, koji su predodredili sebi konfliktno širit nemir i razdor i spuštat se na razinu pubertetskog provociranja i potpikavanja, pa i oštrog vrijeđenja, a ničim konkretno argumentiranog... iako smatram, po mom skromnom sudu, da je ovo izuzetno osjetljivo mjesto koje bi temeljno trebalo glorificirati empatiju i podršku - meni se čini upravo suprotno, al neki to jednostavno NE SHVAĆAJU nego i dalje daju krila svojim frustracijama...

drago mi je kad ih se konačno raskrinka i drago mi je da to nisam opet samo ja uočio!

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

joj tata! nemam te živaca komentirati na tako lijep dan 8)

dp, zabrazdilo se ovdje, dabome. meni je drago da si ti skinuo ružičaste naočale. žao mi je što prolaziš kroz to. i za djecu također. samo jedan virtualni , mislim da si ti super tip.

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj dp prvotno napisa
    Ne pada mi na pamet uključiti se u RASPRAVU, mislim da ste svi preduboko zabrazdili
    OK; zato služi forum, ali ja ću po svom...
    BRAVO! imaš ti pravo!!!!!

Malo o meni, još me muče neki "mutirani osjećaji" prema njoj, ali čvrsto sam odlučio da neću popustiti i dozvoliti da me više manipulira, JER je imala dovoljno vremena dati mi do znanja da bi se možda vratila, smiriti se, razmisliti (ako to nisu bile prazne riječi), dok je to još bila opcija.
    ma apsolutno je shvatljivo da te muče nedorečeni osjećaji i vrlo je pametna odluka da ne dopuštaš da te više manipulira i doista si pametno i razborito obrazložio i zašto to ne želiš!

U međuvremenu me sin počeo zvati "Danko", Paula mi priča da ujutro ide buditi mamu i Danka ... NE ispitujem djecu, ali provodimo toliko vremena zajedno (hvala Bogu) da ničim izazvani svašta ispričaju.
    evo za sve majke koje to možda nehotice ne shvaćaju, ali ovo je i mene silno povrijedilo kad sam čuo da me dijete naziva imenom i reagirao sam prema majci, na šta se ona iščuđavala zašto bi me to smetalo... ali evo zašto, mojih imena ima milion, a djetetu sam samo ja TATA! za mene riječi MAMA i TATA imaju tradicionalnu, nostalgičnu i nezamjenjivu vrijednost i kompleksnu opisnost uloge koju nose!

oduvijek sam se čudio još kao dijete kad bih čuo da netko tatu ili mamu zove imenom... meni već tada ko djetetu nije imalo toplinu i bilo mi je nekako prehladno ko da zove prijatelja, a ne roditelja...

a pogotovo u tvom ovako svježem slučaju ima alarmantnu konotaciju... ja se tebi čudim kak to sve dopuštaš oko sebe? tako isključivo i nedokučivo ponašane dojučerašnje partnerice i manipulacije s djecom, mislim indicije su očito svakojake, pa kaj je tebi baš najnormalnije da ti neki drugi striček sam tak zamjeni mjesto???

a nisi ni posjetio CZSS, malo porazgovarat s tetama o moralnosti i ispravnosti takvog čina tvoje žene? Ja ti kažem da to sa strane dječje psihologije nije najnormalnija situacija, čak i vrlo netolerirajuća! Ja ne bih baš mirno spavao na tvom mjestu...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim da je Danko već spomenuti striček a ne dp.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

DP, javi ženi da svrati ovdje
    pa da prođe ovako?

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=62508

:?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

U svoj svojoj tuzi ovo je ipak bio jedan lijep topik viđen očima i vođen rukom nama, sada već izuzetno dragog, dp-a i forumašica, koje su se trudile nenametljivo približiti mu svoje viđenje njegovog problema i to na jedan zaista ugodan, prijateljski način.

Izuzetno mi je žao što je bilo dovoljno da ulete dva unisex* forumaša i ovom topicu daju posve tužnu i ružnu notu.
    Ali ne zbog jedne prijevare i zbog jednog trpljenja, već zbog ljudske nametljivosti, zlobe i nemoguće "ja, ja" prirode.

Žalosno je kada ljudi ne prepoznaju kad ne mogu i ne trebaju biti u prvom planu.

(* nit pišaju stoječki, nit sjedečki, reklo bi se u narodu)

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    U svoj svojoj tuzi ovo je ipak bio jedan lijep topik viđen očima i vođen rukom nama, sada već izuzetno dragog, dp-a i forumašica, koje su se trudile nenametljivo približiti mu svoje viđenje njegovog problema i to na jedan zaista ugodan, prijateljski način.

Izuzetno mi je žao što je bilo dovoljno da ulete dva unisex* forumaša i ovom topicu daju posve tužnu i ružnu notu.
    Ali ne zbog jedne prijevare i zbog jednog trpljenja, već zbog ljudske nametljivosti, zlobe i nemoguće "ja, ja" prirode.

Žalosno je kada ljudi ne prepoznaju kad ne mogu i ne trebaju biti u prvom planu.

i ja isto ovo mislim. Ovu je temu počeo dp da si pomogne shvatiti osjećaje koji su se u njemu previrali, pa sigurno nije od foruma očekivao da će riješiti njegovu situaciju.
    Ne smatram da bi njegova žena trebala ulaziti u raspravu na forumu, neka uđe u raspravu sa dp-om i pokuša i sebi i njemu objasniti što se dogodilo ako može i ima snage.
    DP ako hoćeš moj savjet, makni se sa foruma. I ja ću. Ne zbog toga što je netko rekao, niti zbog cura ovdje od kojih su fakat neke divne osobe, nego zato što stvarno nema više smisla pisati i na taj način ponavljati svaku mučnu sitnicu koja je dovela do raspada vašeg braka, a koja boli i na taj način si stalno kopati po rani. Mislim da je vrijeme da malo prestanemo o tome razmišljati.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

a pogotovo u tvom ovako svježem slučaju ima alarmantnu konotaciju... ja se tebi čudim kak to sve dopuštaš oko sebe? tako isključivo i nedokučivo ponašane dojučerašnje partnerice i manipulacije s djecom, mislim indicije su očito svakojake, pa kaj je tebi baš najnormalnije da ti neki drugi striček sam tak zamjeni mjesto???

a nisi ni posjetio CZSS, malo porazgovarat s tetama o moralnosti i ispravnosti takvog čina tvoje žene? Ja ti kažem da to sa strane dječje psihologije nije najnormalnija situacija, čak i vrlo netolerirajuća! Ja ne bih baš mirno spavao na tvom mjestu...
    a zašto se ti ne smiriš? jer ne pomažeš i užasno si kontraproduktivan. ne moraju baš svi svjedočiti tvojoj osobnoj gorčini.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Dakle, što se zapravo dogodilo; kupila je fotić i kao htjela se pohvaliti pa mi ga je donijela na posao i ostavila, kao, ona će malo kasniti u vrtić pa da je uzmem klince i zabavim ih u parku pa da ih poslikam.
    Na fotiću par slika klinaca i 4GB kartica; tko bi odolio, propustim karticu kroz "easy recovery" i izvučem još desetak slika i video zapis. Uf, ništa eksplicinto, ali vidjeti tipa u njenom unajmljenom stanu kako sjedi u gaćama, još neke fotke gdje se "glupira", te video zapis koji je snimala dok ju je vozio na motoru ... I onda prodaje priče kako su samo prijatelji i da joj daje podršku u "teškim trenucima odluke". Fuck. Znam dobro kakvu ti podršku daje, gadiš mi se.

Otišao sam pred vrtić, ali pošto sam i sam bio na motoru a kiša je "rominjala" - nisam preuzeo klince iz dežurstva (nisam imao kamo s njima) pričekao sam je i dao joj fotić te otišao bez pozdrava.

Poslije mi šalje poruke "pa nije bilo na fotiću ništa što bi te trebalo rastužiti". Ne, trebao sam se smijati kako sam glup
    Malo ranije me vidjela u Google Talku da sam "zelen" i pita "nisi mi odgovorio "
    ŠTO HOĆEŠ OD MENE !!! Već si sve napravila što si htjela, pusti me sada na miru, srušila si me i sada prestani gaziti po meni !"
    Kako mrzim kada me pravi idiotom, vrijeđa mi zdrav razum (eh, da je barem zdrav), dopušta da cvilim oko nje i dalje se pravi neodlučna što bi gospođa htjela od života. A što bih ja htio ?! Da je nikada više ne vidim, da je izbrišem iz sjećanja i da nikada ne čujem njen glas.
    ...nisam se sažalijevao već 7 dana, sad opet plačem. GAdim se sam sebi.

Jako mi je žao. Drži se!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

@ dutka + papa, rotfl

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dp, sori, necu vise

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa

X

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

e sad se stvarno ispričavam na OT, al takve gerilske podhebancije nisu za trpit, pa ni od gospođa koje bi trebale ovdje služit kao uzor, a ne pritajene predvodnice!

sorry DP morao sam odreagirat na krajnje perfidnu nekorektnost! i usput iskreno se nadam da je ime "Danko" ipak tvoje, sudeći iz akronima DP, a ne dotičnog stričeka, kako je netko (prepoznat će se) to zlojedno potpiknuo ovdje!

Citiraj sorciere prvotno napisa
    DP, javi ženi da svrati ovdje
    pa da prođe ovako?

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=62508

:?
    da i?!?!

kaj je pjesnik time htio reć? pa nisam ti ja Sanader da se zbog mene zatvaraju web stranice, a kamo li postovi u kojima tko ima što pametno i argumetirano za reć... pa jel tko imao što?!? i šta ti sad to govori o tvojem izvlačenju tako "zornog" primjera kolokvijalne rječitosti potkrijepljene salvom duboko argumentiranih činjenica????

a da nisi možda sama imala prste u tome?!?

il je to još jedna tvoja mupetovska izaleđna sprdancija?

a ja već u sebi odavno apsolvirao činjenicu da smo davnih dana zaključili šta si jedno drugom imamo za reć...

ne sjećaš se???

a najgori su mi oni koji širom otvorenih očiju, netremice gledaju film do samog kraja i onda na kraju filma slavodobitno poseru sve i kažu "koja glupost!"...
    pa tako 4 godine... u sridu, što bi rekli alkari...

e ovo je zaista prevršilo mjeru!!!

reci mi vis-a-vis potpisa kojeg tako ponosno ističeš, a jel kćerka ponosna na mamu?!? sjedi mama dama od 50-tak godina u žiriju pdf-a, ima je posvuda kako vidim u svakom kutku ostavlja rječiti trag, reklo bi se zrela i mudra žena, a kad ono kao ona dva mupetshow balkonijera, samo gleda kako će koga ismijat i bacit koju zlojedljivu opasku, ljudima koji se prvi puta pojavljuju ovdje i pokušavaju naći trenutak razumijevanja i poneki dobronamjerni savjet kako i što dalje, pametnu smjernicu, a ne zatiranje u blato i posprdno ismijavanje kako je glup što je opće nekoga zavolio pa mu se eto sve to desilo! E baš sam tupav jel da?!? daj zamisli 2 god sranja i još 2 dok sam to zatvorio i krenuo dalje! Koji IDIOT, ha?

Ma tome se definitivno nisam nadao od žene s preko 5.000 postova ovdje! Neću se ni truditi bacati osvrt psihoanalize na tebe... to bi iz mojih usta bilo kao da te blagoslovim, u usporedbi s tvojim rječima meni! Sramotno!

i još ću te samo pitati zlojedljivo i bez bontona, kao i ti mene, a koliko je tvoja "alka" duga kad smo već kod mojih 4 god, ili u prijevodu koliko traje tvoja scena otvorenih očiju dok nisi shvatila "what a suck", pa do vremena kad si uspjela i zatvorit usta i počistit iza sebe?!? ili još traje?

izuzetno podlo je nabacivat se najbolnijim detaljima ljudskih sudbina ovakvom posprdnošću! al eto samo da osjetiš kako je to! ako te već netko dosad tome nije naučio... sigurno neću niti ja! Al ostat će makar trag...

Tata!

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Paula mi priča da ujutro ide buditi mamu i Danka ...
    nisam se prepoznala ali evo ti, kad tako opširno pišeš pomislila bih i da čitaš...

dp, sorry na seciranju posta.

tata!, možeš li se na koju temu javit bez da izvedeš svoj one man show? jer savjeti ti nisu loši, ali kad kreneš u obračun sa forumašicama sav dobar dojam se izgubi.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

[quote="Tata!"]
    iskreno se nadam da je ime "Danko" ipak tvoje, sudeći iz akronima DP, a ne dotičnog stričeka, kako je netko (prepoznat će se) to zlojedno potpiknuo ovdje!
    quote]

Ne, ja sam za djecu "tata", Danko je pajdo...
    Malac se ponekad zabuni pa oslovljava "mama, ... tata, baka ...", dok nije koncentriran. Sada u istu grupu trpa i Danka, to me pogodilo.

... a klinka izgleda sve kuži, vidim na njoj

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne, ja sam za djecu "tata", Danko je pajdo...
    Malac se ponekad zabuni pa oslovljava "mama, ... tata, baka ...", dok nije koncentriran. Sada u istu grupu trpa i Danka, to me pogodilo.

... a klinka izgleda sve kuži, vidim na njoj
    a onda ti se divim smirenosti.. neznam šta bih ti rekao, ovo mi je previše! i ti još uvijek to sve mirno promatraš i sliježeš ramenima...

nisam živac po prirodi, pa neću dizat tenzije, al znam šta mi je jedna uvažena psihologinja za djecu u Roditeljskom savjetovalištu rekla o djeci i takvim promjena i u razmacima od nekoliko god. od prekida, a kamo li tek mjesec dana... i koliko god pojedine majke ovdje sa svojih pozicija ne vidjele ništa loše u tome i pripisivale mojoj dramatici i "show-u", moj ti je savjet da se lijepo ti pajdo obratiš CZSS-u!

Imaš apsolutno pravo znati u kakvim okolnostima i uvjetima žive tvoja djeca!!! psihološka sigurnost djece je jedna od osnovnih roditeljskih briga, pa valjda je nećeš zanemariti...

kažeš da svašta saznaš od djece u razgovoru, što mi nije baš djelovalo bezrazložno napomenuto, pa sam dojma da te pere neki osjećaj krivnje za nastalu situaciju i iz tog razloga ne poduzimaš korake... ali možda bi trebao radi djece!

doduše čudi me i za nju kao defektologa da baš ne preza od tih školskih primjera nepriličnih psiholoških situacija za djecu, jer sam jasno dobio naputke kako se neke situacije djeci jednostavno ne mogu i ne smiju servirati preko noći! a kad se već i odluči na predstavljanje drugog partnera da se to radi sitnim koracima i parcijalnim uhodavanjima u što dugotrajnijem razdoblju, a ne ovako naprasnim i trenutnim šokovima!

uglavnom odluči sam, bez ičijeg sufliranja... samo dobronamjerno informiram nešto što bi možda ipak bilo dobro znati o dječjoj psihologiji! al vjerujem da ti ipak imaš puno jasniju sliku cjelokupnog odnosa od onoga što si nama prezentirao, pa u skladu s time i reagiraj...

ljudski mi je doista iskreno žao zbog ovako poražavajućeg scenarija koji ti je serviran i mogu samo zamislit kako jadno i ponižavajuće djeluje na tebe, a pogotovo dok si još uvijek svakodnevno pod istim krovom s njenom familijom... vjerojatno sveukupno izrazito konfuzno!

pozdrav!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

http://www.youtube.com/watch?v=z1JmWvpR0ro

a jel...

pa evo kakav rad priliči jednoj dami, velikog srca i plemenite aure...

http://www.youtube.com/watch?v=8TY22Zm43QQ

a kakva je nažalost surova realnost...

http://www.youtube.com/watch?v=ZktnJf9J9kM

pa povlači paralele kolko hoćeš i pravi se i dalje duhovita na tuđ račun!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

suzama sam lepio frizuru...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

e jeste se razmahali

http://www.youtube.com/watch?v=z1JmWvpR0ro
    potpisujem ovo

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

dp,nadam se da te ova podzadinska priča barem malo odvalči od tvojih događanja. Tata,sorci, ,niste nas iznevjerili ni ovaj put...

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne volim ključati, a ni metlicu pa zato molim da završimo s ovom temom bez lokota, jer ionako se već odavno skrenulo s teme.

Tata!, molim te, ali zbilja te molim, pokušaj ne koristiti svaku temu kako bi nam na dugo i široko objašnjavao svoj stav o braku i sastajanju a ne rastajanju, jer neka digne ruku onaj ko ga ne zna na ovom forumu.
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Nema takvog forumaša/ice!

Dp, nije tražio da mu se secira žena i njen moral (bar ja nisam vidjela da to traži). Bio je u krizi, tražio pokoji savjet, malo se jadao. Prestao je to činiti, pa nema niti smisla nastavljati ovu temu.

Tata!, otvori novu temu gdje ćeš pisati o svojim promišljanjima svakodnevnim.

Dp, nemoj se zadržavati na ovom jedno topicu. Otvaraj nove teme u skladu s tim o čemu imaš potrebu pisati.

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    Tata!, molim te, ali zbilja te molim, pokušaj ne koristiti svaku temu kako bi nam na dugo i široko objašnjavao svoj stav o braku i sastajanju a ne rastajanju
    Ispavak krivog navoda!
    Prvo nepošteno je da jedan administrator službeno daje tako neobjektivan sud, jer na dugo i široko objašnjavanje svog stava uopće ne koristim "u svakoj temi", već samo u momentima kad me se prozove ŽENOMRSCEM, zagovornikom srednjovjekovnog patrijarhata i sličnim nepriličnim epitetima, što izuzetno vrijeđa, jer time moj karakter i načela stavlja u sasvim netočan i krajnje uvredljiv kontekst. Pa poradi pojedinih prznica, a kako bi njihove sporokopčajuće glavice to konačno nedvojbeno shvatile, "moram" nažalost koristit takav vid dodatno pojašnjavajuće retorike, što je i meni samo mrski dodatni napor.

Uostalom sam ta činjenica da očigledno još uvijek ima takvih duša, ruši tezu kako "Nema takvog forumaša/ice!", iako si se s osobitom nasladom trudila da ti baš taj potonji komentar zazvuči osobito drsko!

eto toliko o krivom navodu, o ostalom ću na PP.

ps. inače stekao sam do sad vrlo korektan i pristojan stav o tebi.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ma daj molim te, ti si prvi citirao nenuu, i nakon toga osudio i izvrijeđao... čitaš li ti uopće svoje postove?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ajde nemojte opet nasjedati na Tatu! Ja ovdje glasam za jednu raspištoljenu metlicu, ali ne i za lokot, ako može.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    ajde nemojte opet nasjedati na Tatu! Ja ovdje glasam za jednu raspištoljenu metlicu, ali ne i za lokot, ako može.
    imaš pravo

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

"i ja i ja i ja, i ja sam patnik i ja sam mučenik i mene nitko ne razumije... i ja mora tako jer me nitko ne razumije... i ja i ja i ja..."

hrabra sam, pa ću ovo nazvati poremećajem

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    "i ja i ja i ja, i ja sam patnik i ja sam mučenik i mene nitko ne razumije... i ja mora tako jer me nitko ne razumije... i ja i ja i ja..."

hrabra sam, pa ću ovo nazvati poremećajem
    sad čekam odgovor 8)

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

al zanimljivo i krajnje simptomatično, odreda UVIJEK samo jedno te iste face!!!

hm... moje bi dijete na to samo kratko reklo - BLJAK!!! i točka!

za mene je ova tema apsolvirana! pa se ne trebate više trudit - ne da mi se! znate onu dječju - "pametniji popušta"

btw. nenu sam uzeo samo kroz prizmu njenog komentara, i prosuđivao sam samo taj komentar, a ne njenu osobnost - ženu opće ne poznajem, da bih išta mogao sudit o njoj! i točka!!! žao mi je što i ona to nije tako doživjela, a za ostale pridružene galamašice mi je jasno zašto nisu...

Stranica 8 od 9 PrviPrvi ... 6789 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •