Evo, par finih.
Prvo knedle koje nisam htjela raditi jer mi se recept činio prejednostavnim (!), ali sam ih probala i navukla se :guzati smajli želatinozno podrhtava u ekstazi
KNEDLE OD JABUKA
1kg jabuka
120g graham brašna
(po želji suhe šljive bez koštica)
ulje
krušne mrvice
(po želji cimet i smeđi šećer)
Ogulite i naribajte jabuke pa ih rukama ocijedite od soka. Pomiješajte jabuke s brašnom, umijesite i oblikujte knedle (po želji možete u svaku knedlu staviti 1 suhu šljivu). Zagrijte vodu visine 4-5cm u posudi i kada zakipi, ubacujte knedle i kuhajte ih par minuta dok ne isplivaju na površinu. Na ulju popržite krušne mrvice i, ako želite, pred kraj prženja dodajte malo cimeta i smeđeg šećera. Knedle uvaljajte u popržene mrvice.
Knedle možete poslužiti s malo pekmeza ili prelivene umakom od jabuke (izmiksate oguljenu kuhanu jabuku, po potrebi razrijedite jabučnim sokom i dodate cimet).
KEKSI S MAKOM (ili sezamom)
3 šalice graham brašna
1 šalica maka (ili sezama)
1 šalica jabučnog soka