Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Micanje bebe

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Micanje bebe

Zanima me koliko se vaše bebe miču u trbuhu? Ja sam sada,naime, u 29. tjednu. Pošto mi je ovo prva trudnoća, ne znam koliko je normalno, ali mislim da je moja beba pretjerano aktivna.

OK, po noći je mir (osim jedno 15-ak minuta nakon što odem na WC pa se valjda probudi). Ujutro, čim osjeti da sam budna, akcija počinje. I traje gotovo cijeli dan, svega je jedno sat vremena mirna. Nekad su to lagani udarci, ali nekad je katasrofa za izdržat. Najbolje mi je kad onak polako prolazi rukicom/nogicom i gura prema van, a ja vidim zvijezde...

Mislim, prekrasno mi je kad komuniciramo tako, kad pričam s njom, a ona se odmah javlja i sve, ali jesu li i vaše bebe tako aktivne?

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Moj Luka je isto dosta bio aktivan i to ne treba da te brine jer sve dok se mrda i skace, znaci da je sve u redu.
    Uzivaj u slatkom brojanju zvijezda

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jakov od kad se počeo vidno pomicati u trbuhu nije niti stao sve dok ga nisam rodila, sad divljače po trbuhu . jednom se prilikom tako jako micao da je mm snimao kamerom da nebi rekli da je lud kad je poslije to opisivao. svaki djelić tijela se mogao vidjeti. a meni od silnih udaraca puca posred mozga. al slatko je sve to...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Fali mi to micanje u trbuhu...šmrc
    Lovro je bio extra aktivna beba u bušini.
    A u sat vremena mora biti najmanje 8 pokreta. Neki doktori kažu 5. Lovro bi u pol sata napravio najmanje 20. I onda se rodi kao hipotonus???

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

I meni jako puno fale ti pokreti .
    Par mjeseci poslije poroda mi se cinilo da mi se jos po nekada mice u stomaku.
    To je stvarno divan osjecaj.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jesi sigurna da je po noći mir? Jučer sam zadrijemala na kauču, kaže MM da sam bila na granici hrkanja, a bebač samo što ne iskoči van I meni se čini da je zadnjih par tjedana postao neobično aktivan, ali mislim da je to zato što sad osjećam sve pokrete, pa i one koje prije nisam mogla osjetiti jer su bili preslabi. Sad imam osjećaj da me ponekad cijelu zatrese kad navali. Joj, najrađe bih ga zagrlila kad tako navali :smajlić samo što se nije rastopio:

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

...i moja beba je jako živa. Preko dana se stalno mrda i iako sam u 39.tom tjednu i kažu da sad već bebe nemaju mjesta i da se slabije miču kod mene to nije slučaj. Stalno me lupa nogom u rebra. Trbuh mi se trese kao puding.
    Volim kad ju osjetim iako je ponekad i bolno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Dabo kada bi se trebala roditi ta živahna bebačica ili bebačić?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Curka, u ponedjeljak! :D

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moj Maksić je još uvijek aktivan i gura se, ali puno manje nego prije tjedan dana. Valjda je spakirao kofere i čeka na izlaz!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni se cini ko da nasa nika trenutno zivi u 3-sobnom apartmanu sa terasom (tolko se mrda)!! a isto s obzirom da sam na kraju 38tjedna,vise kao ne bi trebala imati mjesta za to!!

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam u 29. tj., a moj miškić ima faze aktivnosti. Jedan dan se miče non- stop, kao da uopće ne spava, a drugi dan onda odmara, tu i tamo se pomakne. Malo se uplašim pa ga potaknem, onda mi pokaže da je tu i miče se neko vrijeme pa se opet umiri.

Odakle to da mora biti 8 pokreta u sat vremena???? De, nemojte me plašiti!!!

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj odra prvotno napisa
    Ja sam u 29. tj., a moj miškić ima faze aktivnosti. Jedan dan se miče non- stop, kao da uopće ne spava, a drugi dan onda odmara, tu i tamo se pomakne. Malo se uplašim pa ga potaknem, onda mi pokaže da je tu i miče se neko vrijeme pa se opet umiri.

potpisujem. ima dana kad je jako tih i kad je aktivan, ali ne toliko da ne mogu izdržati. i kako se, kad i zašto uopće broje pokreti???

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Dabo;sutra je daaan!!! :D

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Danas je dan D, ali nikakvih simptoma.
    Još bolje, neka smo još malo zajedno.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Eowyn, drago mi je da ima još netko sa sličnim iskustvom!

Dabo , sretno!!!!

Ja danas čitala ponovo detaljno o porodu, o ulozi oca u tome svemu, o emocijama koje se normalno pojavljuju... i... totalno se raspekmezila. Lila sam suze pola sata, bez prestanka... Ko ludica... A u prvom tromjesečju, kad kažu da su normalne svakakve emocionalne reakcije, nisam uopće imala tih previranja...

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Eowyn prvotno napisa
    Citiraj odra prvotno napisa
    potpisujem. ima dana kad je jako tih i kad je aktivan, ali ne toliko da ne mogu izdržati. i kako se, kad i zašto uopće broje pokreti???
    meni ginicka nije rekla da moram brojiti pokrete, ali sve knjige koje citam kazu da nakon napunjenih 28 gestacijskih tjedna pokreti se trebaju brojiti svaki dan. uglavnom to treba raditi ujutro i navece. trebali bi nabrojiti 10 pokreta u sat vremena.

knjiga ("what to expect when you are expecting") kaze da ukoliko u sat vremena ne osjetite da se beba pomakla, da popijete casu soka od narandze ili pojedete komad cokolade i da se primirite i da ponovo pokusate brojiti. ukoliko niti u narednih sat vremena (nakon mirovanja, cokolade ili soka) ne osjetite niti jedan pokret trebalo bi se javiti doktoru.

ne zelim nikoga plasiti, ovo ne mora biti tocno no ja volim da osjetim malca da se stalno mice.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja nisam nikad brojala pokrete, mislim da sam preljena za to, a i bebek mi se često bar malo pomaknuo tak da me nikad nije hvatala panika! (mene više brine kak ću brojati trudove )

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

da,ja isto nisam brojala bebine pokrete jer se uglavnom stalno mice,pa sam mirna!! nadam se da ce kad se rodi vise spavati nego sto sada spava!!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pokreti se broje nakon 28. tjedna najmanje dva puta na dan, svaki dan u odprilike isto vrijeme. Npr. nakon obroka. Trebaju se brojati pokreti unutar sat vremena. Naravno, beba ima periode kad spava i onda nema smisla brojati. No bebe već u trbuhu imaju neki svoj ritam pa odprilike možete znati kad je budna a kad spava.
    Kad se pojede nešto slatko ( kao čokolada ), beba se obično počne jače micati.
    Ako se beba miče manje u određenom satu brojanja, a u ostalim su pokreti normalnog intenziteta to je ok.
    Bitno je da se beba miče, naravno da neće biti svaki dan jednako aktivna.
    I da, za vrijeme brojanja se mora ležati, nesmije se micati. Znači udoban položaj i papir i kemijsku u ruku.
    Moj je bio prilično aktivan, pa kad bi nabrojala nekih 25-30 pokreta u pola sata, prestala bih brojati.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

i ja sam prelijena brojati pokrete, ali uvijek vodim računa o njegovim pokretima. Zna se desiti kad se dosta mičem, hodam i sl. da ne osjetim pokrete. Prošli vikend smo išli brodom na kupanje, i otkad smo krenuli, pa sve dok se nismo vratili, skoro da ga nisam ni osjetila. Već me počela hvatati panika, u glavi mi je bio scenarij da idemo na hitnu ako se ne počne micati kad doma legnem...ali čim sam se ja doma izvalila na svom krevetu, mali je navalio kao i obično. Valjda se uspavao od silnog ljuljanja. Uglavnom, znam za par slučajeva kad žene nisu vodile računa o micanju bebe, zapravo, čule su da se beba pred kraj trudnoće umiri...a kad su došle na slijedeći pregled, bilo je već kasno... Koliko sam shvatila, u ovom slučaju je dobro biti malo paranoičan jer ako se dođe na vrijeme u bolnicu, beba se može spasiti, pa je bolje dignuti lažnu uzbunu, nego zakasniti.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Meni se to desilo prije otprilike mjesec dana - inače moja turbo aktivna beba postala je užasno mirna. OK, osjetila sam ja da se ona pomakne tu i tamo, ali nije to bila ona uobičajena akcija, niti snaga udarca. Jedan dan mi je bilo sumnjivo, al kad sam skužila da je i drugi dan takva - hitno na Sv. Duh. Sve je bilo OK, priključili su me tam na onaj aparat, pregedali full detaljno bebu ultrazvukom i zadržali me 1 noć na promatranju. Beba se u međuvremenu vratila u normalu, udarci su postali opet oni stari, a zaključak je bio da se samo "malo odmarala".
    I da sam ja digla paniku bez veze, ali rađe tako nego da se nekaj stvarno desilo... I btw, ugodno su me iznenadili na Sv.Duhu - ja sam očekivala neke nervozne babe koje će poživčanit na mene zakaj ih uznemiravam bez veze, ali su bile jako ljubazne, i doktori isto.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kod nas jos nista novoga. Beba se sad ipak već malo primirila. Unazad dva dana manje se miče. Valjda će biti brzo

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Annie prvotno napisa
    Meni se to desilo prije otprilike mjesec dana - inače moja turbo aktivna beba postala je užasno mirna.
    Potpisujem, moja cijelo jutro ništa, a obično počinje plesati već oko 8. Kad sam već laganoo počela paničariti, kao nije nešto u redu, a ležala sam, pila sok, pričala joj, mazila je, oko 14i30 sam odlučila nazvati doka ili samo otići u hitnu kad dolazi doma MM ljubi mene, ljubi bušu i curka pošizi! Prase malo samo je čekala tatu!

Jučer mi je dok na kontroli rekao da je pokrete najbolje brojati navečer, poslije jela, a mora ih biti 10 (prosjek).

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam danas 32+nemam pojma (jer doktor uvijek kaze drugacije), i moja se sjemenka ne umiruje bas kao sto pise u knjigama jer, kao ima sve manje prostora). ne brojim pokrete jer se mice cesto, proteze, plese, imam osjecaj da i hoda vec, ali naopacke

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ma nemojte se opterecivat moj se mali tek poceo pomalo smirivati ima par dana ...i nije da je on miran nego samo ne lupeta onako jako kao prije

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sad sam u 27 tjednu i na zadnjem uzv prije par dana beban je bio okrenut na glavu i licem prema mojim leđima. Cijeli ovaj tjedan imam osijećaj kao da negdje dole nisko nešto čeprka i pokušava izač . Pokrete osijećam skroooz nisko mrvicu poviše stidne kosti. Što mislite jeli to zato što se okrenuo nogama i rukama prema mojim leđima pa ne osijećam udarce po sredini stomka ili....?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •