-
uh...uh...uh...
Dugo me ništa nije potaknulo da se pojavim na mjestu jednoroditelja, al već dva sata pažljivo čitam ovaj topic i nemogu se suzdržati i ne podjeliti mišljenje, dati komentar, savjet, primjer, utjehu. Pa iako mi je već nakon tvog prvog posta bilo sumnjivo, a nakon "kasnonoćnih internet chatanja" bilo i kristalno jasno o čemu se "u stvari" radi, sa pažnjom sam pročitao cijelu storiju u kojoj se to i slijedom događanja neminovno potvrdilo. Pa i da nije, ja bih u stilu velikog proroka i "mudraca", možda ne tako stidljivo kao Mukica na to vrlo očito i argumentirano alarmirao.
Što reći, prvo doista mi je najiskrenije žao što se to sve dogodilo i suosjećam s činjenicom što je još jedna mlada obitelj ostala razorena i dvoje dječice odvojeno od svog roditelja, što je trenutno ogroman i nenadomjestiv šok za tu djecu, a pogotovo ne nadomjestiv takvim ishitrenim i naprasnim zamjenskim surogatima poput "stričeka".
Nema se tu šta puno dodat u interpretaciji događanja, žena je definitivno odigrala rolu vrlo vrlo podlo i prljavo, u pozadini braka izvrtila je kukavično svoj preljub, pripremila očito dugo i pomno stvaran teren za bijeg i na kraju brzinom munje savila kukavičje gnijezdo u nekoj nikom poznatoj nedođiji, i još pritom čak ni ne dopustivši vlastitoj djeci da se prilagode toj novonastaloj stresnoj situaciji života bez tate, uvela preko noći i "novog" partnera, tzv "stričeka" u život svoje dječice. Pa takve bezobraštine i manjkavosti roditeljske discipline i moralnosti nema ni na filmu - vrhunac SEBIČNOSTI i egocentričnosti! Ne da trebaš na CZSS, nego trebaš HITNO - dok ovo čitaš, već tipkaš njihov broj i najavljuješ se! Pa iako će ti oni biti vrlo vjerojatno samo formalna instanca, imat ćeš barem pravni slijed za koji se ona očito već jako dobro pobrinula, pa čak i za svoju prednost. Očito je u CZSS dobro ukamuflirala svoju krivicu i roditeljsku nemoralnost pod okriljem jadne žrtve tvoje posesivnosti, provjeravanja i time valjda "maltretiranja" kako se da iščitat iz postova. Perfidna igračica, nema se šta. Četvero oči imaj otvorene!!! ma i maglenke uključi za svaki slučaj!
Drugo, volio bih te utješiti svojim primjerom, ukoliko to ima smisla, makar znati bar da nisi sam i izoliran u ovakvim slučajevima i da se to događa nažalost svima oko nas, bez obzira na spol, kako se to vrlo rado ovdje interpretira aludirajući samo na žene kao žrtve. Nažalost pravila više nema i ta činjenica što si savjestan i uzoran “vozač” u prometu, ne garantira ništa, niti štiti da te “prometna nesreća” svejedno neće snaći.
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...e227baa25d5115
ps. Pokušaj shvatiti kroz komentare i kako se u ovoj sredini žena, deklarira pogled na muškarca i secira jedna takva iskrena muška priča i traži dlaka u jajetu, ne bi li se ičim opravdalo ženu, a što sam nažalost osjetio i kroz komentare na tvoju priču!
Nadalje, nadovezao bih se na komentar nenee da je ženski mozak "neobješnjivo inatljiv i blesav", ja bih dodao iracionalan, za razliku od muškog racija, žene su zanesene romantičarke, muškarci večinom pragmatici, žene emotivke, muškarci matematičari. Žene razmišljaju srcem, a muškarci nagonom iliti narodski rečeno - k..cem. E i tu je ključni problem ove silne liberalizacije spolova, novopridošlih emancipacija i feminizacije, gledajući situaciju oko sebe, žene na krilima liberacije obično odu u "kvar" srcem i to glavom bez obzira na trajno i nepopravljivo, dok muškarci samo doljnim ekstremitetom na kratke staze, stavljajući ipak obiteljske vrijednosti i sigurnost mirne luke ispred nagonske rekreative, a ako ih se na vrijeme prišerafi neće oni dalje ni iz te mirne luke. Al emancipirane žene su u tom pogledu buntovnice i revolucionarke, koje nažalost nakon prvih probijenih barikada i osjećaja "konačne slobode" vrlo brzo padaju slomljenih krila u svojoj naivnosti i ishitrenosti, razočarane, s gorkim osjećajem u ustima "sve je to isto, samo druga ambalaža". Popisani ekstremni slučajevi vrijede naravno za sebične pojedince, kojima je na prvom mjestu, egcentrično, samo vlastita zadovoljština. Na kraju krajeva ostaju djeca ničim kriva ni dužna razvlačena između rasavljenih roditelja, trajno bez tople sigurnosti oba roditelja na okupu, a da ne spominjem slučajeve da se djecom i njihovim emocijama manipulira kao ping-pong lopticama, ili one ekstremne da ih se doživljava kao životni teret i "najveće životne greške" (citat, koji sam čuo na vlastite uši od jedne, zamislite, majke).
Uz transparentnost svih danas dostupnih medija, novih tehničkih pomagala, mobitela, interneta, transparentnost informacija, gubitak sigurnosti u zajednicu je veći nego ikad. Jedini problem je što ovdje nećeš dobiti puno podrške, ali niti objektivnih savjeta što i kako dalje i što te sve čeka u životu, naprosto stoga što muškarci sa svojim iskustvima ovdje ne dolaze, ako i dođu istjera ih se vrlo brzo da požale što su se ikad i javili. Čak ni dobronamjerni ženski sudovi ovdje ti nisu dovoljni, jer govore iz vlastitog iskustva, ne poznajući problematiku roditelja koji živi s djetetom ili djecom na blizinu, a s obzirom na tvoju emotivnost i privrženost to je izuzetno velika bol. Predlažem ti pogledati koji od muških foruma, (najčešće blogova) jr ćeš dobiti puno svrsishodniju i potrebniju pomoć. U svakom slučaju pozdravljam tvoje javljanje ovdje i istresanje duše, pa i hrabrost za iznošenje bolne istine. Samo hrabro.
Nešto otprilike slično događat će ti se i prilikom traženja pomoći za interese djece i tebe u ozbiljnim institucijama poput CZSS, tamo naime prevladavaju žene sa izrazitom afinitetnom podrškom prema ženskim roditeljima. Ne bih te želio obeshrabrit, samo uštedit gubitka živaca kad se dotakneš spomenutih institucija, iako ih nemožeš zaobići.
Svu sreću ti želim od srca!!!
Tata!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma