Citiraj Tata! prvotno napisa
e kume, pa nije Tata! krojač tvoje sudbine, niti te btw. popljucao, nego rekao samo svoje općenito mišljenje sa svoje pozicije. Pa gdje bismo bili kad bismo slijepo prihvaćali tuđe savjete i prijedloge, osobna mišljenja drugih i komentare? al zato su tu da ih se prosije, pa čvakne malo od jednih, malo od drugih, najviše u tom "loncu" doda se ipak svojih i ak je pameti i razboritosti dođe čovjek do nekog sretnog rješenja.

I znaj da tvoja životna sreća ovisi samo o onom što tebe veseli i što možeš u životu prehaklat i s čime živjeti i u čemu uživati, pa taman da se i 99% svih oko tebe tome protivili.
Kume, samo velim da mi je tvoja sugestija olakšala izbor; OK, nisam (još) skroz uračunljiv, možda sam i povodljiv, ali u trenucima napada logike, kada pregledam sliku u cijelosti dolazim do zaključka: gotovo je, nema natrag, planiraj budućnost sebi i djeci. Ona je sebi isplanirala, barem misli da je.

Čuj ovo disertiranje svake minute sa žgancima, lukom i vrhnjem, ovcama, racama, cica-macama i sl., neznam baš, možda nije baš svemu ovdje mjesto, doduše nek forumašice prosude kakav je njima dojam, al iskreno, onak s muške strane, malo mi je previše gejasto i sladunjavo pričat baš tolke detalje. Nekako mi se dobija dojam da se baš silno želiš dodvorit "curama" ovdje i isforsirat povjerenje u svoje roditeljstvo, al po meni već čin samog javljanja za savjet na ovom mjestu je dovoljan dokaz toga i tvoje dobronamjernosti. Možda pretjerujem, al treba malo zadržati i dozu muškosti.
Sad bu ispalo da me ostavila jer sam derpe ?!
Shvati, thio sam s nekim podijeliti što smo radili klinci i ja ovaj vikend; obično bih to pričao ženi... OK, previše detalja.

Gle onako nepristrano, meni je još uvijek iz tvojih stavova snažno prisutan dojam da bi ti njoj rado oprostio, jer je voliš i nezamisliv ti je život bez nje! I ako uistinu možeš, nije to ništa loše, pogotovo za djecu i obitelj u cjelini, a nekako otvoreno, upoznajući te kroz ovu priču, to bih ti ja najviše i poželio!
Štoviše siguran sam da bi te to najviše i usrećilo, ma koliko god se ti sad "ohrabruješ" nekim drugim krajnostima.

A čuj ovo sa podjelom imovine i ostankom na gornjoj etaži, dok ona živi ispod, a rastavljeni ste - neznam baš kume, nekako mi ne drži vodu, više povlači neostvarive SF konotacije, al vidim ti u "očima" da bi ti najradije baš tako, a da si nisi ni pokušao prizvat u svjest onu mučnu, a vrlo vjerojatnu situaciju svakodnevnog gledanja i "stričeka" u paketu uz nju. uh uh ne ide to baš tako

Naravno da bih volio vratiti vrijeme unatrag i nastaviti s točke kada je sve štimalo. Naravno, kada bih imao jamstvo da se ovo više neće ponoviti, da bih joj oprostio.
No, toga nema.
Život bez nje postaje mi stvarnost, polako se slažu kockice novog života. Ona neće živjeti u kući (izgleda da ju je i ta kuća opterećivala, iako smo zajedno dogovorili da ćemo graditi kuću), kaže da joj je super u stanu. Također, kaže da ako ne bi kuću prodavali, neka ja ostanem na katu, a mama joj (punica) i baka u prizemlju, do bakine smrti. Onda bi punica selila u mali stan ... Kako će to funkcionirati - neznam, sli vidjet ćemo.
Ako se jednog dana odluči vratiti u svoj dio kuće, odluku što će biti ostavljam za to buduće vrijeme, do tada ništa ne gubim, u svom domu sam koje ću urediti sebi i klincima.