Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Pregled u trudnickoj ambulanti (SD, ali moze i ostalo)

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Pregled u trudnickoj ambulanti (SD, ali moze i ostalo)

Evo konkretno me zanima ako je tko pratio vecinu trudnoce u bolnici kako izgledaju pregledi.
    Proslu trudnocu sam cijelu pratila u petrovoj i tamo to izgleda ovako: predas iskaznicu,povijest bolesti i uputnicu. Cekas neko vrijeme, pozove te sestra i da casu ili trakicu da se pomokris, kad doneses izvazu te i izmjere tlak. onda se vracas van i cekas opet n vremena. Tada prozovu po 3 zene svaka u svoju kabinu, tam se skines i gologuz cekas da te dr pozove unutra. Udjes, legnes na stol, sestra izmjeri trbuh i poslusa srce, dr napravi vaginalni pregled i za 10 sec vec si opet gologuza u kabini gdje se oblacis i odlazis van po papire gdje ti dr napise nalaz i upute. Rijetko te itko ista pita, a kaze ti tek osnovno (koliko si otvorena i kad je slijedeci pregled ) i ako pokusas nesto pitati sestre toleriraju jedno pitanje ako su dobre volje i onda prozivaju slijedecu i tjeraju te van. Isprika im je da je guzva i da ima puno zena. Sjecam se posebno komentara nakon sto je jedna cura postavila i trece pitanje da su ju otpravili van a cula sam kako dr (jedan od boljih tamo) komentira da ako zeli pricati s njim neka dodje privatno da je ovo klinika

Muz moze biti prisutan samo na uzv, na pregledu ne i tretman je po mom misljenju bio stvarno los, nimalo ljudski i ne zelim takav ovaj put.

Zanima me drugdje, moze li muz s vama na pregled, je li svaki pregled (gotovo iskljucivo) vaginalan? Jel vas dr uopce ista pita? Pogleda u oci? Poprica s vama ili je to i drugdje gologuzo utrcavanje i istrcavanje?
    Najvise me zanima SD (oni su prica se najnapredniji po svemu, pa valjda i po pitanju vaginalnih pregleda, tj nedostatka istih )

Oprostite ako sam bila pre nesto, ali sam se uzrujala pri pomisli na preglede u prosloj trudnoci

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nitko nema nista za reci? :shock:

dajte cure, pa ima vas valjda koje ste bile na pregledu u bolnici... mooooolim mi opisite malo kako to ide na SD, moze i neka druga zg bolnica

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja sam bila na SD.

pregledi se nisu bitno razlikovali od tvog opisa (jedino što ima 2 kabine a ne 3).

još dodatno nakon pregleda čekaš ctg...pa kad dočekaš

nisam te baš utješila

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Gologuzo čekanje isto, osoblje ipak bolje

Ovo „gologuzo“ i čekanje je mislim svugdje isto, ali ne bih rekla da je na Sv. Duhu baš isti tretman kod liječnika. Moraš nazvati ranije trudničku ambulantu i naručiti se kod doktora kod kojeg želiš ići jer svaki ima ambulantu jedan dan u tjednu.
    Dođeš u naručeno vrijeme, predaš papire, slijedi urin (ako taj dan imaju trakica),mjerenja, čekaš u krctatoj čekaonici koji sat. Zatim prozivka, ulaziš u kabinu, skidanje i čekanje da doktor otvori vrata ili te pozove, zatim pregled (bez sestre) .Onda se obučeš u kabini i ponovo vratiš kod doktora, pa pitaš, pričaš itd. dok on ispisuje nalaz. Nikad nisam čula takvu budalastu izjavu da se samo kod privatnika može pričati. Izlaziš van i pitaš sestru kad ćeč na CTG, a ona ti odgovori – za sat ili dva, otiđite prošetati, popiti kavu, skuhati ručak, pomusti kravu.... Gužva je užasna,nema ti pomoći.
    CTG se obavlja odmah tu kraj čekaonice ili ako ne stignete do 3 popodne u rodilištu,a bilo koji dežurni liječnik vam pogleda i potpiše nalaz. Svi su pritom dovoljno kulturni i ljubazni.Ne znam kojeg bih ti liječnika preporučila, ja sam išla kod Hafnera i meni je odličan, jednom sam bila i kod mladog doktora Prke, on je vrlo susretljiv, ljubazan, strpljiv, samo je jako grub pri pregledu (mislim da nije svjesna grubost nego jednostavno ima takvu ruku).Mislim da žene imaju uglavnom pozitivno mišljenje o pregledima na Sv. Duhu što se tiče osoblja,ali neću govoriti u ime drugih, malo pregledaj forum. Ambulanta za UZV je na istom katu, ali se naručuje na drugi tel. i papiri se predaju u toj drugoj ambulanti, kraće se čeka, može biti muž unutra, a UZV radi tko stigne, uglavnom specijalizanti uz još nekoga. Vidjela sam da su neki muževi ulazili i u trudničke ambulante, moj nije pa ne znam je li to pravilo ili iznimka.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Vi dim da ste obje pi sale o pregledima iza
    37. Tjedna a ne u ranijoj trudnoci. Ima li tko iskustvo s pregledima u 12-35 tj? Jesu li i tada obavezni vaginalni pregledi I kako muz moze biti unutra?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da nemas potrebu sjedit satima u cekaoni u tako ranoj trudnoci. Zasto ne vodis trudnocu kod svog socijalnog ginekologa? Ili odes privatno ako sa svojim nisi zadovoljna. Ja sam tako do negdje 35. tj. (kod privatnika sam isla) i MM je mogao samnom na svaki uzv, uvijek je doktor nasao vremena za moja beskrajna pitanja.
    Kad sam na kraju trudnoce na preglede isla na SD bilo je isto ovako kako cure gore opisuju. I ne, MM nije mogao samnom. Jeidno je sjedio blizu CTG-a i slusao otkucaje

Savjet, ako ces ic na SD dodi sto ranije ujutro, barem u pola 8. Inace ces provest tamo dobar dio dana.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moja soc gin ne dolazi u obzir, a trebam nekog tko je strucan za pitanje rizicnih trudnoca i pravilne procjene iste, a da opet punim srcem vjeruje u prirodan porod i zagovara ga (a ako ga vec placam zelim da i trudnocu prati prirodno)... na zalost ne znam tko bi od privatnika odgovarao datom opisu...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa moja socijalna (koja kao uopće nije omiljena zbog neke afere) pristaje na odbijanje pregleda, ne gnjavi, stručna je i odgovara na sva pitanja, dapače...
    u bolnici je druga pjesma, tamo ko na traci.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sam pregled, čekanje, vaganje, pišanje u čašu - isto. Ako želiš priču: dr. Bekavac. Bila jednom kod nje na pregledu, žena mi je pola sata objašnjavala sve potanko, slušala ju 10 min., a nakon toga pokušala pobjeći na način da sam stavila ruku na kvaku i mrdala glavom i govorila dobro, vidimo se, ali žena niti da bi trepnula. Udavi me. Meni se to npr. baš previše ne sviđa, mislim dr. Bekavac mi je bila na porodu i žena je o.k., ali budući su mi medicinske stvari smrtno dosadne ... ja ti tražim samo neka mi kažu da li je sve o.k. I na ultrazvuku su brbljavi. U principu, vrlo brbljava bolnica, pa ako ti se sviđa to objašnjavanje - idi tamo.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj smedja prvotno napisa
    moja soc gin ne dolazi u obzir, a trebam nekog tko je strucan za pitanje rizicnih trudnoca i pravilne procjene iste, a da opet punim srcem vjeruje u prirodan porod i zagovara ga (a ako ga vec placam zelim da i trudnocu prati prirodno)... na zalost ne znam tko bi od privatnika odgovarao datom opisu...
    Eto, opisala si mog privatnog ginica!
    Stvarno je veliki zagovornik prirodnog poroda, a sto se tice rizicnih trudnoca, ima jako puno takvih pacijentica, medu njima sam bila i ja.
    I nije preskup i stvarno ima strpljenja za svako pitanje, znala sam ga zvati cim bi me nesto mucilo, i sad, 17 mj. nakon poroda, jos uvijek preglede obavljam kod njega jer imam 100% povjerenja.

http://www.poliklinika-skvorc.hr/index.html

Pa vidi

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj smedja prvotno napisa
    trebam nekog tko je strucan za pitanje rizicnih trudnoca i pravilne procjene iste, a da opet punim srcem vjeruje u prirodan porod i zagovara ga (a ako ga vec placam zelim da i trudnocu prati prirodno)... na zalost ne znam tko bi od privatnika odgovarao datom opisu...
    sasvim sigurno - moj doktor
    odličan dijagnostičar, oprezan, temeljit, vjeruje u prirodno.
    podržavao svaku moju odluku, išao u smjeru svih mojih želja. stvarno ga od srca preporučam.

dr. Majnarić, poliklinika Pronatal u Ozaljskoj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •