Evo konkretno me zanima ako je tko pratio vecinu trudnoce u bolnici kako izgledaju pregledi.
Proslu trudnocu sam cijelu pratila u petrovoj i tamo to izgleda ovako: predas iskaznicu,povijest bolesti i uputnicu. Cekas neko vrijeme, pozove te sestra i da casu ili trakicu da se pomokris, kad doneses izvazu te i izmjere tlak. onda se vracas van i cekas opet n vremena. Tada prozovu po 3 zene svaka u svoju kabinu, tam se skines i gologuz cekas da te dr pozove unutra. Udjes, legnes na stol, sestra izmjeri trbuh i poslusa srce, dr napravi vaginalni pregled i za 10 sec vec si opet gologuza u kabini gdje se oblacis i odlazis van po papire gdje ti dr napise nalaz i upute. Rijetko te itko ista pita, a kaze ti tek osnovno (koliko si otvorena i kad je slijedeci pregled) i ako pokusas nesto pitati sestre toleriraju jedno pitanje ako su dobre volje i onda prozivaju slijedecu i tjeraju te van. Isprika im je da je guzva i da ima puno zena. Sjecam se posebno komentara nakon sto je jedna cura postavila i trece pitanje da su ju otpravili van a cula sam kako dr (jedan od boljih tamo) komentira da ako zeli pricati s njim neka dodje privatno da je ovo klinika
![]()
![]()
Muz moze biti prisutan samo na uzv, na pregledu ne i tretman je po mom misljenju bio stvarno los, nimalo ljudski i ne zelim takav ovaj put.
Zanima me drugdje, moze li muz s vama na pregled, je li svaki pregled (gotovo iskljucivo) vaginalan? Jel vas dr uopce ista pita? Pogleda u oci? Poprica s vama ili je to i drugdje gologuzo utrcavanje i istrcavanje?
Najvise me zanima SD (oni su prica se najnapredniji po svemu, pa valjda i po pitanju vaginalnih pregleda, tj nedostatka istih)
Oprostite ako sam bila pre nesto, ali sam se uzrujala pri pomisli na preglede u prosloj trudnoci![]()