-
Sisak....Antonio 2005.....Anamarie 2007.
Antonio 04.07.2005.; 3750 g....50 cm
Moja prva trudnoća, termin 04.07.2005. Sve je bilo ok, sve dok se nije približio termin. Naime moja doktorica mi je rekla da je beba dosta krupna i pošto sam jako daleko od Siska najbolje da ostanem u bolnici. Jedino mi to nije odgovaralo. I ništa, 01.07.2005. ostanem ja tako na odjelu u bolnici....svaka žena svoju priču ima...ovaj ti je doktor ovakav,onaj onakav i tako. Štoviše pošto mi je prvi porod samo su me uplašile.
03.07.2005. nedjelja ujutrosestra nas budi, donosi nam toplomjere i po dvije na ctg. Odem ja tako na ctg i on pokaže lagane trudiće. Sve ok. Vratim se u sobu, dođe vizita i kaže meni doktor..."Gospođo vi bi danas trebali rodit. Nemojte baš puno jesti u toku dana, šetajte se a mi ćemo vas ujoš koji put staviti na ctg." I tako je bilo. Cijeli dan sam prehodala, napravila 10 krugova oko kirurgije, a sestre su se smijujile.
OKo 20 h doktor me pregledao i rekao samo 2 prsta i da čekam do ponići.
Sestra me pripremila, imala sam trudove svakih 5 min. i ponoć je došla po mene. Babica me prikopčala na ctg koji je pokazivao lagane trudove.
Do 4 h sam ležala u boksu a onda me babica vratila na odjel rekavši d ame sutra čeka dug i naporfan dan.
Zaspala sam odmah po dolasku u sobu. U 7.30 h probudila sam se. Otišla sam na wc, obavila nuždu i na papiru dok sam se brisala vidjela sam gomilu sluzi. Vratila sam se u sobu i kad sam sjela na krevet puknuo mi je vodenjak. Voda je lagano curila. Otišal sam do ambulante gdje me pregledao doktor i upitao me što ja još radim na odjelu i da sam otvorena cijeli dlan.
Sestra me odvela u rađaonu i porod je počeo u 7.55 h. Moj mali Antonio se rodio u 3 truda u 8.05 h i bio je težak 3750 g i 50 cm. Doktor me pregledao i rekao da nema potrerbe za šivanjem jer nisam popucala.
koje li sreće.
Anamarie 04.06.2007.; 4100 g 52 cm
Druga trudnoća isto kao i prva sve ok u početku. S Anamarie termin mi je bio 29.05.2007. a pošto je termin prošao moja draga doktorica me smjestila u bolnicu. U nedjelju 03.06.2007. doktor mii pregledao plodnu vodu i rekao da sutra 04.06. idem na drip. Sve ok. Sestra me pripremila ujutro 04.06.2007. u 5 h i u 6 h već sam bila spremna za rađaonu. Zbog velikog broja rodilja koje su stigle u toku noći nije bilo mjesta za mene. U 7 h smjestili su me u boks i prikopčali drip. U 9 h doktor mi je probušio vodenjak i otišao kući a ja sam ostala na stolu. Kad me babica pregledala rekla mi je da uopće nisam spremna za porod jer je beba dosta visoko a da nisam uopće ni otvorena. Ako rodim do 15 h da će to biti čudo.
I tako trudovi su bili sve jači i jači i sve češći. Ludila sam od bolaova. Oko 12.40 h zvala sam doktora da me porodi na carski jer sam previše iscrpljena i da kad dođe vrijeme za tiskanje neću moći. On je to odbio i rekao da mu tiskam na ruku da vidi kako se beba namješta. Tiskam ja njemu na ruku i on meni veli da ide malo prošetat po bolnici i da će doći za 20 min., premjestit će me na stol za šivanje gdje će me rezat i rodit ću. Izađe doktor iz boksa i za njim babica na telefon koji je zazvonio u to m trenutku. Osjetila sam da je moja curica spremna za izlazak. Viknula sm babicu da je porod počeo, a ona je razgovarala na telefon i u 2 truda moja Anamarie je bila vani u 12.55 h. Tako je, dobro ste pročitale, rodila sam sama bez babice i bez doktora. Srećom babica je stigla u zadnji čas da Anamarie ne padne sa stola.
Došao je doktor, pregledao me i rekao da ne treba šivanje jer nisam popucala.
Anamarie je bila 4100g i 52 cm.....zaista čudo jer tolika beba a ja nisam popucala. Stvarno imam sreće, a nadam se da će mi ovaj treći porod proći kao i ova 2 do sad da bude sve u redu i da opet prođem bez šivanja. Toliko od nemirna mame i čujemo se na ljeto kad rodim s novim doživljajima sa poroda
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma