Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: pije puuuuno soka a vodu neće

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno pije puuuuno soka a vodu neće

tražila sam u pretražniku ali nisam našla ništa slično.
    moj problem je taj da Hanna navečer kad ide spavati popije cijelu flašicu soka i onda tokom noći još jednu i, narano, ujutro se probudi sva zapišana (znači probije na pidžamu). pokušala sam joj par puta dati vodu umjesto soka ali ona bi povukla jedanput i namrštila se. i onda svaki slijedeći put kad traži počne se ljutiti zato što je to voda. i onda i kad zaspe se puno češće budi i opet se ljuti jer joj dajem vodu. i tako dok god ja nenapravim sok. kad joj onda dam sok napije se i spava ko top.
    e sad mene to brine što ona toliko popije prije spavanja i tokom noći. a bojim se ne dat joj jer imam osjećaj da je stvarno žedna.
    dali je to normalno? šta da radim? :?

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a da joj u sok svaki put stavljaš vode, počneš s malo pa svaki put sve više.. :/

Ne znam, to mi je jedino sad palo na pamet, a moje dijete pije samo vodu, a sok riiiijeetko kad

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

draga, ne daj joj sok po noći. šećer iz njega se tokom noći taloži na zubićima i uništava caklinu, a rezultat može biti cirkularni karijes i godine muke.

Ja sam pogriješila sa T, pa je kad je prestao dojiti po noći pio čaj. još uvijek se borimo sa cirkularnim, makar ide na bolje jer mliječni zubi ispadaju. kad se sjetim koliko je boli otrpio kad su se javljale upale, najrađe bi vratila vrijeme da ga poštedim toga.

radije otrpi par noći cendranja dok se navikne na čistu vodu, nego da ona trpi kasnije.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni f. ima ponekad zapisance kad pije sok prije spavanja. zato sam ja ogranicila unos tekucine prije kreveta na pola case, uglavnom pije vodu jer izbjegavam sokove (opcenito, a pogotovo navecer). onda jos sisa prije spavanja i to je to. nekad se probudi po noci pa trazi vode, ali to je jako rijetko (i opet dobije pola case, osim ako ne trazi jos).

ne znam sta da ti kazem, pokusaj s ovim sto pise mali karlo. inace, ja bi rekla da odsad moze dobiti vodu i to je to. ako nece-ne mora, ali soka vise nema.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mi imamo identičan problem i još ga nismo riješili. L je navikao na čaj ili sok i vodu rijetko kad želi piti (zadnji put me skoro pogodio flašicom kad sam mu podvalila čistu vodu).
    Uglavnom riješavamo tako da na 250ml vode dobije prst soka od jabuke ili pola žličice čaja. Obojene sokove ne dajemo jer od njih zubi promijene boju.
    Uglavnom, naučila sam ga na četkanje zube pa to radimo nakon flašice.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

D je do nekih 1 1,5 preko noći pio čaj onaj XXX za laku noć.Ali to je obično bilo malo prije spavanjja i rijetko tjekom noći.
    I onda smo stavili vode i nije se bunio i nekeko smo jednostavno to prestali.
    Odnosno kad smo se vratili sa mora tamo smo zaboravili onu magičnu čašu iz koje ne curi a iz nje je pio i onda smo mu davali iz čaše,a sada zna popiti malo iz flašice one normalne i to je to.
    I da sok baš i ne pije puno nekad, a nekad i cedevitu.

čokolada editirala proizvođača koji krši kod

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam već pisala o tom svom identičnom problemu
    Samo što sam mu ja od početka stavljala samo malo soka (prst) i do vrha vode, pa se tješim da nije tako strašno
    Uglavnom, I je sam od sebe počeo piti puno manje po noći, a u zadnje vrijeme mu je i jako velika fora piti iz čaše, pa će iz čaše popiti čak i čistu vodu :D

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja joj pravim inače onaj sok na razređivanje od Done bez konzervansa. mogu ja joj zamijeniti sok za vodu, nije meni problem njeno cendranje nego se ja bojim da nebi ostala žedna i da nebi dehidrirala. a možda da i skroz izbacim flašicu, da je maknem i dajem joj samo vodu i samo iz čaše. šta mislite o tome? dali uopće može samo tako lako dehidrirati??

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja Ivanu dajem Lerov premium sok od jabuke bez šećera i konzervansa, Ne znam je li taj sok uistinu tako krasan, ali bar nema šećera
    Za dehidraciju ne znam, pa ti ni ne mogu ništa reći

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

šta ima umjesto šečera?

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

sve to ima nekakvo sladilo u sebi, ako nema šećera, ima hrpu neke druge kemije.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Navodno-ništa
    Nema umjetnih sladila, ako si to mislila, na to strogo pazim
    Deklarirani sastav- sok, voda

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Nina20 prvotno napisa
    dali uopće može samo tako lako dehidrirati??
    ne može

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    dali uopće može samo tako lako dehidrirati??
    ne može
    ok. hvala na odgovoru. od sada nema više flašice i samo će dobiti vodu. nadam se da ćemo uspjeti.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Općenito mi još nismo zgurali nešto kupljeno. Niti instant čaj niti sokove gotove.
    Isključivo cjedim pa razrijedim vodom. Imam sokovnik i samo svježe. Ali ni tu ne pretjerujem radi opasnosti proljeva, Mislim ne treba pretjerivati. I čaj kuham isključivo kupljen u cvijetu od jedne domaće travarice. Ali ima ih i u raznim biljnim ljekarnama. Sladilo malo slatke naranče ocjeđeno. I to unazad mj. dana do tada ništa.
    Ali vodu neće pa neće.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ako normalno jede i pije po danu, nikako ne može dehidrirati, mislim da joj taj, po mom mišljenju, preveliki unos tekućine može samo štetiti. Ta navika ometa miran san i vama i njoj, uz to je zapišana i to joj sigurno smeta, a i stvarat će velike probleme kad krenete s odvikavanjem od pelena. Dehidracija se može dogoditi kod iznimno jakog gubitka tekućine - proljev ili znojenje zbog visoke temperature.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moglo bi biti puno protesta

možda ne bi bilo loše da prvo smanjuješ količinu soka, tj. da radiš svaka 2 dana sve razrjeđeniju verziju, i onda makneš bocu iz kuće i kažeš: nema soka, mama nije kupila , treba kupiti ....

nema soka, nema protesta

kad se jednom navučeš na te sokove, teško je piti običnu vodu, znam po sebi
    ali eto već duže vremena ne pijem niti cedevitu, samo vodu (i vino povremeno )

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Definitivno izbjegavaj sokove po noci, probaj smanjivat postepeno, razrjedivat s vodom. Mi smo tako izbacili caj.
    Preko dana, ako joj vec hoces dati sok, onda ga sama iscjedi.
    Ja malcu svaki dan dajem takav sok. Pije samo to ili vodu.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

hvala na odgovorima. onda ću tako postepeno. znači da joj onda navečer poslije pranja zubića uopće ne dajem sok?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

skuhaj kompot od jabuke bez šećera i reci da nema drugog soka osim toga.
    Ali još bolje bi bilo da proglasiš da nema soka uopće.

Kod nas je uvijek voda, kompot ili čaj, sve nezaslađeno. I samo iz čaše ili na žličicu. Baš sam zadovoljna što je tako bilo od početka. Ali nedavno smo dobili domaći sirup od jedne prijateljice. Mala je probala, svidjelo joj se, a kako je baš nešto bolesna pustila sam da popije, kao zbog tekućine. Najednom, samo soka, soka. Sad smo popili sok, i ja sam objavila da soka nema. Malo se bunila, ali ju je prošlo kad nije bilo efekta.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

e da, i nemoj uzeti stav; nema jer sam ja rekla! onda ulaziš u nepotreban sukob
    oko navike pijenja soka

reci: dala bih ja tebi, ali nisam kupila, nema , pa skupa potražite bocu ...itd..

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sve popij, pa navečer reci - nema, sve smo popili...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kao što su i cure rekla, mislim da je najbolje smanjivati udio soka, dok ne dođe na vodu i kako MGrubi kaže:
    reci: dala bih ja tebi, ali nisam kupila, nema , pa skupa potražite bocu ...itd..
    A što se tiče dotičnog soka, živim blizu pogona koji proizvodi,... uglavnom,... prijeđite na vodu.
    Ja bih rekla ovako, razlog je isti kao i odgovor na pitanje: zašto se ljudi koji žive blizu Toplica, nikad u njima ne kupaju? (Vjeruj mi, odgovor nije jal).

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pokušat ću. evo sad sam joj pripremila u običnoj čaši vodu u koju sam dodala skroz malo soka pa ću joj to ponuditi kad se probudi. a navečer ću joj dati čistu vodu i reći da nažalost soka više nema.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

potpuno te razumijem........isti problem imala sam s malim.....naime moja "dobra" svekrva i "dobra" baka naučila je unuka samo na sok(zato što ga ona čuva jer ja radim) koji i ona stalno pije.....od svojih 8 mj. života pio je vodu uz dojenje(dojila sam ga do 18 mj.), a onda je počeo odbijati vodu i tražio je samo sok...sve dok mi nije prekipjelo....nije htio ništa jesti, piti samo bakin sok....ludila sam sve sam pokušavala, lijevala u vodu malo soka ali on bi prepoznao prijevaru.....baki sam očitala jezikovu juhu za sok i rekla ako ga želi i dalje čuvati i ako želi da ima zdrave zube(koji to sad nisu mučimo se s tim) da mu ne daje puno soka....moj sin i dalje pije sok ali u malim količinama jer mu ga nisam mogla skroz zabranit ali pije dosta vode uz njega...u početku je bilo malo plača zbog soka ali sad je sve ok oko cca godinu dana

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

moje iskustvo

moj je isto htjeo samo sok, pa sam razrjeđivala dok nisam došla do više vode nego soka....i pio je...
    i onda sam odlučila samo vodu, i jedno 4 dana je popio pola bočice, niti 2dcl u 4 dana, a bio je 7 mjesec....i kada sam se već počela brinuti samo je odjednom počeo piti, sok je danas samo nagrada

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moje iskustvo....

nikad joj nisam davala sok (ima 15 mj.)
    zna tu i tamo probati moj ali odmah traži vodu (nije joj fini)

jedini sok koji pije je iz svježe ocjeđenih naranči

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

a s kćerkom druga priča....ona pije samo vodu...skoro pa nikad sok...s njom je sve ok

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hanni se voda nikada nije sviđala. Kada sam prestala dojiti i uvela adaptirano znala sam joj ponuditi vodu i tada se već mrštila a bila je jako mala. Mislim da nam uspjeva polako. sinoć sam joj dala vodu prije spavanja. nekoliko puta se mrštila ali onda je izgleda stvarno ožednila i fino popila malo više (nego obično) vode. danas samo joj isto davala vodu. jedino kada bi se stalno mrštila onda sam joj ulila 2-3 kapi (doslovno) soka za razređivanje i onda je to pila bez problema. mislim da nam ide na bolje. i većeras je puno manje popila nego što je pila soka. :D

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

pa da, nije problem kad se od početka krene s vodom (pod uvjetom,naravno,da beba ne odbija vodu), ali je problem odviknuti od čaja/soka...ja sam s početkom dohrane odlučila za vodu baš zbog svih problema koje ostali napitci donose...i drago mi je jer sad pije janu na sportski i voda mu je zakon...s cca 14 mj. je kod bake i ide probao soka razrijeđeno s vodom...naravno, svidjelo mu se, ali to su iznimke, on je vjeran svojoj vodi...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hanna sad pije samo vodu. nikakvi sokovi ne dolaze u obzir. naviknula se brzo (u roku od 3 dana) i sad nema nikakvih problema. manje pije (pije samo kad je stvarno žedna), bolje jede i ne zapiša se do vrata preko noći. :D :D
    Dominiku sam odlučila davati samo vodu da ne bi bilo kao i s Hannom.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dominiku sam odlučila davati samo vodu da ne bi bilo kao i s Hannom.
    Starijem djetetu davala sam i vodu i sok. Naravno da će uvijek odabrati sok, vodu samo ako nema ničeg drugog.
    Mlađe dijete pije samo vodu, neću mu uopće nuditi sok (iako je bilo pokušaja bake pa nije htio).

Ono što im se ne nudi, ni ne traže.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nina 20 - super! Čestitam....

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Uh, mi imamo isti problem, samo što Petra popije min dvije boce kakaa prije spavanja.... :/

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nina 20, super da ste to riješili!

Hady, možda da izbaciš šećer iz kakaa, ako ga ne uspiješ zamijeniti vodom, što bi zapravo bilo najbolje. Mi doma pijemo kakao bez šećera i ok nam je. Samo bi najbolje bilo da tih dana zbilja nema šećera u kući ako to možete podnijeti .

Nije baš dobro ni da previše mlijeka pije.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    L. je navikao
    Navika je jako, jako bitna...Nila jednostavno nije navikla na sok...zašto??? zato što joj ga nisam davala...sada ne može zaspati bez čaše s vodicom koja joj stoji uz krevetić...

Zašto Nila ne pije sok? Pa znam po sebi...voda mi je omiljeno piće...nakon soka sam strašno žedna...zbog šećera kojeg sadrži u sebi sok "tjera" da ga se pije konstantno!!!

Nije on tako strašan, ali postane strašan kada se pije iz bočice (stvara dugotrajan problem karijesa, kao što je već iznad mene u postu spomenula jedna forumašica)

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa
    Navodno-ništa
    danas sam si kupila bebi sok, zaboravila kojeg proizvođača, u dm-u (stajalo pokraj xxx kojeg jelte bojkotiramo a i skuplji je). Inače djetetu to nisam nikad kupovala ali danas se meni htjelo zasladiti si život pa sam mislila, da probam, vjerojatno je rađeno malo, bar malo zdravije nego obični sok.

Gore piše bez dodanog šećera... e ljudi, kad vam kažem da volim slatko, ali ono je krcato šećerom da mi je bilo na granici podnošljivog. Nema šanse da nije nečim zaslađeno, samo toliko da kažem. Strava. A piše 100% voće.

čokolada editirala ime proizvođača koji krši kod

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Navodno-ništa
    danas sam si kupila bebi sok, zaboravila kojeg proizvođača, u dm-u (stajalo pokraj xxx kojeg jelte bojkotiramo a i skuplji je). Inače djetetu to nisam nikad kupovala ali danas se meni htjelo zasladiti si život pa sam mislila, da probam, vjerojatno je rađeno malo, bar malo zdravije nego obični sok.

Gore piše bez dodanog šećera... e ljudi, kad vam kažem da volim slatko, ali ono je krcato šećerom da mi je bilo na granici podnošljivog. Nema šanse da nije nečim zaslađeno, samo toliko da kažem. Strava. A piše 100% voće.
    Ma da...to je to...čista prodajno- marketinska strategija...pa kada idem vani na sunce sjesti naručim đus, j(oš kada je vani toplo)...mogla bi ih, od silnog šećera koji traži još tekućine popiti barem još njih pet!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nakon sto sam se "hvalila" da klinac pije samo vodu i povremeno samo sok koji ja radim sama, malac se navukao na taj sok, popije ga vise nego vode! Po noci ne, samo vodu, ali preko dana me stalno vuce za ruku da mu dam soka. Svaki drugi dan napravim po 2-2,5 litre i to ja i on popijemo.
    Jel moze biti previse tog soka?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pomikaki, abonjeko-ma znam, zato i kažem-navodno ništa
    Živim u uvjerenju da ga je možda bar manje...

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

S Emom sam se tako zeznula pa se po noći budila isključivo zbog pijenja. Tako sam s Filipom rekla, nećeš! I neće. Po noći se ne pije, spava se bez obzira što i kako večera. Mislim da je i ta navika dosta važna. Slažem se s onim za karijes i bočicu iako je moje iskustvo sasvim drugačije: Emu su svi znali kao dijete koje je non-stop pilo sok iz flašice, i po noći i po danu. Zubi su joj bili tako zdravi da su pri ispadanju mogli poslužiti u reklamne svrhe, a ispali su tek kad su trajni počeli rasti pa su ih izgurali!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ups, napisala sam ime proizvođača koji krš kod

Pomikaki, abonjeko-ma znam, zato i kažem-navodno ništa
    Živim u uvjerenju da ga je možda bar manje...
    zato sam se baš i ja šokirala kad sam to okusila. Nisam mislila da je to neka zdrava hrana, ali da ima tako neprirodan okus nisam očekivala...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

P. po noći samo cica.

A po danu pije uglavnom vodu i povremeno (kršitelj koda). To jako voli piti i dajemo joj zato kaj baš ne jede puno pa da dobije malo kalorija i vitamina, jer nas pedijatrica stalno davi da dobiva premalo na težini. Na nekima piše da sadrži šećer, na nekima da ne sadrži, ali to joj je jedini šećer koji konzumira tokom dana pa se ne zabrinjavam. A i onak ima još uvijek samo 4 zuba pa joj se nema kaj kvariti.

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ako ce kome pomoci: mi u konzumu kupujemo sok od jabuke u staklenoj boci, vivodinski. pise bez dodanog secera, vode i konzervansa. to razrijedim s vodom i mala pije. stvarno je dobar sokic i ja ga nekad popijem, kad nema kazem da nema i pije se voda naravno uz negodovanje, a kad je zedna popije vodu samo tako

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

joj, i moj voli sok..popije jako puno soka..ali, ja radim od kruške i jabuke na sokovnik bez šećera..i stavim mu malo soka 20% soka, 80% vode..i to obožava..i po noći, ako nemirno spava, odmah traži taj sok..ponekad si mislim da ga i previše popije..sigurno oko 1l i pol ili 2 litre dnevno..ovisi..i to mu je jedina tekućina...čistu vodu baš ne voli..ali, mislim si kaj mu ima tu tak to smetati..domaći sok od jabuke..to kao da je pojeo dnevno 3 jabuke i pio vodu dok sve zbrojiš..ali, opet poneka malo pretjeruje s tim..

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno sok

da li ste znali da tijelo sok registrira kao hranu, a ne kao tekućinu

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sunčica pije vodu i čaj, zato jer to dobiva, i od mene i u vrtiću.
    Vjerujem da bi se brzo navikla na sok da ga dobiva. Ako slučajno kupimo sok kad smo u šetnji, nakoj toga traži opet sok dan-dva, a onda zaboravi.
    Neki dan su nam bili gosti s malom djecom. Kupila sam sok u tetrapaku (inače ga nikada ne kupujem za kućnu upotrebu), a gosti su njoj donjeli smoki (koji isto nikada ne kupujemo). Smoki smo otvorili, u čaše stavili sok. Sunčica se zalijepila za stol i nije se dala od smokija i soka, umjesto da se igra . Bilo me je skoro sram da mi je dijete željno nečega

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •