Evo moj mali ima 2 god i 7 mjeseci i još ima dudu. Stalno priča kroz nju preko dana. Isto tako kada ga pitam kako je bilo u vrtiću, šuti, samo odgovore sa da ili ne govori. Jesu li i vaši takvi? :?
Evo moj mali ima 2 god i 7 mjeseci i još ima dudu. Stalno priča kroz nju preko dana. Isto tako kada ga pitam kako je bilo u vrtiću, šuti, samo odgovore sa da ili ne govori. Jesu li i vaši takvi? :?
Moja ima 2 god. i 11 mjeseci , a dude smo se rijesili postupno prije mjesec dana. Jedan duzi period bi je poslala da nade dude jer ja joj ih necu traziti , stalno sam joj govorila da ih treba spremiti na mjesto. Kako je imala cijelu kolekcijusvakih par dana nestajala bi po jedna.Zadnju smo takoder sakrili , a kako je bila prehladena nije joj puno falila po noci jer s dudom ionako nije mogla disati. Ravno dva dana bi se povremeno sjetila dude, a ja bi je poslala u potragu. Vise je ne trazi, ali kad je pitas di je duda kaze: Ukrao ju je vuk! Sram ga bilo! :? Pojma nemam odakle joj to , valjda je iz Tri prascica skuzila da je vuk zlocest.
2 godine i 7 mjeseci. ima dudu, ali uglavnom samo za uspavljivanje. malo se zahakla na nju kad je bolesna ili kod stresnijih situacija ( adaptacija na vrtić).
kad je ima po danu, ja se pravim da je ne razumijem pa ju izvadi iz usta i zaboravi na nju. ne brine me previše, mislim da će ju sama odbaciti kroz neko vrijeme.
Mi smo ljetos bacili dudu. Znaci sa nekih 2g7mj. Cold turkey...uvijek se uspavljujemo, tako da je prvi put oktenko 10-15 minuta meni na rukama. Prvu noc se probudio i trazio ja rekla nema, legla kraj njega i zaspo je. Drugi dan nije ni trazio...a imo je dudu NON STOP. Neuhranjen je, po spiki gastroenterologa. Pa nam je preporucila da ju ukinemo jer je slabo jeo, zbog dude...non stop ju je cico...a i gornji zubi su mu se bili grozno napred izbacili. Sada su se srecom povukli...
A joj, kako vam zavidim!
Moje se nisu dude rješile dugo, Ema do 5.tog rođendana, a Iva do 4.tog. Jedino sam imala sreće s Andrijom, on je nije ni htio, cuclao je palac i prestao s godinu dana.
Duda je "opaka stvar", može zeznut dojenje, a opet tako slatko spavaju s njom. Tješi ih kad nas nema, a opet toliko prljavštine zahvaljujući njoj dospije u usta. Stvarno je teško kad mi roditelji mislimo da je to to, da bi bilo dosta, a njima malima ona još treba.
Velika dilema.
Sretno s odvikavanjem.
negdje oko 2. rodendana smo se rijsili dude, i to je super ispalo, malo po malo...
jedan dan je naletio na neku staru dudu i pokusao dudati, bas mu nije islo.
ja bi u svakom slucaju pokusavala izbaciti sto vise dnevnog dudanja, ne recimo za uspavljivanje, al da ovako po doma hoda s dudom bi pokusala smanjivati, postepeno...
i kad god govori kroz dudu: 'izvadi dudu van, nista te ne razumijem, s dudom se ne moze govoriti' pa ko duze izdrzi![]()
Sve ovo stoji , zato i nisam malenu na silu odvikavala , vec polako ih micala s vidika , gubila ih , da se privikne.renci prvotno napisa
Da je kojim slucajem plakala za dudom ili na bilo koji nacin pokazala da joj fali , vratila bi ju je u upotrebu bez imalo razmisljanja. Ni jedno dijete , koliko ja znam nije islo u skolu s dudom u ustima,pa bi se i moja dotad sigurno odviknula.
ima 2 god i 2 mj i jos ima dudu ali se ne zabrinjavam previse jer nasa duda ''zivi'' u krevetu. nekako sam ga tako naucila od pocetka i dudu ima samo za spavanje. ne mislim ga jos odvikavati od nje.
i mi još dudamo za uspavljivanje (2 god i 10 mj), i ne vidim u tome ništa loše. uglavnom joj kad zaspi nakon nekog vremena duda ispadne iz usta. spavanje u vrtiću, koje smo počeli prakticirati tek nedavno, ne bi bilo moguće bez dude. (i medeka). i drago mi je da ima nešto što joj može pomoći da zaspi u vrtiću, tim više što se jaaako sporo privikavala na njega, pa su sad promjene teta... itd.
po danu je uglavnom nema. ako se sjeti i zatraži, dam joj. ali ne bi mi bilo ok da ima dudu u ustima 24/7.
Mi smo je se rješili nedavno. Znači mal prije drugog rođendana. Samo što je ona zadnje vrijeme bila skroz luda za dudom, do prije par mjeseci se samo uspavljivala s njom, a onda je postalo za svako moje "ne" ona brzo dudicu i krpicuKao neka utjeha. Onda je imala jedan ludi vikend, vrištala bi navećer ko luda, ni duda nije pomagala, usput se i prehladila
, bila je koma. MM u jednom tom vrištanju rekao evo ti sad maca uzela dudu nema je više i ona ništa. Kako joj je nos bio začepljen disala na usta ( spasila se praznih usta ) i to je to. Pita nekad za nju, ali ne za uspavljivanje. Uglavnom ona priča od prije je upalila, dudu i krpicu je uzela maca za svoju bebu mačića.
Danas smo u šetnji vidili jednu macu na koju se derala da joj vrati duduJa sam joj rekla da to nije ta maca, da je to jedna druga 8)
aaaaaaaaaaa ovo mi je superpale prvotno napisa
![]()
A zamisli ljude koji su prolazili pored nas. Ona gleda u dvorište neke kuće i dere se "Lati maca dudu", ali baš se dere, viče iz sveg glasaNisam znala što ću, pa sam rekla da je to neka druga maca uzela dudu, možda je nađemo
Ajme što me čeka kad sljedeći put vidi mačku
![]()
Matilda do 5. godine (za spavanje), a i sada gurne palac. Prestrašno. Nema što nismo pokušali. Čak je nije ni sram. A meni baš ružno vidjeti veliko dijete s dudom. Ona je inače klik dijete (promjene preko noći), možda uskoro klikne i na palac.
Mi smo čak i izašli iz ove skupine prije mjesec dana, znači 3 i 1 mjesec i još dudamo. Kada se rodio braco, s njenih 20 mjeseci ostavila je dudu osim po noći, nije pitala za nju 10 mjeseci i onda se opet navukla. E sad, to njeno dudanje po noći mi ne smeta ali kada je bolesna navuče se i po danu, i uzalud ja govorim da ju ne razumijem, ona uredno izvadi dudu iz usta kaže šta ima i vrati je, i uzalud meni bobi je pojeo dudu, kada ide spavati milion puta kaže, mama daj mi dudu......duuuuudaaaa. Ali imamo još jedan problem, chicco više ne radi dude koje ona duda i sada smo na sto muka, druge neće a ova zadnja je pri kraju....
I moj dečko je imao dudu do 3. godine.
Onda se duda raspala, pa smo otišli u dućan pitati da li imaju dudu za 3 godine
Pa je teta u dućanu (na moje signaliziranje) odgovorila da imaju samo za 2 godine![]()
I tako smo se riješili dude.
L. je s jedno 2,5 g. na moru bacio dudu preko balkona. Onako ju je baš zafitiljio, nismo ju mogli naći. Obzirom da nije htio ni jednu drugu, tu je prestala njegova karijera dudača.
M. je bila totalno navučena na dudu. E onda ju je jedno jutro zaboravila. Do navečer nije pitala za nju, a ja sam ju mudro sakrila. Navečer je igrom slučaja zaspala u autu bez dude. Ujutro ju je opet zaboravila, e tad sam ja sklonila sve dude. Sjetila se dude nakon jedno 3 dana, ja sam rekla da nema više dude jer je to za male bebe. I gotovo! A totalna ovisnica je bila, majke mi!
Veliki ima dude - dvije. Samo u krevetu. Za uspavljivanje. Mali se tu i tamo igra s njom ali ne želi.
Ne znam kad ćemo ih se rješiti. Bojim se palca u ustima do srednje škole.
Nikada ih nema preko dana, kad zaspi pljune i do ujutro spava bez, ali nema šanse da ode u krevet bez duda!! Valjda ćemo ih se do škole riješiti!