Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Strah od kakanja

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Strah od kakanja

Cure, pomagajte...

Prijateljica ima curicu od 3 godine. Malena j eprije dva mjeseca imala veliku temperatut, zbog čega je imala tvrdu stolicu. Otdada do danas, mišica se boji kakati. Uzvrti se po stanu, plače, urliče, neće na wc, Trpi koliko dugo može

Time se, naravno, zatvara krug- stolica opet tvrđa, malena i dalje u strahu...
    Priče i objašnjenja ne pomažu. Pedihatrica je preporučila sirupe za otvaranje, ali mama to ne želi koristiti, jer ju je strah da će se crijeva ulijeniti ( i ja se slažem).

Ima li netko iskustva s ovom "problematikom" i kako ste to riješile?

Mama i ja smo počele slaviti svaki uspješan odlazak na wc

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

cepic u guzu pa ce bit meksa stolica ....

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ma da, to je ok, ali nije toliki problem tvrda stolica, problem je strah koji se razvio u malenoj. Zanima me je li netko imao takav problem?
    Stavila joj je čepić tu i tamo, ali ne želi je navikavat na to.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Strah od kakanja

Citiraj bublić prvotno napisa
    Pedihatrica je preporučila sirupe za otvaranje, ali mama to ne želi koristiti, jer ju je strah da će se crijeva ulijeniti ( i ja se slažem).

Ima li netko iskustva s ovom "problematikom" i kako ste to riješile?
    ja bi, da sam na mjestu te mame, itekako poslušala pedijatricu. pa neće joj davat sirup godinu dana. dovoljno je da malenu jednom otvori i da je potjera na wc, a da onda ona shvati kako to i nije tako bolno kako je ona sad sebi zapisala u maloj glavici. triba probit trenutnu barijeru, a sirup za otvaranje može samo pomoć. čisto da se malena opusti i vidi da kakica ne boli uvik.

ja sam s L. imala sličan problem. s 2,5 godine je sjela na tutu i išla se pokakit. stolica je očito bila pretvrda da je sve završilo plakanjem i odbijanjem kakanja u tutu slijedeću godinu dana. s 2,5 je skinila i noćnu i dnevnu pelenu za pišit, ali je do 3,5 godine tražila pelenu za kakit.

pitaj prijateljicu je li joj bolje dat maloj malo sirupa i riješit problem ili produžit ditetu agoniju ko zna koliko dugo (nama se produžila cilu godinu dana).

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

i moj sinek je imao tih problema.. prije je isao bez problema na wc i trazio da zatvorim vrata..do jednog dana kad je krenulo tvrdo! i onda smo mu stavili pelenu mada se bio odvikao par mjeseci ranije. i pokakao se dok smo ga grlili. jednom se u toku noci pokakao u vrecu za spavanje. valjda ga je toliko mucilo. mi smo puno pricali s njim o tome da mora kakati i izmisljali svakakve price o zabama i ne znam vise cemu. taj strah je trajao neko vrijeme, a sada, 3-4mj nakon toga ja i dalje moram sjedit ispred njega dok kaka, a on me grli.
    btw, kazu da je lan dobar za probavu pa sam kupovala peciva s lanom i ujutro mixala jabuku i umijesala lan. i slatki caj od kamilice na taste. i gusti sok, tipa xxx marelica i kasica od sljive... u tim situacijama ja sam probala sve. mislim da je kamilica pomogla 1x.

čokolada editirala ime proizvođača koji krši kod

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •