Lijep pozdrav svim rodama,vec dugo vas pratim,zapravo od rodenja moje male buckalice,znaci ima 18 mj,i imam samo pohvale za vas rad,a i odusevljena sam brojnim zenama koje su odlucile za promjenu slusati svoju djecu,a ne susjede,bake ili neke 100-te...svaka cast svakoj za svoj danak!
Nego,sto mene muci zapravo...ja sam isto tako odlucila biti moderna mama,koja ce dugo dojiti,spavati sa svojim djetetom (to je ipak doslo slucajno,zbog dojenja naravno,koristiti maramu za nosanje i sve te male-velike stvari koje radim svaki dan i SVAKU NOC,ali mi je pomalo dosta....jednostavno ne mogu vise,preumorna sam....Stella (
) se budi barem 10 -ak puta nocu,ujutro se dizemo oko 6,7 kako kad,ide ponovno spavati oko 10,11,obicno se probudi koji put,i odspava sat i po do dva...uspavljuje se dojeci,makar ponekad zaspi i sama,ali vecinom je tu cika,jer ako ne vristi i baca se po krevetu...
Kao prvo zelim prestati dojiti,mislila sam jos do ovog ljeta,eventualno...ali ne znam kako prestati,zivim u okruzenju gdje vecina mama i tata misli da je "pusti da place" nesto najnormalnije i da tako treba biti,pa i moj decko skupa s njima,to mi je zapravo najgore....mama sam po prvi put,svemu se ucim skupa sa njom,nekada sigurno i grijesim,ali sve sto radim radim iz ljubavi prema svom djetetu,i cesto mi namecu osjecaj da pretjerujem...
sa deckom sam se jako puno svadale tokom trudnoce,i prvih mjeseci oko odgoja i brige za Stellu,i recimo da sam ipak ja "pobijedila",oko nje,moja je zadnja,i moram priznati da sam se dosad poprilicno dobro i drzala,medutim ima kojih 2 mjeseca da je Stella postala stvarno stvarno teska i sad meni moj "dragi" spocitava da je to sve moja krivica i da je on znao da ce tako biti i blablabla....
I eto sad se i ja isto pitam,da nisam mozda u necemu pogrijesila,jesam li mozda previse popustljiva,sumnjam u svaki korak koji radim i to me jede!
Ima 3 tjedna da smo poceli sa jaslicama,pocelo je lose,puno je plakala prvuh par dana,kasnije je bilo vec bolje,naucila se na tete i prihvatila,klince ne podnosi :/
jede jako malo,skoro nista,ali zato sir tamani ko mis,samo sir,sir,sir...
uglavnom sve je to nekako moja krivica,pa bih voljela da mi iskusnije mame kazu ono sto i sama slutim,da su to sve same faze koje ce ubrzo proci i nove ce doci,i da je to sve skupa normalno,da moje dijete tek uci kako treba zivjeti u danasnjem drustvu i da to ni nama samima ponekad nije lako....![]()
Eto ja se raspisala za prvi put,sljedeci put cu biti kracaodoh