Osječam da dugujem nastavak;
došao sam doma u 16:45 (vozio k'o luđak, ako ste vidjeli tipa na plavom endurcu (motor)), to sam bio ja ...
Bila je doma, pitam je jel' idemo van s klincima, kaže cijeli su dan vani, neće.
Paula me tražila da joj pustim "lisicu i psa" na laptop, pustim joj, odem dolje, ona s punicom pije kavu. Rekoh, mislio sam da čemo barem kavu popiti, veli OK, idemo gore.
Dam joj mali toblerone (interna igra), skuham si kavu (svoju je donijela), i velim što sam planirao: "ako želiš, vrati se, sve će biti kao prije, preko svega ću proči, ne zbog djece ili imovine, nego zbog NAS. ... ali nemoj dugo čekati, jer ja neću dugo izdržati ovu situaciju, nešto ću pokrenuti".
Ništa nije rekla, samo je šutila. ... gutala knedlu.
Jš sam je pitao da li je predala zahtijev za razvod, kaže nje. Zašto ?Kaže "neznam zašto". Jel nisi stigla, ili što ? Ne, veli, neznam zašto.

Uskoro se sjeti da ide s klincima dok je još dan, da ih izvede u park kod "nove kuće"... !
Rekoh, da, nisu cijeli dan vani, kaže da ih malo ući na promet, ovo-ono ...
OK. Pomognem joj pokupiti klince, a Paula veli da bi još jedan dan ostala, da joj se ne ide... Ništa joj nisam rekao, niti je ona što rekla, osim da će doći opet. Sada sam ja gutao knedle.
Pozdravili smo se i otišli.

Plan mi je sutra isprintati novi zahtijev za razvod, i u nedjlju joj dati da mi potpiše kada ću joj vračati klince (ovaj vikend su kod mene, idemo na selo i tako).
U ponedjeljak ću predati zahtijev.

... neznam kako će se nastaviti.