-
-
Bok,
ja ti možda i nisam najkompetentnija da ti odgovorim jer su moje cure već godinu dana, a ja sam još uvijek s njima doma, upravo zato jer mi ih nema tko čuvati. Međutim, moja prijateljica, koja isto ima blizanke, vratila se na posao nakon godinu dana i dala ih na čuvanje jednoj djevojci (samo jednoj). Djevojka je mlada, čuva ih u kući od moje prijateljice gdje je sve prilagođeno djeci, npr. zaštićene utičnice i slično, cure je vole i svi zadovoljni...
Da sam ja npr. u tvojoj situaciji isto bih tražila samo jednu osobu (tko bi platio dvije?). Nekako si mislim... ako ja sama mogu izaći s njima na kraj, vjerojatno može i netko drugi, istina je da je teže... možda da probaš naći neku ženu s malo više iskustva u čuvanju djece, vjerojatno ćeš joj morati i nešto više platiti...
Eto, i nisam ti nešto pomogla...
-
hm sa 6 mj. su još jako mali...
baš mi je žao da moraš na posao s njihovih 6. mjeseci, ono što slijedi od tog doba pa na dalje je ipak intenzivno razdoblje napretka i malo ćeš sudjelovati u njemu.
zar je baš jako nužno da odeš za tri mjeseca raditi? zaista će dječica početi biti sve zahtjevnija i naprednija...
a što se tiče jedna čuvalica ili dvije, pođi od sebe, možeš li ti sama s njima...dok su bile manje nisam mogla sama i pomagala mi je sestrična (koju sam plaćala) sve do prve godine. a kad su napunile godinu dana sve do vrtića (jaslica) u koji su krenule s 2. godine imala sam jednu čuvalicu. velika je razlika između 6 mj. i 1 godine. :/
-
Ja svoje dečke ne bi ostavila jednoj osobi na čuvanje... jedva ja sve stižem oko njih....
I nitko me ne bi mogao zamijeniti... brzina, brzina i samo rad i rad...
Ostavljam ih ( ako se radi o više od sat vremena) isključivo dvjema osobama.... Ako idem u dućan skočiti po kruh ili tako nešto kratko ostavim ih jednoj baki ili mužu....
Oni sad imaju 10mjeseci (dižu se, hodaju uz namještaj i pužu brzinom svjetlosti) i meni se koja sam istrenirana dogodi da mi jedan padne jer u tom trenutku nisam uspjela obojici biti za petama....
-
Hmmm ako bake i ostali vrše pritisak, onda neka jednu čuvalicu plate oni, a jednu ti, mhda.
Zapravo mislim da jedna teta čuvalica može izaći na kraj sa dvoje djece, no dobro je da je osoba koja profesionalno ima iskustva u radu s djecom (npr. umirovljena odgajateljica ili med. sestra, ili apsolventica slične struke).
No dobro ti veli Marči...upravo nakon 6. mjeseca djeca brzo napreduju, svaki dan nešto novo i šteta bi bila veliki dio toga propustiti...
-
Ti plus jedna čuvalica jednako dve osobe. Ona dok radiš, ti kad ne radiš...Teško je jednoj izlaziti na kraj sa dve bebe 24h ali ako se ovako podelite ne vidim problem
-
-
-
Također mislim da nema potrebe za dvije tete čuvalice. Ja sam isto sama s dečkima. Žao mi je da moraš tako rano na posao, ali ako nema alternative što se može.
-
Ja cu poceti raditi pola radnog vremena, za pocetak od kuce. Mama, koja mi je dosad pomagala, odlazi nazad u svoj grad. R. i L. imaju 10 mjeseci, pa trazimo tetu cuvalicu. Mislim da je najbitnije da teta ima iskustva s cuvanjem blizanaca, inace... lose nam se pise, svima . Samo, ne znam gdje da nadjem takvu, ma uopce ne bih pitala koliko kosta (u razumnim okvirima ). Ako je netko imao dobru tetu za svoje duplice, a vise ju ne treba, molim javite mi, bila bih jaaaako zahvalna!
-
Dok sam studirala čuvala sam blizanke koje su napunile godinu dana i moram reći da mi je išlo jako dobro..
Nisam se morala brinuti o hrani bila je pripremljena i samo sam ih morala nahraniti. Sve ostalo je išlo super; presvlačenje, šetnja.. Curice su bile naučene da čekaju red, jedna pa druga..
Bila sam još mlada i zelena al sama sam izlazila na kraj s njima.
hoću reći da ti je dosta jedna teta čuvalica , naravno spretna i okretna..
-
Šiškica, je l' mozda trazis posao cuvalice blizanaca?
-
-
cure koliko se prosjecno placa sat cuvanja blizanaca?
naime treba mi za ad hoc cuvanja. tek toliko da odem do frizera, na pilates, na kavu a da ne moram organizirati dvije osobe koje ce biti s njima.
-
Mene isto zanima koliko otprilike kosta čuvalica..ja se vjerojatno vracam na posao oko prvog rodendana a muz nastavlja s porodiljnim pa bi je mozda uzeli na par sati i to mozda i ne svaki dan..
-
Mi smo bake za takve slučajeve angažirali. Bake-množina.
-
Osoblje foruma
Sky, jesi li nasla koga? Kakva su (bila) iskustva s trazenjem za blizance?
Meni ce mozda uskoro trebati netko za povremeno uskakanje, najcesce uz moju mamu (kako kaze migulica, bake - u mnozini su potrebne - moja mama moze s njima neko vrijeme, ali nakon toga je mortus).
-
evo ja imam friska iskustva iz dubrovnika za povremena cuvanja.
odgajateljica koja radi u fusu nakon vrtica: sat 60kn za dvoje djece
studentica koja moze ostati recimo s nonom (bakom) da joj pomogne: 25 kn sat
-
odlazak u kino poskupljuje za 100%. ali to gledam kao ulaganje u moje i njihovo psihicko zdravlje
da, trebalo nam je dugo dok nadjemo nekoga. u srijedu testiramo odgajateljicu
-
-
Cure ako koja zna neki tetu koja ima iskustva s blizancima ili vise uskoro neće trebati svoji, sad ili u toku godine, nek mi proslijedi kontakt, ja bi uzela od jeseni nekoga da mi povremeno pomaze u Zagrebu, vjerojatno na pola radnog vremena ili po dogovoru,ne znam jos ni sama, a ako bude sve kako treba od sljedece jeseni bi ih čuvala za stalno (puno radno vrijeme). Hvala!
-
Dižem temu, sa sličnim pitanjem kao Blacky. Ako netko zna nekoga tko bi bio pouzdan za čuvanje blizanaca (nakon što napune 6mj), na kratkim relacijama - kino, kazalište, večera i sl., ne cjelodnevno čuvanje, molit ću da se javi u inbox hvala!
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma