-
stolica nakon (poroda) carskog
imace imam problema u probavom i u trudnoci je to bila prava muka. probala sam sve, ali bas sve i na kraju je samo kava pomagala.
treci dan nakon carskog u bolnici sam dobila dvije Dulcolax tbl, nakon tri dana jos jednu - probava ok!
dosla doma i 5 dana nista. probala s glicerinskim cepicima - nista! mislila sam da cu umrijeti od bolova, stolicu sam doslovno prstima vadila iz debelog crijeva. drugo jutro popila jednu tbl i otisla na wc. u apoteci mi dali portalac sirup. pise da se piju tri zlice na pocetku, a onda po dvije dnevno. ja popijem i do pet i opet nista. svaka 3-4 dana popijem jednu Dulcolax tbl. jer inace ne mogu zivjeti. strah me da cu se navuci na laksative.
jos vise, strah me da se nesto gadno poremetilo tj. da mi je moguce ostecen zivac ili nesto slicno.
ima li tko slicnih iskustava?
-
Hm... Ja nakon carskog 5 dana nisam imala stolicu - čim bih se napela, unutra bi me tako zabolilo da sam mislila da će mi se šavovi na maternici poparati. Prije otpusta iz rodilišta sestra me pitala jel bila stolica, kad sam rekla NE dala mi je taj sirup i dva Dulcolaxa za doma. Doma sam uspjela obaviti, uz užasne bolove, i još me danima i tjednima boljelo kad bih obavljala veliku nuždu, unutra, kao da su se crijeva zaplela ili da su mi nešto na njima oštetili prilikom carskog.
Tebe previše boli da bi se napela do kraja, kreneš se napinjati pa staneš,
ili niti ne osjećaš potrebu za ići na wc?
Možda da kažeš svojoj doktorici ili ginekologu probleme koje imaš, ovisno s kim si bliža.
-
Ne mogu ti pomoći jer nisam imala tih problema, ali mislim da bi svakao trebala zatražiti pomoć.
Osim toga, ako dojiš, ne bi smjela piti laksative.
-
-
problem je sto ja nemam nikakav poriv...
zvati cu danas ginicku jer ne mogu ovako zivjeti vise.
-
meni je pomogo sumeci magnezij i inace donat, ali su mi bolje ove sumece tablete - probaj!
inace, znam kako ti je! suosjecam.
-
Pazi da voce jedeš na prazan želudac ili najmanje 3 sata( i do 6h ako je obrok nepravilno kombiniran) poslije drugog jela. Ako se voče jede uz jelo ili neposredno poslije njega, organizam gubi jako puno energije kod prerade, stvara se višak kiseline jer se jelo ne može kretati dalje u debelo crijevo, stvaraju se plinovi. Zbog toga nutricionisti preporucuju jesti voce ujutro cim dulje, ako je moguce do 12h. Voce se probavi za 40 min., a tijelo puca od energije.
Ovo su samo informacije, za pocetak je super pojesti bar ujutro jabuku na prazan želudac i ....
Da, pod voce se ne misli na vocne sokove, oni imaju šecer unutra i dešava se slicna kisela reakcija.
Mi puno koristimo đumbir u umacima, a kad sam na nekom putu uvijek uzmem zašecereni đumbir. On je isto super za te stvari. Ima ga kupiti u Zagrebu na Dolcu.
Zatvor je posljedica loše prehrane, a voce je naš najbolji cistac.
-
joj i ja sam to prosla ja nisam mogla ni u bolnici ni doma neko vrijeme...
meni je pomagala kava na prazan zeludac ujutro ali i caj Purisan ... to su dali nekim curama u bolnici dok sam bila...nesmije se previse piti ako dojis pise koliko smijes...kupis u ljekarni...malkice pripazi na prehranu neka bude lagana i pomalo ... i pij puno vode... s vremenim ce se to vratiti na staro...
-
magnezij sam probala u trudnoci i sumeci i donat mg i - nista!
Vala, ja sam skoro pa makrobioticarka plus jedn do dva obroka mesa (bijelog) tjedno ili ribe.
andrea2405, probat cu vijdjet ima li tog caja za kupit kod mene u apoteci.
narucila sam se ginicki pa cu vidjet sta ce mi ona reci....
hvala cure!
-
portalac sirup pij sa jako puno vode,mlake,nije bas lijepo ali sigurno pomaze
-
koliko je to jako puno vode?
i koliko najvise sirupa mogu popit? u uputstvu pise dvije zlice na dan, ja popila 5 i nista. mozda nisam dovoljno vode pila.....
-
pomogao portalac sirup nataste s dvije velike case mlake vode!
hvala, hvala, hvala :D
-
nakon prvog carskog dobila nakon 4 dana, nakon drugog nakon 3 dana. treći dan počela jesti activia jogurte, probaj i s njima - meni općenito pomažu
-
ja neću biti od velike pomoći jer ne znam najbitnije, a to je naziv tog preparata. naime, imala sam isti problem nakon prirodnog poroda. nisam išla na wc 5 dana a jela sam normalno. pritisak na ranu od epi je bio užasan i već na samu pomisao me bilo strah. onda mi je jedna mama preporučila neki biljni preparat. jedna, dvije žličice se pomiješaju s vodom i mora se odmah popiti. u slučaju da odstoji to se pretvara u neku smjesu nalik ljepilu za tapete.
koliko se sjećam funkcija je da ubrza peristaltiku crijeva. par sati kasnije osjetila sam potrebu da odem na wc a stolica je bila skroz kašasta i izašla je bez ikakvog napinjanja i stiskanja.
to je bilo prije 10 godina , ali možda da netko pita u apoteci
-
ja nakon carskog imam skoro suprotan problem!
u bolnici sam bila 8 dana, i sve je išlo relativno ok (s jednom tabletom laksativa 4. dan, poslije svaki dan samo od sebe). a sad doma, koma!
prvo sam mislila da sam dobila proljev od nečeg što sam pojela, ali nikako da prođe ni nakon tri-četiri dana pa sad mislim da je to neki poremećaj u radu crijeva. što god pojedem, čim se malo probavi, odmah mora van.
čini mi se i da bebač pati, ima plinove a i pelena mu je počela smrditi slično kao moja stolica, iako je do sad je bila bez mirisa s obzirom da papa samo cicu.
ima li netko slično iskustvo, ima li netko ideju kome da se uopće obratim?
-
imam dijagnozu, ako se nekom dogodi isti problem.
na Zaraznoj mi je izoliran toksin Clostridium difficile, radi se o bakteriji koja se inače nalazi u organizmu ali nakon antibiotika 'prevlada' nad dobrim bakterijama koje su uništene.
na Zaraznoj su mi predložili antibiotik Medazol kao jedino rješenje za tu jako opasnu bakteriju, al mi je ginič rekao da mogu pokušati sa Sumamedom, pa ako prođe prođe..
uz Medazol, koji se uzima dva tjedna, nije moguće dojiti a uz Sumamed je. meni je pomoglo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma