Quote Originally Posted by mrkvica05
no, da ne bude ova tema isključivo vezana za mobitele, stvar je u tome da smo možda postali neosjetljivi na druge, da stvari i ljude uzimamo zdravo za gotovo.
čini mi se da bonton vezan uz virtualnu komunikaciju bilo koje vrste još nije utvrđen (to je vidljivo i na ovoj temi, nekima je užasno neugodno ne odgovoriti na čestitku, neke užasno ljuti što drugi očekivaju odgovor), i da tome definitivno odmaže nedostatak te face-to-face komponente i mogućnost vremenskog odmaka tj odlučivanja kad ćemo i ako ćemo uopće odgovoriti na neki upit ili čestitku.
siva zona je ogromna i omogućuje puno manevriranja.

u svakodnevnom životu nemamo mogućnost "staviti sa strane" nekoga tko nam je u lice čestitao rođendan ili pridržao vrata, pa da mu za 10min kažemo hvala, tj u svakodnevnom životu se bonton zna i postoji već dugo dugo.

što se tiče ovog uzimanja zdravo za gotovo, moram priznati da mi se u zadnjih godinu-dvije krug prijatelja užasno smanjio. prestala su predavanja na faksu, prestala sam viđati neke ljude, počela raditi, upoznala neke nove. ali shvatila sam da sam dobila na kvaliteti, kako sam gubila na kvantiteti. jer iskristalizirali su se prijatelji s kojima ću uvijek imati i pronaći vremena popiti kavu ili otići na ručak, koji će uvijek imati vremena napraviti to za mene i s kojima svakodnevna komunikacija uopće nije upitna.