Stranica 7 od 9 PrviPrvi ... 56789 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 404

Tema: kriza

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

dp, ja mogu razumjeti tvoju ženu da joj je bio pun kufer svega,i da su se mrvice vjerojatno nataložile u jednu lavinu, katalizator je bio taj "frend", i da se situacija razvila kako jest.
    Ali što nikako ne razumijem: odvela je djecu na tebi nepoznatu adresu (što je opravdano jedino u slučaju obiteljskog nasilja) i, igra se mačke i miša - ostavljanjem fotića, nadanjem da ćeš ti "skužiti", a na direktno pitanje poriče vezu. I uza svu recimo, zbunjenost i neugodu jer je ipak ona ta koja je otišla, i to izgleda zbog drugog, mislim da je debelo prekardašila i da joj je potpuno nestao obzir, ako ne za svog još uvijek supruga, a onda pak, za oca svoje djece.
    ja bih na tvom mjestu najprije saznala gdje su djeca, a onda tražila papir kojim je pokrenula razvod, ako ga nije pokrenula, možda bi ga trebao pokrenuti ti.
    Potpisujem sve kojima se činiš drag, simpatičan i inteligentan. Imaš budućnosti što se ženskog roda tiče

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja mislim da tu nitko ne može znati tko je oštećena strana i što se zapravo dogodilo. Imamo dp-a koji priča svoju verziju priče, a tko zna što bi nam uspričala ona i koliko bi žena tu podržalo nju na jednak način kao i dp-a.

Gledam sad, moji se prijatelji razvode. Ona jest i razmažena i svakakva, ali kako se u biti s njim stalno družimo, slušam njega kako se žali na nju, kako ju on voli, kako jako pati, a kad se sjetim kako se prema njoj ponašao i kako sam milijun puta rekla da ja ne bi s njim ni minute živila...
    Svi ljudi vide samo sebe i svoju stranu i trgnu se kad je nažalost već kasno.

I ja uopće ne mislim da je dp toliko bolji, osjećajniji i drugačiji od bilo kojeg drugog muškarca ili žene. Svi smo mi slični kad smo povrijeđeni (ne govorim tu o ekstremima).
    Ja sam uvjerena da je i ona porijeđena i da je pokazivala to, prigovarala, slala poruke...a dp i sam kaže da je bio neugodan. I eto, kako su cure gore rekle, žena je odustala.
    Zašto je odvela djecu neću suditi jer ne znam okolnosti!
    A to što nije iskrena nije u redu no mogu je razumjeti!

Ma ne znam, ali slažem se s Trinom i Kekom.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

no nije ni poanta topica da se sudi o tome tko je od njih dvoje bolji ili osjećajniji.
    Valjda bi svakom trebalo biti jasno da je to na osnovu postova na temi nemoguće.
    dp pita za savjete, ljudi iznose iskustva i prijedloge. To bi trebalo biti to.
    Njegova žena će se obratiti nekom drugom, prijateljici recimo, i ona će njoj dati podršku i savjete kako da se nosi s rastavom braka.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj dutka_lutka prvotno napisa
    Citiraj Trina prvotno napisa
    U međuvremenu uleti drugi tip, ona shvati da se zagrijala a samim time da te više ne voli.
    Pa ako ti se netko svidi kao osoba, ili i kao muškarac, to ne znači da više ne voliš svog patnera?!
    Ova argumentacija mi je jako tanka.
    u jednu ruku razumijem tvoju ženu.
    Ja baš i ne. :/ Pa i da se zagrijala za tipa, nije baš morala tu vezu pod svaku cijenu ostvariti, niti otići, ponajmanje s djecom.
    Nije tinejdžerica. :shock:
    Kad živiš jadno, kad se osjećaš jadno, kad ti fali ljubavi, kad ne vidiš smisao braka...
    Koliko vidimo iz dp-ovih postova, ta žena nije živjela "jadno", nego je radila, studirala i imala dvoje lijepe dječice, a i pomoć svoje mame.
    treba jako puno hrabrosti za početi ispočetka.
    Ili ludosti (da ne kažem nešto gore).
    Ona je skupljala i odvažila se napraviti nešto tako veliko.
    Da, veliku glupost.
    Ovo me podsjeća na staru priču iz povijesti.
    Došao Aleksandar Veliki u Delfsko proročište s pitanjem da li da krene u ratni pohod na Perziju.
    Kaže proročica: Ako kreneš, uništit ćeš jedno veliko carstvo.
    To mu je dalo krila.
    Proročanstvo se ispunilo, i on je uništio jedno veliko carstvo - svoje.
    X

Ja sudim po sebi: svidio mi se lik, već sam bila u braku sa svojim divnim mužem, desila se neka kemija i eto, vidi čuda prošlo me kroz par tjedana.

Nije mi palo napamet ostavljat obitelj, niti započinjat paralelnu vezu niti išta slično, ma niti prihvatit poziv na kavu, jer nekakva kemija nemože parirat naspram ljubavi, poštovanja i svega dobrog kaj smo izgradili MM i ja.

I nikad ne zaboravljam kaj sam obećala:...i u dobru i u zlu...

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj iki prvotno napisa

Ja sudim po sebi: svidio mi se lik, već sam bila u braku sa svojim divnim mužem, desila se neka kemija i eto, vidi čuda prošlo me kroz par tjedana.

Nije mi palo napamet ostavljat obitelj, niti započinjat paralelnu vezu niti išta slično, ma niti prihvatit poziv na kavu, jer nekakva kemija nemože parirat naspram ljubavi, poštovanja i svega dobrog kaj smo izgradili MM i ja.

Ne možeš svih suditi po sebi, jer ti si ti, ja sam ja, žena od dp-a je nešto drugo.
    Zbog čega bi nečija (u ovom slučaju tvoja) mjerila koja si navela bila pravilo za sve. Ja se divim tvojem čvrstom stavu i braku, ali svijet je šaren, a ne crno bijeli i svakakvih nas ima. Ja za sebe npr. ne bih stavila ruku u vatru da me MM ne bi mogao toliko naljutiti ili da se ja ne bih nikada mogla kemijski i iskreno zaljubiti u drugog. Iako mi se trenutno čini da je to ne moguće.
    Život je nepredvidiv i ne znamo što nas čeka iza ugla.
    Ne branim dp-ovu gospođu, ali mislim da je njihov brak bio narušen puno prije stričeka u gaćicama. Ali i mislim da ništa nije nepopravljivo, ili barem da ne treba odustati truditi se (dp), ako voli i misli da je vrijedno. Tko smo mi da sudimo.
    Neka im bude kako je zapisano u zvijezdama.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i zašto bi netko nekom sudio?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa to i je ključ svega. Kad imaš brak izgrađen na ljubavi, poštovanju i svemu dobrom, može ti se prešetati vojska ljepotana u gačicama i temelji će to izdržati. Kad ljubav, poštovanje i emocije nestanu (eh sad, zašto i kako, to je druga stvar) tada će i komarac u gačicama pokrenuti lavinu.

A fraze tu ne pomažu puno. I čuj, to je puno lakše reći kad imaš ljubav, poštovanje i sve dobro. Provesti ostatak života u braku koji te ne zadovoljava, a zbog jedne takve fraze, bi ipak bilo malo tužno. Kao što je već napisano, svijet nije crno-bijeli, ja vidim uglavnom masu sivila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I još jedno direktno za dp.

Gle, ja ovdje ne zauzimam ničiju stranu. Ono u što ja vjerujem je da mi svi duboko u sebi samo želimo biti sretni, te da se na raznorazne načine, ponekad glupo, te grudice sreće pokušavamo dohvatiti. Ti vjeruješ da je tvoja sreća uz nju, ona izgleda misli da je njezina sreće bez tebe, i to je tužna situacija u kojoj ste se našli. No takav je život. O tome ima li se tu što spašavati, može li se spasiti, i želite li brak spašavati, odlučujete samo vas dvoje. A za uspjeh bi morali OBOJE biti sigurni da su odgovori DA, DA i DA. Čini mi se da nije tako.

Uopće nije teško razumjeti da si ti tužan, ljut i ogorčen, te da ti je učinjena nepravda. No meni niti tvoju ženu nije teško razumjeti. Iz ovoga što si napisao, a tumačeno iz moje perspektive, ja nju ne vidim kao zlobnu pakosnicu već kao tužnu i ogorčenu ženu koje se nada svojoj grudici sreće. I koprca se kako zna i umije. Glupo ili hrabro, odgovorno, neodgovorno ili sebično, o tome neću suditi, kriteriji se očigledno razlikuju.

Djeca tu nažalost često plate cijenu, ali uglavnom zato što su roditelji fokusirani na međusoban sukob pa se preko djece prepucavaju. To ne mora biti tako!! Koliko sam ja shvatila, tebi nije uskraćeno druženje s djecom, i mislim da je to jako pozitivan znak.

Naravno da si ogorčen što ne znaš gdje je odselila. Ali čuj, mi ne možemo znati njezine razloge. Šta ja znam, možda se boji da bi mogao doći noću i turirati motor ispod njenog prozora, da bi visio na ulazu i brojao (muške) posjetitelje... A čitajući tvoje postove, i vidjevši koliko si povrijeđen, što ja znam, možda ima i razloga. Koliko se sjećam, stavio si joj keylogger na laptop (jer te je na to natjerala), opisivao si joj kako bi joj zatukao ljubavnika... I ponovo, ja tu tebe niti najmanje ne osuđujem. I znam da čovjek svašta veli i napravi kad je povrijeđen i živi u sumnji. To je potpuno ljudska i razumljiva reakcija, ali moraš shvatiti da i ona ima svoje razloge.

Želim vam sve najbolje, i pazite djecu!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Keko, znam da nam objema želiš sve najbolje. I mi si želimo sve najbolje, tko ne bi ?!
    A da li imamo što spašavati, možemo li i želimo, teška su to pitanja. Na neka imamo odgovor, na neka još ne znamo odgovoriti.
    Vidim da će vrijeme učiniti svoje, već se mnogo toga riješilo. ...ili tek bude, ali sigurno je da bude.

I ovo što si o mojoj ženi napisala mogu potpisati, ne vjerujem da mi želi napakostiti, barem ne svjesno. Kroz neke razgovore koje smo imali priznaje da je bila ne-fer prema meni u nekim situacijama, ali isto tako da je imala svoje razloge za to. To baš ne shvaćam, ali dobro, bolje nego da je to radila iz pakosti.

Sada što je - tu je. Na njene odluke (više) ne mogu utjecati, a htio bih i da ona mene pusti na miru da si sređujem život.

Slažemo se oboje da se nećemo prepucavati preko djece, za sada sve dobro funkcionira, nema razloga da tako ne nastavi.

Ja nisam forsirao saznati adresu (a siguran sam da bih mogao) jer ne znam što bih bio napravio; možda bih stvarno uzeo toljagu i čekao iza ugla, možda bih zapalio njegov motor, možda ... Prošlo me je vrlo brzo, odgovore na svoja pitanja saznao sam puno bezbolnije i miran sam što se toga tiče. Još jednom povrijeđen, ali što sad ?

Sada ostaje pričekati sudski poziv, pa mirenja, pa dogovor oko imovine ... Još nije gotovo, ali vidi se kraj.

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa
    Ja za sebe npr. ne bih stavila ruku u vatru da me MM ne bi mogao toliko naljutiti ili da se ja ne bih nikada mogla kemijski i iskreno zaljubiti u drugog. Iako mi se trenutno čini da je to ne moguće.
    e nenaa, nenaa STRAŠNO nezrelo razmišljanje!!! ja sam oduvijek molio boga da sa takvom ženom kako opisuješ sebe ne dođem u životu u doticaj. Vjerovati nekome, graditi život s njome, odricati se u to ime, stvarati nove životne vrijednosti, i duhovne i materijalne, društveno i socijalno kao par sticati neki status, podizati nove male živote, i da mi onda kao kruna svega, ta ista partnerica u jednom trenu mrtvo hladno kaže "čuj sorry ja sam se predomislila proradila mi kemija za drugim"... ma STRAŠNO!!!

Iskreno žao mi je TM s takvim tvojim stavom, jer jadan ni nema pojma kakva mu se prijetnja valja iza leđa!

Pa kvragu čovječe, valjda smo odrasli ljudi, koji zrelo donose odluke i ako izabereš partnera s kojim ćeš imati obitelj, valjda ćeš automatizmom odraslosti jednako tako zrelo dati sve od sebe da tu obitelj prvo izgradiš, na osnovama povjerenja, poštovanja, tolerancije i razumijevanja... a još bitnije da ćeš znati očuvati stabilnost i cjelovitost svoje obitelji i partnerske zajednice i da NEĆEŠ sebi dopustiti koketiranje sa strane i uopće priliv "nečije kemije"!!!!

Zlato, NE MOŽE ti ni jedna kemija odradit, kolko kod ti "suđena" bila, ako je TI SAMA, svojom voljom i htijenjem, ne pustiš u svoj život!!!! i točka

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

U međuvremenu uleti drugi tip, ona shvati da se zagrijala a samim time da te više ne voli.
    Pa ako ti se netko svidi kao osoba, ili i kao muškarac, to ne znači da više ne voliš svog patnera?!
    Ova argumentacija mi je jako tanka.
    u jednu ruku razumijem tvoju ženu.
    Ja baš i ne. :/ Pa i da se zagrijala za tipa, nije baš morala tu vezu pod svaku cijenu ostvariti, niti otići, ponajmanje s djecom.
    Nije tinejdžerica. :shock:
    Kad živiš jadno, kad se osjećaš jadno, kad ti fali ljubavi, kad ne vidiš smisao braka...
    Koliko vidimo iz dp-ovih postova, ta žena nije živjela "jadno", nego je radila, studirala i imala dvoje lijepe dječice, a i pomoć svoje mame.
    treba jako puno hrabrosti za početi ispočetka.
    Ili ludosti (da ne kažem nešto gore).
    Ona je skupljala i odvažila se napraviti nešto tako veliko.
    Da, veliku glupost.
    Ovo me podsjeća na staru priču iz povijesti.
    Došao Aleksandar Veliki u Delfsko proročište s pitanjem da li da krene u ratni pohod na Perziju.
    Kaže proročica: Ako kreneš, uništit ćeš jedno veliko carstvo.
    To mu je dalo krila.
    Proročanstvo se ispunilo, i on je uništio jedno veliko carstvo - svoje.

samo ću ti kratko i iskreno reći BRAVO!!!

apsolutno se slažem s tobom i sviđa mi se što se kroz tvoje stavove prožima karakter tvoje stabilnosti i zrelosti kojom zagovaraš vjernost! svaka čast!

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    2. ja sam važna, moj život može biti sretan čak i samo sa djetetom i zapravo mi ne treba netko drugi da me ispuni (ako danas-sutra bude o.k., ali nije nužno)
    odavno pratim ženske postove i non stop se nameće ta utješna parola koja bi valjda trebala utješit sve kolebljive majke u lošim brakovima "dijete može biti sretno i samo s jednim roditeljem"

MA NE MOŽE!!! i nipošto usporedivo ili mjerljivo s onim koliko to može biti u zajednici sa OBA! To su izmišljotine odraslih koji na taj način peru svoju savjest!

A jel itko djecu pita mogu li biti sretni samo s jednim roditeljem???

Brakove treba stvarati iz ljubavi, a ne zanesenosti, treba ih stvarati u zrelosti i za njih se onda žestoko boriti i održavati, a ne odstajati poslije prvih svađa s pirovom utjehom "imam dijete i ne treba mi više muž da mi život bude ispunjen"! Ali ON treba vašem djetetu! a tu tako bitnu činjenicu u tom promišljanju ne želite ni čut!

Ja itekako osjećam i znam koliko mom djetetu nedostaje TATA svakoga prokletog dana takvog života, a majka mu i dan danas zatvara nezainteresirano oči prema tome!!!

pa svatko tko se ovako ko elin zanosi krivim pretpostavkama, gledajući "ispunjenost" sebično samo sa svoga stajališta, a ne i sa stajališta svog djeteta, neka se zamisli...

dakle sukus svih mojih riječi je ustvari prvenstveno koncentriran na postupak DP-ove žene, i moje osobno mišljenje da je ishitreno, nezrelo i sebično otela djecu od oca i odvela ih u njima NEŽELJEN svijet!!! i točka! a svaki takav postupak, ne mogu gledati pozitivno nego popraćujem osudom i krajnjom nekorektnošću, a osobito mi je poražavajuća činjenica da otac uopće nit nezna gdje mu djeca žive!

s druge strane zanimljiva su mi gledišta KEKE i njene argumentirane ženske disertacije i gladanja na situaciju sa možebitne pozicije osobe čiju priču nismo čuli, pa dozvoljavam ukoliko je neka od teza eventualnog obiteljskog nasilništva DP-a doista prisutna, onda je postupak supruge opravdan... ali sudeći po privrženosti djece tati, tatinoj iskrenoj ispovjesti na ovom mjestu, relativno objektivnom stavu priznanjem i vlastitih grešaka i prilično korektnom tonu kojim nastupa - u nasilništvo tate doista čisto sumnjam!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Stvarno je gubljenje vremena ovo analiziranje njene ličnosti ili nabrajanje mogućih pretpostavki kaj si je ona mislila kad je... i slično. Onda kad je dp u bedu, ajmo ga podržati u mržnji ili prijeziru.

Shvaćam da ti je teško, ali ne vidim koristi od ovakvih poruka koje na kraju završavaju čak i sa međusobnim prepucavanjem i generaliziranjem spolova.

Dragi dp... ti imaš izbor. Ili joj daš rok da si razmisli pa da se eventualno vrati ili ti podnesi zahtjev za rastavu pa ćeš i tak saznati gdje žive i imati odlluku suda o viđanju djece i ostalim pravima. Ili da ih tražiš ti na uzdržavanje.

Sve ovo ostalo je čisto mučenje. Čitaš i prihvaćaš što ti paše, odbaciš što ti ne paše i ne mičeš se s mjesta.

Zapravo.... što ti želiš? Oprostiti joj, vratit je, otpilit je?

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Samo ću ovo komentirati: Potpisujem Tatu milion puta!
    Jer spike 'desila mi se kemija', uz obitelj uz koju trebaš imati 101% odgovornosti u svakom pogledu je bul šit. To bi se toleriralo u dobi od 15 godina. I kako Tata kaže 'I točka!'

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni je super kako se vi razbacujete točkama...ali svatko u životu jednom nauči čemu služi ona - nikad ne reci nikad!
    Ja živim i borim se, ali ne sudim i ne komentiram tuđe postupke jer život je nepredvidljiv i često nam donosi ono što nikada nismo priželjkivali ili tražili.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Potpis na Riu, uz dodatak - ova rasprava je potpuno nepotrebna.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Ria prvotno napisa
    Meni je super kako se vi razbacujete točkama...ali svatko u životu jednom nauči čemu služi ona - nikad ne reci nikad!
    Ja živim i borim se, ali ne sudim i ne komentiram tuđe postupke jer život je nepredvidljiv i često nam donosi ono što nikada nismo priželjkivali ili tražili.
    E da, i ovo je jedna velika istina i slažem se sa tobom.

No fali nastavak......slobodna volja, slobodan izbor.
    Otkad imam familiju, poznajem i kompromis u punom smislu.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj keka prvotno napisa
    A fraze tu ne pomažu puno. I čuj, to je puno lakše reći kad imaš ljubav, poštovanje i sve dobro. Provesti ostatak života u braku koji te ne zadovoljava, a zbog jedne takve fraze, bi ipak bilo malo tužno. Kao što je već napisano, svijet nije crno-bijeli, ja vidim uglavnom masu sivila.
    Keka i to je točno kaj pišeš.

:/ zato sam počela sa ....po meni ili ti iz mojih cipela gledano (po sebi sudim je bila nespretna formulacija jer "sudim" ima težinu, a to mi nije bio cilj)

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako sam se nešto u životu naučila, to je "Nikad ne reci nikad". Puno stvari mi se obilo o glavu, svi moji izrečeni nikad. Naravno da nećemo razoriti obitelj ako nam srce brže zakuca za nekog drugog ali ako se dogodi nekakva velika ljubav s drugom osobom, ja automatski zaključujem da brak ne valja. Može srce zaigrati ili osjetiti nešto prema nekome ali iskreno se zaljubiti dok si u dobrom i kvalitetnom braku ispunjenom ljubavlju...teško me netko može u to uvjeriti. I koji je ono smisao braka, što smo rekli...? Trpiti i kad si nesretan ili živjeti uz ćovjeka/ženu kojeg voliš?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mislim da smo već o tome pričali...

Sad očekujem napad, no...
    Otkud meni pravo djecu odvesti od oca? I ocu djecu?
    Ili ostaviti djecu i otići?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma sve to stoji, to je najispravnije razmišljanje. Ali u nekim okolnostima (nedostatak ljubavi, svađe, nezadovoljstvo..) ispada da si žrtva. I da ćeš uvijek btii žrtva na račun lijepe slike, kompletne obitelji( ma kakva ona bila) i vlastite nesreće. Onda si samu sebe osudila na doživotni zatvor. Mislim, ne ti nego bilo tko.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa

Pa da....to je otprilike i moje razmišljanje.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja mislim da na tako nešto pravo imaju isključivo oni koji imaju nažalost situaciju nasilja u obitelji. Sve ostalo je - trla baba lan

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sve ostalo je - trla baba lan
    Ma znam, zato se inače ni ne uključujem u ovakve rasprave jer ima milijun nijansi, osjećaja i svega....

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa

Ja mislim da na tako nešto pravo imaju isključivo oni koji imaju nažalost situaciju nasilja u obitelji. Sve ostalo je - trla baba lan
    Uh, kako meni ovakva isključiva razmišljanja nisu jasna. Pogotovo kad netko nije zapravo doživio stiuaciju i kojoj priča.

E recimo...ja jako volim svog oca, obožavam i imamo predivan i najnormalniji odnos. No jako bi voljela da se vrijeme može vratiti unatrag i da moja mama ovoga puta ne misli kao vi i da shvati da ima na to pravo...dapače i dužnost jer time spašava sebe ali prvenstveno svoju djecu.
    Ja bi jako volila da sad živim bez mnogih stvari s kojima na žalost živim, a kojih ne bilo da je jednom netko od njih shvatio da ne trebaju razmišljati tako kako neke od vas razmišljaju.
    Jer djetetu trebaju oba roditelja i može ih imati ako su ljudi normalni čak i ako ne žive zajedno.
    Od kad su se moji napokon razveli ja zaista imam oba roditelja puno sretnija i kvalitetnija nego ranije.

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da nadodam...u mojoj obitelji nikada nije bilo nasilja, dakle nije bilo po vama opravdanog razloga...da, valjda je i moja mama tako mislila.
    A ja, to dijete kojem netko nije imao pravo oduzet roditelja...e, ja ne mislim tako i žalim što nije bilo drugačije.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Tata! prvotno napisa
    Ja za sebe npr. ne bih stavila ruku u vatru da me MM ne bi mogao toliko naljutiti ili da se ja ne bih nikada mogla kemijski i iskreno zaljubiti u drugog. Iako mi se trenutno čini da je to ne moguće.
    e nenaa, nenaa STRAŠNO nezrelo razmišljanje!!! ja sam oduvijek molio boga da sa takvom ženom kako opisuješ sebe ne dođem u životu u doticaj. Vjerovati nekome, graditi život s njome, odricati se u to ime, stvarati nove životne vrijednosti, i duhovne i materijalne, društveno i socijalno kao par sticati neki status, podizati nove male živote, i da mi onda kao kruna svega, ta ista partnerica u jednom trenu mrtvo hladno kaže "čuj sorry ja sam se predomislila proradila mi kemija za drugim"... ma STRAŠNO!!!

Iskreno žao mi je TM s takvim tvojim stavom, jer jadan ni nema pojma kakva mu se prijetnja valja iza leđa!

Pa kvragu čovječe, valjda smo odrasli ljudi, koji zrelo donose odluke i ako izabereš partnera s kojim ćeš imati obitelj, valjda ćeš automatizmom odraslosti jednako tako zrelo dati sve od sebe da tu obitelj prvo izgradiš, na osnovama povjerenja, poštovanja, tolerancije i razumijevanja... a još bitnije da ćeš znati očuvati stabilnost i cjelovitost svoje obitelji i partnerske zajednice i da NEĆEŠ sebi dopustiti koketiranje sa strane i uopće priliv "nečije kemije"!!!!

Zlato, NE MOŽE ti ni jedna kemija odradit, kolko kod ti "suđena" bila, ako je TI SAMA, svojom voljom i htijenjem, ne pustiš u svoj život!!!! i točka

:shock: :shock: :shock:

STRAŠNO je ovo što si napisao.

Zlato ti mene ne poznaješ, a moj post si jaaako površno pročitao.

I ja za tvoja razmišljanja mislim da nisu baš naj...pa sam se trudila da ih ne komentira.
    Neka tako i ostane. Ovaj topic je namjenjen dp-u i njegovom problemu, a ne da se mi ispucavamo ovdje.
    I ja zahvaljujem Bogu što me je spojio sa MM, a ne sa tobom.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ria,

ja sam se nadovezala na Trinin post o velikoj ljubavi koja ti se može dogoditi i da zbog toga izađeš iz braka.
    Da ne duljim sad, ja se tu vidim kao Meryl Streep u onoj sceni kako plače na semaforu... eto.

Niti sam protiv razvoda braka, nadam se da se to ne iščitava iz mog posta, niti misim da svi trebaju razmišljati kao ja

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Općenito:

Odrastao čovjek spašava živu glavu iz braka i situacije u kojoj ga se ponižava, možda tuče, pa čak i zanemaruje. U kojoj partner usprkos trudu onog drugog više vremena provodi vani umjesto u kući.

Odrastao čovjek ponekad ne upozna svog partnera glumca, ili se taj partner promjeni, ili je on taj koji je prvi nekoga pronašao.

Odrastao čovjek zna da je za djecu izuzetno loše gledati takve situacije, i da nije dobro da gledaju kako mama ili tata održavaju brak samo zato jer su kao odrasli ljudi obećali nešto što se iz xy razloga igrom života i sudbine promjenilo.

Odrastao čovjek je spreman na životne ne pravde i o njima razmišlja, rijeđe dok mu ne treba, da se dočeka na noge. Ne znači da živi u histeriji i sumnji, ali zreo je pa očima odraslog čovjeka gleda na svijet.

Samo ne zrela osoba tvrdi da on NIKADA neće, da se njemu NIKADA ne može desiti. Ružice, prinčevi i princeze žive u bajci.
    Kad bi papir i potpis donosili ozbiljnost, odgovornost, i sigurnost onoga što je potpisano i obećano, pa Bože mi bi živjeli u nekom svijetu hipija.

Nažalost puno je onih koji su u trenutku obećanja i potpisa mislili kako kako je do smrti, pa nije bilo ni do prve godišnjice. A TAKO SU VJEROVALI.

Samo sam o tome pričala i upotrijebila svoje razmišljanje za primjer, nisam sebe opisivala. Ali ja ipak gledam svijet spremna da se obračunam sa svakim potencijalnim problemom. Ne vezano samo za brak.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prvo: nanaa, trina

Postoji razlika između napuštanja djece i razvoda braka. Razvod braka znači da dijete neće boraviti s roditeljima ISTOVREMENO. Da, to nije za dijete najpraktičnije (za dijete vjerojatnobi bilo najpraktičnije da živi sa roditeljima u kućici na selu, s bratom, sestrom i dva psa, te da sretni i nasmijani žive u ljubavi), ali život nas često natjera na raznorazne kompromise.

Ako zbog interesantnijeg posla preselim obitelj u drugi grad i maknem djecu od prijatelja, škole i doma, jesam li postupila sebično, neodgovorno i nepromošljeno? Ako moj muž zbog par tisuća više pristane na posao koji zahtjeva da godišnje provede 150 dana na putu, je li egoističan sebičnjak ili brižan otac? Odgovori mogu biti vrlo različiti. Je li stvarno tako sebično maknuti se iz braka koji ne usrećuje i pokušati ostvariti svoj život na drugi način? Ili je bolje ostati, i tražiti odgovore na pitanja "Mama, zašto se nikad ne smiješ?", "Zašto se stalno svađate?", "Je li te tata ikada poljubio?".

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Dutka lutka, zar je posao, studiranje i djeca (zapravo, vrlo žestoka kombinacija koja može izazvati samo stres a ne sreću) garancija za sreću?.
    :shock:
    Ovo ti je jako sporna tvrdnja.
    Napustimo onda svoje fakultete i tvrtke, i svoju djecu. Što nam ostaje? Aha, zaboravljam: "velika ljubav". Dok se na platnu ne pokaže natpis: "The end" i ne upali se svjetlo u dvorani.
    Zar je čudno što ona, pored svih objektivnih razloga za sreću, ipak bila nesretna? .
    Sad je pak, po tebi, imala sve uvjete za sreću. Kontradikcija prethodnom navodu.
    Zar je čudno što ona, pored svih objektivnih razloga za sreću, ipak bila nesretna? .
    Ovo tvrdiš ti, a ne proizlazi iz dp-ovih postova. Stranu NJŽ, pak, još nismo čuli. Moglo bi se reći da srljaš u zaključke.
    Ili ovo što kažeš da činjenica da se zaljubila u drugog ne znači ništa. Kako ne znači? Misliš da je to poticajno za brak? .
    Pa ne znači. Može se nekome sviđati BMW, pa ga ne može kupiti. I bez njega će moći živjeti.
    Osim toga, tko kaže da se zaljubila?
    Ili da nešto smrdi i trulo je čim joj je srce negdje drugdje?
    Uz dužno poštovanje, meni se čini da striček u gaćama na njenom krevetu nije tražio njeno srce (a niti njenu ruku), već nešto drugo.
    Je, napravila je veliku glupost. Odlučila prekinuti loš brak u kojem nije bila zadovoljna.
    I to je pitanje, je li brak bio loš. A i nije ga (još) odlučila prekinuti, nego svinuti još jedno (dislocirano) gnijezdo.
    Meni smeta to isčuđavanje svih i svakoga na razvode. Što, svi moramo biti zauvijek zajedno, bez obzira na okolnosti?
    Trina, probudi se. Naravno da se ne iščuđavamo razvodu, jer do njega (još) nije ni došlo.
    zašto bi život potrošili onako kako ne želimo?
    U ovome i jest ključ. Potrošiti život, drugu osobu. Ljudi postaju roba koju se lako odbacuje, a djeca pijuni.
    Uvijek postoji oštećena strana, mi smo je ovdje čuli i žao mi je ali to je život.
    Ti kao izbacivač u disku: "Žao mi je, gospodo." Uljudan, ali okrutan.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

dp, sorry, nisam htjela toliko secirati, ali s Trinom imam dopisnu školu.

X

iki, lijepo te čitati. :D

Tata!,
    hvala.

I kaj sad, keka, meni imponira Tata!. Pa niš, proći će me za dva tjedna.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Tata! prvotno napisa
    Brakove treba stvarati iz ljubavi, a ne zanesenosti, treba ih stvarati u zrelosti i za njih se onda žestoko boriti i održavati
    teško je razlučiti što je prava ljubav a što zanesenost.
    sazrijevanjem odnosa to se iskristalizira pa zanesenost postane prava ljubav ili se pretvori u netrpeljivost.
    mnoge okolnosti na to utječu.
    malo tko od braka odustaje tek tako, iz hira, pogotovo ako su u pitanju i djeca.
    iluzorno je očekivati da smo svi jednako zreli za neki odnos.
    isto tako, nemoguće je predvidjeti budućnost i svoje postupke jer ovise o okolnostima.
    ideja braka jeste ono o čemu piše tata!, ali nerjetko ostaje samo na ideji.
    ne bih ja zbog toga krivila niti jednu stranu (osim u slučajevima zlostavljanja) jer je rezultat interakcije između dvoje ljudi.
    uvijek na kraju dolazimo do loše komunikacije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I kaj sad, keka, meni imponira Tata!. Pa niš, proći će me za dva tjedna.
    Pa ništa, drži se svog muža. Cybersex ionako nije bog zna što.

Osim toga, s potpuno osobnog stanovišta, smatram da je upuštanje u vanbračne avanture nešto najgnjusnije što se bračnom drugu može prirediti. Što me pak ne sprečava da razumijem kako do toga može doći.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dutka lutka, kako samo imaš volje secirati moje potove i svaku moju rečenicu? Ok, shvatila sam, imaš potpuno drugačije mišljenje od moga i to je u redu. Vjerujem da je tvoj muž ful sretan što ima tako divnu suprugu koja će biti uz njega dok vas smrt ne rastavi jer moj takvu nema. Ja cijenim sebe puno više da bi se pomirila sa nekakvim bijednim odnosima pod cijenu "živili sretni do kraja života". To nisam ja a mojoj djeci bi bilo lijepo i ovako i onako. Ali ja se ne rastajem, nije tema o meni nego o dp. >Možda u nekoj od nas pronađe karakteristike svoje žene pa mu olakšamo situaciju

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

keka u zadnja dva posta si rekla sve što sam ja i htjela reći.

Ja osobno nikada ne bih priredila MM takvo nešto i nema tog muškarca koji bi me zainteresirao, ali ne zgražam se nad tuđim događajima i trudim se i mogu razumjeti da ljudi imaju razloga za neke stvari, ili ga nemaju, ali naprave *ranje.

Ponekad i ne razumjem, ali nikada, ali baš nikada si ne dozvoljavam komentirati ili se otvoreno zgražati nad nečijim sudbinama.

Ja ne poznam dp-ovu suprugu, i koliko god mi je krivo da je dp-u komi radi situacije, i držim mu palčeve da riješi sve u korist obitelji i djece, ja razumjem tu ženu. Sigurna sam da nije to planirala, ali da je nešto prethodilo njenom odlasku, kao i da je sigurno jako duuugo vagala i lomila se otići ili ne.

Uostalom bilo bi potrebno čuti i drugu stranu.

Strićek gaćonac se je samo našao na krivom mjestu dok je ona bila u ranjivoj fazi i tamo gdje je tražila, to što je tražila nije dobila. Jednostavno se je dogodilo. On možda trenutno ostavlja dojam prave osobe i onog idealnog, a možda će za koji mj. shvatiti da je on nešto što joj ne paše.
    U nesreći i tuzi nam se i crni vrag čini kao prijatelj. A možda je on ljudav njenog života, koja će za koju god. isto podrigivat za ručkom, češkat jajca ujutro, i prdnut kad najmanje očekuješ.

Uglavnom vjenčani buket je svjež nekih 3 dana, a onda se MJENJA I PRETVARA U NEŠTO DRUGO.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

alo moderatori, jel moze neko pobrisat dutka_lutka i objasnit joj o cemu je rijec u ovom postu

@ dutka_lutka otkud ti toliko slobodnog vremena za visit tolio na forumu ak ti je zivot tako ispunjen. jos nas vjerovatno zanima sto si po struci, jer ovako mene moj psiholog vraca na izgovorene recenice da o tome prodiskutirano. doduse to radi sa jednom, eventualno 2 recenice. nacin na koj ti to radis trini je napad i fakat izgleda ko da si opsjednuta njom i progonis je maksimalno

trina drzi se

(kad brisete postove na ovom topicu molim pobrisati i mene)

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

potpisujem stray cat i kad smo kod toga ima još preko nekoliko postova za pobrisati
    Bezveze mi je jer je tema (jednom za promjenu, kad se radi o ovom tipu tema) išla baš fino i civilizirano, a sad evo... Baš mi se čini glupo što neki forumaši na ovakvoj temi ispucavaju svoj ego. Zbilja nije tome mjesto.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I ja se prijavljujem za brisanje mojih postova

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I ja se prijavljujem za brisanje mojih postova
    ja ne vidim ni jedan tvoj post koji je to zaslužio :/ (osim valjda ovog )

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    alo moderatori, jel moze neko pobrisat dutka_lutka i objasnit joj o cemu je rijec u ovom postu

@ dutka_lutka otkud ti toliko slobodnog vremena za visit tolio na forumu ak ti je zivot tako ispunjen. jos nas vjerovatno zanima sto si po struci, jer ovako mene moj psiholog vraca na izgovorene recenice da o tome prodiskutirano. doduse to radi sa jednom, eventualno 2 recenice. nacin na koj ti to radis trini je napad i fakat izgleda ko da si opsjednuta njom i progonis je maksimalno

trina drzi se

(kad brisete postove na ovom topicu molim pobrisati i mene)
    Ma nije meni problem obranit se od ovakvih seciranja ali ne volim to. Ali ajde, ljudi koji voli do tančine razglabati i nabrajati nek to rade. Ja stojim iza svojih riječi. I mislim da se ništa nebi smjelo brisati jer svatko iznosi svoje stavove a čovjek koji je otviro ovu temu može malo bolje upoznati ženski rod i svu ljepotu različitosti, a samim time i možda doći do nekih zaključaka.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mislim da dp više ne sudjeluje u raspravi ili?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Inače, što se razvoda tiče, ja razumijem zašto su neki toliko odlučni u zadržavanju braka pošto poto a nekima je to ipak jedna krajnja opcija. Ria, skroz te kužm kad opisuješ svoje djetinjstvo i svoje osjećaje tad i sad po pitanju oca i majke. Ljudi koji su živjeli u sretnim obiteljima u kojima su roditelji bili u više manje skladnim odnosima na razvod gledaju kao na katastrofu koja bi uništila svu stabilnost i harmoniju koju su poznavali kao dio jedne obitelji. A npr ja koja sam živjela između oca i matere koji se 90% vremena nisu mogli trpiti smatram da bi mama napravila i sebi i nama ogromnu uslugu da se rastala. nema gore stvari od života na bojnom polju. I vidiš da su oboje nesretni, da sputavaju jedno drugo, da bi im bilo puno ljepše i lakše da ode svatko svojim putem ali i dalje su skupa, životare, teške riječi padaju na svakom koraku a mi slušamo, gledamo i povraća nam se svaki put kad se nađemo u blizini. Najgore od svega je to da se oni nikad nisu rastali i da se i dan danas u određenim situacijama osjetim kao dijete kad mi navru svi oni ružni osjećaji kad paljba počne. A znam da bi danas bila u puno boljim odnosima s ocem da su skupili hrabrost i prekinuli tu agoniju.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

pa ne može mu se zamjerit.

a dutka lutka uopće ne zna napisati post koji ne izgleda kao napolitanka. i u kojem nekog ne napada. tako da se ne bi trebalo njenim postovima zamarati.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Inače, što se razvoda tiče, ja razumijem zašto su neki toliko odlučni u zadržavanju braka pošto poto a nekima je to ipak jedna krajnja opcija. Ria, skroz te kužm kad opisuješ svoje djetinjstvo i svoje osjećaje tad i sad po pitanju oca i majke. Ljudi koji su živjeli u sretnim obiteljima u kojima su roditelji bili u više manje skladnim odnosima na razvod gledaju kao na katastrofu koja bi uništila svu stabilnost i harmoniju koju su poznavali kao dio jedne obitelji. A npr ja koja sam živjela između oca i matere koji se 90% vremena nisu mogli trpiti smatram da bi mama napravila i sebi i nama ogromnu uslugu da se rastala. nema gore stvari od života na bojnom polju. I vidiš da su oboje nesretni, da sputavaju jedno drugo, da bi im bilo puno ljepše i lakše da ode svatko svojim putem ali i dalje su skupa, životare, teške riječi padaju na svakom koraku a mi slušamo, gledamo i povraća nam se svaki put kad se nađemo u blizini. Najgore od svega je to da se oni nikad nisu rastali i da se i dan danas u određenim situacijama osjetim kao dijete kad mi navru svi oni ružni osjećaji kad paljba počne. A znam da bi danas bila u puno boljim odnosima s ocem da su skupili hrabrost i prekinuli tu agoniju.
    Trina, ove dvije alternative u situaciji kad brak zaškripi stvarno nisu nešto posebno; ne bih izabrala niti jednu niti drugu. Ne znaš što je gore.
    Ali cilj je smoći snage, hrabrosti i ljubavi i tamo gdje jesi, u braku u kojem jesi, s djecom koja su plod te ljubavi popraviti stvari, a to se može. POnekad samo male promjene jedne strane promijene sve. Ovo govorim iz vlastitog iskustva , ne rsvojih roditelja, nego svojega.
    Ponuditi ljubav, pažnju, smiriti strasti, stati na loptu - i brak se može spasiti, može procvjetati.
    Svi se mi udajemo i ženimo bez jasnog znanja što nas čeka, a i bez nekog znanja tko smo ustvari. Brak je, kažu mnogi mudri ljudi, put učenja, rasta i sazrijevanja. Kad se očešemo jedno o drugo, i kad zaboli - vidimo gdje smo "ćoškasti", i što treba doraditi.
    Nema toga što ljubav ne može oplemeniti.
    Budem tužna kad vidim kako se olako dijele savjeti - ostavi je - ostavi ga, nije to to.... i kad se stavovi zaošte u dvije tobožnje mogućnosti - ili kako je (loše, užasno, patnja za djecu)... ili rastava. Ma, promijenit nabolje, to je put.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Inače, što se razvoda tiče, ja razumijem zašto su neki toliko odlučni u zadržavanju braka pošto poto a nekima je to ipak jedna krajnja opcija. Ljudi koji su živjeli u sretnim obiteljima u kojima su roditelji bili u više manje skladnim odnosima na razvod gledaju kao na katastrofu koja bi uništila svu stabilnost i harmoniju koju su poznavali kao dio jedne obitelji.
    Trina - krivo misliš. Opet pišem iz svog iskustva, gdje nas je otac napustio sa moje 2godine.

Ja potpisujem i Ifigeniju i Dutku Lutku.

Puno je lakše otići nego "raditi" na vezi - braku.
    I to je moje mišljenje, stvoreno iz mojih iskustava i iskustava mojih bliskih.
    No sve ima granice i naravno da ne smatram kako se u braku ostaje poštopoto.

Dp, đez ba?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Dp, đez ba?
    ajde, ima čovjek i drugih briga u životu nego da sudjeluje u naklapanju. Zabavno je to ovako kad se nema drugog posla, ali kad je to slučajno baš tvoj život u centru rasprave... :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Puno je lakše otići nego "raditi" na vezi - braku.
    S ovim se mogu složiti, mada mislim da nikad nije lako otići. A mislim pak da najčešće nije dovoljno ako samo jedna strana vidi potrebu "rada" na vezi. Tada se to zove "pomiri se sa situacijom" (ili ne).

I sa Ifigenijom bih se složila -- vrlo lijep opis toga što bi brak TREBAO biti (ali nažalost ponekad nije).

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    cilj je smoći snage, hrabrosti i ljubavi i tamo gdje jesi, u braku u kojem jesi, s djecom koja su plod te ljubavi popraviti stvari
    X
    Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    kako se olako dijele savjeti - ostavi je - ostavi ga, nije to to.... i kad se stavovi zaoštre u dvije tobožnje mogućnosti - ili kako je (loše, užasno, patnja za djecu)... ili rastava.
    X
    I mislim da se ništa ne bi smjelo brisati jer svatko iznosi svoje stavove a čovjek koji je otvorio ovu temu može malo bolje upoznati ženski rod i svu ljepotu različitosti, a samim time i možda doći do nekih zaključaka.
    X
    Citiraj Joe prvotno napisa
    a dutka lutka uopće ne zna napisati post koji ne izgleda kao napolitanka. i u kojem nekog ne napada
    Misliš, citira.

iki

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ne, mislim kako sam napisala.

Stranica 7 od 9 PrviPrvi ... 56789 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke